'Of ik Ajax ga verlaten? Dat weet ik niet, dat moet de toekomst uitwijzen'
Woensdag, 7 februari 2018 om 23:45

Hakim Ziyech schoot Ajax woensdagavond op 1-2 tegen Roda JC Kerkrade en ging daarna met zijn handen over elkaar staan op het veld. Hans Kraay jr. vroeg de aanvallende middenvelder na afloop waarom hij ook niet even lachte na zijn treffer.

"Dat hoefde niet van mij. Ik heb genoeg lol met mijn teamgenoten en mensen in de groep, daar ligt het zeker niet aan. Maar ik vond het niet nodig om te juichen", aldus de 24-jarige Ziyech. Op de vraag of hij Ajax na dit seizoen gaat verlaten, zei hij: "Dat weet ik niet, dat moet de toekomst uitwijzen."

"We weten allemaal wat er afgelopen dagen aan de hand is, dus ja. Er zat ook wel wat woede in dat schot. Ik heb gewoon mijn best gedaan vandaag, meer kon ik niet doen. Een geslaagde avond", aldus de Marokkaans international voor de camera van FOX Sports.

Meer nieuws
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
5
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
42
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (76)

 
ADRO
 
82
7 februari 2018 om 23:48
Heel naar trekje is dit van Hakim. Doe gewoon lekker normaal en voel je niet zo op je slurf getrapt. Je verdient een vermogen dan moet je ook met een beetje kritiek kunnen omgaan. Wat betreft Ajax hij is na de zomer weg kiest altijd de weg van de minste weerstand (anders had die wel voor Nederland gespeeld)
 
Linley
 
138
7 februari 2018 om 23:54
Nare trekjes zeggen ze weer. Die gast krijgt dagen lang, en waarschijnlijk nog weken lang allemaal shit te verduren omdat hij reageerd op fluitende toeschouwers die hem er altijd uit pikken. Waarom moet hij gaan juichen als hij daar geen zin in heeft? Voetballers zijn ook mennen met emoties en als je zoveel shit over je heen krijgt zoals hij dan ben je er ook gauw klaar mee. Ik vind dus dat hij gelijk heeft. Hij moet doorgaan met wat hij doet, dikke schijt hebben aan het publiek en doen waar je goed in bent en reageren hoe je wilt. En van die verhalen dat hij dankbaar moet zijn kan ik echt kei hard om lachen. Dankbaar voor wat? Hij heeft zijn hele leven toch zelf gebikkeld voor deze kans? Of hebben die Ajax supporters hem op hun schouders zo ver gebracht? Lol laat me niet lachen. Wees blij dat jullie tijdelijk van hem kunnen genietenen en hem straks met dikke winst kunnen verkopen.
 
Rugu
 
59
8 februari 2018 om 00:01
Helemaal mee eens. Daarbij vind ik dat zodra je uitgefloten wordt je ook best even mag reageren. Erg jammer dat hij dan later op de camera zijn excuses daarvoor aanbiedt. Als je zo flink bent om iemand uit te fluiten wees dan ook zo flink om een reactie te incasseren. Waar gaat het over mensen? Iemand wordt uitgefloten en een speler reageert daarop. Allebei fout of allebei goed, zo zwart/wit is deze kwestie. Ik denk/hoop dat binnen no-time weer vergeten is. Ziyech blijft een enorm waardevolle speler voor Ajax, wie ga je halen als hij komende zomer weg gaat, daar ga je sowieso op achteruit.
 
TimMatavz7
 
56
8 februari 2018 om 00:02
Maar is het niet juist dit soort gedrag wat hem gefluit oplevert? Iedereen vind hem één van de (of zelfs de) beste spelers van de Eredivisie. Daar fluit niemand om. Er wordt gefloten om dit soort gedrag. Arrogant, verwend vedette gedrag. Dat hij die bal er in schiet verbaasd niemand, want we hebben al vaker gezien dat Ziyech prachtige dingen doet. Alleen zijn gedrag, ook vandaag weer is gewoon ongepast. Als hij deze goal gewoon haar gevierd met zijn supporters en medespelers had niemand het er meer over gehad. Dan had iedereen het over zijn goal. In plaats daarvan gaat het weer over zijn gedrag. Net als dat bij Twente en Heerenveen ook al zo was. Ziyech doet net alsof het niet aan hem ligt, maar waarom wordt Schone nooit uitgefloten? Die bakt er soms ook niet veel van de laatste tijd. Waarom is Dijks, een ongekende slechte back, zo geliefd bij de aanhang? Ziyech moet eens ophouden met dat gejank of gewoon accepteren dat zolang hij zich zo gedraagt hij dit soort reacties kan verwachten.
 
N-AFCA
 
13
8 februari 2018 om 00:05
Ik verdedig het fluiten zeker niet, raak er ook altijd geïrriteerd door als ik het hoor. Ik vind dat hem eruit pikken alleen altijd zo overdreven. Er wordt waarschijnlijk het snelst naar hem gefloten, maar dat is ook omdat hij soms de meest idiote pogingen doet. Echter is hij ook degene die het meest applaus krijgt, omdat hij de mooiste dingen laat zien. Ziyech moet proberen door dat handjevol 'supporters' te kijken dat fluit, en ook juist het positieve waarderen. Als je telkens zo reageert op gefluit plaats je jezelf ook een beetje in de rol van de gebeten hond.
 
