Ochtendbladen zien zeldzaamheid bij Feyenoord - Shakhtar: 'Zelden vertoond'
Vrijdag, 17 maart 2023 om 09:51

In de ochtendbladen klinken louter positieve geluiden na de klinkende 7-1 overwinning van Feyenoord op Shakhtar Donetsk in de achtste finale van de Europa League. De ploeg van trainer Arne Slot liet weinig heel van de Oekraïners en gaat vrijdag in de koker voor de kwartfinale. Door de zege reist Feyenoord tevens met een goed gevoel af naar Amsterdam voor De Klassieker tegen Ajax van aanstaande zondag.

"Misschien moet Ajax-coach John Heitinga toch nog even alle beelden opvragen van Feyenoord - Shakhtar", opent De Telegraaf. Heitinga zei donderdag tijdens de persconferentie pas naar Feyenoord te kijken in de verlenging. "Ik hoop dat ze doorgaan, maar dan wel na verlenging", aldus de Ajax-coach. "Het kan zijn dat hij wat heeft gemist", vervolgt het dagblad. "Santiago Giménez opende al na negen minuten het bal met een doelpunt dat verraadt waarom hij kan uitgroeien tot een echte Feyenoord-spits."

Meer: The Athletic denkt hoogte van openingsbod op Arne Slot te weten | ‘Liverpool maakt topprioriteit van Arne Slot en gaat aankloppen bij Feyenoord’

De Telegraaf spreekt verder van een zeldzaamheid. "Dominant is Feyenoord bijna altijd in wedstrijden sinds Arne Slot de scepter zwaait in Rotterdam, maar het woord effectief stond zelden in het aantekeningenboek van de coach. Totdat Shakhtar op bezoek kwam in De Kuip. Er volgde een doelpuntenshow die in Europa maar zelden wordt vertoond. Mededogen kenden de Rotterdammers niet toen het in de wedstrijd puur om de sportieve strijd ging."

Ook het Algemeen Dagblad kijkt alvast vooruit naar De Klassieker en spreekt van een 'heerlijke opwarmer'. "Giménez, Kökçü, Idrissi, Jahanbakhsh en invaller Danilo dreven keeper Anatoli Troebin tot waanzin. De ene treffer was nog mooier dan de andere. En hoe hoger de score opliep, hoe harder het Legioen begon te brullen dat Ajax 'er aan zal gaan' zondag in Amsterdam. Dat deden ze in iets minder vriendelijke bewoordingen, maar de boodschap was helder. De aanhang van Feyenoord lijkt zelfs af te tellen naar De Klassieker."

"Europese avonden in stadion De Kuip, ze blijven onverminderd plezier geven onder trainer Arne Slot", schrijft Jan-Cees Butter in Trouw. De trainer van Feyenoord heeft nu het record in handen van meeste Europese zeges (vijftien). "De overmacht van Feyenoord was een terechtwijzing voor degenen die twijfelden of de club het vizier wel op Shakhtar had. Kelsy bezorgde Shakhtar vlak voor tijd nog de eretreffer, waarvoor het hele stadion applaudisseerde. Het You'll never walk alone was even later minstens zo indrukwekkend na een fraaie avond in De Kuip."

Het NRC heeft het over een 'zeldzaam ontspannen avond'. "Er werd, door de snelle en ruime voorsprong, geen onnodige energie verspild. Waar dit seizoen vaak met hangen en wurgen wordt gewonnen - niet zelden na een achterstand, zoals recentelijk tegen AZ en FC Volendam - verkeerde Feyenoord nu na bijna veertig minuten en een 3-0 voorsprong in ongekende luxe. Zo blijft Feyenoord, vorig seizoen finalist in de Conference League, Europees indruk maken op het tweede niveau."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
Suarez 7
 
