Onana: 'Met Sergio Ramos erbij hadden we niet zo vaak gescoord'
Zondag, 10 maart 2019 om 10:22

Ajax hield al rekening met het zomerse vertrek van enkele bepalende spelers, maar de interesse zal alleen maar toenemen na het succes in de Champions League. Doelman André Onana is een van de Ajacieden voor wie een transfer realistisch lijkt. In gesprek met Marca vertelt Onana echter dat er nog niets concreets speelt, en dat hij geen grote uittocht van spelers verwacht bij Ajax.

"Ik denk niet dat er een grote exodus zal zijn", geeft de Kameroener te kennen. "Er zal inderdaad veel gebeuren tussen nu en het eind van het seizoen, maar we bekijken alles stap voor stap." Voor 'zover hij weet' is er geen contact geweest met een geïnteresseerde club. "Je zou daarvoor naar mijn zaakwaarnemer moeten gaan. Ik denk dat ik klaar ben voor een grote club, maar ik zit al bij een club waarmee we grote prestaties kunnen neerzetten."

"Ik heb gezegd dat het een droom is om terug te keren bij Barcelona, maar ik breng nu ook al dromen in vervulling. We zullen zien wat er gaat gebeuren", aldus de 22-jarige sluitpost, wiens contract doorloopt tot medio 2021. Onana blikt in het interview ook terug op de sensationele 1-4 overwinning, die Ajax naar de kwartfinale van de Champions League bracht. Veelbesproken was de absentie van Sergio Ramos, die in Amsterdam doelbewust een gele kaart pakte.

"Of hij ons heeft onderschat? Misschien, maar zulke dingen gebeuren in het voetbal. Als hij erbij was geweest, hadden we waarschijnlijk niet zoveel doelpunten gemaakt. Sommige spelers kiezen ervoor om het te doen, maar ik denk dat hij er voortaan wel twee keer over nadenkt", zegt Onana. "We voelden ons er niet gekleineerd door. We hebben ons alleen maar op onszelf gericht. We hielden ons niet bezig met wat zij van ons vonden." Zondagmiddag neemt Onana het met Ajax op tegen Fortuna Sittard.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
14
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
5
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
Formus
 
82
10 maart 2019 om 10:43
Dat denk ik ook niet. Dat maakt het des te leuker
 
M_SSC
 
45
10 maart 2019 om 10:46
Dat gezicht van Ramos in die VIP tribune, geweldig
 
elninoo
 
18
10 maart 2019 om 10:52
Ik vind de bijdrage van ramos in deze te verwaarlozenStatistisch gezien heeft Ajax eenzelfde aantal kansen gehad thuis tenopzichte van de uitwedstrijd in Madrid. Alleen haalde Ajax thuis de trekker niet over en uit wel. Het had dus wel gekunt alleen moet je dan zelf wel je kansen benutten. Maar men moet niet doen alsof het met ramos achterin wel goed stond bij Madrid. Dat is natuurlijk verre van waar.
 
Formus
 
29
10 maart 2019 om 10:58
Er is echter ook een verschil tussen uit en thuis en eerste en tweede wedstrijd. Dus geheel met elkaar vergelijken is lastig. En als Ramos de eerste wedstrijd er niet zoveel tussen zat, had Ajax veel meer kansen gehad (Of ze die toen gescoord hadden, is een tweede ??)
 
elninoo
 
2
10 maart 2019 om 11:12
Ja tuurlijk zijn sommige dingen lastig te vergelijken maar ik vergerlijk puur de wedstrijden op zich. Daar kun je niet echt uit opmaken dat het qua aantal kansen gezien een groot verschil was. Qua doelpunten zag je dat wel. Maar het zat Ajax ook wel lekker mee die wedstrijd in berna beu. Madrid maakten nu de kansen niet af en Ajax was uiterst effectief. Maar qua aantal kansen was er weinig verschil tussen uit en thuis.
 