Linley
 
16
8 februari 2018 om 00:11
@timmatavz7 Het antwoord op al je vragen is simpel. Omdat zij geen tegen gas geven en Ziyech wel. Hij is iemand met een ander soort persoonlijkheid. Kan met zijn afkomst te maken hebben of met de manier waarop hij is opgegroeit (vader heel rvoeg overleden, kei hard moeten vechten voor zijn eigen succes) Dan ben je nou eenmaal anders dan ideale schoonzonen zoals Schone en Dijks. Neem Kluivert bijvoorbeeld. Dat is ook een arrogant kwalletje hoor, maar goed, men accepteerd het blijkbaar bij hem wel. Leg eens uit waarom? Ik bedoel zo geweldig speelt hij nou ook weer niet.
 
Cartmann
 
4
8 februari 2018 om 00:13
Manu García !!!
 
TimMatavz7
 
23
8 februari 2018 om 00:17
Kluivert wordt ook wel eens uitgefloten als hij slecht speelt, net als elke speler. Echter, hij stelt zich op het veld niet op als een arrogante kwal na zijn eigen supporters, maar hij straalt Amsterdamse bluf uit. Daar zit het verschil in. Ziyech straalt geen plezier uit, oogt laks, schiet vanuit de meeste kansloze hoeken, juicht niet als meneer zich weer eens beledigt voelt (praktisch altijd tegenwoordig). En dit is niet alleen nu bij Ajax, maar jij Heerenveen en Twente was dat ook al zo. Zou het echt niet aan Ziyech liggen?
 
Thamike
 
14
8 februari 2018 om 00:22
Weet je waarom men het bij Kluivert wel accepteert? Die laat naast zijn arrogante trekjes ook trots zien. Niet eigen trots maar trots dat hij een Ajacied is, trots dat hij op dit niveau mag voetballen. Straalt ook passie uit op het veld en richting supporters. Dit is ook geen kwestie van goed en fout van je.kunt beide spelers ook niet vergelijken maar het is een keuze om te werken aan je band.met de supporters en dat doet Ziyech niet. Zijn.keuze maar ook supporters hebben emotie net zoals Ziyech dat heeft, alleen dan is ie verontwaardigd. Ziyech mag wel wat losser zijn want zo zwaar heeft ie het niet bij Ajax.
 
Linley
 
13
8 februari 2018 om 00:31
"ziyech straalt geen plezier uit, oogt laks, schiet vanuit de meeste kansloze hoeken, juicht niet als meneer zich weer eens beledigt voelt (praktisch altijd tegenwoordig)" Jij weet heus wel dat hij wel degelijk plezier haalt uit het spelletje, anders wordt je geen voetballer. Dat hij dat niet uitstraalt dat hoeft van mij niet. Ozil straalt ook 0,0 plezier uit maar het blijft een geweldenaar. Die zelfde lakse uitstraling zorgt er ook bij hem voor dat hij nummer 1 doelwit is van kritiek wannneer Arsenal weer eens slecht speelt. Maar waarom? Hij is 1 van de beste? Alleen vanwege zijn uitstraling? Hij "oogt" laks, maar is hij dat ook echt? Want ik zie hem altijd vechten en achter de bal aan rennen. Toch krijgt hij vanwege zijn uitstraling te horen dat hij weinig doet. Maar dat is niet zo, men oordeelt op basis van uitstraling. Ik zou me dan dan ook kei hard irriteren als ik wel degelijk inzet toon maar men dat weigert te zien. Zijn rendement mag wel omhoog ja, maar goed als hij geen fouten maakt en alleen maar geniale passen gaf speelde hij allang al ergens anders. Hij mag zich niet beledigt voelen als hij uitgefloten wordt en kritiek te verduren krijgt? Waarom denken supporters altijd dat zij eenzijdig recht hebben op kritiek? Omdat ze kaartjes kopen en daarmee denken dat ze zijn salaris betalen?
 
TimMatavz7
 
9
8 februari 2018 om 00:45
Voetbal is emotie. De supporters tonen die emotie door te fluiten. Ik snap niet wat er erg is aan fluiten. We doen net of die voetballers fysiek mishandeld worden of persoonlijk op grove wijze worden beledigt. Ze worden uitgefloten. Misschien door 5(?) procent van de mensen in het stadion. Nou, wat vreselijk. En Ozil straalt dan wellicht geen plezier uit, maar hij straalt sowieso geen emotie uit. Ziyech straalt wel emotie uit, maar alleen maar boze emoties. Dolberg straalt ook geen emotie uit, net als Ozil. Toch een groot verschil tussen Dolberg en Ziyech, niet?
 
TimMatavz7
 
0
8 februari 2018 om 00:51
Linley, ik zie dat jij Ziyech nogal verdedigd. Goed recht. Maar, waarom denk jij dat Ziyech wordt uitgefloten dan? Ik zie vaak mensen die pro-Ziyech wijzen naar zijn doelpunten en goede acties. Maar dat staat toch compleet los van het fluiten? Hij wordt niet uitgesloten omdat hij er niks van kan. Nee, zelfs de mensen die hem uitfluiten zien zijn kwaliteiten. Zelfs een blinde ziet dat. Waarom wordt hij dan toch uitgefloten, zelfs door zijn eigen publiek?
 