83
17 maart 2023 om 10:13
Normaal denk je: donderdagavondwedstrijd tegen Shaktar, dat is een nadeel voor zondag. Maar als je dan in zo een flow de tegenstander vernietigd, vertrouwen op doet en de nodige spelers eerder kan wisselen... Ik kan dit seizoen alleen maar respect hebben voor Feyenoord. Voor mij is Arne Slot de sterspeler van Feyenoord, hij laat zijn spelers telkens boven zichzelf uitstijgen. De manier van drukzetten van Feyenoord is gewoon geweldig, volgens mij vallen ook vier of vijf goals na balverlies op eigen helft van Shaktar. Feyenoord heeft de wapens om Ajax te verslaan; het kan hoog druk zetten, is dreigend met voorzetten en kan met energiek spel de tegenstander overrompelen. 7-1 in een achtste finale Europa League... Met een beetje een gunstige loting kan je zelfs nog een ronde verder komen of de finale halen.
 
L0348
 
70
17 maart 2023 om 10:29
Zie je laatste tijd regelmatig comments plaatsen. Leuk om te lezen dat Ajacieden zoals jij ook normale comments kunnen zetten onder een Feyenoord post zonder elkaar af te maken of af te kraken.
 
mickey12
 
6
17 maart 2023 om 10:39
Is dat niet een beetje bij alle supporters zo. Je hebt een deel die objectief zijn en ook andere teams complimenten geven. En dan heb je een deel dat dat nooit zal doen en altijd met hatelijke.comments komen. Of het succes bagetalliseren.
 
Suarez 7
 
36
17 maart 2023 om 10:41
Feyenoord beheerst aspecten van het spel die ik graag bij Ajax zou willen zien (met name de intensiteit in het spel, het drukzetten en de organisatie bij voorzetten en spelhervattingen). Kan daarom toch wel erg genieten van jullie spel. Heb ook genoeg Feyenoorders sportief zien reageren op het Ajax van Ten Hag in de afgelopen vijf jaar. Goed voetbal is nou eenmaal goed voetbal, ongeacht je clubvoorkeur.
 
madmarcel
 
5
17 maart 2023 om 11:28
Het spel doet me ook erg denken aan het seizoen dat Ajax top presteerde en sneu sneuvelde tegen Tottenham. Ten Hag en Slot hebben dezelfde spelopvatting
 
geitje_7
 
14
17 maart 2023 om 10:31
En Ajax heeft als geheim wapen dat, hoe slecht ze ook spelen, ze simpelweg bijna nooit verliezen van Feyenoord.
 
HafRobyo
 
3
17 maart 2023 om 10:39
Dat is het mooie van voetbal, soms heb je van die verrassingen of gekke uitslagen. Klassieker is een aparte wedstrijd op zich.
 
 
4
17 maart 2023 om 10:54
Hahaa shit haha dat is het enige waar ik ook bang om ben hahaha maargoed ook dat hoort erbij. En zelf als we verliezen, dan alsnog denk ik dat ajax nog een paar lastigere wedstrijden heeft. En bij hun moet ook niemand echt uitvallen. Want als kudus nu bijvoorbeeld geblesseerd raakt dan hebben jullie al een grotere probleem dan wanneer Ali of idrissi bij ons zou uitvallen.
 
JackDalenberg
 
0
17 maart 2023 om 11:30
@FreddyRudolph Feyenoord heeft aan Ajax niet de meest lastige tegenstander. De derby tegen Sparta en Excelsior staan ook nog op t programma. Die zijn geen ABC'tje ook niet voor een Feyenoord net zo presteert zoals gisteravond. Vergeet ook niet dat ze zich nu als Favoriet presenteren, dit zou Zondag heel fout kunnen gaan. Feyenoord on de Eredivisie lijkt ook niet op Feyenoord in Europa. Nu ook alleen maar hopen dat ze niet weer AS Roma gaan loten.
 
