Ontgoocheling om besluit Carrasco: 'Triest, ver weg van het kind dat droomde'
Dinsdag, 27 februari 2018 om 14:41

Yannick Ferreira Carrasco verkast voor ongeveer dertig miljoen euro van Atlético Madrid naar Dalian Yifang. De aanvaller, die naar verluidt tien miljoen euro per jaar gaat verdienen in China, gaf aan dat het sportieve aspect hem heeft doen besluiten van club te veranderen, maar weinigen in België geloven hem. "Rond zijn keuze voor China moet Carrasco geen fabeltjes vertellen", aldus oud-international Luc Millecamps.

"Iedereen weet dat je alleen naar daar trekt voor het geld. Let op: ik kan hem begrijpen, hoor. Zelf zou ik het ook gedaan hebben. Tien miljoen netto per jaar...", vervolgt Millecamps tegenover Het Laatste Nieuws. "Niemand mag hem zijn keuze kwalijk nemen. Maar sportief is het simpelweg een domme beslissing. Mocht ik bondscoach zijn, dan zou ik niet meer rekenen op jongens die naar China trekken."

Vital Borkelmans, voormalig assistent-bondscoach bij de Rode Duivels, vult aan: "Ik denk dat er de laatste tijd iets gebroken was bij Carrasco. Het is niet de makkelijkste jongen. Soms uit hij te snel zijn ontgoocheling. Nu was de relatie met Diego Simeone en sommige spelers verzuurd. Hij weet van waar hij komt, speelde niet meer altijd en is misschien beginnen te twijfelen. Ik begrijp zijn beslissing dan ook gedeeltelijk."

Stéphane Pauwels, de scout die Carrasco van Racing Genk naar AS Monaco bracht, steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. "Carrasco naar China...", begint Pauwels op Twitter. "Op zijn leeftijd is het een keuze van het geld. Triest gezien het talent en de diensten die hij had kunnen leveren voor een goede club. Wanneer het geld het overneemt... Ver weg van het kind dat er van droomde om profvoetballer te worden toen ik hem naar Monaco bracht. En wat vindt zijn entourage hiervan? Teleurgesteld, Yannick."

Meer nieuws
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
5
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
44
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
senorsam
 
5
27 februari 2018 om 14:47
Ik denk dat hij vooral snel weg wilde bij Athleti en dat China toen kwam aankloppen. Van de andere kant vind ik het ook wel vreemd dat hij afgelopen winter niet een transfer heeft afgedwongen, tenminste daar is niks van in de media gekomen. Maar ik verwacht hem zeker binnen anderhalf jaar weer terug in Europa.
 
Quar3sma
 
11
27 februari 2018 om 16:06
Ik denk dat hij gewoon een jaartje wil cashen en dan terug naar Europa. Hij is nog jong en heel getalenteerd. Missschien komt hij terug als een echte man, want leven in China is echt niet te doen. 90 procent van de spelers vluchten al na een jaar weg van China.
 
sprokkie
 
4
27 februari 2018 om 20:20
Hoezo denk jij dat leven in China niet te doen is? Heb je er ervaring mee? Ik ken genoeg mensen die het er meer dan prima naar hun zin hebben. Dat een paar Zuid-Amerikaanse jongens het daar niet lang volhouden zegt me niet zoveel.
 
real8madrid
 
36
27 februari 2018 om 14:54
Inderdaad, hij moet lekker doen waar hijzelf zin in heeft en dat heeft de rest maar te accepteren. Maar dan dat belachelijke gezeik dat het sportieve aspect hem heeft overtuigd, daar word je toch kotsmisselijk van
 
Joentje
 
61
27 februari 2018 om 14:55
Ik denk dat veel mensen boos zijn omdat hij zegt dat hij erheen gaat voor het sporieve plaatje van de club... en dat is natuurlijk onzin. Hij moet gewoon eerlijk zijn en zeggen dat hij voor het geld gaat.
 
buitenspelval
 
5
27 februari 2018 om 15:06
Denk het ook Joentje. Hij zei zoiets dat het sportieve plaatje hem had overtuigd en dat hij hij Chinese voetbal wilde helpen ontwikkelen. Al is dat natuurlijk ook wel een social wenselijk praatje ten opzichte van de Chinese club en zijn supporters.
 
Bon Jovi
 
7
27 februari 2018 om 16:58
En hoe zou dat vallen bij het bestuur, medewerkers en fans van zijn nieuwe ploeg, Joentje? Dat kan hij niet maken en dus bazelt hij maar iets over een sportief project. Volgens mij doet hij dat niet om in zijn thuisland niet als 'geldwolf' gezien te worden.
 