Formus
 
11
10 maart 2019 om 12:04
Elninoo, als je de eerste wedstrijd terugkijkt zie je dat ie heel ervaren steeds de situaties goed leest en daarop ingrijpt. Vooral zelf, maar ook sturend naar anderen. Ik vond het echt een wereld van verschil.
 
buitenspelval
 
6
10 maart 2019 om 12:25
Bij de dubieus afgekeurde goal van Tagliafico in Amsterdam, verloor Ramos het kopduel van de kleine Argentijn. Ramos maakte een hoop aanvallen van Ajax onschadelijk, maar zonder tussenkomst van de VAR had die goal zomaar een cruciaal en bepalend doelpunt kunnen zijn voor het verdere verloop van de wedstrijd. Ramos is zeker niet onfeilbaar en foutloos.
 
Feelingood
 
1
10 maart 2019 om 12:30
Je hebt wel verschil tussen kansen en kansen snap je.. een Tadic die zwaar gehinderd wordt en alsnog de paal raakt(thuis) en een Ziyech die geheel vrij de 16 binnen denderd (uit).. naar mijn mening waren de kansen in de uitwedstrijd beduidend groter!
 
elninoo
 
3
10 maart 2019 om 13:02
Natuurlijk ieder zijn mening. Ik ben echter van mening dat als ajax er in Amsterdam 6 had ingeschoten, real niet had mogen klagen. Het kan er goed uitzien en ik denk dat iedereen ook wel ziet dat Ramos een beter slot op de deur is dan Nacho of Varane. Alleen kreeg ajax zowel uit als thuis behoorlijk wat kansen. Ik wil dus aangeven dat het met Ramos achterin wellicht stabiel oogt maar verre van stabiel blijkt.
 
FrankRami
 
7
10 maart 2019 om 10:53
Als als als, ben er helemaal klaarmee. Ajax is gewoon geweldig en hebben real over 2 wedstrijden gewoon vernederd. In de 1ste wedstrijd heeft de Var ze gered niet Ramos. Dat Ramos de beste verdediger ter wereld is weet iedereen, maar hij kan ook in zo'n wedstrijd gekke dingen doen. Dus vooe hetzelfde geld had hij in minuut 30 een rode prent te pakken. En werd het 0-6. Dus Onana mn jong, hou die glazenbol lekker thuis want niemand weet wat er dan zou zijn gebeurd.
 
Dorgie
 
3
10 maart 2019 om 11:06
Ramos is echt niet de beste verdediger ter wereld hoor. Daar pakt hij veel te veel gele en rode kaarten voor. Echte topverdedigers zoals een Maldini, Stam, Cannavaro in het verleden en Chilieni, VVD zijn imo (veel) betere verdedigers. Die pakken net zoveel rode kaarten in hun carriere als Ramos in 1 seizoen. En dan speelt hij bij Real Madrid, niet een Excelsior ofzo waar je altijd onder druk staat. Ja Ramos is een goede verdediger, maar ik vind hem zéker niet de beste.
 
LukaModric.10
 
13
10 maart 2019 om 11:13
Niet genoeg geslapen, jongen? Of met verkeerde been uit bed gestapt? Jij hebt de wedstrijd duidelijk niet gekeken. In Amsterdam was Ajax zeker de betere ploeg, maar stond Ramos als een beest te verdedigen. Zonder hem had Real zeker weten ook verloren. Dus om nou te zeggen dat de VAR Real had gered en niet Ramos, slaat nergens op. Onana is gewoon realistisch en eerlijk. Dat heeft niks met glazenbol te maken. Ajax had het in de beginfase lastig, maar komen door een fout van Kroos op voorsprong. Ramos is dan een leider die het team bij elkaar brengt en voor ze door het vuur gaat. Tot slot zeg je dat Ramos voor het zelfde geldt een rode kaart zou kunnen pakken in minuut 30. Ramos heeft best vaak last van kortsluiting, maar in grote wedstrijden en vooral in de CL, is hij 100% geconcentreerd. Kijk maar in de laatste 3 jaar de wedstrijden terug tegen: Bayern, PSG, Juventus en Atletico.
 