bizzlad
 
5
17 maart 2023 om 11:42
Sparta en Excelsior zijn over het algemeen geen Abctjes voor Feyenoord, dat ben ik met je eens. Maar laten we nou asjeblieft niet gaan doen alsof die wedstrijden lastiger zijn dan Ajax uit, dat komt een beetje sneu over. Zoals supporters die zeggen dat een wedstrijd Ajax vs. Feyenoord gewoon een van de vele wedstrijden is en ze het niet spannend of bijzonder vinden. Niet serieus te nemen. De klassieker is altijd bijzonder en traditioneel gezien gewoon de moeilijkste wedstrijd in een seizoen voor Feyenoord. Ik zie niet in waarom dat nu ineens anders zou zijn.
 
alexdevidal
 
11
17 maart 2023 om 10:39
Classic weer, Feyenoord speelt goed en ze stijgen boven zichzelf uit. Concurrent speelt goed en dat is het basisniveau. Feyenoord speelt slecht, dat is het basisniveau, concurrent speelt slecht en het is een off-day. Slot heeft een goede tactiek, maar de spelers voeren de tactiek alsnog uit, dus daar moet dan toch ook wel kwaliteit in zitten. Een Kokcu, Trauner, Geertruida, Giminez zijn gewoon spelers waar kwaliteit in zit en waar je van kan genieten.
 
Suarez 7
 
17
17 maart 2023 om 10:43
Als je met 7-1 wint in een Europees duel tegen een redelijk gerenommeerde tegenstander, dan vind ik dat je boven jezelf uitstijgt. Feyenoord was voor mij ook de favoriet, maar dit is gewoon een unieke prestatie. Ik wil de prestatie van Feyenoord ook niet downgraden. Ze speelden echt fantastisch, ik heb genoten.
 
alexdevidal
 
3
17 maart 2023 om 10:47
Dank voor je reactie. Tuurlijk stegen ze gister met deze dodelijke effectiviteit boven zichzelf uit, maar dat wilt natuurlijk niet zeggen dat het 'alleen maar' door Slot komt. Goed om te horen dat we beide hebben genoten
 
 
2
17 maart 2023 om 11:00
Weet je wat is afgelopen wedstrijden die net 1-0 of 2-1 werden hadden we ook bijna altijd wel 15 + schoten op doel dus daar komen is niet het probleem. Gisteren hadden de spelers zoiets van ok alle shoten worden meteen een doelpunt want als je dan tegen vollendam meer dan 20 schoten heb en je maakt net 2 en nu 10 schoten en je schiet er 7 in ja dan was het ook makkelijker geweest O tegen volendam maar dat is voetbal. Spelen tegen ploegen die met 12 man verdedigen in de 16 is niet makkelijk als de verdediging goed zijn werk doet he. Je heb ook types hereveen die denken dat als je alleen al met 20 man achterin staat dat je dan je been niet mag uitsteken ofzo. Maar dot soort wedstrijden heb je tussen. Ook man city wint soms moeilijk en zij spelen de beste voetbal van de wereld. Dus waarom feyenoord niet die dit seizoen bij 15 nieuwe spelers moest halen weer. Wat er ook gebeurt dit jaar voor mij is het al een succes jaar. Alleen een prijs is top of the cake. Maar na een verloren finale denk ik juist dat de jongens die dat hebben meegemaakt alles aan doen om alles eraan te doen.
 
De.TheKing
 
17
17 maart 2023 om 10:42
Maak je maar geen zorgen. Al wonnen we gisteren 16-0, staan we 20 punten voor op jullie en zijn we zondag veel en veel beter, de historie leert dat we gewoon niet gaan winnen in de Arena. Het klinkt heel gek, maar ik vind Sparta uit spannender. Pak je daar 3 punten, ongeacht het resultaat zondag, dan worden we kampioen. Zondag is elk punt gewoon een bonus. Feyenoorders zullen me wel zwak vinden, maar ik maak me geen illusies meer na twintig jaar. Let maar op: we gaan beter zijn, missen de kansen en verliezen toch.
 
Baardgrasmus
 
3
17 maart 2023 om 10:47
Herkenbaar, bij die 6-2 zat ik tot de blessuretijd nog niet rustig. Ach ja, dat hebben ze afgedwongen. We kunnen ons troosten met de gedachten dat een nederlaag zondag ons gelijk brengt in punten. Met het programma van ajax zie ik ons dan nog steeds als favoriet.
 
