'Onana tekent in januari bij nieuwe club en maakt seizoen af bij Ajax'
Dinsdag, 21 december 2021 om 11:42

André Onana tekent in januari een contract bij Internazionale, zo onthult transferexpert Fabrizio Romano dinsdag. Er werd in eerste instantie gedacht dat de doelman van Ajax in december al zijn handtekening zou zetten bij de koploper in de Serie A, maar dat is klaarblijkelijk niet het geval. Onana maakt wel gewoon het seizoen af bij zijn huidige werkgever, zo verzekert Romano. Het is al enige tijd bekend dat de keeper zijn aflopende verbintenis bij Ajax niet gaat verlengen.

Inter lijkt er dus in te slagen om Onana na afloop van dit seizoen transfervrij naar de Serie A te halen. Het is alleen nog niet bekend voor hoeveel seizoenen de 25-jarige doelman gaat tekenen bij de grootmacht uit Milaan. Onana benadrukte onlangs nog dat Barcelona, de club die hij in zijn jeugdjaren diende, nog immer zijn droombestemming is. Romano benadrukt echter dinsdag dat een terugkeer bij de Catalaanse topclub geen optie is voor de bij Ajax vertrekkende sluitpost.

André Onana ontkent akkoord met Inter en onthult droombestemming

De doelman van Ajax sprak onlangs met Goal onder meer over zijn toekomst.Lees artikel

Onana mag per 1 januari officieel praten en onderhandelen met andere clubs. Inter lijkt hierdoor nog een aantal weken te willen wachten voordat de handtekeningen definitief worden gezet. De technische leiding van Ajax probeerde Onana eerder dit jaar nog over te halen een nieuw contract te tekenen. In het voorjaar liet directeur voetbalzaken Marc Overmars weten dat de onderhandelingen definitief waren vastgelopen. Onana staat overigens al enige tijd op het lijstje van Inter.

De toekomst van Onana kwam onlangs ter sprake in een interview met Sport. Hierin werd duidelijk dat er nog steeds geregeld contact is met zijn oude club Barcelona. "Ik heb een heel, heel goede relatie sinds ik weg ben gegaan. Of Barcelona mijn eerste optie is? Klaarblijkelijk. Barça is mijn thuis en er zijn altijd contacten geweest. Het is mijn thuis en ik ben er opgegroeid. Als het Barcelona wordt, zal het Barcelona zijn." Van een mondeling akkoord met Internazionale is volgens Onana nog geen sprake. "Mensen praten over heel veel dingen, ook over Arsenal en Barcelona. Op dit moment speelt er niets."

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Terugkeer van Stefan de Vrij bij Feyenoord is 'totaal niet aan de orde'
36
   
13:15
13:15
Ronald Koeman negeert smaakmaker: 'Moet eerst een jaartje Eredivisie spelen'
67
   
13:00
13:00
Hoe vergaat het de talenten van Ajax die in 2018 de Eerste Divisie wonnen?
11
   
12:55
12:55
Spandoek komt Denzel Dumfries duur te staan: rechtsback moet boete betalen
38
   
12:45
12:45
Pak 50x je inzet als FC Twente zondag wint van PEC Zwolle!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (147)

 
 
48
21 december 2021 om 12:14
Kijk naar wat hij Ajax juist wel gebracht heeft! Ik denk dat hij toe is aan een nieuwe stap.
 
Hombre_Guapo
 
15
21 december 2021 om 12:25
@prem Dat vergeten ze even en ook Ajax zit fout natuurlijk maar zullen ze niet toegeven. 2 vechten 3n 2 schuld maar gaat natuurlijk wel naar een mooiere club.
 
Shorty1991
 
96
21 december 2021 om 12:31
Waar heb je het over Hombre? Er is geen sprake van vechten, Onana heeft iets tegen de regels gedaan en is in conflict geweest met de UEFA, zijn gevecht is helemaal niet met Ajax. Maar goed iets inhoudelijks van jou rondom Ajax hoeven we niet te verwachten, jij trollt elk Ajax topic opnieuw.
 
schijntrap
 
42
21 december 2021 om 12:35
Nog nooit iemand zo slecht ingelicht gezien als Hombre. Ongelofelijk! Lachwekkend is het wel
 
ajaksnr1
 
13
21 december 2021 om 12:53
Vele vergeten ook dat hij voor slechts ik dacht 2 0f 3 ton naar Ajax kwam. Onana heeft ruim boven verwachting gepresteerd en is 6 jaar bij Ajax gebleven. Het laatste jaar zorgt erbij mij voor dat hij vertrekt als bvb een boerigter of te wel het doet me niet meer zoveel. Terwijl hij ooit mijn favo speler was en zo nu dan de beste speler.
 
PaulR_1982
 
2
21 december 2021 om 13:14
@hombre: Wat is nou precies die fout van Ajax dan?
 
 
10
21 december 2021 om 13:21
Hij heeft het zeker goed gedaan bij Ajax, en heeft zijn kosten (zijn salaris dus) meer dan terug verdiend met alle punten die hij gepakt heeft. Ondanks dat wil je als supporter het liefst ook dat hij via een transfersom ook nog iets extra's opbrengt. Hij kiest daar niet voor. Dat is zijn goed recht, maar daar hebben veel supporters het moeilijk mee.
 
Vernon
 
6
21 december 2021 om 13:26
Haha, ik denk zomaar dat we van hombre niks meer gaan horen. Als er 1 situatie is waar Ajax echt helemaal niks fout heeft gedaan, dan is het rond Onana. Er zijn heel veel spelers waar je de indruk hebt dat Ajax het anders had kunnen of moeten doen. Maar bij Onana is dat nou juist niet zo.
 
Shorty1991
 
5
21 december 2021 om 14:11
Janssen ik denk dat het in dezen niet eens zozeer om een transferbedrag gaat, men had gewoon graag gehoopt dat Onana op die manier blijk van waardering voor de steun had gegeven. Of je er dan nog 5 of 30 miljoen aan over houdt, het gaat meer om de boodschap erachter. Op zich wel begrijpelijke gevoelens, maar bij mij persoonlijk zorgt dit niet voor afkeer naar Onana. Het was mooi geweest, maar het is niet anders. Ik herinner hem vooral als ontzettend aardige positieve gast die er met Ajax meer dan eens een feestje van heeft gemaakt en bovendien erg goed kan keepen.
 
BurdyM
 
2
21 december 2021 om 15:26
De enige fout die Ajax heeft gemaakt is hopen op zijn loyaliteit. Ze hebben zelfs zijn volledige salaris doorbetaald gedurende de schorsing. In mijn ogen hadden ze hem op staande voet moeten ontslagen toen hij aangaf niet te willen verlengen. Dit recht hebben ze als iemand betrapt wordt op doping. Voor de besparing die dat op had geleverd hadden ze prima een andere 2e keeper kunnen halen.
 
Vernon
 
0
21 december 2021 om 18:37
@burdy Ja maar dat gaf hij natuurlijk pas aan nadat Ajax hem al openlijk gesteund had. Dan kan je niet daarna zeggen, oh, bij nader inzien ontslaan we je toch.
 
shenkie
 
45
21 december 2021 om 12:20
Volgens mij ben ik 1 van de weinigen die er anders over denkt! Onana is de enige in de selectie die bij de selectie van de uefa cup finale behoorde (met Klaassen-maar die ging ook). Na dat succes mochten er telkens 2 a 3 spelers gaan.Eerst Klaassen younes tete en sanchezToen Frenkie Dolberg en de ligtToen Donny en Ziyech En onana heeft (net als tagliafico) altijd nee te horen gekregen van van der Sar en overmars. Zie wat het tagliafico brengt. Onana had zonder het pilletje afgelopen zomer ook niet veel opgeleverd omdat hij nog een contract van een jaar had. Ergens is het logisch dat er frustratie bij hem zit en niet met alle risico’s van dien bijtekent omdat hem de stap nooit is gegund zoals Ziyech Donny de ligt sanchez en Frenkie dat wel is gegund.Ik weet dat veel mede-Ajacieden het niet met mij eens zijn. Maar in de CL gewoon opstellen (hij is de beste keeper), ver komen en hem zijn transfer gunnen!
 
