Noussair Mazraoui: 'Vanaf dat moment wist iedereen wie ik was'
Maandag, 13 september 2021 om 15:44

Voor Ajax begint woensdag het nieuwe Champions League-seizoen met een uitwedstrijd tegen Sporting Portugal. Het is voor het vierde seizoen op rij dat Noussair Mazraoui zijn opwachting maakt namens de Amsterdammers in het miljardenbal. In gesprek met Ajax TV kijkt hij vooruit op de nieuwe jaargang in de Champions League, maar komt vooral het seizoen 2018/19 aan bod, toen de halve finale werd bereikt.

Mazraoui kijkt ernaar uit om in Lissabon de Champions League-hymne weer te horen. "Het nummer is mooi omdat het het Champions League-nummer is. Je hebt geen motivatie nodig. Het is een gek gevoel, dat je niet veel krijgt", aldus Mazraoui in een interview op het clubkanaal. "Het is gewoon een apart gevoel. Altijd kippenvel. Vooral als je dan oploopt en je ziet je eigen supporters, dat is geweldig. Er gaan gekke dingen door je hoofd: trots, genieten, waar je vandaan komt... Het vuurtje in je wordt groter en je hebt er gewoon niet normaal veel zin in. Het zorgt voor extra energie die je binnenkrijgt. Zodra die camera langs je hoofd gaat, wil ik niet in de camera kijken. Dan lijkt het alsof ik heel erg onder de indruk ben. Dus ik kijk recht voor me het publiek in. Dan zie ik hoe iedereen daar zit en hoe ik daar vroeger zat. Daar geniet ik van."

Mazraoui debuteerde onder Ten Hag in de hoofdmacht en dwong in het seizoen 2018/19 een basisplaats af op de rechtsbackpositie. "Het was mijn eerste seizoen, dan zit je al op een bepaalde wolk. Als je het dan gelijk tot de halve finale van de Champions League schopt, is moeilijk te beseffen", aldus Mazraoui, die in de groepsfase scoorde in de uitwedstrijd tegen Bayern München. Op aangeven van Dusan Tadic schoof de vleugelverdediger de 1-1 achter Manuel Neuer. "Op dat moment dacht ik: nee, dat gebeurt mij niet. Mijn celebration was heel cool, heel nonchalant. Ik liep heel rustig, niet omdat ik cool was, maar omdat ik het niet kon geloven. Op dat moment loop je weg en denk je: what the f*ck gebeurt er eigenlijk? Je bent debutant en maakt gelijk een goal tegen Bayern uit. Dat zorgde bij ons voor het geloof van: wij kunnen dit gewoon. Dat hebben we de hele campagne laten zien. Ik denk niet dat Ajax-supporters dat ooit gaan vergeten. Na de wedstrijd ontplofte mijn telefoon. Op dat moment wist iedereen wie Noussair Mazraoui is."

Behalve tegen Bayern was Mazraoui in de groepsfase ook trefzeker tegen Benfica. In blessuretijd liet hij de Johan Cruijff ArenA in de laatste minuut ontploffen door de 1-0 te maken. "Ik schreeuwde het gewoon uit. De eerste beste die ik zag, dat was Hakim (Ziyech, red.), die knuffelde ik helemaal kapot. Dat wilde ik eigenlijk ook tegen Bayern doen, maar toen besefte ik het niet. Ik had tegen Benfica het besef: ik heb gewoon laatste minuut gescoord. Toen besefte ik het écht en ging ik uit mijn dak", aldus Mazraoui.

In de achtste finales werd Real Madrid op indrukwekkende wijze uitgeschakeld. Mazraoui had in de uitwedstrijd (1-4 winst) een belangrijke rol bij de 0-3 van Tadic. Hij wist de bal met de sliding binnen te houden, waarna Tadic even later Thibaut Courtois klopte in de kruising. De VAR keek minutenlang naar het moment waarop Mazraoui de bal probeerde binnen te houden. Uiteindelijk kreeg scheidsrechter Felix Brych groen licht en werd het doelpunt goedgekeurd. "Het was een prachtig veld, dus dan glij je vanzelf wat door. In de gretigheid van die wedstrijd, van het spelen uit tegen Real Madrid, alles liep al lekker, dacht ik: ik moet er alles aan doen om die bal binnen te houden." Na het doelpunt van Tadic kwamen ploeggenoten naar Mazraoui toe om te vragen of de bal uit was. "Zelfs nu krijg ik nog vragen: 'Nous, wees eerlijk: was die bal uit?' Maar ik ben er gewoon van overtuigd dat die bal niet uit was."

Meer nieuws
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
18
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
25
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
29
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
AlexDeSouza07
 
41
13 september 2021 om 16:12
Mijn favoriete Ajax speler. Geweldige techniek en je merkt gewoon dat de buitenspelers veel beter spelen met hem erbij. Prachtige speler
 
mvbfan
 
37
13 september 2021 om 16:50
Ja maar dat is aan Overmars te verwijten. Hij heeft jaren geleden al aangegeven te willen verlengen. En het is ook niet de eerste keer bij hem zo. Toen hij net in de eerste debuteerde en goed deed had hij nog een kindercontract wat bijna was afgelopen. Hij moest toen ook al tot het laatste moment in onzekerheid afwachten. Er mag wel met iets meer respect worden omgegaan met hem. Maar nu hij uitblinkt en zijn contract bijna is afgelopen krijgt hij de wind van voren. Vind ik niet helemaal terecht.
 
