'Of het extra bijzonder is omdat ik nooit in Eredivisie speelde? Niet echt'
Zaterdag, 10 november 2018 om 07:16

Javairô Dilrosun kreeg vrijdag te horen dat hij voor de eerste keer bij de selectie van het Nederlands elftal zit en dus kan de aanvaller tegen Frankrijk of Duitsland zijn debuut gaan maken voor het keurkorps van bondscoach Ronald Koeman. Dilrosun verdient zijn brood bij het Duitse Hertha BSC, maar als het aan hemzelf ligt heeft hij voordat Oranje die Mannschaft treft zijn eerste wedstrijd al gespeeld.

"Het liefst maak ik drie dagen eerder tegen Frankrijk mijn eerste minuten. Hoe eerder hoe beter", glimlacht hij in gesprek met De Telegraaf. Dilrosun sprak nog niet rechtstreeks met Koeman en hoorde van zijn ouders dat hij de schifting van de bondscoach had overleefd. Dat zorgde voor emotionele taferelen: "Tussen alle berichten die binnenstroomden door heb ik mijn oma, de moeder van mijn moeder, gebeld. Ze was in tranen. Oma en ik hebben een heel bijzondere band. Ik sliep daar vaak als kleine jongen, omdat ze precies voor het voetbalpleintje woonde."

Dilrosun verliet Ajax in 2014 als jeugdspeler voor Manchester City en streek afgelopen zomer neer in Berlijn. Dat hij nu het Nederlands elftal haalt zonder ooit in de Eredivisie te hebben gespeeld, maakt het echter niet extra bijzonder voor hem: "Ik weet dat er niet veel spelers zijn die zonder Eredivisie-ervaring in Oranje zijn gekomen, kan eigenlijk alleen Jerrel Hasselbaink noemen. Maar extra bijzonder? Nee, niet echt."

De dribbelaar zag in de vorige interlandperiode voor het eerst de vragen waarom hij niet geselecteerd was en besefte toen hij onlangs in de voorselectie zat dat hij dicht bij het Nederlands elftal was. Dilrosun hoopt met zijn speelstijl iets extra's toe te kunnen voegen bij Oranje: "Nederland heeft veel creativiteit, maar ik hoop daar nog iets extra's van te kunnen brengen. En ik denk dat mijn kracht en snelheid wapens kunnen zijn."

Meer nieuws
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
12
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
13
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
20
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
74
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
jorisdijk
 
0
10 november 2018 om 08:02
Tim Krul bij zijn debuut ook, maar die kwam later. Hasselbaink en en hij zijn ook de enige die zo in mijn hoofd opkomen.
 
Tegel
 
0
10 november 2018 om 08:43
en Groeneveld?
 
jorisdijk
 
1
10 november 2018 om 09:04
Groeneveld heeft nog een seizoen onder Hyballa in de ED gespeeld. Aké en Mensah was ik inderdaad vergeten.
 
Soccer98
 
4
10 november 2018 om 08:51
Vergeet Fosu-Mensah, Aké en Jordi Cruijff niet.
 
johbaa
 
0
10 november 2018 om 09:01
Volgens Rob Reekers en Willy Lippens ook niet en ik dacht ook Wim Hofjens. Ik kan mij herrineren dat rond het debuut van Hasselbaink toen ergens een heel stuk heeft gestaan.
 
Jashhh
 
1
10 november 2018 om 09:25
Je moet niet doorslaan in het selecteren op basis van competitie. Ik snap het wel. Maar het kan zomaar zijn dat een aanvaller van AZ of Feyenoord toch beter is dan van de nummer 8 van Duitsland. Dus blijf je ogen open houden.
 
Young_Boss
 
2
10 november 2018 om 11:40
Dit is gewoon een selectie op basis van zijn.kwaliteit! Wat als ik je nu vraag wie had je anders willen selecteren voor de linksbuiten positie momenteel kan je niet tegen me zeggen Calvin Stengs of Steven Berghuis. Hij heeft afgelopen maanden gewoon een geweldig indruk achtergelaten op basis daarvan moet je gaan bouwen. Dit soort jongens voor de leeuwen gooien zodat ze over 2 jaar in de grote wedstrijden of op een eindtoernooi er klaar voor zijn.
 
DefisDre
 
0
10 november 2018 om 19:08
Jordi Cruijff, Jimmy Hasselbaink, Willi Lippens, Rob Reekers, Wim Hofkens. Illuster rijtje