Fortress
 
4
10 maart 2019 om 11:17
Dus dat. Die gozer is dubbel en dwars gestraft voor z’n domme actie en ik vind het dan jammer als Onana hem nu dan weer soort van gaat ophemelen alsof hij zo belangrijk is dat Ajax dit resultaat niet bereikt zou hebben als hij wel mee had gedaan. Dat weet je natuurlijk nooit, maar ik denk dat het weinig had uitgemaakt , omdat Ajax gewoon superieur was deze wedstrijd. Voor de rest vind ik het wel een ultieme straf voor Ramos. Niet alleen heeft hij geel gepakt waardoor hij z’n team verdedigend niet kon helpen tegen Ajax. Hij moet nu nog een wedstrijd op de tribune plaatsnemen en omdat zijn team tegen zijn verwachting in de kwartfinale niet heeft gehaald zal dat pas volgend seizoen in de groepsfase zijn ??. Het zou dan extra mooi zijn als Ajax de beker pakt en dan volgend jaar Real loot in de groepsfase en ze dan nogmaals een pak slaag geeft met 4-1 terwijl Ramos weer vanaf de tribune moet toekijken. Ik zou dan gewoon 1 camera de hele wedstrijd op zijn gezicht richten.
 
LukaModric.10
 
8
10 maart 2019 om 11:17
Je kan Ramos niet vergelijken met Chiellini. Ramos speelt eigenlijk elke wedstrijd met veel ruimte achter zich. Dat is moeilijker verdedigen dan wanneer je tegen je eigen zestien staat (speelstijl van Juve). Dat zie je ook bij Atletico waar Godin erg sterk speelt en goed in past. Over Virgil van Dijk vind ik het te vroeg om zo snel te oordelen. Ramos presteert al zolang in de absolute top. Van Dijk is net 1/2 seizoenen erg sterk bezig. Laat hem dit 6/7 jaar vasthouden, prijzen pakken en dan mag je hem met Ramos vergelijken.
 
FrankRami
 
5
10 maart 2019 om 11:18
@Dorgieone, Heel leuk je mening, maar hij is niets waard. Ramos staat met stipt op nr1, en zijn prijzenkast is niet mindergroot door het feit dat jij vind dat een topverdediger minder kaarten moet pakken.
 
ModricMagic
 
14
10 maart 2019 om 11:32
Chiellini? Die man is zo overhyped. Speelt in Italie goed ja maar in de CL vind ik hem echt drama. Ramos speelt elk jaar tegen Messi logisch dat hij het altijd lastig heeft. Ik durft te wedden dat Chiellini ook dolgespeeld zou worden als hij elk jaar tegen Messi speelt.
 
SuperNico31
 
0
10 maart 2019 om 11:37
Op basis van wat staat hij stipt op 1? Op het moment zeer zeker niet. Heeft gewoon teveel fouten, domme overtredingen en vuile maniertjes nodig om zijn tegenstander af te stoppen. Kijk alleen al afgelopen Clasico. En dan durven mensen hem met stipt op nummer 1 te zetten. Niet omdat hij Nederlander is, maar VVD is op dit moment echt wel een van een hoger niveau dan Ramos.
 
FrankRami
 
3
10 maart 2019 om 11:42
@Nico Waar heb jij het nou weer over!? Je vraagt je af op basis waarvan hij nr1 is en vervolgens gooi je VvD boven hem zonder argumenten. Ga toch fietsen met dat gebledder van je, ik neem jou bij deze niet meer serieus!
 