JackSparrow
 
12
21 december 2021 om 12:25
Eens! Maar welke voetbalclub steunt zijn speler zoals Ajax (financieel) heeft gedaan. Men had rechtmatig hem kunnen ontslaan of in ieder geval andere financiele maatregelen kunnen treffen. Daar gaat Onana enigszins aan voorbij denk ik.
 
JohanVlerksen
 
9
21 december 2021 om 12:25
Niet mee eens, denk dat Onana gewoon 20 miljoen had opgeleverd. Top 10 keeper (toen op dat moment) en die zijn schaars.
 
shenkie
 
3
21 december 2021 om 12:28
@johan. Top 10 keeper eens, maar er is geen club die een goede keeper nodig had voor dat geld net na begin Corona!
 
Shorty1991
 
7
21 december 2021 om 12:29
Jouw tijdlijn qua transfers klopt niet en daarbij weet jij helemaal niet of Onana niet mocht gaan of dat er überhaupt geen interesse was van clubs waar ie heen wilde. Wat dat betreft is het dus niet echt logisch dat er frustratie is bij hem, hij heeft namelijk een werkgever die hem door dik en dun gesteund heeft en netjes doorbetaald heeft. Verder zit ik ook totaal niet vol wrok richting Onana, maar dat komt door het mooie sportieve wat ie meebracht, niet doordat ik allerlei aannames doe waarom hij al dan niet Ajax zou mogen "naaien".
 
shenkie
 
2
21 december 2021 om 12:32
@jack. Misschien geen enkele, maar dat is in mijn ogen een andere discussie. Jij zegt voor wat hoort wat.. ik ook, alleen heeft voor het pilletje onana nooit zijn verdiende transfer gekregen! Dus bij ajax ging voor wat hoort wat ook niet helemaal op.
 
schijntrap
 
4
21 december 2021 om 12:37
De stap is hem echt wel gegund maar er kwam gewoon geen juiste club voorbij. Nee niet meer opstellen deze ondankbare vent. Ik heb nog niet eens een sorry gelezen dat hij deze domme fout heeft gemaakt. Echt een schande deze vent!
 
barcefail
 
0
21 december 2021 om 12:38
Dat is niet waar.. ajax wilde hem verkopen , alleen omdat meneer wen verkeerd pilletje nam werd meneer onverkoopbaar...
 
Ouwehoeri
 
2
21 december 2021 om 12:48
Als een club een goed bedrag had neergelegd was hij echt wel verkocht. Het is niet zo dat Ajax van de ligt, Sanchez of de jong afwilde. Er is blijkbaar gewoon nooit een club geweest die genoeg miljoenen over had voor Onana.
 
Zytto34
 
1
21 december 2021 om 12:56
Ik denk dat Onana simpelweg geen transfer maakte omdat er geen topclub kwam. Hij komt met alle respect ook slechts uit bij een Inter en hij werd gelinkt aan Arsenal in de zomer. Het is niet alsof Real Madrid, PSG, Bayern en City hem maar al te graag binnen halen nu hij gratis is. Ook denk ik dat corona in 19/20 roet in het eten heeft gedaan. Die zomer was het ideale moment voor een stap, maar moesten alle clubs op hun centen letten.
 
Lunny
 
8
21 december 2021 om 12:56
Onzin, net als bij Nico. Beiden mochten al jaren geleden weg. Ajax wilde zelfs genoegen nemen met `minder`. Bij Nico, Onana en Ziyech zou Ajax niet dwars gaan liggen omdat ze belonen voor bewezen diensten en dat ze bleven inzetten ondanks dat ze langer bleven dan hoopten, maar er kwam simpelweg geen club. Ajax was zelfs nog zo vriendelijk om hun contracten op te waarderen. Vervolgens heeft Ajax Onana altijd gesteund en geholpen om zijn straf te verminderen i.p.v. hem te ontslaan (of zelfs aan te klagen). Vlak nadat zijn straf verminderd werd (en hulp van Ajax succesvol bleek te zijn) werd duidelijk dat Onana transfervrij zal vertrekken. Oftewel stank voor dank. Mazraoui dreigt ook transfervrij te vertrekken. Daar baalt men van, maar hij hoeft zich niet letterlijk te verstoppen achter een gordijntje...
 
Musi26
 
0
21 december 2021 om 13:00
Ik ben er voor het grootste gedeelte mee eens, maar indien er bedragen zou worden gebouwen zoals bij bijvoorbeeld de ligt, dan was hij gewoon verkocht.
 
magikhetwete
 
2
21 december 2021 om 13:14
Het is niet geheel waar wat je zegt zowel Onana als Nico mochten eerder bij een goed bod vertrekken echter kwam die niet. Onana kon zelfs eerder weg maar wilde niet naar die andere club. Ik vind het jammer dat die vertrekt en ook jammer dat hij niks oplevert. Ik zou hem liever zien gaan in de winter voor een miljoen of 4-5. Echt door de voordeur wordt het nooit meer, maar ik heb ook geen hekel aan hem. Wat mij betreft mag die ook opgesteld als die blijft, het nadeel van Onana vind ik dat die soms nonchalant is en blundert, het grote voordeel is wel dat die veel moeilijk houdbare ballen houdt itt Pasveer. Alles afgewogen vind ik de situatie ronduit vervelend, maar is het niet alleen Onana zijn schuld, als zijn contract nu nog 1 jaar langer liep was er niks aan de hand. Hij had mijns inziens blind tegen dezelfde contract voorwaarden 1 jaar moeten verlegen en Ajax had hem deze winter of aankomende zomer gewoon een vertrek moeten gunnen. Wat er achter de schermen is gebeurd weet ik niet, maar feit is dat Onana niet heeft bijgetekend en dat wordt Onana begrjipelijkerwijs, maar misschien niet terecht, verweten. Als het aanbod van Ajax gewoon ruk was dan snap ik dat je niet tekent, ruk in de zin van contractsduur en gelimiteerde transfersom. Salaris verwijt ik Onana meer, hij zou altijd voor hetzelfde moeten tekenen gezien de situatie die ontstaan was.
 
Vernon
 
2
21 december 2021 om 13:30
@shenkie Er zijn er meer hoor. Ik vind niet dat Onana goed gehandeld heeft, maar Ajax moet niet handelen uit wrok. Gewoon opstellen als je hem nodig hebt. En gewoon normaal behandelen. Hij heeft veel voor Ajax betekend, maar belangrijker is dat je gewoon een professionele organisatie bent. En dan gebruik je die speler gewoon zo lang dat kan.
 
tinus45
 
1
21 december 2021 om 16:33
Ajax heeft door dat te blijven doen gegokt op verlenging en zo een grotere zak geld dan de waarde van deze kleine investering. Bij gokken kan het ook weleens misgaan.
 
Dilima1966
 
1
21 december 2021 om 12:34
Ik geloof dat hij met Internazionale al een overeenkomst gesloten heeft dat ajax nog met hem bezig was voor verlengen, dat hij ajax gewoon een oor aan wou naaien met 3x een transfers heeft laten klappen daar door
 
ViscaCatalunya
 
5
21 december 2021 om 13:20
Bizar dat vooral Ajax de dupe is geworden van het pilgebruik.
 
Vernon
 
4
21 december 2021 om 13:31
Nou ik denk dat het ook helemaal niet leuk was om Onana te zijn in die periode. Beetje helemaal alleen voor jezelf trainen. Ik moet er niet aan denken. Uiteindelijk komt hij wel goed terecht, maar die periode was echt niet leuk. Ajax ging vrolijk verder met voetballen. Het kost wat geld, dat is waar, maar het is voor beiden een verlies-situatie.
 
Opdebrommer_
 
5
21 december 2021 om 11:58
Op de bank bij Jong Ajax ermee. Zonder Onana redden we het ook wel tegen Benfica.
 