TimMatavz7
 
0
8 februari 2018 om 00:52
Excuus voor de vele fouten. Vermoeidheid plus auto-correct op mijn telefoon. Hopelijk snap je het allemaal??
 
sven4
 
2
8 februari 2018 om 01:14
Bij Dijks is het geaccepteerd omdat ie niet beter kan, bij ziyech zijn de verwachtingen gewoon veel hoger
 
Linley
 
12
8 februari 2018 om 01:30
Ah joh mijn Nederlands is al helemaal verrot. Maakt niet uit, ik begrijp je gewoon. Ik verdedig hem omdat ik me zelf in hem kan vinden. Sowiso vanwege afkomst en omdat vanaf jongs af aan mij ook werd verteld hoe ik me moest gedragen om in de maatschappij te passen. Prima, tot in bepaalde maten. Maar ik wil wel graag me zelf blijven. Ik kan er ook niet tegen als mensen mij proberen te kneden of mij stil proberen te houden. Hoewel zijn situatie natuurlijk heel anders is, komt het me toch bekend voor. Supporters mogen zeker fluiten, is hun goed recht. Maar wanneer je constant op de zelfde man gaat focussen wordt het gewoon vervelend. En ja, nogmaals, dan ga je ook vervelend reageren. Waarom hij wordt uitgefloten? Ik denk zelf dat het, hoe clishã© mensen het ook zullen vinden, het een beetje met afkomst te maken heeft samen andere factoren. Kijk alleen maar naar de persoon waar ik in de eerste instantie op heb gereageerd, hij haalt zomaar zijn interland keuze er weer bij. Bij sommige speelt zijn afkomst een bewuste rol, bij andere onbewust en bij andere (de meeste mensen, geef ik eerlijk toe) totaal niet. Ik verzin dit niet zomaar want ik zie vaak mensen op FB, VI, VP en ook hier op VZ aankaarten dat Marokkaanse spelers bepaalde houdingen hebben en dat ze vaak mentaliteits problemen hebben. Ziyech is dan vaak een voorbeeld die mensen gebruiken. Terwijl als je statistisch gaat kijken, genoeg andere soorten nationaliteiten vaak het zelfde gedrag vertonen, en er ook weer genoeg Marokkaanse voetballers zijn die weer een andere persoonlijkheid hebben die men wel kan accepteren Waarom mag iemand niet gewoon een andere persoonlijkheid hebben?. Waarom moet zijn afkomst er weer bij gehaald worden? Als je daar op gaat focussen dan kun je overal dit soort stigma op plaatsen. Dus hoe onpopulair deze mening ook is, vandaar dat ik er liever nooit over begin, het is in mijn ogen wel zo dat het een rol speelt bij bepaalde mensen. En als het vaak genoeg herhaald wordt, gaan mensen het bewust of onbewust oppikken. En dan hebben ze van te voren al een boze mening klaar staan. Dan hoef je alleen éã©n verkeerd filmpje te zien of een verkeerde titel te lezen voordat er weer irritaties naar boven komen. Heb ik ook gewoon bij heel veel onderwerpen. Daarnaast speelt natuurlijk inderdaad zijn houding ook een grote rol. Sommige mensen clashen daar mee en houden niet van gasten die niet kunnen ja knikken. Maar ja hier heb ik het hierboven al genoeg over gehad. Kijk ik begrijp iedereen zijn reactie heus wel, maar op een gegeven moment wordt het teveel. En dit is niet de eerste en zeker ook niet de laatste keer dat men weer Ziyech moet hebben.
 
steeck03
 
1
8 februari 2018 om 06:36
Dus “supporters” mogen emotie tonen door te fluiten en de sporters zelf mogen dat niet? Apart
 
SpartaAjax
 
3
8 februari 2018 om 07:16
Ziyech is gewoon triest! Kijk hoe die aan z'n kont krabbend voor Hans en ongeïnteresseerd en gekwetst dat interview stond te doen. Wat een sukkel. Diep en diep triest. Gebaren naar het publiek...helemaal perfect, arrogant of niet juichen op het veld...geen enkel probleem. Maar na de wedstrijd zo asociaal en dom een interview geven, dan ben je dus een kleine jongen. Hakim; ga alsjeblieft weg!!!
 
sebasjuh
 
0
8 februari 2018 om 07:23
Hij wil toch de sterspeler zijn van een club? Dan weet je dat je alle positieve reacties krijgt maar ook alle negatieve. Hij heeft gewoon echt super goede momenten maar ook heel veel slechte momenten. En dan mag het publiek best wel kenbaar maken dat ze sommige dingen zat zijn door bv te fluiten. En een speler mag dan daar ook beat op reageren alleen doe het dan in diezelfde wedstrijd en desnoods in je interview achteraf de wedstrijd nog even en dan moet het klaar zijn. Als het je dagen erna nog steeds dwars zit is het wel heel erg hoor. En ook gisteren had hij weer mooie acties maar ook heel veel slordige acties wat hij afwisselde. En dat gebaar na zijn goal was wel heel veel zeggend en in mijn ogen wel onnodig. Maar goed deze man is eind van het seizoen gewoon weg bij Ajax en dat is wel jammer want het is een echte klasbak en zou hem graag langer bij Ajax zien omdat hij veel fout doet maar ook heel veel goed en dat is ook de reden waarom hij niet bij een topclub zit in het buitenland. Maar bij Ajax vindt ik hem prima passen alleen hij moet iets minder gepikeerd overkomen en het sneller loslaten de kritiek.
 
