'Of wij iets in de Champions League te zoeken hebben? Waarom niet?'
Maandag, 15 mei 2017 om 23:10

Feyenoord is landskampioen en dat wil men in Rotterdam weten ook. De Coolsingel stroomde maandag vol en om toegezongen te worden door zo'n mensenmassa was voor Eric Botteghin bijzonder. De Braziliaan gaat volgend seizoen met zijn huidige werkgever de Champions League in.

Meer nieuws
   
12:51
12:51
Sneijder en Theo Janssen maken overstap en gaan komend seizoen elders analyseren
9
   
12:37
12:37
Elfrink: 'Hij heeft de clubs voor het uitkiezen, maar is onbetaalbaar voor PSV'
2
   
12:09
12:09
VZ Kort: Hans van Breukelen gaat de kampioensschaal uitreiken aan PSV
77
   
11:57
11:57
Situatie van één speler bij Barça draait 180 graden na aanblijven Xavi
10
   
11:30
11:30
Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
Supportert
 
3
15 mei 2017 om 23:20
Feyenoord heeft net zo weinig in de CL te zoeken, als alle andere Nederlandse ploegen, die jaren lang de punten hebben verspeeld!! Maar Feyenoord heeft het dit jaar gewoon verdiend, en het wordt 1 groot feest!!
 
myvision
 
14
15 mei 2017 om 23:41
Kijk even de coefficientenlijst er op na. Ajax haalt alle punten waar Feyenoord nu nog van kan profiteren. Wees dankbaar.
 
Pieterpost
 
9
15 mei 2017 om 23:46
Nou ik denk toch dat Ajax als ze alleen Klaassen verliezen nog best wat te zoeken heeft in de CL. Die kunnen volgend jaar voor ongeveer de kwartfinale gaan. En dat zeg ik als Psv'er. Feyenoord daarentegen met het huidige elftal echt helemaal niks. Zelfde geldt voor PSV natuurlijk. Versterkingen zijn brood nodig voor zowel Feyenoord als PSV om door te groeien en kans te maken in de cl.
 
FRGiooo
 
6
15 mei 2017 om 23:21
Geen enkele Nederlandse club heeft wat te zoeken in de CL. Maar elk jaar zitten er wel verrassingen tussen. Genoeg voorbeelden van clubs die met veel minder budget dan de tegenstanders toch de poule hebben overleefd. Nu is het sowieso lastig inschatten. Laten we eerst de poule indeling afwachten..
 
myvision
 
8
15 mei 2017 om 23:47
Een kampioen hoort zeker wel in de CL. Je hoeft je niet per de te meten aan Juve, PSG en Barca en Real. Clubs als Lyon, Schalke, Besiktas, Basel spelen ook vaak CL.
 
appelsapman
 
4
16 mei 2017 om 09:17
Lyon is een stuk beter dan feyernoord... feyernoord is stabieler gebleken dit jaar maar de pieken van ajax liggen hoger de dalen lager. Ajax is de enige cl waardige ploeg van nl
 
Thetruth
 
3
16 mei 2017 om 00:22
Tsjaa PSV en ajax worden in elk geval nog wel eens derde of doen redelijk mee om de 2de plaats. Wat dan vaak net niet lukt. Als feyenoord maar niet kansloos laatste word met 5 nederlagen en een gelijkspel ben ik al blij. Verwacht er weinig van.
 
Leopart
 
4
16 mei 2017 om 06:37
Tuurlijk verwacht jij er weinig van. Kan me jou aan het begin van het seizoen wel herinneren over dat Feyenoord kansloos 4e zou worden en toen het goed met ze ging kwam ik je niet tegen en nu het klaar is kom je weer met je grote mond aanzetten. Schattig...
 
SCHICKERIA
 
4
15 mei 2017 om 23:28
Winnen van de CL is niet realistisch. Dus meedoen is belangrijker dan winnen. Gewoon genieten van die wedstrijden. Vooral de thuispotten, met de CL hymne galmend door de kuip. Mooi toch. Wees trots. En anders vechten voor plek 3 (EL).
 