Ducktaildo
 
36
21 december 2021 om 12:02
Tot dat pasveer uitvalt en een onervare Gorter meteen zijn minuten moet pakken in de CL, dan ziet het er natuurlijk wel een stukje anders uit. Ten Hag ziet dit ook en die kijkt verder dan de sentimenten
 
j3ro3ntj33__
 
17
21 december 2021 om 12:07
@ducktialdo, Voor de leeuwen gooien, vallen en opstaan. Als dit voor de toekomst goed is, prima dan. Het is niet dat Gorter een koekenbakker is, hij kan wel wat hoor .
 
ajaxf1
 
15
21 december 2021 om 12:10
Eens. Gewoon als 3e keeper elke pot op de bank zetten. Valt Pasveer in de ED of beker uit? Gorter erin. Valt hij in de CL uit? Onana erin. Geen sentiment mee laten spelen, we strijden nog op drie fronten. Baal wel als een stekker, hij maakt niet eens echt een geweldige stap. Dat steekt me misschien nog wel meer. Inter is een stap opzij, als hij nou naar de Premier League was gegaan bij een top 5 ploeg of een Real Madrid oid had ik het nog begrepen. Zelfs in salaris zal hij er niet veel op vooruit gaan. Alleen die tekenbonus zal vet zijn en hij kan spelen in de Serie A (die ikzelf niet eens heel hoog aansla).
 
ninjakai
 
5
21 december 2021 om 12:13
@duckaildo en zie hier waarom ik Ten Hag niet de topcoach en manager vind die hij pretendeert te zijn. Want je schets nu benfica, maar wat Ga je op 16 januari doen tegen Utrecht of op 23 januari tegen PSV? Dan zitten we dankzij de Africa cup precies met het probleem dat jij schetst. EN nu weten we dus gewoon niet hoe Gorter het zal gaan doen, terwijl we met invalbeurten in de laatste 2 cl duels een gevoel hierbij konden hebben. Ten Hag kijkt geen steekverder dan sentiment, dat bewijst dus juist het opstellen van Onana. Daar wil hij graag de topcoach mee acteren, kijk mij eens daarboven staan, terwijl er over andere dingen duidelijkheid nodig is. Moeten we nu wel een ervaren keeper achter Pasveer halen in de winterstop of niet? Moet dat voor een half jaartje (dus bv huur) of is die voor langere tijd nodig (aankoop). Etc. etc. etc.
 
HaagscheBoer
 
6
21 december 2021 om 12:14
Tot dat je straks een Kjel Scherpen momentje hebt en je weer een jaar mag wachten op Europees voetbal. Dat alles, omdat Onana zijn contract niet wilde verlengen en hij ambities had ergens anders te keepen. Het lijkt me dat je liever dan maar Onana op doel zet die wedstrijden voor je pakt, dan het risico tientallen miljoenen mis te lopen met een onervaren, waarschijnlijk in zo'n duel bibberende keeper op doel. Topsport gaat nog altijd om resultaat en minder om dat onzinnige sentiment
 
Ducktaildo
 
4
21 december 2021 om 12:17
J3ron. Dat hij voor de toekomst is, is natuurlijk de hoop. Maar ik zou, als ik Ajax was, niet een volgende ronde op het spel zetten omdat de fans (die gewoon staan te juichen als hij een beslissende bal pakt) hem niet meer op goal willen zien staan. En groter is inderdaad geen koekenbakker, maar iemand met 0 ervaring op het hoogste niveau (zelfs geen eredivisie) even in de achtste finale van de CL voor de leeuwen gooien? Je hebt het vorig jaar gezien bij Scherper. Was dat ook iemand voor de leeuwen gooien voor de toekomst? Of was dat gewoon een exitticket voor Europees voetbal?
 
AjaxxxLove
 
8
21 december 2021 om 12:20
Ten Hag pretendeert helemaal niets te zijn. Ik lees vooral een hele hoop niet feitelijk onderbouwde aannames in je stuk ninjakai. En de zaken waar jij duidelijkheid over wil zijn toch echt zaken van Overmars. Ten Hag heeft inspraak, maar het is de verantwoordelijkheid van Overmars. Daarnaast zie jij hier waarom je Ten Hag geen topcoach vindt, terwijl je dat baseert op comments op een random voetbalwebsite. Lekkere beargumentatie heb je dan. Moet ik dan Messi geen topvoetballer meer vinden, omdat ik hier lees dat hij tijdens wedstrijden wandelt?
 
blaugrana11
 
6
21 december 2021 om 12:21
Dus ten hag is geen topcoach omdat ie Gorter niet heeft laten spelen? yea right, denk dat jij het wel beter weet dat 1 van de beste ajax coaches ooit. Je laatste alinea slaat al helemaal nergens op. De trainer is helemaal niet verantwoordelijk voor het samenstellen van de selectie. En alsof de kans zo groot is dat je keeper geblesseerd raakt. Je komt echt over op iemand die alleen maar toto durft te zetten op een team met 1.01 odds.
 
JohanVlerksen
 
3
21 december 2021 om 12:24
Vond Pasveer in de klassieker heel erg slecht wat betreft opbouw en meevoetballen. Ben er toch voor om Onana op te stellen. Het kwaad is toch al geschied, gewoon gebruik maken van zijn kwaliteiten, je betaalt hem niet voor niets.
 
Vernon
 
2
21 december 2021 om 13:35
@ninjakai Misschien is Ten Hag wel wat geduldiger dan jij. De Afrika Cup gaat misschien helemaal niet door. Dus Ajax hoeft nu nog niks te doen. Pas als de Afrika Cup door dreigt te gaan, moet Ajax misschien gaan handelen. Ze doen dus alles goed op dit moment. Onana nu laten vallen zou oliedom zijn. Want je hebt die goede keeper gewoon al in huis, en hij is inzetbaar. Gorter is gewoon nog niet goed genoeg. Dus de speelminuten die je hem op dit moment geeft, heb je dit seizoen niks aan. Als Ajax uitgeschakeld is voor de CL en de titelstrijd voorbij is, kan je Gorter gaan gebruiken.
 
SashHaha
 
14
21 december 2021 om 12:06
Wat heb je eraan als je hem naar Jong Ajax stuurt? Die jongen staat elke training te coachen en helpt met zijn kwaliteiten anderen ook naar een ander niveau. Weet je hoeveel jongens er jaarlijks weg worden gestuurd bij Ajax. Nu iemand zijn contract niet wil verlengen is het een groot probleem. Die jongen forceert niks en dient netjes zijn contract uit.
 
ajaxf1
 
8
21 december 2021 om 12:12
'dient netjes zijn contract uit' Vertel me dat je het niet begrijpt, zonder dat je vertelt dat je het niet begrijpt.. Heeft bijna een jaar eruit gelegen door een verkeerd pilletje te nemen, die maanden gingen wel af van zijn contract wat Ajax in een steeds moeilijkere positie plaatst. Dan kon die bijtekenen om wat terug te doen en dan doet hij het niet. Gewoon een naaistreek van de bovenste plank. Desondanks wens ik hem het beste en zal hij het vast goed gaan doen, hele goede keeper.
 
mitchajax020
 
1
21 december 2021 om 12:13
@SashHaha het grote verschil is dat hij de fout heeft gemaakt en ajax hem in alles heeft gesteund, daar mag best wel wat tegenover staan van Onana zijn kant
 
REPUS
 
1
21 december 2021 om 12:19
Ok, maar dan blijft de vraag: wat heb je er aan als je hem naar jong Ajax stuurt?
 
SashHaha
 
6
21 december 2021 om 12:33
Het neemt allemaal niet weg dat alle partijen tevreden moeten zijn met een nieuwe verbintenis. Ajax heeft direct aangegeven dat ze begrip hebben voor wat gebeurd is en dat ze geloven in Onana. Ze hebben in die overtuiging zelfs beroep aangetekend. Dan kan je hem niet vervolgens verwijten wat er gebeurd is. Hij heeft onbewust een fout gemaakt, leer ermee leven. Ik vind dat sentimentele eromheen een beetje onzin. Ik begrijp de rancune inderdaad niet zo.
 
ajaxf1
 
4
21 december 2021 om 12:40
Aanmerkelijke onvoorzichtigheid kan je wel degelijk scharen onder verwijtbaarheid, dus je hele betoog kan de prullenbak in.
 
SashHaha
 
8
21 december 2021 om 12:56
Je kan het ook gewoon laten voor wat het is, maar aangezien je er toch op reageert. Ajax is erg helder geweest, heeft aangegeven dat hij te zwaar gestraft is en ze hebben gepleit voor vrijspraak. Naar mijn mening kan je dan niet vervolgens die jongen wat gaan verwijten als Ajax. Je spreekt over verwijtbaarheid, maar ook juridisch sta je niet sterk nadat prominente leden van de organisatie publiek kant hebben gekozen voor zijn onschuld. Nu dient hij verder netjes zijn contract uit en gaat hij weg. Het leven gaat door.
 