TimMatavz7
 
0
8 februari 2018 om 12:23
Goed verhaal. Snap je op sommige punten ook zeker. Maar wat Ziyech met zijn gedrag uit lokt zijn nog meer van dit soort reacties. Tuurlijk, een andere persoonlijkheid is wel weer een keer mooi. Al die ideale schoonzonen wordt je ook niet goed van. Maar, ik denk dat Ziyech zijn emoties eens op een andere manier moet tonen. Ziyech spreekt met zijn gedrag richting de complete aanhang van Ajax. Ook naar de mensen die wel voor hem klappen en wel voor hem juichen. Waarom zit hij zo negatief in elkaar dat hij focust op dat kleine percentage negatievelingen in plaats van op de mensen die achter hem staan? Dan kun je toch vervolgens na de wedstrijd je zegje doen, op een normale manier. Met respect richting de eigen aanhang maar met een kritische noot richting de negatievelingen? Op deze manier komen er namelijk steeds meer mensen die slecht gaan denken over Ziyech, als hij zich zo op blijft stellen, en bereikt die het tegenovergestelde van wat hij wil. Een sneeuwbaleffect dus.
 
rakesh
 
0
8 februari 2018 om 13:17
Ik vind Ziyech een goede voetballer en hij krijgt inderdaad de laatste tijd shit over zich heen. Hij laat zich bij het vieren van een doelpunt wel kennen en daarmee ook van zijn kinderachtige kant zien. Kerel, je bent profvoetballer, je scoort en brengt je team op voorsprong, juich en vier het met je teamgenoten. Maar nee, meneer Ziyech moet even een statement maken dat hij niet hoef te juichen en het publiek ook niet hoeft mee te juichen. Kinderachtig gedrag zeg. Hij mag inderdaad zijn voeten laten spreken, maar zijn houding en gedrag is gewon zwak!
 
sniewaar
 
32
7 februari 2018 om 23:58
Vooral het interview na de wedstrijd was echt tenenkrommend. Blijkbaar ontbreekt het bij Ziyech gigantisch aan zelfreflectie. Je speelt enorm slecht, dus dan mag je ook wat kritiek verwachten. Een schot dat er een keer leuk invliegt verandert niets aan de kritiek van afgelopen weken. Die is nog steeds terecht.
 
KeeperToob
 
11
8 februari 2018 om 01:43
Maar het ajax publiek is heilig of niet? Die fluiten zoveel spelers uit, is normaal bij ajax of niet? Blijkbaar ontbreekt het bij veel ajax supporters aan zelfreflectie. Je support enorm slecht, dus mag je ook wel kritiek verwachten van de spelers. Een x juichen bij zijn goal veranderd daar niks aan.
 
SpartaAjax
 
0
8 februari 2018 om 07:18
Dan behoort hij nog wel fatsoenlijk een interview te geven. Dit was asociaal, op z'n minst richting Hans. Zielig gekwetst mannetje die niet tegen kritiek kan!
 
Soccer81
 
10
8 februari 2018 om 00:15
Och och och, gaan we zn interlandkeuze er weer bij halen. Hou er eens over op, die jongen gaat lekker naar het WK. Kritiek zal het vast niet aan liggen, als de kritiek niet evenredig is kan ik me voorstellen dat je daar als speler vermoeid van raakt. Hij werd uitgefloten omdat hij een vrije trap ging nemen. Door eigen supporters nota bene. Is dat kritisch zijn of puur op de man? Ik kan me flink aantal spelers bij Ajax opnoemen die op basis van hun spel met blokfluiten kritisch benaderd dienen te worden dan. Iedereen roept maar hoe hij zich moet gedragen en hoe hij moet reageren.. het is geen robot.
 
Thamike
 
4
8 februari 2018 om 00:28
@Soccer, supporters zijn ook geen robots en hebben ook emoties. Men fluit.niet dat hij een vrije trap slecht neemt maar omdat hij erbij loopt alsof ie er geen zin in heeft en dan loopt te ruziën met Schone dat hij de vrije trap wil nemen maar vervolgens deze als een drol neemt. Neem nu afgelopen weekend, er werd algemeen gefloten omdat het spel niet aan te zien was maar Ziyech wilde een corner nemen en keek of ie de vuilnisbak in de regen buiten moest zetten om vervolgens erna de vrije trap te nemen die.huuzenhoog over gaat. Ja dan wordt er weer gefloten uit emotie, onbegrip of wat dan ook. Dat kun je ook accepteren.
 
Soccer81
 
1
8 februari 2018 om 06:44
@thamike: klopt alleen dat erbij lopen alsof hij er geen zin heeft zegt niets. Hij heeft de meeste balveroveringen, hoe kun je dan zeggen dat hij er geen zin in heeft? Als hij enkel balverlies heeft en er dan bij gaat zitten zou ik t nog kunnen begrijpen. Hij heeft nou eenmaal een relaxte houding, wie zijn wij om hem te zeggen dat hij er anders bij moet lopen? Begrijp me goed, kritiek prima moet ook in het voetbal. Maar hij wordt echt te veel gezocht en het onredelijk als je de vergelijking trekt met de rest van het team.
 
KeeperToob
 
9
8 februari 2018 om 01:40
@ Adro, Dit zijn nare trekjes van het Ajax publiek! Ziyech houdt daar niet van en dan krijg je dit. 100 terecht. Wat wil het publiek nou, eerst hem uitfluiten en daarna moet hij gezellig feest met ze gaan vieren nadat hij weer een goal heeft gemaakt? 1 van je beste spelers uitfluiten... Dat kan ook maar bij 1 club.. En alsnog ligt het dan aan de speler.. Ook weer heel typerend maar misschien hoort dat ook wel bij diezelfde club. @ timsmatavz7, Omdat hij arrogant is fluiten ze hem uit? Dezelfde supporters die zingen wij zijn ajax wij zijn de beste? hahahaha Dit hoef ik verder toch niet meer uit te leggen of wel? ps. Ik kan me nog wel meer grote spelers herinneren die uitgefloten werden in de arena. Seedorf bv.. Misschien heel misschien he, ligt het wel een beetje aan het ajax publiek?
 
