Onderzoek gestart naar Mourinho: 'Hij is toxisch en verdient 10 duels schorsing'
Vrijdag, 2 juni 2023 om 18:04

De UEFA is een tuchtprocedure begonnen tegen José Mourinho. De trainer van AS Roma ging woensdag na de verloren Europa League-finale tegen Sevilla (1-1, 4-1 n.s.) compleet door het lint en beledigde de Britse scheidsrechter Anthony Taylor tot op het bot. In Engeland wordt geschreeuwd om een megaschorsing. "Mourinho is toxisch en zijn scheldtirade tegen Anthony Taylor moet grote gevolgen krijgen", vindt The Telegraph.

Op beelden was te zien hoe de temperamentvolle Mourinho na middernacht in een parkeergarage van de Puskás Aréna de confrontatie zocht met Taylor. De coach van AS Roma verwijt de scheidsrechter de wedstrijd te hebben 'kapotgefloten' met te veel gele kaarten en wilde bovendien een penalty na een handsbal van Sevilla-middenvelder Fernando. Mourinho wenste Taylor, die in een busje werd weggevoerd, zowel in het Engels als Italiaans van alles toe en noemde hem onder meer 'een fucking schande'. "Hij lijkt wel een Spaanse scheidsrechter", voegde Mourinho eraan toe.

The Telegraph komt op voor landgenoot Taylor en eist dat Mourinho aangepakt wordt. "De scènes op de luchthaven van Boedapest waren onaanvaardbaar", stelt het Britse dagblad. "Mourinho is als een pestkop op de speelplaats en de enige manier om hem te stoppen is door strenge sancties op te leggen." Taylor is na afloop onvoldoende beschermd door de UEFA, zo vindt de krant.

"Het gebrek aan beveiliging dat Taylor had in die ondergrondse parkeergarage is verbazingwekkend, en dat is de UEFA aan te rekenen. Er zou een wedstrijdafgevaardigde en een waarnemer bij zijn geweest, maar dat is niet genoeg. Wat we zagen was ongekend, venijnig en zeer verontrustend." The Telegraph vindt dat Mourinho voor tien duels geschorst moet worden. "Mensen zullen zeggen dat dat buitensporig is, maar hij verdient het. Mourinho en anderen denken dat ze overal mee weg kunnen komen."

Meer nieuws
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: FC Utrecht - Vitesse
0
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: FC Volendam - Ajax
0
   
13:26
13:26
Man United gaat komende zomer voor man met afkoopclausule van 70 miljoen euro
0
   
13:22
13:22
Jordan Henderson en Steven Berghuis keren terug in wedstrijdselectie Ajax
0
   
12:41
12:41
Ricky van Wolfswinkel hakt definitief knoop door over toekomst bij FC Twente
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (66)

 
Noud
 
177
2 juni 2023 om 18:07
Echt volledig mee eens, met de kanttekening dat 10 wedstrijden nog te laag is voor deze bloedirritante recidivist. Wat mij betreft wordt zo’n beetje alles wat voetbal de laatste decennia minder fraai heeft gemaakt belichaamd door deze man. Vreselijke vent.
 
GluubsterTJ
 
46
2 juni 2023 om 18:10
Nja laten we beginnen met 10 wedstrijden een flink aantal voorwaardelijk. Als hij echt een recidivist is naait ie zichzelf binnen de kortste keren een nog grotere schorsing aan. Verder blij om dit te lezen. Het gedrag van deze man is echt beschamend.
 
suddervleesch
 
68
2 juni 2023 om 18:27
Heel Roma verdient een sanctie. Het gedrag van hun supporters was ook schandalig richting de scheidsrechter op het vliegveld. Die scheids en zijn gezin moesten gewoon rennen voor hun leven. Wat een aso`s daar zeg. Ongekend, wat een slechte verliezers.
 
oigatinha
 
19
2 juni 2023 om 18:38
Zeggen de Spanjaarden niets? Die beledigde hij er en passent nog bij.
 