Vernon
 
3
21 december 2021 om 13:38
@ajaxf1 Sashhaha kijkt naar nu, jij naar het verleden. Sash heeft gewoon gelijk. Onana dient zijn contract uit, zet zich in voor zijn team en zijn teamgenoten. Ja, als je wrok koestert omdat hij niks "terug heeft gedaan", dan wil je hem niet meer zien. Maar dat verandert niks aan de opstelling van Onana op dit moment. Ik had het ook chic gevonden als hij verlengd had. Maar hij was daar niet toe verplicht. Jammer maar helaas, Onana heeft ook veel voor ons betekend.
 
Vernon
 
3
21 december 2021 om 13:42
@ajaxf1 #68 Als je het wil juridificeren, dan heeft Ajax geen poot om op te staan. Ze hebben zelf gepleit voor dat hij een onbewuste fout heeft gemaakt. Ze hebben hem gesteund. Dan kan je niet later (omdat hij zijn contract niet verlengt, wat Ajax graag wou) zeggen dat je hem juridisch iets verwijt en dat je daar iets voor terug wil. Zo werkt het niet. En zoals Sash zegt, het leven gaat door. Je hebt er niet veel aan om vanuit rancune te handelen. Als Ajax nog een goede keeper in huis had, dan kan je afscheid nemen. Maar die hebben we niet. Dus hou je hem er bij. Simpel.
 
Piranha
 
0
21 december 2021 om 14:31
Klopt maar het naïeve lammetje is Overmars, die zonder na te denken het statement maakte dat Ajax hem gelooft en ondersteund. Waarom moet dat zonder het onderzoek en de straf af te wachten? Kijk je weet met zo'n jongen dat hij geen loyaliteit voelt tov Ajax. Ik bedoel, als Brobbey dat al niet eens heeft, waarom zou Onana dat dan wel hebben? Als ze gewoon extern hadden gezicht de strafmaat af te wachten, dan te kijken of Onana bijtekende of niet, dan hadden ze hem kunnen aanklagen voor winstbederving. Een rotstreek van Onana, maar een domme kleuterfout van Overmars. Maarja we hebben geld op de bank dus Overmars is goed.... De meeste fans kijken niet echt verder dan hun neus lang is.
 
Piranha
 
0
21 december 2021 om 14:34
@sahhhaha, dat is het precies. de meeste doorgewinterde en slimme Td's die winnen juridisch advies in voor ze statements maken. Ze zijn niet alleen naïef geweest om Onana op zijn blauwe ogen te geloven, een verhaal dat werkelijk niemand anders echt serieus nam, maar ze zijn ook gewoon veel te vroeg met een statement naar buiten gekomen. Overmars is n die vele jaren nog steeds een kleuter op managementgebied.
 
DNSDKR
 
4
21 december 2021 om 12:19
Hoewel ik het sentiment wel begrijp, is Ajax een topclub. En je kunt geen CL spelen met Gorter. Ten Hag zei al eerder dat hij Onana liever transfervrij laat vertrekken, dan halverwege het seizoen met een zakje geld. Persoonlijk jammer dat het zo gelopen is, maar Onana heeft ook mooie dingen voor Ajax gedaan met de finale EL en halve finale CL. Dat zakje geld zal dan wel. Hij heeft niets gekost en met zijn keeperswerk miljoenen voor Ajax binnengeharkt in de CL. Ik wens hem succes!
 
bliek
 
2
21 december 2021 om 13:02
Ik denk dat Onana al wel wat geld opgeleverd heeft voor Ajax. De man is al best belangrijk geweest en heeft gewoon punten gepakt zowel nationaal als internationaal. Als hij nu weer zo belangrijk kan worden waardoor je 2 rondes verder kan komen heeft de beste man ook weer waarde opgebracht. Daarnaast stel deze man tekent bij en Ajax wil een bedrag van 30 mil? dan komt hij ook niet weg. Ik snap het aan de ene kant wel hoor. Er wordt vaak gezegd hij tekent een contract met volle verstand kijk een Veerman nu. Onana doet dat nu met volle verstand niet. Veerman kwam nu dus niet weg.....
 
janter
 
1
21 december 2021 om 17:26
Ach hou op man. Hij verlengt zijn contract niet. Ja, het is jammer hoe het is gelopen maar ik begrijp hem ook best. Hij denkt eenmaal aan zijn carriere en wilt een nieuwe stap zetten. Wie weet wat er wel niet allemaal op de achtergrond aan de hand is wat wij niet weten. Bedrijven kunnen het personeel evengoed bedonderen.
 
Japie_Krekel
 
2
21 december 2021 om 18:06
Ach, zo naaide Onana Barca ook toen hij naar Ajax ging. Hetzelfde als wanneer je je vriendin afpakt van iemand met wie ze in een relatie zit. Dan kan je moeilijk verrast zijn als ze bij jou hetzelfde flikt
 
nattekano
 
5
21 december 2021 om 11:58
Dat is verrassend te noemen.. Inter gaat er niet op achteruit, behalve in leeftijd dan. Gaat het een transfervrije rampzomer worden voor Ajax, of gaan dingen nog veranderen…?
 
Zytto34
 
13
21 december 2021 om 12:27
Verrassend? In april vorig jaar was hij al akkoord met Inter. Al snap ik niet dat hij naar Italie gaat. Hij begint elk interview over donkere spelers die geen eerlijke kans krijgen en over racisme tegen hem (wat ook wel eens is gebeurd trouwens), maar dan lijkt Italie me juist het land bij uitstek waar je niet heen moet gaan.
 
M_Icardi9
 
1
21 december 2021 om 14:12
@Zytto, er zijn overal groepen mensen die achterlijk genoeg zijn om racistische dingen te roepen. Laatst nog in België. Overigens zijn er genoeg donkere spelers in de Serie A die het leuk vinden om in Italië te spelen, denk aan Lukaku, Koulibaly bijvoorbeeld. Verder lijkt het me dat hij een nieuwe stap in z’n carriere wilt maken, wat Inter aan hem kan bieden. Zo is Handanovic niet de jongste meer en kan Onana de eerste keeper van Inter worden. Waar zou hij volgens jou anders moeten gaan? De Engelse topploegen hebben al goede keepers.
 
Sanderr
 
12
21 december 2021 om 12:29
Een transfervrije rampenzomer nog wel? Omdat Onana (wegens een bizarre overmachtsituatie) en Nous transfervrij vertrekken. Dat lijkt me wel behoorlijk overdreven. Het is zeker jammer dat deze twee goede spelers niets op zullen brengen, maar ze hebben ook vrijwel niks gekost (150.000 euro voor Onana en Nous uit de eigen opleiding).
 
schijntrap
 
6
21 december 2021 om 12:44
Nattekano is sowieso goed in overdrijven als het over Ajax gaat. Ze hebben natuurlijk best wat gekost in salaris de afgelopen jaren maar oke, als zij er niet waren dan waren er wel 2 andere die salaris opvreten. Het is jammer maar als de spelers niet bereid zijn mee te werken voor de club dan sta je compleet machteloos. De spelers mogen het natuurlijk doen zoals zij willen, zij hebben ook rechten. Persoonlijk vind ik het niet zo chique hoe het allemaal gaat met deze 2 golddiggers
 
nattekano
 
0
21 december 2021 om 16:13
Een transfervrij vertrek van zowel Onana, als Mazraoui is natuurlijk gewoon een ramp, hoe je het wendt of keert. Dat is gewoon een 50 á 60 miljoen die verdampt. Daarbij komt ook het wel of niet bijtekenen van Gravenberch. Dus overdreven is het zeker niet..
 
NUFC_U2
 
6
21 december 2021 om 11:58
Die kan dus lekker uitgerust in Milaan beginnen. Het zat er dik in dat hij absoluut niet eerder wilde overstappen. Hij heeft hiermee de tekenbonus te pakken en Inter een gratis (in potentie top)keeper.
 
mymomsa virgin
 
25
21 december 2021 om 11:59
Alvast veel succes Onana, jammer dat het zo liep maar bij mij wegen de succesen meer.. hoedan ook veel succes pik en nu kunnen we Allen verder.
 