Suarez 7
 
9
17 maart 2023 om 10:48
Ik hoop dat je gelijk hebt hoor. Als ik Feyenoord analyseer zie ik een team dat enorm hoog druk zet, met veel intensiteit speelt en dreigend kan worden uit voorzetten en spelhervattingen. Laat Ajax nou een team zijn dat al een seizoen lang moeite heeft met teams die hoog druk zetten, en enorm veel tegengoals incasseert uit voorzetten en spelhervattingen. Als je een of twee keer in de beginfase snel onder de druk kan uitspelen zie ik wel kansen in wat in trainersjargon de kantwissel heet. Daarin vind ik Feyenoord wel kwetsbaar, dat zag je tegen Shaktar ook enkele keren; als je dan in die eerste fase onder de druk uitkomt kan je door snel van de kant te wisselen een man meer situatie creeren. Spelers als Kudus en Bergwijn kunnen dan dodelijk zijn in de een tegen een. Maar dit impliceert dan wel dat je er in slaagt om in de eerste fase onder de druk uit te spelen, en dat je balvast genoeg bent om van kant tot kant te gaan. De goal in de eerdere Klassieker kwam ook ongeveer zo tot stand (van kant tot kant spel).
 
 
1
17 maart 2023 om 11:03
Ja maar voor alles is er weer een keer dat het wel weer een keer moet gebeuren. En ok eerlijk te zijn heb je dit seizoen die kans ok ajax meteen bij de strot te grijpen. Begrijp me niet verkeerd het is vaak anders geweest dus , ik gun het niemand maar wil ook Amsterdam binnen lopen en iedereen extra zuur kijken met me feyenoord shirt aan. En voordat mensen komen lulen van bla bla ja ik zei het. Heb ik vaker gedaan maar dan krijg je te horen dat het toch niet uitmaak want we worden geen kampioen hahaa dit jaar is dat net iets anders.
 
GeenInspiratie
 
0
17 maart 2023 om 12:02
Suarez Wederom weer eens met je analyse! Kanttekening op de kantwissel, Feyenoord heeft thuis tegen Shaktar eigenlijk voor het eerst regelmatig op de counter gespeeld (toen bleek dat Shaktar even ging drukken) en dat was echt krankzinnig efficiënt. Ajax is daar tot nu toe heel kwetsbaar gebleken. Als Feyenoord bewust iets achterover gaat leunen met Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman en Wieffer dan krijg je een levensgevaarlijke situatie als Ajax zijnde. Genoeg huiswerk voor de coaches dus! Ben heel benieuwd naar zondag????
 
IkWeetAlles11
 
1
17 maart 2023 om 10:44
Bijna nog meer dan van de doelpunten geniet ik inderdaad van dat hoog druk zetten. Het moet enorm vervelend en irritant zijn voor de tegenstander omdat het zo vaak gebeurd en ze het zo goed uitvoeren. Met als resultaat dat er of een slechte pass volgt of een lange bal. Kijk, een ploeg als City zal zich er gewoon onderuit spelen, maar het zullen er niet heel veel zijn die het lukt, En ik blijf mij verbazen dat sommige spelers zo constant goed zijn (zoals Geertruida en Hancko) en sommige zo wisselend (zoals Jahanbakhsh). Idrissi was al weken goed bezig.
 
bizzlad
 
2
17 maart 2023 om 10:48
Ik hoop heel erg dat het zo werkt Suarez. De jongens hebben nu hopelijk aan zichzelf bewezen dat ze gewoon kansen kunnen creeeren en doelpunten kunnen maken....zonder eerst op achterstand te komen. Nou denk ik wel dat Ajax beter is dan dit Shaktar...toch ga ik de wedstrijd wel met vertrouwen tegemoet. Echter, gezien onze ervaringen in de Arena kan het zomaar zijn dat we (weer) beter zijn en toch met (slechts) een gelijk spelletje thuis komen. Verliezen zie ik niet gebeuren....aangezien dit team helemaal niet lijkt te weten wat verliezen is...
 