Paddy_Fox
 
8
15 mei 2017 om 23:32
Zoals de bovenstaande reacties al vermelden, heeft geen enkele club in Nederland wat te zoeken in de Champions League. Ook (voor er reacties komen) Ajax niet, de Europa League is andere koek. Iedereen die na Ajax - Lyon ook nog naar Monaco - Juventus heeft gekeken zag daar een baltempo in het spel zitten die geen van de Nederlandse clubs beheerst. Ook in de 2e helft van Lyon - Ajax zag je op sommige momenten dat zelfs het tempo van Lyon iets te snel was. De gun factor is hoog, dat het lukt. Maar we moeten reeal blijven en hopen dat er misschien een stunt in zit. Anders word het weer een kort Europees toernooi voor meerdere teams
 
myvision
 
8
15 mei 2017 om 23:39
Kijk nog maar een keer. Juist Ajax - Lyon was in een abnormaal moordend tempo. Lyon is daarbij een vrij standaard CL ploeg. Dit Ajax hoort prima in de Champions League en zou zo kunnen overwinteren.
 
Paddy_Fox
 
4
15 mei 2017 om 23:58
Daarbij ga jij ervan uit, dat er niemand bij Ajax vertrekt. Je kan wel denken dat als Klaassen vertrekt dat je de opvolger klaar hebt staan, maar het word toch anders. Voor hetzelfde geld vertrekken er meer. Misschien blijft iedereen wel en loot je Barcelona en Bayern Munchen, denk jij dan echt dat het overwinteren word. Van mij mogen Ajax en Feyenoord overwinteren, alleen we moeten wel realistisch blijven kijken. Overwinteren in de Champions League word moeilijk en word alleen maar moeilijker als meerdere clubs in het buitenland overgenomen worden door Russische, Chinese of Arabische investeerders.
 
Leopart
 
2
16 mei 2017 om 06:38
Waarom deden ze dat dan niet? Ze kwamen de voorrondes niet door! Vergeet niet dat het Ajax erg mee zat dit seizoen dat ze het verschil steeds konden maken thuis. Schalke en Lyon uit had ook anders kunnen lopen...
 
RassAjax
 
4
16 mei 2017 om 07:02
Jongen doe eens rustig?.. wees blij dat je kampioen bent en wees dankbaar dat je überhaupt direct de CL in mag. Want als er al een club is waar dat NIET aan te danken is, is dat Feyenoord wel.
 
 
1
16 mei 2017 om 11:02
@paddy_fox Je schrijft: "daarbij ga jij ervan uit, dat er niemand bij Ajax vertrekt. Je kan wel denken dat als Klaassen vertrekt dat je de opvolger klaar hebt staan, maar het word toch anders". Als Klaassen vertrekt heeft Ajax niet 1 maar 4 opvolgers klaar staan. En omdat ze allemaal andere kwaliteiten hebben, wordt het inderdaad anders. Maar "anders" is geen synoniem voor slechter. Toen Gullit vertrok bij PSV was iedereen in mineur en het seizoen erna won de club meteen de CL. Dat zal bij Ajax niet snel gebeuren, maar het is net zo goed zo dat het team niet meteen in elkaar zal storten als er een paar spelers vertrekken. Bij Ajax vertrekken altijd de beste spelers, maar er staan ook altijd weer nieuwe toppers op. Dat is altijd zo geweest en zo zal het ook nu weer gaan. Bovendien staan alle spelers langdurig onder contract en er zal derhalve een flinke transfersom voor ze betaald moeten worden om ze weg te plukken. Daarmee kan Ajax weer de transfermarkt op en de kans op een goede aankoop wordt natuurlijk een stuk groter als je het goed hebt gedaan in Europa en bovendien met aantrekkelijk veldspel. Het dus nergens voor nodig op somber te doen over de toekomst van Ajax want die is in jaren niet zo zonnig geweest.
 
arsen(e)al
 
4
16 mei 2017 om 00:05
Baltempo in de Lyon wedstrijd was juist moordend, terwijl Monaco-Juve echt helemaal niks was.
 