Sanderr
 
15
7 februari 2018 om 23:48
Laten we als Ajacieden maar hopen dat hij niet te goed is op het WK, volgend jaar met Frenkie, Donny en Hakim op het middenveld!
 
K. Van Linnen
 
29
7 februari 2018 om 23:52
Als hij slecht is op het WK is het enige verschil dat hij dan voor minder verkocht zal worden.
 
AjaxRene
 
3
8 februari 2018 om 01:11
Hakim wordt helemaal niet verkocht. Hij is nu nog te wisselvallig en de clubs zullen nog niet voor hem in de rij staan. Na alle kritiek op zijn gebaartjes vorige wedstrijd heeft Ziyech op de enige juiste manier gereageerd door met z'n voeten te spreken. En hoe ! Wat een prachtig schot. Ziyech moet wel proberen af te leren om steeds zo op het publiek te reageren. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind.
 
RamonDore
 
16
7 februari 2018 om 23:56
Ben hem zat met al zn maniertjes! Weet zeker dat frenkie hem prima doet vergeten op die positie volgend jaar! Niemand is groter dan de club ook hakim niet!
 
memphisdepay
 
5
8 februari 2018 om 00:27
Nou dat hoop ik voor Ajax. Frenkie de Jong is natuurlijk een goede speler maar de linker van Ziyech is goud waard voor Ajax. Hij creëert zo veel kansen dat is ongekend, geeft voorzetten en scoort ook nog regelmatig. Ik denk niet dat Frenkie de Jong daar de aangewezen persoon voor is zeker omdat hij meestal als verdedigende middenvelder speelt of de laatste tijd als centrale verdediger. Frenkie de Jong vind ik kwa spel wel iets weg hebben van een jongen als Verrati die zou ik dan of op de positie van Van de beek zetten of op die van Schone.
 
Bufierr79
 
0
8 februari 2018 om 00:54
er kan van alles gebeuren. frenkie heeft nog wat tijd nodig denk ik ook
 
Bufierr79
 
3
8 februari 2018 om 00:55
ik denk dat dus ook. Als ziyech weg is, zullen er dan nog zoveel gecreëerde kansen voort komen? kan frenkie wel echt zoals ziyech spelen?
 
KeeperToob
 
2
8 februari 2018 om 01:49
Dit bedoel ik nou. Stank voor dank krijg je als je voor ajax voetbalt. Net zoals jullie al eerder spelers als Seedorf uitfloten, jullie worden met de dag triester. Je beste speler uitfluiten.. Jij als supporter bent ook gewoon vervangbaar hoor, niemand is groter dan de club dus ook de supporters Niet!
 
THMSPTRS
 
11
7 februari 2018 om 23:48
Heel erg jammer dat hij zo in elkaar moet zitten. Come on get over it, drie dagen geleden snapte ik nog ergens maar waar maakt ie zich nu nog druk over. Op deze manier maakt ie het alleen maar lastiger voor zichzelf, terwijl hij toch sowieso bij ajax zal moeten blijven tot aan de zomer
 
Soldierr
 
2
7 februari 2018 om 23:50
Gaat Ziyech dus weer met de jeugd samen trainen ???? Ik zie Ziyech wel bij AS aroma spelen sou goed bij hem passen.
 
Pato80
 
9
7 februari 2018 om 23:51
Wat een dwaas. Wat wil hij hier nu mee bereiken? Het enige dat ik me voorstellen is dat hij al op zoek is naar de uitgang.....
 
Mcgee85
 
32
7 februari 2018 om 23:52
Hakim Mbappe in de bocht. Zijn toch ook wel vreemde snuiters jongens als Ziyech en Depay. Achteraf toch maar blij zijn dat Ziyech voor Marokko heeft gekozen, want wat kan je toch een last krijgen met zo'n jongen. Hij maakt het zichzelf allemaal zo moeilijk door die ondoordachte in trots gekrenkte acties tegen de gehele mensheid. Die gaat het ook nooit halen bij een topclub hoor jammer genoeg en dat komt alleen maar door zijn onaangepaste gedrag. Krijg toch sterk de indruk dat Ajax zijn top is en dat hij straks gewoon gaat cashen ergens in Rusland.
 
Thermisol
 
11
8 februari 2018 om 00:06
Jammer dat jij niet voor een ander land dan Nederland hebt gekozen. Ongeacht zijn kwaliteiten moet een voetballer altijd met zijn hart kiezen waarvoor hij wil uitkomen als hij meerdere opties heeft, ongeacht de kwaliteiten of gedrag. De keuze om hem wel of niet op te stellen heeft de bondscoach, niet een supporter. Behoorlijk laf om dit zo te roepen als een speler het eventjes moeilijk heeft.
 
wazza
 
0
8 februari 2018 om 09:58
Hij heeft (vind ik) wel een punt. Als je in teambelang denkt en werkt of zoals Ronald Koeman in teambelang wilt werken, dan heb je niets aan deze man. Hij heeft een ego die nog groter is dan Lord Bendtner, is altijd boos op alles en iedereen en hij voelt zich superieur aan iedereen. Daar kan je toch niets mee?
 