grauwe deksel
 
7
17 maart 2023 om 10:48
Correcte en kundige analyse. Iedereen zal het eens zijn dat Arne een uitstekende coach is, maar soms vind ik wel dat de spelers van Feyenoord tekort worden gedaan. Als je die actie van Gimenez voorafgaand aan zijn goal ziet is dat iets waar je als coach geen invloed op hebt. Feyenoord heeft stuk voor stuk uitstekende spelers, welke allemaal de capaciteiten hebben onder de druk uit naar voren te voetballen. (alleen Pedersen vind ik buiten de boot vallen in dit opzicht) Het spelinzicht van Kokcu, de techniek en finesse van Szymanski en het krachtige maar toch wendbare lichaam van Gimenez zijn kwaliteiten die je als coach niet kan beinvloeden. Je ziet dat Slot de organisatie achterin zeer solide heeft neergezet, maar ook daar zie je grote individuele kwaliteten bij met name Hancko en Geertruida die je als coach niet kan beinvloeden. Feyenoord is klaar voor de klassieker, Ajax. Leuk dat na vele jaren de onderlinge wedstrijden (beker en competitie) het seizoen kan maken of kraken voor de concurrent. Wint Ajax beide wedstrijden, kan het aan het eind van de rit betekenen dat Feyenoord na een sterk seizoen met lege handen staat, wint Feyenoord beide wedstrijden zie ik het met het resterende schema van Ajax nog erg moeilijk worden voor Ajax om uberhaupt Champions league te halen. Ik verwacht zondag een 1-1 gelijkspel, maar wie weet kan Feyenoord de vloek verbreken.
 
Ravel
 
6
17 maart 2023 om 11:23
Ga de laatste jaren er normaal gesproken vanuit dat Ajax een beter team heeft dan Feyenoord. We winnen dan wel niet altijd maar zet meestal vrij optimistisch die wedstrijd aan. Maar bij Feyenoord in deze vorm maak ik me toch een beetje zorgen . Echt heel knap petje af voor Slot en zijn team.
 
Deenb
 
18
17 maart 2023 om 10:15
Was een fantastische avond gisteren in de Kuip. Goede sfeer, mooi voetbal en een prachtige uitslag. Benieuwd waar het plafond voor Slot ligt.
 
Partyboooi
 
9
17 maart 2023 om 10:21
Hoe fantastisch kan deze week worden als ze zondag weer eens weten te winnen in de Arena. Dat zo'n enorme boost geven aan heel Feyenoord en vooral de supporters! Bedenkt even dat ze met een half nieuw elftal een gooi doen om de titel, kwartfinale EL staan en ook nog halve finale beker. Slot en zijn staf, maar ook alle betrokkenen bij de scouting verdienen een dikke pluim!
 
FR010FRDAM
 
6
17 maart 2023 om 10:28
Vrijwel iedere speler die aangetrokken is heeft al zijn bijdrage geleverd. Knap werk
 
 
1
17 maart 2023 om 11:55
Ik denk dat feyenoord een vrij zakelijke overwinning gaat boeken. Ajax is ook onder heitinga alles behalve efficiënt
 
j3ro3ntj33__
 
0
17 maart 2023 om 13:10
Verschil is dat Ajax onder Heitinga wel weer plezier en voetbal uitstraalt. Dat zag je vorige week goed aan dat Bergwijn weer even een opleving had. Bassey doet het goed, Tadic presteert, Alvarez is weer het beest dat hij moet zijn. Als we nu nog Hato neer kunnen zetten voor Wijndal en Taylor eruit voor Klaassen, dan zie ik Ajax "gewoon" de winst pakken in Amsterdam.
 