SuperNico31
 
3
10 maart 2019 om 11:50
Wil je argumenten? VVD heerst in de lucht, schakelt zijn tegenstanders uit door positioneel goed te staan, fysiek zijn duels te winnen en op het juiste moment te timen. Heeft vrij weinig fouten nodig om zijn tegenstanders uit te schakelen. Is ook een echte leider voor dit Liverpool. Zonder hem zou Liverpool achterin nooit zo stabiel staan als ze nu doen. Daardoor is hij in mijn ogen de beste op dit moment. Vraag jezelf af:Zou Ramos net zo dominant bij Liverpool zijn als VVD en het evengoed doen? Antwoord is nee. Zet VVD bij Real op de positie van Ramos en achterin zal het als een huis staan. Dan zou hij ook met regelmaat prijzen pakken. Ramos is op het moment niet beter dan VVD. Zelfs niet eens beter dan Piqué. Kijk alleen al hoe het verschil in kwaliteit was tussen die twee in de afgelopen Clasico. Maar Ramos staat met stipt op 1 hoor...
 
FrankRami
 
3
10 maart 2019 om 11:54
@Supernicon33 Ik vroeg helemaal niet om je argumenten, ik liet je zien dat je juist het mondje voortaan beter dicht kan doen. Ik heb ook verder niet gelezen want ik neem jou niet meer serieus.
 
SuperNico31
 
2
10 maart 2019 om 11:59
Hahaha. Moeilijk he, een discussie voeren. Je zegt eerst dat ik geen argumenten geef. Geef ik die, dan kom je weer met een reactie dat je er niet naar hebt gevraagd. En dan nog kinderachtig antwoord geven dat ik mijn mondje dicht moet houden.
 
juvetino
 
0
10 maart 2019 om 12:05
Chiellini overhyped hahaha.. verdedigend de beste met.grote afstand. Heb je wel eens een wedstrijd gezien van hem? Als er iemand overhyped is dan zijn het Ramos en Piqué wel. Chiellini Is wereldtop verdedigend gezien.
 
Zytto34
 
1
10 maart 2019 om 12:22
Hoe kan je dat nou als een feit brengen SuperNico31? Ramos heeft echt veel meer bewezen dan vvd, dus om nou te zeggen dat Ramos niet kan brengen wat vvd brengt is echt onzin. Die man is gewoon al 10 jaar de beste verdediger ter wereld. Als het niet zo'n smeerlap was af en toe dan had iedereen hem zonder twijfel de beste gevonden.
 
ModricMagic
 
1
10 maart 2019 om 12:47
Juvetino, Ik zeg niet dat hij slecht is ofzo. Integendeel is gewoon een van de beste verdedigers ter wereld. Alleen die man wordt neergezet alsof hij verdedigend zoveel beter is dan een Ramos of Godin. Daar ben ik het alleen totaal niet mee eens.
 
SuperNico31
 
1
10 maart 2019 om 12:56
Hoe ik dat kan beweren? Omdat Ramos jarenlang met Pepe heeft gespeeld. Pepe was af en toe ook een smeerlap, maar puur verdedigend gezien vond ik hem veel stabieler dan Ramos. Hij zorgde voor de balans achterin. Niet Ramos. Zo een speler mis je daar achterin gewoon. Laat Ramos het verdedigend achterin neerzetten en het valt gewoon mee hoe goed hij is. Het moet bij hem voornamelijk van zijn atletisch vermogen en agressie komen, maar tactisch zijn er gewoon betere CV`s dan Ramos. Daar is VVD er een van.
 
JuventusPuglia
 
1
10 maart 2019 om 13:11
Ga toch weg man, Jij ziet Chiellini denk ik nooit spelen. Chiellini vergelijken met Ramos is een grap. Ramos speelt in het beste team wat er is dan is het makkelijker, Ook Godin is beter dan Ramos
 
JuventusPuglia
 
1
10 maart 2019 om 13:13
Chiellini is een top top verdediger, Hem overschat noemen zegt wel wat over je kennis wat betreft Chiellini. Dus omdat hij 2 x per jaar tegen Messi speelt is die beter? Haha wat een pure onzin zeg holy shit. Niet serieus te nemen dit, Ramos kon alleen maar leunen op Pepe, Zonder hem is het ineens heel wat minder bij meneer Ramos
 