Mcgee85
 
0
8 februari 2018 om 20:19
Idd Thermisol. beetje late reactie, maar ik was fan van Hakim bij Heerenveen, Twente en bij Ajax onder Bosz. Maar het is een steeds terugkerend fenomeen bij hem dat hij onverschillig gaat doen. Ik weet wel dat hij het misschien niet zo bedoeld, maar het is wel jammer dat hij daar blijkbaar niet van leert. Wat dan aangaat zou je Ziyech bij Man Utd moeten neerzetten 2 seizoenen tussen Zlatan, Sanchez. Ziyech heeft niemand om zich heen waar hij respect voor heeft en hij heeft schijt aan de hele wereld, tenminste dat zegt ie, maar dat is dus duidelijk niet zo. Hij moet weg bij Ajax, want het is een eerste klas lastpost. Hij moet naar een team gaan, waar hij op zijn plek wordt gezet.
 
grasveld7
 
12
7 februari 2018 om 23:53
Buiten het fluit incident om van afgelopen zondag, is het toch hellemaal geen geheim dat Ziyech slechts voor enkele seizoenen naar Ajax kwam om daarna een stap hogerop te gaan maken als er een mooie club langs komt. Dat gaf hij nota bene al aan in een van zijn eerste interviews als speler van Ajax. En groot gelijk heeft hij, deze spelers zijn niet te behouden in Nederland, en ook in Amsterdam zal de kassa weer flink doen rinkelen als hij verkocht wordt. Ik hoop dat hij nog 1 seizoen wil blijven, maar ik denk dat hij zoals verwacht, in de zomer naar het buitenland vertrekt.
 
TimMatavz7
 
5
8 februari 2018 om 00:20
Waar naar toe dan? Top 6 PL zit natuurlijk niet op hem te wachten. Duitsland past hij niet, daar pikken ze dit gedrag al helemaal niet. Een club als West Ham United? Misschien, met veel geluk, Valencia, Roma of Lyon? Niveau top ploegen Europa League. Zie hem daar dan vervolgens niet slagen, maar dat zal moeten blijken.
 
kampie2
 
14
7 februari 2018 om 23:56
Misselijkmakend die houding van Ziyech.. constant verongelijkt doen als hij even wordt uitgefloten op de momenten dat hij echt geen deuk in een pakje boter schiet.. en als hij dan eens raak schiet weer dit.... Als een hartchirurg 8 van zijn tien operaties zo zou laten verlopen als dat jij je vrije trappen neemt staat hij direct op straat.. dus doe niet zo verongelijkt en accepteer de terechte kritieken en knijp in je handjes dat jij zulke godsvermogens mag verdienen met een potje voetbal. Bovendien betalen de supporters flinke toegangsprijzen en hebben dus alle recht om te fluiten als je waardeloos speelt. Kap met janken en geniet van het spelletje
 
Rugu
 
23
8 februari 2018 om 00:04
Wie zegt dat supporters recht hebben om iemand uit te fluiten omdat ze veel betalen? Johan Derksen? Het moet niet gekker worden, dus zolang je betaald mag je fluiten. Ik vind dat als je te gast bent (dat zijn wij toeschouwers), dat je je dan fatsoenlijk hoort te gedragen en niet te fluiten. Kom je van het kampie?
 
kampie2
 
8
8 februari 2018 om 00:14
Zelfs als je niet betaald heb je recht om te fluiten, hij moet daar gewoon boven staan en niet zo verongelijkt doen
 
TimMatavz7
 
4
8 februari 2018 om 00:23
Je mag fluiten wat je wil. Het is pas sneu als je als speler je daar zoveel van aan trekt. Ik heb zelf nog nooit gefloten in een stadion (als Groningen supporter, kun je nagaan). Maar kan het me heel goed voorstellen dat mensen het doen, als uiting van je emoties. Snap niet dat een voetballer daar zoveel last van heeft. 99 procent laat het ook gewoon voor wat het is, en doet nog iets harder zijn best. Ziyech helaas niet.
 
Rugu
 
3
8 februari 2018 om 00:36
@ Timmatavz7 Prima als supporters dan doen als ``uiting van emoties``, het zijn immers mensen zoals jij stelt. Ziyech is ook een mens toch? Die mag zijn emoties niet uiten? Het ligt misschien ook aan mij hoor dat ik helemaal niks van uitfluiten begrijp. Zodra Ziyech achter die bal gaat staan ben ik er zeker van dat niemand die bal er liever in ziet gaan dan Ziyech zelf. Ik denk dat Ziyech zelf ook donders goed weet dat zodra hij een bal de tweede ring in knalt dat hij weet dat het beter moet. @ kampie2, Iedereen heeft het recht om te fluiten, ok klopt. Maar wat heeft betalen daarmee te maken? Iedereen heeft ook het recht om te reageren als diegene wordt uitgefloten.
 
Flamezzz
 
3
8 februari 2018 om 03:42
Rugu heeft hier natuurlijk volledig gelijk. Dat fluiten is typisch voetbal. Komt gewoon omdat er meer hersenloos plebs bij elkaar zit in een voetbalseizoen dan in gelijk welk ander sportstadion. Stel je eens voor dat je Federer gaat zitten uitfluiten op Roland Garros als hij twee volleys op rij in het net slaat, gewoon omdat je betaalt voor je ticket en toch wat beters mag verwachten. Kijk hoe lang het duurt voor je op straat staat. Bij volleybal, basketbal, hockey, baseball, ... zie je dat fluiten niet. Voetbalsupporters zouden best wat positiever in het leven mogen staan. Het is waar dat die jongen zijn geld verdient met een simpel spelletje, maar het is dat zelfde simpel spelletje en zijn verdienste dat jij vaak ontspannen of gespannen voor je tv zit, met vrienden kan discussieren op cafe over voetbal en kan juichen.
 