Helmond_Sport
 
12
17 maart 2023 om 10:23
Ongekend hoe Feyenoord en ook AZ toch wel blijven presteren in Europa. Met een beetje gelukkige loting staan er weer eens twee Nederlandse teams in de halve finale, dat is toch prachtig?
 
j3ro3ntj33__
 
2
17 maart 2023 om 10:35
Als Idrissi zelfs 2 keer kan scoren, weet je dat de tegenstander niet veel voorstelt..... (grapje). Knappe prestatie, ik hoop als Ajacied dat Johnny een goed plan heeft tegen dit Feyenoord. Want Zondag word voor Ajax alles of niets. Als ze winnen zie ik ze zomaar nog kampioen worden, als ze dit verliezen moeten ze zich focussen op de beker en de tweede plaats. Stel dat Feyenoord kampioen word, kan ik het dit jaar ook wel accepteren, omdat Ajax dit aan zichzelf te danken heeft door de coach 5 wedstrijden te lang te laten zitten, waardoor je ongeveer 8-10 punten misloopt. 7x gelijkspelen tegen de kleintjes kan gewoon niet. Hoop voor Feyenoord op een mooi affiche. Denk dat ze alles moeten willen behalve Italië, het land waar je waarschijnlijk helemaal niet welkom bent, en als dat toch wel het geval is, je nu al kan zeggen dat het een flinke veldslag word buiten het stadion.
 
HafRobyo
 
6
17 maart 2023 om 10:41
Leuke vleugelspeler Idrissi, kan je er bij hebben hoor!
 
j3ro3ntj33__
 
1
17 maart 2023 om 11:51
Idrissi heeft zijn momenten, hij is echt een speler waar je 4 wedstrijden niets aan hebt, en de 5e wedstrijd is hij geweldig goed. Als hij altijd op de top van zijn kunnen zou spelen, dan was hij misschien wel de beste buitenspeler van de Eredivisie.
 
shenkie
 
1
17 maart 2023 om 10:46
Ik wil absoluut niets bagatelliseren van de prestatie van Feyenoord. Zeer knap om weer bij de laatste 8 in een Europees toernooi te komen. Maar hoe naief was Shaktar??!!!! Feyenoord zet vanaf moment 1 druk en ze zijn steevast blijven opbouwen over de volledige breedte en zelfs op de eigen achterlijn. Als je dan balverlies lijdt zoals Shaktar, wat bij de 1-0, 2-0, 4-0 gebeurd en dan is 3-0 een penalty, dan is die wedstrijd beslist zonder dat Shaktar een waardig idee heeft bedacht. Leuk dat Shaktar Feyenoord in een flow heeft gebracht, maar dit gaat Ajax niet overkomen.
 
 
3
17 maart 2023 om 11:08
Wij waren goed, maar Shakthar was echt bizar slecht. Totaal niet voorbereid op het feit dat we hoog druk zetten (vrij vreemd in een return, maar goed). Tot slot ook leuk dat een keer werkelijk alles binnenvliegt, das meestal juist aan de andere kant het geval.
 
j3ro3ntj33__
 
8
17 maart 2023 om 11:50
@shenkie, Toen ik las: "ik wil absoluut niets bagatelliseren van de prestatie van Feyenoord", wist ik al dat je de prestatie ging bagatelliseren. Laat dan alsjeblieft die eerste zin weg, dan is er niets aan de hand, dan geef je gewoon je mening.
 
shenkie
 
0
17 maart 2023 om 12:01
Jeroentje Ik begrijp je punt haha... maar ik doel ermee op de gehele prestatie dat ze de laatste 8 gehaald hebben, voordat mensen weer denken dat ik zeg dat het allemaal niet zo veel voorstelt, omdat ik een andere clubvoorkeur heb.
 
 
6
17 maart 2023 om 11:07
Pff net een statistiek. We hebben 1 van de laatste 20 keer gewonnen in Amsterdam, 2 keer gelijk en 17 keer verlies. Ik wil zo graag vooraf met vertrouwen naar die wedstrijd gaan kijken zondag in plaats van me emotioneel indekken en een verlies incalculeren, maar ik ben gewoon allang blij als we er niet met 4-0 afgaan.
 