El Fenomeno
 
39
2 juni 2023 om 18:45
Laten we hopen dat deze wedstrijd ook wordt aangegrepen om enkele veranderingen door te voeren in het voetbal. Naar de scheidsrechter rennen om te protesteren en/of vragen om een kaart, geel. Rennen er zes spelers naar de scheidsrechter, zes keer geel. Rennen mensen vanaf de bank het veld in, geel. Faken spelers een blessure zoals Abraham deed die niet geraakt werd, geel. Deze zal wat lastiger in te schatten zijn. Na een overtreding de bal wegschieten of vasthouden, geel. Het gedrag van Roma was echt een schande. Blij dat deze club volgend seizoen niet in de CL te zien zal zijn, hopelijk kan Joep Schreuder ze nog een ansichtkaart sturen.
 
Simonvk
 
31
2 juni 2023 om 18:58
Dat van Abraham zou ik veranderen in direct rood. Hij deed alsof hij aan zijn hoofd werd geraakt om zo de scheidsrechter te dwingen het spel stil te leggen. Hiermee brengt hij scheidsrechters aan het twijfelen om het spel daadwerkelijk stil te leggen bij hoofdblessures wat mogelijk een groot gevaar voor de veiligheid van spelers kan zijn. Sowieso vind ik dat elke vorm van overduidelijke aanstellerij, dus ook de schwalbe van Pellegrino, direct rood moet opleveren na inmenging van de VAR.
 
MartinRafter629
 
10
2 juni 2023 om 19:38
Je kunt je ook afvragen hoe deze anti- voetbalclub in de finale kan/ mag komen? Het is helemaal niks op Dybala na. Toneelclub..en geel in de finale zegt mij niks want die tellen erna niet meer mee. Beter: 4 geel vr een team= 1 directe rode kaart
 
Achterman
 
4
2 juni 2023 om 21:12
Helemaal eens met jou. Ze moeten zorgen dat er dezelfde gedragscodes zoals in het Rugby gehandhaafd worden en in het begin zal dat heel veel kaarten opleveren, maar goed dan is dat maar zo.
 
Adthee
 
0
3 juni 2023 om 06:22
Bijna helemaal mee eens, alleen zou ik de gele kaarten vervangen door tijdstraffen
 
paco0102
 
9
2 juni 2023 om 21:20
Tja, heeft de man ooit anders gedaan? Bij Real, precies hetzelfde. Scheidsrechter opgewacht op het parkeerterrein. Schorsing, zoals te verwachten, 0 wedstrijden. Port in het oog van de trainer tegenstander, geen schorsing. Er is nooit wat tegen gedaan, zeker niet in zijn real tijd, daar kreeg hij alle ruimte zijn gekte tentoon te spreiden. Hopelijk een hele lange schorsing, beter laat dan nooit.
 
VoetballR
 
11
2 juni 2023 om 21:41
Het schijnt zelfs dat Mourinho heeft geroepen dat Taylor meer naar Roma moest kijken, maar dat weet ik niet zeker.
 
Emilio Estevez
 
48
2 juni 2023 om 18:08
Eindelijk gerechtigheid voor die ontzettende kwal! Hopen dat ze doorpakken!
 
Feye_88
 
16
2 juni 2023 om 18:32
Eens. Ook tijdens de wedstrijd liep hij 3 keer helt veld in ofzo. Toen had hij allang geel en rood moeten krijgen. Maar het bleef bij geel. Walgelijke man die een schande is voor de sport. Hij zal vast goed zijn om prijzen te behalen, maar hij doet echt niets in de geest van de sport. Ik hoop dat ie snel met pensioen gaat. Kan niet wachten om van m af te zijn. Overigens zo mogelijk nog triester dat fans zn voorbeeld volgen en het nog erger maken. Die Taylor liep met z'n huilende dochter terwijl er met dingen zoals een stoel naar hem gegooid werden. Getver ik word er weer boos van. Tijd voor eten en bier.
 
Achterman
 
4
2 juni 2023 om 21:13
Was ooit wel fan zijn teams. Porto, Chelsea, Inter. Dat waren mooie teams en daar heeft hij mooie prestaties geleverd. Real vond ik nog wel mooi omdat het toen altijd Real vs Barca was, maar daar zag je wel al dat het eigenlijk te vaak escaleerde. Nu hoop ik dat deze man maanden of wellicht gewoon een seizoen geschorst gaat worden. Wat hij in die finale deed en erna is gewoon het totaal niet respecteren van de sport.
 