OmarMendez
 
1
13 september 2021 om 19:08
Idd ... Ik heb sterk het idee dat Nous volgende seizoen in de Seria A speelt
 
ninjakai
 
0
13 september 2021 om 20:00
Ja helemaal. Overmars heeft ook geen enkele aanbieding gedaan en die jongen wacht nog steeds of wacht....... Zelfde verhaal als Brobbey, ja komt goed ik wil blijven blah blah. Beetje oude Ajax mentaliteit mag best terug.
 
ValenciaNL
 
41
13 september 2021 om 15:51
Goede speler met een goede mentaliteit. Als die er een paar keer naast stond begon die naar mijn inzien niet gelijk te zeuren maar nog harder te werken. DIe gaat over 1/2 jaar nog wel een stap maken.
 
AjaxRosenberg
 
4
13 september 2021 om 15:59
Met je eens, als hij zijn contract niet verlengd gaat hij over 1 jaar zeker de stap maken. Hopelijk valt het mee!
 
BurtMacklin
 
6
13 september 2021 om 15:56
Ik vind het altijd zo gaaf als een individu het voor elkaar krijgt om z`n eigen naam in zo`n interview weet te slippen; denk dan altijd stiekem een beetje aan Louietje. OT: leuk natuurlijk om dat succesjaar van Ajax aan te halen; voor vele een absoluut hoogtepunt natuurlijk.
 
Cas1
 
12
13 september 2021 om 16:01
Beste Maza, het zal nooit wennen. Dus mijn advies blijf scoren, bereik weer de halve finale . Je gaf altijd aan dat je blij was te ballen bij Ajax en zeker er niet over nadacht te vertrekken. Teken gauw, dan is dat ook weer achter de rug, kan je je focussen, kan je naar je supporters kijken die je toejuichen en volgend jaar weer CL spelen
 
est-1913
 
28
13 september 2021 om 16:13
Bedankt voor je advies Cas1. Ga ik zeker wat mee doen. Groet, Maza.
 
ittot
 
0
13 september 2021 om 17:11
Haha hij is net overgestapt naar Mino Raiola. Zijn contract loopt af, dan kun je zelf wel raden wat er gaat gebeuren denk ik ... Ik adviseer hem zelf overigens ook om niet te verlengen. Hij heeft er namelijk al wat jaren Ajax opzitten en dit zou een goed jaar zijn om de stap te maken naar een andere club. Transfervrij zijn heeft daarnaast als voordeel: extra tekengeld en meer keuzes uit clubs, helemaal sinds de coronacrisis waar clubs minder transfergeld te besteden hebben en je als transfervrije speler dus meer waard bent geworden. helemaal bij Ajax waar ze denken nog steeds 3x de hoofdprijs te moeten krijgen ga je dus nooit meer weg als je verlengd.
 
 
38
13 september 2021 om 16:10
Mazraoui zie ik binnen 3 jaar gewoon de rechtsbsck van Real, Juve of Bayern worden. Deze jongen heeft zo veel techniek en inzicht daar kom je wel ver mee. eentje die vroeger heel de tijd op straat aan het voetballen was en dat herken je nu in het veld. Ik geniet van zo een voetballer. Jammer dat je niet voor NL gekozen hebt.
 
madco123
 
8
13 september 2021 om 16:23
Dat was wel echt een magisch Champions League seizoen voor Ajax zeg. Wat een team stond er toen ook. Echt zo'n team waar je jaren later vol nostalgie op terugkijkt, wat de spelers misschien ook wel nog beter maakt in je hoofd. Onana, Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico, de Jong, van de Beek, Ziyech, Schone, Tadic, Neres. Een geweldige mix van talent en wat meer ervaren spelers die als team de kracht hadden om elkaar perfect te laten functioneren, en soms zelfs boven zich uit konden laten stijgen. Die wedstrijd tegen de Spurs thuis blijft eeuwig zonde, maar dat team heeft heel veel harten gestolen.
 
HakimZiyach22
 
9
13 september 2021 om 16:30
Echt een geweldige speler. Een van de jongens waarvan je al kan opschrijven dat hij gewoon zijn niveau haalt in de CL. Hij levert altijd in grote wedstrijden. Zulke jongens zijn goud als je op een hoog niveau wil spelen. Tadic is ook een zekerheidje. Martinez ook. Maar Nous is de grootste. De rest mag het waarmaken. Ik hoop op overwintering, wordt tijd na 3 jaar. Denk overigens dat Mazraoui een geweldige transfer gaat maken of ie nou zijn contract verlengt of niet (hoop uiteraard van wel). Bayern volgt hem volgens mij al een jaar of 3. Die hebben daar echt wel een oogje voor. Ze wilden Dest ook al (terwijl ik Nous beter vind)
 
MSN10
 
7
13 september 2021 om 16:33
Prachtig hier geniet je toch van als voetbalfan. Hij zegt wanneer de camera voorbij komt en ik dan naar de fans kijk en ondertussen denk van hè daar zat ik ook als kleine jongen en kijk waar ik nu sta gewoon prachtig!!!