Tinus88
 
2
17 maart 2023 om 11:27
Jullie winnen gisteren met 7-1 en blaken van het vertrouwen, Ajax geeft elke pot nog best veel weg, heeft moeite met onder druk uitvoetballen en is ook matig bij spelhervattingen. Het lijkt wel of de Ajacieden hun hart vasthouden voor zondag, en dat bij Feyenoorders precies hetzelfde is. Ik als Ajacied heb hetzelfde gevoel als jij, maar dan omgekeerd. Van Feyenoord winnen we echt niet zomaar.
 
FrDirk
 
1
17 maart 2023 om 11:33
@ Dr. Mario, ik denk dat dit te maken heeft met de (voor Feyenoorders gevoelde) geluksfactor. Feyenoord is eigenlijk de enige ploeg die Ajax echt nooit onderschat en hun speelstijl ligt ons vaak niet. Daardoor dwingen ze ook heel vaak af dat de ballen goed vallen zoals wij dat dit seizoen ook vaak meemaken. Daar komt bij dat in het verleden het kwaliteitsverschil vaak wel groot was in Amsterdams voordeel. Koppel dat aan de resultaten en Ajax heeft ook veel sneller zoiets dat ze het toch wel over de streep trekken door psychologisch voordeel en dit dus ook vaak doen. Bij Feyenoord zakt dan bij een tegengoal de moed in de schoenen. Voor het eerst sinds jaren (ook met vorig jaar erbij) heb ik het gevoel dat het langzaam begint te kantelen en worden ze ook daadwerkelijk minder bang voor Ajax. Ook al hebben ze de afgelopen twee edities niet gewonnen, hebben ze Ajax tot twee keer toe bij de strot durven grijpen met redelijk wat overtuiging. Maarja, of het genoeg gaat zijn. Aan de andere kant kan je ook niet blijven verliezen.
 
j3ro3ntj33__
 
0
17 maart 2023 om 11:59
@migi, Maar laat het even ook zo zijn, dat Feyenoord dit seizoen zo goed is, omdat het aanvallend speelt. En als je iets moet doen om Ajax in hun spel te laten komen, is het aanvallend spelen. 2-1 tegen 10 man van Volendam. 1-1 tegen ditzelfde Shaktar. 1-0 tegen 10 man van Groningen 1-0 tegen Heerenveen. 4-2 (2 tegengoals) tegen Fortuna. 2-1 tegen AZ (goede prestatie). 1-2 tegen Heerenveen. 4-4 tegen (onterecht) 10 man van Nec 2-2 tegen 10 man van psv. 1-1 tegen Twente. 2-0 tegen 10 man van Nec Is ook allemaal met de hakken over de sloot en vaak tegen 10 man. Deze wedstrijd was een geweldige prestatie, maar we moeten ook niet praten alsof ze in een mega vorm zijn. Ze hebben laatste tijd gewoon het geluk dat een kampioen nodig heeft. Hopen dat dat Zondag voorbij is.
 
bizzlad
 
2
17 maart 2023 om 12:16
Dat geluk word ik wel een beetje moe van. Het "geluk" wat ze hebben dwing je namelijk gewoon af door je tegenstander constant onder druk te zetten, niet te laten voetballen en constant in en rond de 16 van de tegenstander te voetballen. Dat is gewoon speelstijl en kwaliteit. Leuk dat Ajax in haar spel komt als een tegenstander aanvalt, maar dat is met dit Feyenoord precies hetzelfde. Als de tegenstander gewoon lekker wil voetballen, speelt dat dit Feyenoord ook in de kaart. (Zie gister avond....een heel naief Shaktar wat gewoon lekker wil voetballen.) Daarnaast heeft dit Feyenoord de kwaliteit om de bal na verlies weer heel snel terug te veroveren en de tegenstander onder druk te houden. (Wat i De Kuip ook tegen Ajax gewoon goed lukte maar helaas niet het gewenste resultaat opleverde.) Het kansen creeeren is bij Feyenoord een probleem, maar dat is vooral tegen tegenstanders die zo slim zijn om vol te verdedigen en op een countertje te gokken. Dat gaat Ajax niet doen, dus ik verwacht een heerlijke open wedstijd met veel kansen aan beide kanten. Maar wedden dat Ajax weer (met geluk) een gelijk spelletje uit het vuur sleept.
 