Feelgood0
 
22
2 juni 2023 om 18:08
En terecht als zij hem gaan schorsen. Het zal wel tijd worden. Schandalig hoe beide ploegen tekeer gingen en ook hoe zij te keer gingen tegen de scheidsrechter met Mourinho als toppunt.
 
Tukkertje91
 
17
2 juni 2023 om 18:51
Even voor mij, want misschien heb ik de verkeerde finale gezien. Maar Taylor heeft toch eigenlijk geen (grote) fout gemaakt? Eigenlijk vind ik vrijwel elke beslissing de juiste/te verklaren.
 
Douwe Dabbert
 
9
2 juni 2023 om 19:08
Het enige fout(je) naar mijn mening is dat hij Ocampos geel had kunnen/moeten geven voor de schwalbe om een penal af te dwingen. Taylor gaf geel aan de speler (Pellegrino?) van Roma dan `moet` je hem aan de andere kant ook geven. Mourinho had sowieso ook geel verdiend omdat hij 3x het veld betrad.Eerlijk gezegd, ik vond hem voortreffelijk fluiten. Geen gezeik en dat gaf hij ook meerdere malen aan de bij spelers wanneer zij weer eens op hem af kwamen stormen, kappen met dat gezeik.
 
Sirius
 
0
2 juni 2023 om 19:34
Mourinho draait altijd door bij wedstrijden als er wat op het spel staat, evenals zijn ploegen. Wat dat betreft dus niets nieuws. Sevilla liet zich provoceren en ging erin mee.
 
VitesseASR
 
2
2 juni 2023 om 19:59
Het gaat met name om de handsbal van Fernando die Roma wederom heeft genaaid. Arm was niet langs het lichaam. Ik vind het altijd zo triest dat scheidsrechters(bonden) nooit hun fouten toegeven, maar meteen een schorsing voor beledeging uitdelen. Ik moet toegeven dat Mou zelfs bij kleine dingen dit jaar helemaal los gaat. Je kunt Mou schorsen, maar laat hem aub zelf 15 wedstrijden fluiten. Lijkt mij de beste oplossing. De regels in voetbal zijn helaas niet voor elke situatie hetzelfde, ze wijzigen om de x aantal jaar. Alles is vrij interpreteerbaar. 1 van de grote minpunten aan voetbal.
 
Weser
 
1
2 juni 2023 om 20:01
@douwe Dabbert: Dat was geen schwalbe. Hij werd wel degelijk geraakt.
 
Sjakie024
 
13
2 juni 2023 om 18:10
Werd eens tijd om ook die coaches eens aan te pakken! Die hebben een nog veel grotere voorbeeld functie dan een speler!! Werkstrafje ofzo! Komt hij een beetje tot rust
 
Voetballer 2
 
3
2 juni 2023 om 18:52
Sjakie024. Werkstrafje? Mag wel minimaal een jaar schorsing hebben door zijn ( niet de eerste keer) gedrag. Zelfs op het vliegveld werd de arbiter nog belaagd door losgeslagen achterlijke " supporters"
 
mickey12
 
36
2 juni 2023 om 18:10
Ik weet niet wat ik lachwekkender vind. Zijn gedrag en ziin tactieken in het veld. Of het feit dat er echt mensen fan zijn van hem. Achja hij is een winnaar zullen we maar zeggen.
 
Oortap
 
24
2 juni 2023 om 18:36
Het is gewoon de Donald Trump onder de trainers.
 
El Fenomeno
 
6
2 juni 2023 om 18:47
Vroeger was het een winnaar, de laatste jaren kan hij niet meer opbrengen. Dat komt omdat het voetbal veranderd is en zijn tactiek en filosofie zijn outdated. Kan in een matige competitie als de serie A niet eens bij de top vier eindigen met zelfs een Juventus dat bestraft werd.
 