GuillermoGorissen
 
9
8 februari 2018 om 00:00
Als ze vaker negatief kritiek krijgen door de MEDIA en t publiek gaat er mee in dan gaat dat wel.elk persoon krenken ! De gene die willen.beweren dat hij zich aanstelt en normaal moet doen , jij staat niet in.zijn schoenen ! Toen van bommel de ek 2012 verpestte met zijn slechte spel kreeg hij nog niet eens de helft van negatieve kritiek zoals deze nog steeds jonge man kreeg ! Dus zijn gedrag is te begrijpen want hij creëert nog altijd kansen wat jammer genoeg niet altijd af werd gemaakt !
 
kampie2
 
4
8 februari 2018 om 00:09
Sluit ik me absoluut niet bij aan.. zijn gedrag is geenszins te begrijpen. Hij moet gewoon lekker normaal doen, met beide benen op de grond blijven staan en denken laat de mensen maar kritiek leveren, ik verdien bakken vol met geld voor het uitoefenen van mijn hobby terwijl ik er niets voor hoef te doen en volgende keer is het waarschijnlijk toch weer hosanna als ik mijn echte vorm terugvind
 
MarrieAanDeBal
 
6
8 februari 2018 om 00:00
Veel mensen die zich druk maken om niks. Als nou hij zo wilr juichen? Laat hem lekker. Als hij zo de vragen wilt beantwoorden? Laat hem joh. Als hij maar scoort en assists geeft. Daarvoor is die gekomen toch?
 
gomes1psv
 
8
8 februari 2018 om 00:01
Jammer dat Ziyech niet boven alle kritiek kan staan. Juist door dit soort nare trekjes trekt hij een zwerm aan criticasters aan die in de rij staan om hem op tribunes en in praatprogramma's willen en zullen kielhalen, waarmee hij de vicieuze cirkel in stand houdt. Sterker nog, zijn klasse en hoogstandjes verdwijnen er júíst door naar de achtergrond. Het nare aan Ziyech overheerst nu, en de gunfactor wordt alleen maar kleiner. Wat hij niet verdient, maar wel creëert op deze manier. Liever zag ik hem professioneel zijn hoofd omhoog houden. Neem sportieve wraak op de fans die je uitfluiten. Scoor tot mei nog 10+ goals, vier zogenaamd uitzinnig van vreugde je goals met de fans en wek de indruk dat je van hen en alles wat Ajax is houdt. En pak vervolgens je biezen om bij de eerstvolgende vraag over je vertrek te kunnen antwoorden dat je niet langer voor fans wilt spelen die je laten vallen als het je tegen zit. Op die manier neem je ultieme wraak en zal elke fan eens achter de oren krabben wat ze eigenlijk hebben aangericht met hun gebrek aan steun.
 
AFC_largo
 
12
8 februari 2018 om 00:06
Gewoon lkr je zelf zijn Hakim. Je werkt hard, bent niet van meelopen en hebt nota bene vaak de meeste balveroveringen. Daarnaast zijn de trainers tevreden over je en lig je lkr un de groep. Keep on the good work!
 
SharifMhend
 
2
8 februari 2018 om 00:41
Ja precies tegenwoordig moet iedereen het zelfde zijn en een ja knikker in ieder geval hier ik Nederland, niet mag een eigen mening hebben of anders zijn... Rare maatschappij waar we in leven anno 2018
 
Primetime
 
6
8 februari 2018 om 00:12
Ik kan het wel waarderen eigenlijk. De eerlijkheid, beter dan de zoveelste speler die het logo gaat kussen waarvan je 100% zeker weet dat ie er niks van meent.
 
SharifMhend
 
4
8 februari 2018 om 00:40
Denk wanneer ziyech een transfer maakt na het wk weer het lol in de spel kan vinden want met zulke medespelers om mij heen zou ik ook niet snel lachen
 
Suarez 7
 
5
8 februari 2018 om 01:08
Laten we als Ajacieden zondag allemaal in minuut 10 klappen voor Ziyech. Feit is dat hij onze beste en belangrijkste speler is en onterecht enorm veel shit over zich heen heeft gekregen. Hij laat zijn voeten namelijk elke keer na kritiek weer spreken.
 
Aguas
 
3
8 februari 2018 om 01:11
Het is werkelijk schandalig dat de beste speler van Ajax en van heel de eredivisie uitgefloten wordt door eigen publiek . Dat is hetzelfde publiek , die Ziyech ziet voetballen en beslissend zijn voor Ajax . Altijd betrokken bij bijna iedere aanval . Dat is hetzelfde publiek die het afgelopen half jaar , van de Beek , de Ligt , Schone , en Veltman zag grossieren in fouten en balverlies . Daar valt de media en heel Nederland niet over , Zoals bij Ziyech na 1 iets mindere wedstrijd . En dan nog was hij betrokken bij ieder gevaarlijk aanval van Ajax . Je mag gewoon reageren wanneer een heel stadion zo doet . Zo jongen moet je op handen dragen . Hij toont tenminste lef aan de bal , of het goed of slecht gaat . Frenkie de Jong hoeft maar een paar ballen te geven , en hij is de architect van Ajax ..... Hoe noem je Ziyech dan ??
 
ElCadejo
 
0
8 februari 2018 om 01:51
Als fan van ajax ben ik erg blij met ziyech! Speler die van niets een mooie kans kan maken en werken voor een team er nonchalant uit laat zien. Waar ik me aan erger is dat een vilhena de wind van voren krijgt na soortgelijke gebaren. Laat ze beide gaan na een niet al te makkelijke periode. Ajax heeft ziyech hard genoeg nodig willen ze nog kans maken op het kampioenschap.
 