JuventusPuglia
 
1
10 maart 2019 om 13:26
Ik reageerde iets te fel, Excuses. Maar Chiellini is gewoon echt een van mijn favoriete spelers, Voelde me persoonlijk aangevallen haha. Zijn gewoon allemaal toppers de een beter dan de ander op bepaalde punten. Iedereen heeft ze sterke en zwakke punten, Ramos is natuurlijk gewoon een fantastische verdediger
 
FrankRami
 
1
10 maart 2019 om 14:39
@JuventusPugil Klasse reactie van je, ik hou ervan als iemand gewoon zijn ongelijk durft toe te geven! Chiellini is ook wel echt een klasse minder dan Ramos.
 
Davilla7
 
7
10 maart 2019 om 10:46
Zegt hij nou dat hij Ajax geen grote club vindt???
 
Fortress
 
7
10 maart 2019 om 11:04
Indirect misschien wel ja. Het lijkt er soms op dat spelers niet beseffen dat wanneer een goed team 4/5 jaar bij elkaar blijft ze tot dezelfde hoogtes kunnen stijgen als Bayern, Barca, Juventus. Het is gewoon mogelijk om met dit Ajax kampioen te worden, de beker te winnen en jezelf te meten met topteams in Europa. Als de helft weg gaat, omdat ze meer willen verdienen en denken elders meer kans te hebben op prijzen dan begint het opbouwen weer van voor af aan. Kijk naar Monaco. Die was 1 jaar top. Topspelers zijn weg gekocht en nu vechten ze degradatie. Ik vraag me af of het al dat geld waard is geweest. Persoonlijk zou ik niet zomaar alle goede spelers weg doen na een succesvol seizoen omdat de grote clubs zoveel geld bieden. Hoogstens 2 tot 3 voor een mooi bedrag en dan alleen als je een gelijkwaardige vervanger al hebt klaar staan.
 
Primetime
 
8
10 maart 2019 om 11:19
Maar spelers willen niet 5 jaar opofferen daarvoor en er is niet eens zekerheid en dat is logisch. Ze krijgen geen PSG salaris om het te compenseren. Als je spelers weigert te verkopen dan verlies je ook je status als opleidingsclub. Jongens denken wel 2x na voordat ze komen als ze weten dat ze ook weel moeilijk wegkomen.
 
kleinegeneraa7
 
1
10 maart 2019 om 11:54
Ajax is momenteel op internationaal niveau toch ook geen grote club? De eredivisie is internationaal gezien gewoon een B-competitie. Zelfs als je kampioen wordt in de eredivisie halen de topclubs hun schouders op en gaan dan kijken of er nog een leuke speler rondloopt voor een prikkie. Europees moet je gewoon constant goed presteren om het etiket van 'grote club' te krijgen. Stel ajax presteert de komende 5 jaar in de champions league, dan word je internationaal ook gezien als grote club. Ik doel niet op historie van Ajax hé, want daar is Ajax natuurlijk wel groot is. Maar vroeg vorig seizoen aan de gemiddelde voetbalfan in Spanje, Duitsland, Engeland, Italië, enz.. Om 4 basisspelers van Ajax te noemen, en dan was het waarschijnlijk stil geweest. We moeten niet voordoen alsof Ajax op internationaal niveau nog gezien wordt als grote club. Vind het daarom ook niet gek dat Onana er zo over denkt.
 
MTE1906
 
2
10 maart 2019 om 11:03
wat zou het mooi zijn wanneer onana nog een jaartje zou blijven! hele goede keeper voor ajax. desnoods door een salarisverhoging aan te bieden. wanneer de jong, de ligt en ziyech dan vertrekken deze zomer zou ik de rest behouden. gericht investeren in alderweireld en hopelijk pavon. dan kan je volgend jaar deze selectie hebben met onderstaande basiself. onana veltman - alderweireld - blind - tagliafico mazraoui - tadic - van de beek neres - dolberg - pavon bank: schã¶ne, maggalan, huntelaar, schuurs, gravenberg, labyad, kristensen, de wit, varela, el maach, sinkgraven, eiting hiermee zou je goed mee kunnen doen voor het kampioenschap en de beker in nederland en daarbij ook een goede kans hebben op overwintering in cl (of verder doorstoten in el).
 