FrDirk
 
37
2 juni 2023 om 18:12
Kunnen we flamboyant niet vervangen door zwakzinnig voetbalzone? Als je je zo gedraagt binnen het veld spoor je al niet, maar buiten het veld kan hij zich al helemaal niet gedragen. Dan ben je een dorpsidioot en niks minder. Niks special aan deze hele man.
 
danny_01
 
22
2 juni 2023 om 18:12
Heeft veel prijzen gewonnen met negatief voetbal maar zijn aanpak is net zoals op het einde bij Louis van Gaak niet meer van deze tijd en werkt bij de voetballer van nu niet meer. Tegen Slot ging hij al uit het niets tekeer, denkt dat hij God is. Gewoon een heel seizoen europees voetbal uitsluiten deze man. Door zijn reactie komt t ook dat de supporters op het vliegveld tegen de vrouw en dochter van Taylor tekeer gingen. Geeft zeker geen goed voorbeeld en is een slechte verliezer.
 
repuiztav
 
16
2 juni 2023 om 18:12
Hard aanpakken die vent! Al is het alleen al om dat afgrijselijke voetbal dat hij speelt ??
 
wiezie
 
5
2 juni 2023 om 18:19
Als zijn spel nog te doen was ok maar deze man is voetbaltechnisch niet Voorruit gekomen en op andere kwaliteiten mislukt deze man. The special one die alleen maar ellende bezorgd deze wedstrijden zijn gewoon belachelijk vond het al een naar ventje toentertijd tegen Feyenoord hoe hij Slot liep te bekritiseren wat een kwal ben blij dat dit word aangepakt
 
B_Konijn
 
10
2 juni 2023 om 18:23
Je blijft denken, wanneer wordt deze man eindelijk een halt toegeroepen? Nou, hopelijk nu dus.
 
Totti_Nr10
 
40
2 juni 2023 om 18:26
Wij moeten deze coach op staande voet ontslaan. Hij brengt de club en het voetbal in diskrediet.
 
Skearey
 
2
2 juni 2023 om 18:26
Een groot verliezer.
 
Ajaxgodenzonen
 
13
2 juni 2023 om 18:27
“Toxisch” Ik denk dat ze giftig bedoelen…
 
JtjeVtt
 
7
2 juni 2023 om 18:47
Nou kwam hier precies om hetzelfde te zeggen, wat een verloedering van de Nederlandse taal dit. On: totale idioot Mourinho. Aan de andere kant kunnen we hem beter ook gewoon minder aandacht geven want dit voedt natuurlijk precies zijn gedrag.
 
 
5
2 juni 2023 om 22:11
Toxisch is wel gewoon een Nederlands woord... Het is alleen niet alledaags
 
Sanderr
 
3
2 juni 2023 om 23:19
Hoezo is een Nederlands woord verloedering van de Nederlandse taal dan? Toxisch staat toch gewoon in de Van Dale. In o.a. de medische en chemische vakgebieden is de term ook gewoon gangbaar bijvoorbeeld.
 
JtjeVtt
 
2
3 juni 2023 om 18:22
Het is een Nederlands woord maar wordt niet gebruikt om gedrag mee te omschrijven, dat is toch echt ‘giftig’. Dit pikken ze uit het Engels.
 
sloep01
 
14
2 juni 2023 om 18:29
Deze man is geestelijk gestoord en denkt dat hij alles kan maken ook tegen de Feyenoord trainer slot deed hij zo achterlijk , en dat noemt zichzelf de special one , eigenlijk moet de UEFA een mogelijkheid krijgen om dit soort randdebielen de trainers licentie te ontnemen en een Club als Roma zou het sieren dat ze hem de laan uitsturen , want dit kan toch niet . Dit gaat voor Roma nog een staartje krijgen vrees ik .
 
Jimmmmm
 
3
2 juni 2023 om 18:30
In Italie kreeg hij rood en hadden ze meer dan een week nodig om de maatstraf te bepalen. Toevallig speelden ze dat weekend thuis tegen Juve waardoor hij kon coachen. De maandag erna vonden ze plots een reden om de rode schorsing te rechtvaardigen voor de komende weekends. Die kleine dingen toont aan hoe corrupt de serie A is. Forza Premier League.
 
Sirius
 
3
2 juni 2023 om 19:33
Hoezo is de Serie A ineens corrupt omdat het toevallig niet goed uitkwam voor Juventus? Het is ook niet zo dat Juventus nou zo vaak benadeeld is.
 
