Olympique Lyon laat Real Madrid en Manchester United teleurgesteld achter
Zondag, 7 juli 2019 om 15:47

Rayan Cherki heeft zijn eerste professionele contract met Olympique Lyon ondertekend, zo maakt de Franse topclub zondagmiddag bekend. De aanvallende middenvelder, die komende maand pas zijn zestiende verjaardag viert, is een van de grootste talenten van Frankrijk en werd door diverse topclubs uit het buitenland begeerd.

Met name Manchester United en Real Madrid hadden concrete interesse in Cherki. De spelmaker kwam afgelopen seizoen ondanks zijn jeugdige leeftijd al voor het tweede elftal van L'OL uit, op het vierde niveau van Frankrijk. Real Madrid probeerde meermaals om Cherki van een toekomst in Spanje te overtuigen.

Het is Olympique Lyon echter gelukt om Cherki een professioneel contract tot medio 2022 laten ondertekenen. De Franse club publiceert een foto waarop de spelmaker een shirt met de cijfers 2022 omhooghoudt, met voorzitter Jean-Michel Aulas en technisch directeur Juninho Pernambucano naast zich. De tiener sluit komend seizoen aan bij de A-selectie van Sylvinho.

"Ik ben heel blij dat ik mijn eerste professionele contract onderteken bij de club waar ik mijn opleiding heb genoten. Het is het resultaat van jarenlang hard werken, maar dit is pas het begin. Ik zal hard moeten werken om mezelf te ontwikkelen. De komst van Juninho was voor mij ook een belangrijke factor. Ik keek toen ik klein was naar video's van zijn vrije trappen."

Meer nieuws
   
21:00
21:00
Turkse titelstrijd nagenoeg beslist na nieuw puntenverlies Fenerbahçe
38
   
20:29
20:29
Noa Lang start zeer controversieel liedje op podium, maar Luuk de Jong grijpt in
74
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Crystal Palace - Manchester United
18
   
19:58
19:58
Koopmeiners heeft geen basisplek nodig om goud waard te zijn voor Atalanta
1
   
19:42
19:42
Liveblog huldiging PSV: Selectie op bordes, Stadhuisplein uitzinnig van vreugde
41
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
wolterx
 
25
7 juli 2019 om 16:16
Wereldtalent, absolute top in zijn geboortejaar en imo grootste talent in een absoluut belachelijk sterke Franse talentenpoule.
 
Joey91
 
6
7 juli 2019 om 16:31
Dan is het goed nieuws voor Lyon als ze hem weten te behouden. Met Gouiri, Caqueret en Solet hebben ze de volgende lichting talenten al klaar staan. Frankrijk heeft sowieso belachelijk veel talent, dat gaat echt te ver. Kijk alleen al naar hun centrale verdedigers tot 21 jaar, met Upamecano, Koundé, Sarr, Konaté, Kamara, Saliba komen er absolute toptalenten aan en dan te bedenken dat zelfs een Lenglet, Laporte, Diop en Zouma (bijna) nooit spelen.
 
tottiGALACTICO
 
3
7 juli 2019 om 16:44
En Varane en Umtiti ook nog redelijk jong zijn voor een CV. Echt bizar.
 
wolterx
 
4
7 juli 2019 om 17:24
Ja, Franse CV's van hoog niveau vallen als rijpe appelen van de bomen laatste tijd. Die kunnen centraal achterin zoveel spelers poseren dat is om bang van te worden. Lyon o19 afgelopen seizoen vond ik een heel sterk team, heel compleet ook. Dat Brobbey die pot efficiënt was en het tot penals kon brengen was al een te goed resultaat van Ajax. Agoumé (2002) en deze Cherki (2003) vind ik hele grote talenten bij Frankrijk, heel benieuwd naar waar die over 2/3 jaar staan.
 
Lesterr
 
20
7 juli 2019 om 16:18
Geweldige speler. Deze jongen heeft nu al de kwaliteiten om menig Ligue 1-verdediger in de luren te leggen. Zoals wolterx hier al boven mij zegt: wereldtalent.
 
RJMeijer
 
7
7 juli 2019 om 16:42
Hele verstandige keuze om bij Lyon te blijven. Wat heeft die club toch een geweldige jeugdopleiding! Hopelijk kan hij komend seizoen als zn debuut maken in het eerste
 
Tomido
 
1
7 juli 2019 om 16:50
Klopt, onze o19 was toen in de Youth League volledig terecht uitgeschakeld door de o19 van Lyon uitgeschakeld. Waarbij penalty`s eigenlijk nog gewoon veel te geflatteerd was, aangezien wij de wedstrijd (vooral eerste helft) volledig weggespeeld werden. Vooral Cherki speelde daarin wel een hoofdrol, onze verdediging wisten gewoon helemaal niet hoe ze hem moesten verdedigen. In mijn ogen vooral een "vernieuwde type Robben". Snel, kruipt veel naar binnen, door eigen dribbels of gebruik van één-tweetjes, en schiet dan op goal. Is ook nog eens tweebenig waardoor hij van beide flanken kwam en dat werd tegen ons dan ook veel afgewisseld. Hou er alleen wel rekening mee dat deze jongen nog geen 16 is en zal volgend seizoen waarschijnlijk wel zijn minuten in het 2e elftal gaan maken (en in Youth League bij de o19).
 
Benzema20
 
1
7 juli 2019 om 16:47
Zal over een paar jaar alsnog wel naar real gaan voor een miljoen of 60
 
RamonDiaz
 
6
7 juli 2019 om 17:05
@Benzema20 Dit is de crème de la crème op het gebied van beste jeugdspelers dus 60 miljoen over een aantal jaar lijkt me nu al onwaarschijnlijk.