Lierse1997
 
15
21 december 2021 om 11:59
Topversterking voor inter op de lange en waarschijnlijk ook wel korte termijn. Dan kan er deze zomer hopelijk wat geïnvesteerd worden in het aanvallende compartiment. En ook Brozovic zijn contract moet zo snel mogelijk verlengd worden.
 
herlev
 
5
21 december 2021 om 12:00
Lekker bij de amateurtak van Ajax op de bank plaats laten nemen. Maak een jonge keeper maar als 2e keeper.
 
joventut
 
32
21 december 2021 om 12:01
Onana heeft Ajax behoorlijk behoorlijk bij de neus genomen! Hij heeft zelfs langdurig ontkend dat er al een overeenkomst zou zijn met Inter. Ik mag hopen dat ie daar op de bank belandt, en na een half jaar huilend aan zijn zaakwaarnemer vraagt om een andere club voor hem te zoeken
 
Bongiorno
 
6
21 december 2021 om 12:11
Het is dan ook makkelijk om te liegen daarover. Hij heeft juridisch gezien nog altijd niets ondertekend maar Inter is natuurlijk een ontzettend slimme optie voor hem. Handanovic is 37.
 
fceindhoven030
 
4
21 december 2021 om 12:15
Je kan het hopen, maar de kans dat dat gebeurd is zo ontzettend klein. Het is gewoon een geweldige keeper en zoals @Bongiorno het al zegt, de huidige keeper is al aardig op leeftijd. Dus het is wel een ideale situatie voor hem.
 
FullPresBoys
 
6
21 december 2021 om 12:20
Andersom is Ajax natuurlijk ook gewoon een bedrijf die harde beslissingen maakt en voor het uiterste gaat. Kan me een transfer van Suarez naar Ajax herinneren bijvoorbeeld die niet zo heel netjes ging
 
Millonario
 
6
21 december 2021 om 12:28
@joventut, hopen op iets slecht voor iemand is echt het zieligste wat een mens kan doen.
 
joventut
 
3
21 december 2021 om 16:07
Dat is toch de natuur?! Of heb jij nooit zulke gedachtes? Ik misgun hem gewoon een mooie tijd bij Inter. Privé wens ik hem alle goeds.
 
PSV,VVV,LFC!
 
9
21 december 2021 om 12:37
Wat is Onana Ajax precies verschuldigd? Helemaal niks.
 
Kralingen!
 
4
21 december 2021 om 12:02
Doodzonde dat hij zo vertrekt. Blijft voor mij nog een absolute eindbaas en by far de beste keeper die ik bij Ajax heb gezien sinds ik actief voetbal volg. Wel verdient de manier waarop hij weggaat allesbehalve de schoonprijs en dat is erg jammer. Ben ervan overtuigd dat hij zich bij Inter gemakkelijk in de basis speelt. Succes Andre!
 
FlamengoBrasil
 
5
21 december 2021 om 12:05
Succes Onana. Hoop voor hem dat die nooit tegen Ajax komt te spelen. Heeft zich niet populair gemaakt bij de aanhang, en snap de woede wel. Ajax heeft hem altijd gesteund, en dan ga je op deze manier weg. Maar het is ook de emotie in de voetballerij natuurlijk. Onana kiest voor het geld, en daarmee voor zichzelf en zijn familie. Komt uit een andere wereld dan waarin wij zijn opgegroeid en als je zo veel geld kunt verdienen voor jezelf en je naasten is dat ook wel logisch. Hij doet niks wat die niet had mogen doen, alleen is het voor Ajax een hard gelach.
 
j3ro3ntj33__
 
5
21 december 2021 om 12:19
@flamengobrasil, Vind dat zo'n onzin, denk je dat hij zijn familie niet kon onderhouden met het geld dat hij in Amsterdam kreeg?! Van mij mag hij best een langdurige blessure krijgen, van jaartje of 10. Dat zijn carriere mooi weg is. Gun die man absoluut helemaal niets meer. Als je zo omgaat met de club die je overal heeft gesteund.
 
arsen(e)al
 
2
21 december 2021 om 12:26
Eens J3ro mbt jouw 1e zin (niet met de rest). Vgm vergeten de meesten hoeveel voetballers verdienen tov de gemiddelde burger. Onana verdient al ruim een miljoen per jaar (zo niet meer), en had zijn contract bij Ajax kunnen verlengen. De gemiddelde Nederlander verdient 'nog' geen 2 miljoen in zn hele leven, laat staan in Kameroen. Met zijn salaris kan niet alleen hij (na voetbal) luxueus met pensioen, maar ook zijn familie.
 
memphisdepay
 
4
21 december 2021 om 12:27
Vind dit nogal raar. Ik weet niet wat Onana zijn achtergrond is maar als je natuurlijk in armoede opgroeit dan ga je natuurlijk eerder voor geld. Ook de verwensingen begrijp ik niet helemaal. Hij heeft veel waarde gehad voor Ajax en is eigenlijk ook voor niks naar Ajax gekomen. Dat hij dat pilletje heeft genomen was ook volgens Ajax gewoon een fout en als je dat daadwerkelijk gelooft dan zal hij nooit de intentie gehad hebben om doping te gebruiken. Uiteindelijk komt hij ook op een leeftijd aan om te vertrekken en ik begrijp dan ook dat hij het hogerop wil laten zien, zeker omdat hij meerdere keren zijn contract heeft verlengd en eigenlijk al lang aantoonde het niveau ontgroeid te zijn.
 
FlamengoBrasil
 
8
21 december 2021 om 12:40
Een langdurige blessure. Wat sta jij lekker in het leven zeg. Fijne feestdagen he, die kun je vast gebruiken!
 
rkallan
 
1
21 december 2021 om 19:43
@j3ro3ntj33__ Voor het hele gedoe wilde Onana graag bij tekenen. Aanbieding vanuit ajax bleef uit. Bij de zomerse transferperiodes is er afgelopen jaren geen bod op Onana geweest. En speler zou graag bij een andere Europese (sub)top club aan de slag gaan. Spelers staan onder streng medisch toezicht, en worden ook voor elke wedstrijd getest. Hieruit kan je concluderen dat ajax er vanaf wist, of dat medisch team heeft gefaald.
 
PSV,VVV,LFC!
 
7
21 december 2021 om 12:40
Hij is ajax 0,0 verschuldigd. Ajax had ook de betaling van zijn salaris gepauzeerd.. dus zo "hard" heeft ajax hem niet gesteund.
 
j3ro3ntj33__
 
1
21 december 2021 om 13:14
@flamengo, Waarom, hij hoeft niets ernstigs te krijgen, maar lekker iets met zijn hand waardoor hij niet meer kan keepen. Of hij dat pilletje nou nam of niet, hij had ook nog een jaar bij kunnen tekenen zodat de club die hem groot heeft gemaakt, er nog wat aan over zou houden. @psv,vv,lfc, geef even je bronnen, want Ajax heeft deze beste man gewoon door betaald, ik geloof 70% uit mijn hoofd, waar hij niets voor hoefde te doen. Ajax heeft gezorgd dat hij weer eerder terug mocht keren, en gezorgd dat hij via een omweg toch nog fit kon blijven. dus Ajax heeft hem wel degelijk " hard" gesteund.
 
Lunny
 
2
21 december 2021 om 14:12
Ajax heeft gewoon grotendeels van zijn salaris door betaald, hij heeft niet op en houtje hoeven bijten. Daarnaast heeft Ajax hem geholpen met het aanvechten van de schorsing, dit bekostigt en met succes. Ook heeft Ajax zijn verhaal altijd geloofd. Dus ja, Ajax heeft hem wel 'hard' gesteund. I.p.v. dit had Ajax ook het volle recht om zijn gehele salaris in die periode in te houden, hem niet te helpen, op non-actief zetten en misschien zelfs beboeten.
 
nielsdeman
 
2
21 december 2021 om 12:10
Bijzondere vent die André! Eerst die dope affaire dan niet willen tekenen. Vervolgens accordeonist met inter en dat ontkennen en vervolgens zeggen dat die liever naar barca gaat! Denk dat hij bij inter begint zoals die bij ajax eindigde! Met ontevreden supporters die een doelman hebben die met zijn hoofd ergens anders zit! Succes André je gaat het in de toekomst vast nog hard nodig hebben!
 