Jimmmmm
 
0
2 juni 2023 om 23:32
Dat is het net. Het is niet toevallig. Maar blijf maar in de waan dat Juve vooral bevoordeeld wordt.
 
YoeriCFC
 
11
2 juni 2023 om 18:32
Wat een onzin zeg.. Omdat het Mourinho is en het wordt nu gefilmd moet er maar een extreme straf komen? Kom op zeg..
 
lord
 
43
2 juni 2023 om 18:36
Nee, omdat hij als een afgrijselijke volslagen idioot tekeer gaat, of vind je dat wel meevallen?
 
YoeriCFC
 
10
2 juni 2023 om 18:40
Dit? Ja. Ik zie iemand boos zijn en wat roepen maar hij staat niet zoals jij zegt “als een afgrijselijke volslagen idioot tekeer te gaan”.. Wat een hysterie om werkelijk waar helemaal niets. Echt lachwekkend..
 
consy
 
25
2 juni 2023 om 18:38
Jij bent totaal blind door je liefde voor deze staatsm***. Open je ogen.
 
YoeriCFC
 
13
2 juni 2023 om 18:41
Iemand het kwalijk nemen dat hij wat naars roept en hem in dezelfde zin uitschelden! Je snapt waar voor mij de grap zit neem ik aan?
 
JAGC
 
19
2 juni 2023 om 18:38
Ja. Precies daarom. En omdat het Mou is hopelijk 100 wds. Knettergek die man. Schande voor het voetbal de sport. Kom op man omdat het gefilmd is?? Nee tuuk niet daarom. Omdat het gewoon schandalig is. Lees ff wat Tottinr10 schrijft.
 
YoeriCFC
 
4
2 juni 2023 om 18:43
Wat heeft dat er mee te maken? Ik wil ook best iets populistisch roepen en opzichtig naar duimpjes gaan vissen, is dat wat je wilt? Maar dan wel liken he!
 
sloep01
 
20
2 juni 2023 om 18:50
Yoeri, je moet toch zien dat dit nu niet echt een uithangbord voor je club is , in de tijd dat hij trainer was bij Real zag hij kans om er een gehate club van te maken het is een volslagen idioot die denkt dat hij zich alles kan veroorloven , hoe hij zo denigrerend tegen Slot deed was gewoon stuiten zo kijk mij eens weerzinwekkend en nu verliest hij een keer en staat hij de scheidsrechter op te wachten stoer hoor ,
 
YoeriCFC
 
3
2 juni 2023 om 18:57
Je maakt het door je woordkeuze erger dan het is. Hij staat bij de bus te wachten tot ze weggaan en ziet Taylor, hij staat hem niet “op te wachten”. Hij deed niet sympathiek naar Slot nee, maar was het van Slot nodig om te zeggen dat hij niet naar Roma kijkt “want wie kijkt daar naar als je naar Napoli of City kunt kijken”? Ik vind het tenenkrommend om te zien dat hij zijn emoties zo slecht in bedwang heeft dat dit filmpje gemaakt kan worden, maar zo hysterisch als men hier in de reacties doet? Nee man, dat vind ik echt belachelijk.. Net zoals men het hem in de schoenen probeert te schuiven dat de supporters van Roma zich niet kunnen gedragen op het vliegveld.. Ja, de fans van Roma zijn natuurlijk poeslief en staan niet wereldwijd bekend als fanatieke fascisten. Nee, dat is Mourinho’s schuld. Wat zullen we nog meer aan Mourinho linken? Aanstekers in Rotterdam? Groningers die hun eigen spelers een tik geven? Racisme in Valencia?
 
Sirius
 
7
2 juni 2023 om 19:31
Je kunt toch niet ontkennen dat hij meerdere steekjes los heeft? Een uitstekende coach hoor, maar absoluut geen goed voorbeeld voor de sport. Dit is niet de eerste, tweede of derde keer dat de man zich misdraagt. Het is bijna altijd raak en als er iets op het spel staat, al helemaal. Zelfs als hij wint, is het een naar figuur. Echter weet hij zich dan vaak nog te bedwingen. Het is een recidivist en het wordt tijd dat hij een keer een flinke schorsing krijgt. Dat had allang moeten gebeuren.
 