HijNiet!
 
1
17 maart 2023 om 13:50
Lekker selectief zo`n opsomming. 2-1 tegen 10 man Volendam, waarbij je vergeet te vermelden dat die rode kaart pas in de laatste minuut viel en dus geen enkel effect op de wedstrijd had. Het gelijkspel tegen Twente waarin Feyenoord stukken sterker was en een penalty had moeten krijgen. 1-2 tegen Heerenveen dat geen kans creëerde terwijl Feyenoord comfortabel op 0-2 stond tot er ineens een zondagsschot binnen vloog. Bewust of onbewust, in zeker de helft van je rijtje laat je een deel van he verhaal achterwege. De 2-1 tegen AZ was dan weer helemaal niet zo'n goede wedstrijd, maar dat vind je dan wel weer een goede prestatie. Het lijkt erop dat je niet zoveel wedstrijden van Feyenoord hebt gezien.
 
FrDirk
 
4
17 maart 2023 om 11:29
Het is dat de statistieken zo slecht zijn en het nooit onze kant op valt dat ik je angst wel kan delen, want nuchter gezien zou je zeggen dat je niet bang hoeft te zijn voor zondag. Niet dat ik daarmee wil zeggen dat je gaat winnen of gelijkspelen (verliezen kan dan ook nog steeds), maar kijkend naar wat beide teams kunnen brengen gaat het gewoon geheel gelijk op. Zeker omdat Feyenoord voor het eerst sinds jaren weer eens echt heel sterk is. Tactisch sterke trainer, heel hecht collectief dat laat zien voor niemand bang te zijn, ijzersterke wil waarbij ze nooit opgeven en (onderbelicht nog vaak) meer dan genoeg individuele kwaliteiten. Hancko, Orkun, Geertruida, Trauner, Santi en onze Poolse vriend hebben echt heel veel kwaliteit. Tadic vind ik buiten zijn karakter om een bewonderenswaardige voetballer, maar denk dat hij het tegen Trauner en Hancko echt heel zwaar gaat krijgen. Allebei enorm fysiek sterk, durven vooruit te verdedigen en met Hancko hebben we ook nog snelheid. Kudus is het meest linke omdat die echt heel veel kwaliteiten heeft. Enige echte angst aan onze kant staat op goal. Die heeft toch iets teveel hele moeilijke ballen niet gepakt. Het waren geen blunders maar het zijn ballen die een Bijlow wel pakt en met de kwaliteiten van Ajax moeten ze in staat zijn om die op goal te schieten. We gaan het meemaken. Ben benieuwd of Heitinga de zwakke plekken van Feyenoord bloot kan leggen zoals die zelf zegt.
 
IronManUtd
 
1
17 maart 2023 om 11:32
Moet feyenoord slot niet eens een langdurig on-nederlands hoog salaris aanbieden? Als ze deze man langer kunnen vasthouden kan het de positie van de club serieus veranderen.
 
madmarcel
 
2
17 maart 2023 om 11:49
Als Feyenoord kampioen wordt zie ik Arne Slot gewoon nog een jaar blijven om Champions League te spelen. Perfecte opbouw van zijn carrière: eerst finale conference League halen,jaar erna heel veel komen in de Europa League en dan volgend seizoen weer een stapje hoger en heel eerlijk gezegd denk ik dat Feyenoord het ook in een Champions League poule heel goed kan doen met de spelopvatting van Slot.
 
Bananana
 
0
17 maart 2023 om 17:52
Het is deze week inderdaad bekend geworden dat Feyenoord Slot langer wil verbinden. Je kan denk ik zelf invullen dat ze bereid zijn daar behoorlijk ver voor te gaan, gezien de prestaties
 
Futballeke
 
1
17 maart 2023 om 12:25
Pak ze aan Feyenoord!!