Robur
 
0
21 december 2021 om 12:12
So be it, is natuurlijk geen verrassing. Mocht je hem nodig hebben door blessures of schorsingen dan moet je zeker een beroep op hem doen, maar liever een jonge keeper ervaring op laten doen in "makkelijke" wedstrijden als de beker. Je hoeft hem niet fit te houden voor Inter.
 
Dutfos
 
5
21 december 2021 om 12:12
Nu moet ajax doorpakken, wat hebben ze nog? Pasveer en Gorter? Pasveer zie ik echt als een 2e keeper of echt alleen voor de eredivisie, Gorter is nog toekomstmuziek en dat is het dus. Wie kan ajax dan nog halen dit seizoen?
 
schijntrap
 
0
21 december 2021 om 12:14
Dan snap ik wel dat je je wil verstoppen achter een gordijn ja. Wat een enge vent zeg. Lekker nog een half jaar vakantie geven. Het is toch al weggegooid geld geweest het afgelopen jaar.
 
miki1959
 
5
21 december 2021 om 12:15
Ik gun Onana deze sportieve verbetering. Hij speelt nu eindelijk bij een absolute topclub waar ze wel weten hoe ze met hun spelers om moeten gaan. Het zegt heel veel over de Ajax supporters dat ze in de CL liever Gorter onder de lat hebben staan dan Onana bij een eventuele blessure van Pasveer. Dan wordt je echt uitgelachen tegen een Man City, Liverpool, Bayern München noem die clubs maar op
 
j3ro3ntj33__
 
6
21 december 2021 om 12:21
@miki1959, Want jij weet precies hoe goed of slecht Gorter zou presteren tegen Man. City, Liverpool of Munchen? Misschien keept hij wel beter dan wie dan ook.
 
Zytto34
 
3
21 december 2021 om 12:24
Dat zal wel meevallen toch. Hij is gewoon een jong talent. Vorig jaar had je exact hetzelfde gezegd over Timber bijvoorbeeld. Natuurlijk moet Gorter zich nog bewijzen, maar het is geen slechte keeper.
 
miki1959
 
3
21 december 2021 om 12:34
Ik baseer me op wat ik zie. Timber deed het uitstekend toen hij bij Jong speelde en ging op basis van zijn goede prestaties ook naar het eerste en trok die lijn door. Maar ik vind Gorter geen hele sterke indruk maken in Jong Ajax. De Gorter van Go Ahead heb ik nog niet gezien in ieder geval
 
Zytto34
 
4
21 december 2021 om 12:46
Ik vind Gorter niet slecht keepen in Jong Ajax anders. Onana en Scherpen hadden wekelijks enorme ketsers in Jong Ajax (en alles wat er tussen die 2 zat, vooral die alblas was enorm slecht). Gorter keept gewoon stabiel. Daarnaast was Timber vorig jaar onbewezen, dus had je hem toen met 20 goede potjes kkd zo voor de leeuwen gegooid tegen City en Barcelona?
 
arsen(e)al
 
0
21 december 2021 om 12:29
Tja, we hebben voor het 'schandaal' kunnen zien hoe Onana keept als hij er niet met zn hoofd bij is. Toen maakte hij fout op fout. Het is net zo weinig een garantie dat Gorter het slecht zou doen tegen topclubs als dat Onana het goed zou doen. Om het nog niet eens te hebben over het signaal dat je afgeeft naar andere spelers en de ontwikkeling van een keeper die wel wil blijven
 
memphisdepay
 
3
21 december 2021 om 12:38
Dat is natuurlijk onzin. Onana heeft veel meer gepresteerd op het hoogste niveau in vergelijking met Onana is Gorter een lichtgewicht. Hij stond jaren aan de top bij Ajax en een paar blunders (wat ik me overigens niet kan herinneren) doen daar niks aan af. De kan s lijkt mij dus aanzienlijk groter dat Onana beter keept. Wat voor signaal geef je af aan andere spelers. Denk jij dat zij niet zien dat Onana een topkeeper is, zij zullen ook gewoon willen presteren en wedstrijden willen winnen. Denk jij echt dat het de spelers van Ajax iets interesseert hoeveel een speler oplevert voor de club. Ook Gorter heeft niks te willen, wat had hij verwacht toen hij naar Ajax ging van de kkd even naar de topclub in Nederland. Is een te grote stap dan had hij maar lekker naar Vitesse of Groningen moeten gaan.
 
arsen(e)al
 
1
21 december 2021 om 12:47
Memphis, so what dat Onana veel meer gepresteerd heeft? Hij heeft een jaar niet op niveau kunnen keepen. Daarnaast was hij, zoals ik al zei, redelijk matig aan het keepen (maanden) voordat hij geschorst werd (wat overigens begon met de blunder tegen Liverpool). Je weet gewoon niet hoe hij het zou doen nu onder grote druk, net als dat je het niet weet met Gorter. Over het signaal. Ajax had niet voor niets lange tijd de regel dat spelers die contract niet verlengden het laatste contractjaar niet meer gingen spelen. Ajax is boven alles een opleidingsclub om door te verkopen. Als Ajax spelers wil hebben zonder restwaarde stellen ze wel allemaal mensen rond de leeftijd van 27 jaar op. "denk jij echt dat het de spelers..."? Tuurlijk niet, maar wel de consequenties die eraan kunnen kleven als je mikt op een transfervrij vertrek. "ook Gorter heeft niks te willen"? Wat zijn dit voor opmerkingen. Het gaat erom wat Ajax/de coach wil en wat het beste voor de club/het team is, niet alleen op korte termijn
 
memphisdepay
 
1
21 december 2021 om 14:48
So what dat hij meer heeft gepresteerd? Meen je dit nou serieus wil jij met alle respect een kkd keepertje vergelijken met een uitblinker in de cl? Prestaties uit het verleden zijn toch wel degelijk een belangrijke indicator. Dat ik niet zou weten hoe hij het zou doen klopt natuurlijk maar ik kan wel een schatting maken. Ik denk dat het een reële schatting is dat Onana een betere keeper is en dat beaamt de technische staf van Ajax dus blijkbaar ook. Daarnaast doe je net alsof hij heel slecht keept kom is met voorbeelden van verloren punten door hem? Hij zal vast een keer een fout hebben gemaakt maar dat doet elke keeper, daarnaast heeft hij Ajax vaker gered het is een echte puntenpakker. Buiten dat ben je natuurlijk vreselijk dom bezig. Ik weet zeker dat je staat te juichen als bijvoorbeeld Arsenal Mbappe, Donnaruma, Marquinhos, Dias, De bruyne etc. volgende transferzomer op zou pikken. Of kom je dan nog steeds aan dat dit geen garanties geeft op beter spel en meer punten. Ajax presteert op het hoogste niveau en het is dan ook logisch dat zij de beste spelers opstellen, met de cl zijn vele miljoenen te verdienen. Het imago van een opleidingsclub hebben zij nog steeds maar ze zijn niet bang om daar ook een aantal spelers zonder restwaarde tussen te zetten. Op dit moment zijn ze ook geen typische doorverkoopclub meer, omdat het budget zo hoog dat zij niet altijd voor het geld hoeven te gaan. Natuurlijk moet je een afweging maken tussen de korte en lange termijn maar voor de lange termijn zijn korte termijn prestaties op Europees niveau net zo belangrijk als iemand voor 30 miljoen verkopen.
 
SpeedyAFC
 
2
21 december 2021 om 12:18
Al maanden bekend, ondanks al dat gedoe met zijn zaakwaarnemer en de Telegraaf interviews. De reden dat Ajax stopte met onderhandelen met Onana, ze wisten al dat ie bij Inter getekend had.
 
blaugrana11
 
5
21 december 2021 om 12:22
lijkt wel mark rutte die onana met al zijn leugens. Echt een mafkees eerste klas blijkt dit dus te zijn maar zou hem alsnog wel opstellen want ja, het is wel gewoon een wereldkeeper.
 