EdenHazard
 
2
10 maart 2019 om 11:04
Ramos moest maar niet zo dom zijn. Heeft zichzelf uit de Champions League gezet, wat een uil. Nacho vind ik zo overschat, traint al lang mee met het eerste elftal van Real Madrid en kent de groep goed maar is toch geen killer. Hadden Pepe nog een jaar moeten houden. Op Vallejo kan je ook niet rekenen want die is jong en dit seizoen geblesseerd. Begrijp niet dat ze niets ondernemen hebben in januari, 3 centrale verdedigers en Reguilã³n als linksachter..
 
OREELY
 
3
10 maart 2019 om 11:26
tja... kan je weinig over zeggen. varane had ook twee 99% kansen die er niet in gingen, bale nog op de paal en op het eind toen de jong nog bal verloor drie tegen een situatie (wedstrijd was toen al gespeeld dus telt minder zwaar). ajax heeft gewoon "geluk" dat ze real op een goed moment treffen (niet in vorm, beste verdediger weg). daarnaast had ik ook niet echt het idee dat real van de eerste wedstrijd geleerd had (ajax kreeg toen al flink wat kansen).
 
Jonkmans
 
8
10 maart 2019 om 11:29
Real kan in de competitie wel niet in vorm zijn maar in de CL staan ze er eigenlijk wel altijd. Dus alle credits naar Ajax toe voor een welverdiende ruime overwinning. Real wilde wel maar kwam er niet aan te pas.
 
gilau
 
0
10 maart 2019 om 13:10
Nou niet altijd hoor. Volgens mij verloren ze in de poulefase ook al kansloos thuis met 0-3 van Cska. Doet overigens niets af aan de prestatie van Ajax.
 
Zytto34
 
2
10 maart 2019 om 14:47
Dat was wel een Madrid zonder Carvajal, Ramos, Varane, Kroos, Modric, Casemiro en Bale. Zelfs een Nacho speelde niet. Alleen Benzema en Courtois van de "normale" basis speelde die wedstrijd. Real was toen ook al zeker van de 1ste plek. Tegen Ajax was een beslissende wedstrijd met het best mogelijk elftal. Tegen CSKA was het om spek en bonen met een B-elftal.
 
Zytto34
 
7
10 maart 2019 om 12:27
"Ajax heeft gewoon geluk dat ze Real op een goed moment treffen." Dat vind ik persoonlijk echt onzin. Voor de eerste wedstrijd verloor Ajax 6-2 in de kuip en 1-0 van heracles en won Real 0-3 bij Atletico en speelde het goed in Camp Nou tegen Barcelona voor de beker. Het werd 1-1, maar bij rust kon het 0-3 staan. Conclusie: Ajax was zwaar uit vorm en Real was in prima doen voor de eerste wedstrijd. Daar hoor je he-le-maal niemand over. Je hoort ze alleen over het feit dat ze 2 keer van Barcelona verloren, maar voor de eerste wedstrijd was Real 100 procent beter in vorm dan Ajax.
 
El Barto
 
0
10 maart 2019 om 13:13
Real is idd niet in topvorm dit seizoen, een beetje een team in verval, hoognodig toe aan vers bloed. Maar dan nog is de overwinning van Ajax echt een wereldprestatie. Als je alleen al kijkt naar de begrotingen van beide clubs, het verschil in TV-inkomsten.
 
 
3
10 maart 2019 om 11:52
Ach ja, of Ramos had rood gepakt en Ajax had er 8 gemaakt ipv 4. Feit blijft wel dat het fantastisch is dat die engnek deze prijs betaalt voor die gele kaart.