Paddy_Fox
 
2
16 mei 2017 om 00:20
volgens mij heb ik het over Ajax - Lyon en niet de return. En het tempo in de wedstrijd in Monaco lag zeker hoger, omdat beide elftallen over meer kwaliteit beschikken waardoor het niet rommelig werd, ballen werden strakker en harden ingespeeld omdat dat kon. Ajax - Lyon was een wedstrijd waar Lyon de boventoon had tot de 20min waarbij falen van de centrale verdedigers goed werd benut en afgestraft. Ajax strafte het goed af maar maakte het zich uiteindelijk nog heel moeilijk
 
Iseldiroed
 
4
16 mei 2017 om 00:48
Heb je de wedstrijden eigenlijk wel gezien? Lijkt er niet op zoals je typt. Ajax was de eerste wedstrijd heer en meester. Zelfde voor de 1e helft in de return. Helaas voor de (waarschijnlijk onterechte / te makkelijk gegeven) strafschop en een slechte bal die toevallig via een speler van richting wordt veranderd komt Lyon toch nog weer in de wedstrijd. Tot de laatste periode waar lyon met veel geluk en tegen de verhoudingen in op 3-1 kwam en ajax moest gaan tegenhouden, was ajax zeker niet de mindere. Ajax speelde uitstekend. En als je kijkt naar zaken als veldoverwicht, kansen, etc dan was 6-2 of een dergelijke stand over het totaal van beide wedstrijden realistisch.
 
arsen(e)al
 
0
16 mei 2017 om 20:45
Volgens mij heb ik het dan ook over de heenwedstrijd... Zelfs de heenwedstrijd juist. Wat een tempo en wat een kansen. Ging en kon alle kanten op.
 
appelsapman
 
0
16 mei 2017 om 09:18
Vergelijk ajax lyon met de kwartfinale als je tot daar komt ben je al cl waardig dus wel ajax
 
frank1989
 
1
15 mei 2017 om 23:36
Je komt waarschijnlijk in pot 4 en dan ben je in principe de minste uit de poule. Maar thuis kun je natuurlijk altijd stunten tegen een ploeg buiten de absolute top om. Uiteindelijk zal het gewoon zaak worden om thuis punten te sprokkelen en dan kijken wat er mogelijk is.
 
MartinVandeVelde
 
1
16 mei 2017 om 06:34
Laten we maar zeggen dat het goed is voor de ervaring. Overwinteren gaan ze niet doen. Je kunt de selectie niet even versterken en er vanuit gaan dat het binnen een half jaar zo'N niveau heeft. Kijk maar naar Ajax, dat duurt ook altijd even (en eigenlijk te lang).
 
Futures
 
0
16 mei 2017 om 07:15
Elke kampioen heeft iets te zoeken in de CL. Het is toch niet alleen voor de rijke clubs bestemd? Anders kunnen we beter de naam veranderen
 
BalR20
 
0
16 mei 2017 om 07:59
Luister ik als Ajacied hoop gewoon dat feye... ver komt in de CL. Ze vertegenwoordige NL. Daar is er geen sprake van onderlinge strijd. Maar we moeten ook gewoon realistisch zijn. Ze zijn terecht de kampioen dit jaar geworden, er zullen zeker 2 of 3 belangrijke spelers vertrekken. Wanneer feye... opnieuw moet beginnen met bouwen aan een team in het begin van het seizoen. Ik gun ze een verre tour in de CL. Maar eerlijke gezegd denk ik dat ze al in de groepsfase gaan sneuvelen. Is vele male hoger het niveau in EL, laatstaan CL. Ajax en psv moet je niet haan vergelijken met Feye... Die hebben veel meer ervaring in de CL. En vind ook een betere selectie. Al moet ik zeggen dat psv dit jaar zwaar ondermaats was.
 
WidjaiSandjai
 
0
16 mei 2017 om 20:18
Ik zou het anders zien ik zou mijn tactiek aanpassen aan de tegenstander ongeacht het kaliber juventus oftewel het catenacciovoetbal.