Volgasvoetbal
 
1
21 december 2021 om 12:25
Het is hem gegund! Het is niet op een hand te tellen hoe vaak deze man met zijn katachtige reflexen Ajax gered heeft. Heeft enorm veel voor Ajax betekent en is het niveau van Ajax ontgroeid. Dit is een topkeeper die wekelijks in een topcompetitie hoort te spelen. Ik moet toch wel lachen om al die kinderachtige reacties hier op dit forum als het over Onana gaat. Van verrader tot hem het slechtste toewensen: het is volstrekt belachelijk en beneden alle peil. Jammer dat er tegenwoordig nog zo weinig realisten zijn die gewoon erkennen wat deze man heeft betekend voor de club.
 
Frits de jong
 
5
21 december 2021 om 12:26
Wegwezen met André. Hij heeft Ajax aan alle kanten een oor aan genaaid. Wat mij betreft laten we hem nog een half jaar bij de Ajax vrouwen meetrainen. Helemaal klaar met hem. Niemand is groter dan de club!
 
JordyB
 
2
21 december 2021 om 12:33
Als je als barca zijnde weet dat deze jongen graag terugkeert en je een geldprobleem hebt, verkoop je toch 1 vd beste keepers ter wereld (ter stegen) en haal je deze in potentie 1 vd beste keepers ter wereld gratis op? Ik baal iedere week met pasveer op t doel. Onana is echt onwijs goed, jammer dat hij zo ons verlaat. En zeker bij jongens als brobby, mazraoui en wellicht Gravenberch snap ik het al helemaal niet, gratis willen vertrekken. Als NL-er is het duidelijk toch dat onze competitie stagneert als dit soort jongens geen geld opleveren en gratis vertrekken. Moet toch eea veranderen bij Ajax willen we dit gaan voorkomen.
 
Lebuffon
 
2
21 december 2021 om 12:39
Baal hier wel van inderdaad. Als Barca zou je hierop vooruit gaan. Ter Stegen is de laatste 2 jaar uit vorm en je kan nog een leuk transfersom voor hem pakken. Met Onana haal je een betere keeper (op dit moment) die je ook nog eens bijna niks kost. Gemiste kans.
 
tuttototti
 
0
21 december 2021 om 12:34
Die Romano is soms ook wel de Chris Woerts van de transfers… dit wordt al maanden gepost door VZ en nu is het breaking? Jammer als Onana weg gaat, maar dat is het lot voor een club als Ajax
 
Juggler
 
4
21 december 2021 om 12:41
Maar de reden dat VZ het al maanden post is omdat Romano dit al claimde.
 
miki1959
 
4
21 december 2021 om 12:43
Laat even 1 punt duidelijk zijn. De feyenoord supporters zijn voor een stel idioten uitgemaakt over wat ze allemaal het afgelopen halfjaar roepen over Steven Berghuis. Het was belachelijk wat een stel idioten zijn het toch. Dat zeg je toch niet over iemand en zo maakte je iemand helemaal kapot. Ik distantieer me van alles wat Berghuis over zich heen heeft gekregen en hij is fantastisch opgevangen bij Ajax. Maar de Ajax supporters doen met Onana precies hetzelfde als wat de feyenoord supporters doen met Berghuis.
 
Mike-ajaxontop
 
2
21 december 2021 om 12:48
Haal Pasveer eruit!! Zet hem er nu maar in, kampioen, beker, halve finale CL
 
Benzema.
 
2
21 december 2021 om 12:53
Snap dat het voor Ajax supporters frustrerend is, maar vanuit Onana's oogpunt is dit gewoon logisch. Hij kan niet veel meer goed doen bij de fans en hij is natuurlijk al lange tijd klaar voor een stap hogerop.
 
Sir Paul
 
0
21 december 2021 om 12:58
Eindelijk definitieve duidelijkheid. Beter voor iedereen. Ik ga m geen succes wensen. Ik hou niet zo van zulke streken.
 
real8madrid
 
0
21 december 2021 om 13:00
Er werd in eerste instantie gedacht dat de doelman van Ajax in december al zijn handtekening zou zetten bij de koploper in de Serie A, maar dat is klaarblijkelijk niet het geval Dat is ook gewoon onmogelijk, toch?
 
SocioFan1
 
0
21 december 2021 om 14:12
Nee kan idd niet. Je kunt wel soort van mondeling akkoord met elkaar gaan, via desnoods een omweg in communicatie om iig niet illegaal bezig te zijn. Maar echt het contract tekenen kan pas vanaf 1 januari. Zelfde als met Mbappe.
 
quagliarella07
 
6
21 december 2021 om 13:01
Alvast welkom bij de mooiste club van Milaan ????????
 
Neutraal1978
 
3
21 december 2021 om 13:11
Nette transfer. Een kwalitatief grote stap omhoog. Het is hem gegund.
 
Nymus
 
2
21 december 2021 om 13:12
Het is hem gegund. Benieuwd hoe hij omgaat met het rascisme daar in Italië, als hij het in NL al erg vond.
 
SSBlue Zanetti
 
4
21 december 2021 om 13:13
Van mijn ene club naar mijn andere. Nu nog hopen dat hij Inter niet ook met een dolk in de rug gestoken achterlaat. Afijn, snel vergeven nu hij naar Inter gaat. Puur op de speler natuurlijk een fenomenale aankoop. Kun je nog jaren mee door en ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat een in vorm Onana zeker in de top 5 beste keepers ter wereld staat, misschien top 3.
 
Benzema20
 
2
21 december 2021 om 13:17
Die Marotta flikt het toch elke keer maar weer. In het verleden al spelers als Pogba Evra Khedira Llorente Dani alves etc transfervrij naar Juve gehaald en nu bij inter na Calhaoglu en Dzeko voor 1.5 miljoen nu ook Onana transfervrij. Nu Handanovic op is kan inter er weer 10 jaar mee door. Goed gehandeld !
 
M_Icardi9
 
0
21 december 2021 om 14:17
Zeker, maar hij is al wel 37. Als Inter zijnde moet je doorselecteren.
 
pinko
 
1
21 december 2021 om 13:58
Is toch niets veranderd? Alleen wordt het in januari officieel een feit. Onana wilde onderwijl zijn populariteit nog even aanscherpen met wat blabla, maar daar trapt niemand in. Hij doet in de letter niets verkeerd, maar steekt gewoon een heel dikke middelvinger op naar Ajax, welke club hem in alles heeft gesteund. Ook natuurlijk vanuit eigenbelang, maar Ajax had hem ook financieel aansprakelijk kunnen stellen, maar heeft dat niet gedaan. Dus mocht Onana ook met Ajax naar een voor beide partijen beminnelijke oplossing kunnen zoeken, maar heeft dat niet gedaan. Wel achter de rug een mondeling contract afsluiten met Internazionale. Dus hoe je deze zaak ook beoordeelt, hij is hij blijft een achterbaks sujet.
 
SocioFan1
 
2
21 december 2021 om 14:10
Mooie transfer. Dumfries achterna. En verdient hij wel, heeft Ajax genoeg gegeven. De Ligt, vd Beek, Frenkie, Ziyech zijn al een tijdje weg. Onana verdient ook een mooie transfer! Men moet eens stoppen zo sentimenteel te doen!
 
Piranha
 
4
21 december 2021 om 14:26
Ja bah sentiment, je zou er toch iets van hebben als mens.
 
Booya_410
 
0
21 december 2021 om 14:45
Wat heeft hij Ajax precies "gegeven" ? Hij heeft het zeker uistekend gedaan.. Maar daar werd hij ook best goed voor betaald.. We hebben dankzij Onana halve finale CL gehaald... We hebben dankzij Onana ook finale niet gehaald.. We hebben dankzij Onana veel prijzen kunnen pakken.. We hebben dankzij Onana ook 9 maanden geen beroep op hem kunnen doen omdat hij zonodig een pilletje moest slikken... Verdient hij een transfer? Op basis van zijn prestaties, zeker. Maar op basis van de afgelopen 9 maanden verdient hij he-le-maal niets...... Ja een enkeltje naar Milan kan ie krijgen, het liefst vandaag nog.
 
messino
 
2
21 december 2021 om 14:21
Zou voor alle partijen beter zijn als hij per direct ophoepelt. Zou Ajax echt niet mee willen werken aan een overgang per 1-1-2022? Dan kunnen we dit hoofdstuk ook weer afsluiten. We hebben wat slechts profs meegemaakt bij Ajax maar deze jongen spant echt de kroon. Het heeft zijn opgebouwde reputatie volledig teniet gedaan door een blunder van heb ik jouw daar en niet de verantwoordelijkheid te nemen om een contractverlenging te tekenen, ondanks steun van de club en supporters. Dan moet je gewoon snel wegwezen want dan ben je een ordinaire geld graaier zonder greintje respect voor de club en haar supporters. Ik hoor in het stadion liever de namen van andere keepers als we weer mogen.
 