YoeriCFC
 
1
2 juni 2023 om 19:42
Volgens mij geef ik het precies hierboven aan. Dit gaat mij ook te ver en ik vind het echt tenenkrommend om zo’n grote man zich zo klein te zien gedragen maar ik vind de massale hysterie nog veel erger.. Op basis van wat moet hij een flinke schorsing krijgen? Waarom zie ik deze reacties niet als Klopp het doet in een vol stadion? Ik kan nog wel even doorgaan, maar het is heel simpel: omdat Mourinho het doet wordt het 10, 20, 30x uitvergroot en blijven de items komen en wordt de gebruikertjes netjes opgezweept om weer even over Mourinho te vallen.. Terwijl ik dit schrijf komt de volgende alweer uit, nu weer iets van Kieft..
 
Barraa
 
3
2 juni 2023 om 23:11
Mourinho is geen voetbaldier, hij houdt niet van het spelletje. Mourinho houdt vooral veel van zichzelf.
 
James15
 
7
2 juni 2023 om 18:32
Deze voetbaltokkie verdient wat mij betreft een fikse straf. Bijvoorbeeld 10 wedstrijden schorsing + een verplichte cursus ‘hoe aantrekkelijk te voetballen’.
 
diablo73
 
4
2 juni 2023 om 18:33
Een beetje fatsoenlijke club had deze clown direct op straat geschopt. Helaas gaat dat waarschijnlijk niet gebeuren.
 
DWS020
 
4
2 juni 2023 om 18:41
Ik snap niet waarom Taylor geen rood heeft getrokken voor mourinho. En die stelletje ezels op de bank verdienden allemaal minimaal geel. Onacceptabel.
 
FCT-Spurs
 
4
2 juni 2023 om 18:42
Totale debiel die lekker moet stoppen. Vreselijk irritante vent die er een net zo irritant team neerzet. Aansprakelijk stellen voor het gedrag van de fans op het vliegveld, want die kopiëren zijn gedrag gewoon. Als scheids is de lol er zo ook wel een keer vanaf, die kunnen het werk niet eens meer normaal doen. Z.s.m. de straffen aanscherpen op klagen op de arbiter. 1x zeuren, direct geel geven. Is het zo afgelopen.
 
Suavamente
 
5
2 juni 2023 om 18:46
Terecht, wegwezen met deze engerd en recividist. Kan me nog herinneren dat hij zijn vinger in de oog stak van wijlen Villenova.
 
PorQue
 
3
2 juni 2023 om 19:00
Het ergste is dat voetbalfans zijn gedrag altijd verheerlijken. Ik ben al jaren klaar met zijn gedrag. Zoveel scheidsrechters hebben doodsbedreigingen gekregen wegens hem. Hoe hij zich gedroeg tegen zijn teamarts bij Chelsea was ook schandalig. Hij heeft mensen zo beroerd behandeld.
 
Sirius
 
2
2 juni 2023 om 19:29
De man is ook gewoon een volslagen idioot die zich met grote regelmaat ernstig misdragen heeft. Ik kan me nog herinneren dat het met de Clasico's elke wedstrijd weer raak was. Mourinho mag dan een uitstekende tacticus zijn, maar hij heeft ook een aantal steekjes los. Gewoon een vreselijk figuur.
 
MartinRafter629
 
1
2 juni 2023 om 19:30
Gedrag van Roma spelers ook al te lang getolereerd: eindeloos toneelspelen bij n aanval van de tegenpartij...ga liggen, beuk met je handen op het gras en doe asof je dodelijk gewond bent. Arbiter stopt dan het spel en 20 sec later loopt de Italiaan weer als een hoentje. Dat hele Roma moet voir 10 jaar geschorst worden en Mourinho voir eeuwig...
 
Kenada
 
0
2 juni 2023 om 22:03
Terecht dat ze een schorsing willen. Echter dat er te weinig beveiliging was vind ik overdreven. Je verwacht toch niet dat iemand van roma zo te keer gaat??
 
AFCA LKHN
 
0
3 juni 2023 om 15:23
Heel zwaar straffen, en zijn trainer diploma innemen. Per direct. Schandalige vertoning toch?!