Sieb nr. 15
 
1
8 februari 2018 om 02:19
Hij moet nog een hoop leren. Afgelopen week was het gewoon niet best (het hele team). Dat ie dan gefluit krijgt als ie een bal de tweede ring in schiet hoort bij het leven van een (heel goede) voetballer. Publiek bij grote clubs reageert nou eenmaal vrij zwart wit. Als hij dit niet gaat leren komt ie er niet. Ajax is wat dat aangaat kinderspel vergeleken met de top. Man, ga toch lekker plezier maken opv dit toneelspel. Totaal onnodig. Als ie water vaker lacht zou het publiek hem in haar armen sluiten.
 
Sharafdin
 
0
8 februari 2018 om 15:36
dat hij daarop hoort ook bij het leven... Nederlanders zijn gewoon azijnpissers, echt een zeikvolk. De Beste speler uit de Eredivisie uitfluiten wat een schande!!! DE Beste!!! als het nou een mislukte speler was die niks in het spel brengt en echt waardeloos is dan is het nog ergens te begrijpen maar de Beste??
 
Sieb nr. 15
 
0
10 februari 2018 om 15:13
DE Beste in potentie ja. Maar hij is zeer onstabiel en dat komt voornamelijk omdat ie zich op andere dingen concentreert. Daarbij zou hij misschien gewoon moeten stoppen met de vrije trappen. Ook dat hoort bij een goede voetballer. Het accepteren dat je niet de specialist bent. Hij kan de beste worden als ie zich kan afsluiten van een kritisch publiek. Overigens ben ik het niet eens met het fluiten maar dat gebeurt nou eenmaal. Niet alleen bij ajax..
 
TrenAce
 
0
8 februari 2018 om 06:54
Komt mentaal te kort voor de absolute top, maar zie hem toch wel bij een Europese subtopper als Lazio, villareal, Marseille, porto eindigen
 
Futures
 
0
8 februari 2018 om 07:17
Naar welke club moet hij naartoe dan? Alsof fans van andere clubs niet kritisch zullen zijn.
 
ASPQROMA
 
0
8 februari 2018 om 07:24
Ik begrijp hem wel al heeft hij toch ook redelijke lange tenen. Maar hij is in ieder geval wel een speler die risico in zijn spel brengt met vaak een goal, assist of mooie actie. Ik kijk liever naar zo’n speler dan naar eentje die alles breed legt of terug als middenvelder. Veltman is zo’n speler, ook al is hij verdediger, waarvan ik niet begrijp dat hij uberhaupt in Ajax 1 voetbalt.
 
fussebol
 
1
8 februari 2018 om 07:26
Ik kan ergens wel begrijpen dat Ziyech pissig is op dat Amsterdamse jankpubliek. Ajax speelt 34 uitwedstrijden per jaar. Neem een voorbeeld aan het fanatieke Feyenoord publiek, dat geeft de spelers een boost. Als je je eigen publiek alleen maar hoort om eigen spelers uit te fluiten is dat te triest voor woorden. Als Ziyech nou een neonazi of godsdienstwaanzinnige was of walgelijke dingen had gedaan of gezegd kan ik het nog begrijpen dat je wordt getreiterd, uitgefloten en bespuugd. Maar hij is de beste speler van Ajax en als dank krijg je stront over je heen. Dan hoor ik vage dingen dat ie arrogant zou zijn en dat het probleem is? Ik dacht dat Ajacieden dol waren op arrogante mannetjes. Waarom wordt Kluivert dan niet uitgefloten? Dat is de meest arrogante kwal in de Eredivisie. Kan wel begrijpen dat Ziyech zich irriteert aan dat jankende bioscooppubliek.
 
fussebol
 
2
8 februari 2018 om 07:29
Als je er helemaal niks van bakt of iets vreselijks hebt gedaan kan ik wel begrijpen dat je wordt uitgefloten, maar wat heeft Ziyech in godsnaam misdaan? Ik hoor daar maar geen concreet antwoord op. Supporters zijn te dom om te begrijpen dat het pijnlijk is om uitgefloten te worden door je eigen fans. Als het publiek van de tegenstander je uitfluit en bespuugd, dat zou me een worst wezen, maar voor eigen publiek uitgekotst worden zonder duidelijke reden lijkt me wel vernederend.
 
fussebol
 
0
8 februari 2018 om 07:40
Ik heb er ergens juist wel respect voor dat Ziyech gewoon zichzelf blijft en de ballen heeft om eerlijk toe te geven dat het hem pijn doet. Liever dat dan zo’n laffe, meelopende toneelspeler.
 
fussebol
 
0
8 februari 2018 om 07:44
Sommige mensen hebben nu eenmaal schijt aan kritiek en sommigen kunnen er slecht tegen. Tuurlijk moet je kritisch kunnen zijn, maar in het geval Ziyech snap ik de kritiek niet helemaal. Ik kan een waslijst van spelers opnoemen die arroganter, vervelender zijn en nog kut spelen ook. Ziyech is in mijn ogen de beste speler van Ajax en heeft niemand verkracht of iets dergelijks voor zover ik weet, kan daar geen greintje waardering vanaf van dat verwende zeikpubliek dan?
 
Mcgee85
 
0
8 februari 2018 om 20:22
Hij is helemaal niks ontgroeit man. Als dat zo zou zijn nam hij Ajax wel iedere wedstrijd bij de hand. Hij kan beter naar een topclub gaan idd, waar die lekker op de bank kan zitten, want dat zou hem een lesje nederigheid geven.
 
Hansi
 
0
8 februari 2018 om 09:48
Ik zou zodra het aanbod redelijk is deze kwal zo snel mogelijk verkopen. Slechte mentaliteit en laat ook nog eens veel te weinig zien. Weg ermee!