Arends
 
1
21 december 2021 om 14:33
Ordinaire geld graaien... Praat je ook zo over Brobbey en straks zo over Mazroui en Gravenberch als ze gratis de deur uitlopen? Ook maar meteen afscheid van nemen?
 
messino
 
0
21 december 2021 om 17:35
De situatie van Onana vergelijken met die van Brobbey, Mazraoui en Gravenberch is als het vergelijken van appels met peren. Meer woorden wil ik er niet aan vuil maken.
 
Arends
 
1
21 december 2021 om 19:55
Het enige verschil is zijn schorsing en dat hij niet kon spelen, voor de rest lopen ze allemaal gratis de deur uit naar heel lang onderhandelen.
 
Arends
 
1
21 december 2021 om 14:31
Onana het ga je goed!! Een fantastische keeper die zeker toe is aan de volgende stap!! Wat is je een fenomeen bij Ajax, jammer van het doping verhaal, maar dat doet natuurlijk niks af aan de successen die je hebt bereikt!!! Succes bij Inter!!
 
993410
 
2
21 december 2021 om 16:05
Onzin het doet alles af aan zijn "successen", het vele liegen daar bovenop maakt dat we blij zijn dat hij gaat. Liever vandaag dan morgen. Zo perfect was hij daarbij niet bij Ajax veel blunders staan mij bij..
 
Arends
 
1
21 december 2021 om 17:14
wat voor leugens dan? Zeker heeft hij geblunderd, maar ons ook vaak gered. Boosheid mag je hebben, maar je kan niet ontkennen dat deze man heel belangrijk is geweest voor Ajax!
 
messino
 
1
21 december 2021 om 17:39
993410, je hebt helemaal gelijk. Wat altijd Onana zal blijven kleven is zijn onprofessionaliteit en het feit dat Ajax in de bagger liet zakken. Ik zie hem ook liever snel gaan. Kan die ergens anders de boel verzieken met zijn gedrag.
 
Booya_410
 
1
21 december 2021 om 14:32
Misschien geen slecht idee om zijn contract direct te ontbinden.. En je focussen op het zoeken naar een waardige vervanger...
 
Arends
 
1
21 december 2021 om 15:11
Waarom? Er vertrekken vaker spelers transfervrij, Als Onana zich nog gewoon inzet voor de club kun je hem er prima bijhouden. Onana heeft een giga fout gemaakt dat klopt en daar heeft hij echt wel voor geboet! Ja hij gaat nu tranfervrij weg en het is voor Ajax ruk dat hij niet verlengd. Maar om gelijk zijn contract te ontbinden.. Dan moet jij ook fel tegen de komst zijn van Brobbey, oke heeft geen pil geslikt, maar Ajax aan het lijntje gehouden en bedonderd, dom van mij is vast zijn schuld niet maar die van Mino zeker? Moet het contract van Mazraoui ook verscheurd worden, omdat het een geldwolf is en ze er qua salaris niet uitkomen? En wat te denken van Gravenberch..... De beste man heeft een gigantische fout gemaakt en kwam met Ajax er niet uit over de duur van een nieuw contract, jammer. Kijk even naar wat hij voor Ajax gepresteerd heeft man!! Ook tegen Besiktas deed hij gewoon zijn werk en staat hij er. Hoe Onana zich verschool achter het gordijn in de bus na de klassieker geeft toch ook al aan hoe hij zich voelt? Zijn pilletje verklaar ik niet goed en is gewoon dom, maar dat hij niet met twee jaar wou verlengen is zijn goed recht.
 
jwz_toch
 
1
21 december 2021 om 15:22
Jammer dat we uiteindelijk benfica hebben geloot was een mooie kans op sportieve wraak
 
wptm
 
0
21 december 2021 om 16:11
Bij een beetje eergevoel, moet je nu Onana laten plaats nemen op de bank, deze gozer gun je toch geen speelminuten. Weg ermee, ondanks je verder bent in de CL. Pasveer moet het voor nu maar even doen. Onana is goed, maar maakt ook zijn fouten. Weg ermee
 
Mason38
 
1
21 december 2021 om 16:41
Mooie stap voor Onana die hij zelfstandig heeft verdiend door zijn verdiensten op het veld. In de CL heeft hij laten zien dat hij een zeer betrouwbare sluitpost is met katachtige reddingen. Wat mij betreft mag Onana voor Ajax zeker in de CL spelen, want uiteindelijk moet de beste keeper in het doel staan.
 
Kaal of kammen
 
2
21 december 2021 om 17:08
Jammer. Een beetje teleurgesteld ben ik wel in Onana. Toch koester ik vooral de mooie momenten die hij ons gegeven heeft. Vind het jammer dat hij door een deel van de aanhang zo verketterd wordt, alhoewel ik snap dat sommige mensen die emotie niet van zich kunnen afzetten. Zonde, want daardoor kunnen ze de cultheld die hij is niet juist waarderen.
 
jajoh89
 
1
21 december 2021 om 17:39
Bedankt voor bewezen diensten en sportief succes gewenst bij je niet club! Ajax en Onana hebben een tijd lang een gelukkig huwelijk gehad jammer dat het zo is gegaan.
 
COCO5314
 
2
21 december 2021 om 18:09
Zo zie je maar weer 75% van de Ajax supporters zien m liever vallen dan opstaan, Vraag me zelf hard op of dit die zelfde supporters zijn die B.Brobbney het zelfde toe wensten. Maar dan ineens ??zie je meningsverschillen in die zelfde groep supporters weer De één zegt oké de ander weer nee Wil de Ajax supp niet aanvallen maar,is het een boeltje verdeeldheid op een boterham of op een fietspad Wees eensgezind of hou op
 
lausho
 
1
21 december 2021 om 18:50
Erg jammer, maar aan de andere kant, Onana is de beste keeper die we hebben, laten we er nog een half jaar van genieten.
 
gomes1psv
 
0
21 december 2021 om 18:54
Wat een klerelijer zeg! Keihard ontkennen en precies het tegenovergestelde doen. Vind sportief gezien het inkomende transferbeleid fantastisch bij Ajax, maar financieel zit het wat uitgaande transfers de Amsterdammers niet mee. Met De Jong, De Ligt, Ziyech en Van de Beek heeft het natuurlijk onvergetelijke klappers gemaakt, maar dat Neres, Tagliafico, Mazraoui en Onana niet aansluiten bij deze spelers is een hard gelag, terwijl het er ook op lijkt dat de situatie van Gravenberch niet heel lucratief lijkt te gaan worden. Dat is best wel zonde eigenlijk, want wanneer het gaat om winstgevende verkoop moet je het juist van dit soort spelers hebben; Pasveer, Tadic, Klaassen, Blind en Berghuis leveren je geen lor meer op en ik betwijfel of er een club zal komen die Haller voor meer dan €27M willen ophalen. De enige gans met de gouden eieren is Anthony.
 
bjk4ever
 
1
21 december 2021 om 19:06
Wat een jankerds weer hier. Onana heeft het volste recht om netjes zijn contract uit te dienen en daarna te verkassen, net zoals dat Ajax het recht heeft om hoge bedragen te vragen voor gewilde spelers en hun aan hun contract te houden. Gaat beide kanten op. Als je A zegt moet je ook B kunnen zeggen. En over de doping-periode; tsjah.... Ajax geloofde in het onschuld van Onana en dan is het logisch dat je zijn salaris deels doorbetaalt. Je kunt daar tegenover niet verwachten dat hij voor een prikkie opeens gaat verlengen, zijn twee andere dingen. Dan had je hem maar voor de rechter moeten slepen en moeten laten boeten. Je hebt als club een keuze gemaakt, je kan dan Onana nergens toe verplichten omdat je als club een keuze maakt. Goed dat Onana en Mazraoui hun eigen weg gaan en van hun juridisch recht gebruik maken.