V-Watcher
 
1
27 februari 2018 om 20:02
Hoezo kan die dat niet maken, er zijn genoeg spelers die aangeven bij een overstap dat het financiele gedeelte heel belangrijk was in hun keuze, Sneijder bijvoorbeeld die gaf dat gewoon aan. Die Chinezen hebben toch ook geen Chinese Muur voor hun kop, die weten toch ook dat die gewoon voor het geld komt net zoals al die andere uit Europa.
 
Rentree
 
1
27 februari 2018 om 17:00
Ik kan je verzekeren dat PSV Ajax of Feyenoord niet zomaar winnen van de Chinese clubs. Stel hij gaat naar Feyenoord en feyenoord betaald hem 5x wat hij nu verdient , is dat dan ook voor het geld ?
 
 
14
27 februari 2018 om 17:15
Gefeliciteerd de week is nog maar net begonnen Maar jij bent al genomineerd voor de domste reactie van de week
 
Rentree
 
2
27 februari 2018 om 17:25
Volg jij dan wel de Chinese super League ?Even wat feitjes-De Chinese super League is een van de sterkste League in Azië .-In de laatste 5 jaar is de Aziatisch champions League tweemaal door een chineSe club gewonnen.Real Madrid niveau ? Nee zeker niet , maar zijn ze zoveel slechter dan de topdrie in NL of België , dat betwijfel ik.
 
TheRoscoe
 
4
27 februari 2018 om 17:45
Nou, ik weet al uit mijn hoofd dat vrijwel alles wat jij zegt niet klopt, want Urawa Red Diamonds heeft de ACL gewonnen en die ploeg komt uit Japan. En een van hun topspelers is Quentin Martinus. Daarvoor won een Zuid-Koreaanse ploeg de CL. Gangzhou heeft onlangs wel de CL gewonnen, maar Western Sydney Wanderers ook en dat was een ploeg dat op dat moment letterlijk bezig was aan hun tweede seizoen ooit, met sterspelers zoals Romeo Castelen en Shinji Ono. Zijn ze slechter dan de topdrie in NL of België? Misschien zelfs slechter dan de onderste drie. Van topniiveau is er in ieder geval geen sprake. En dan nog, het hele Eredivisie vs. China-discussie gaat volledig voorbij het feit dat een speler van Atletico die op z'n 24e naar China trekt daarmee absoluut niet trekt naar een niveau dat in de buurt komt van zijn kwaliteiten.
 
Rentree
 
0
27 februari 2018 om 18:07
Niet zomaar een speler, maar een reserve speler van atletico die naar China trekt (we hebben het niet over griezman) en in een competitie die vergelijkbaar is met de Nederlandse / Belgisch wel basisspeler is . Een competitie die alleen maar sterker kan worden zoals 10 jaar geleden met Rusland / Oekraïne.
 
Millonario
 
2
27 februari 2018 om 14:49
Tjah, hij wil zijn zakken vullen en geef hem gelijk. Zeg maar eens neen tegen dat contract. En om heel eerlijk te zijn: Carrasco speelt wel vaker met tape rond de benen heb ik de indruk. Die is over 5 jaar klaar met topvoetbal, dus dit is een slimme keuze.
 
Saus_speciaal
 
14
27 februari 2018 om 14:51
Tsja, 10 miljoen per jaar is meer waard dan een verdwaalde hoofdprijs. Ik zou het ook doen
 
buitenspelval
 
3
27 februari 2018 om 15:08
Na een jaartje of twee weer terugkeren met twintig miljoen op zak. Dan is hij nog steeds pas 26. Lijkt me ook niet verkeerd een veelfout van 6 nullen op de bankrekening als spaarpotje voor de toekomst.
 
ClassOf1992
 
3
27 februari 2018 om 14:55
die poll.... was hiervoor al geen onbetwiste basis speler bij de rode duivels, nu mag hij al blij zijn of die tot de selectie gaat horen.
 
buitenspelval
 
1
27 februari 2018 om 15:01
Een plaats bij de nationale ploeg is toch gelijk aan onbetwiste basisspeler bij de Rode Duivels? Zijn plaats is de plaats in de selectie.
 
Jimmmmm
 
2
27 februari 2018 om 15:08
Toch wel, speelt als wingback en de 2de beste op zijn positie is lukaku junior.
 
Bon Jovi
 
2
27 februari 2018 om 17:00
Limbombe*
 
 
3
27 februari 2018 om 15:02
Naja opzich wel te billijken dat ie voor het sportieve aspect naar China gaat. Misschien gaat-ie op de fiets. On: Wat zijn we ook een raar soort wezens eigenlijk dat we zoveel status en eigenwaarde ontlenen aan het getal op onze bankrekening. Of je nou 1, 10 of 100 miljoen hebt, je kan er zat van doen. Rare hebzuchtige schepsels zijn we.
 
 
2
27 februari 2018 om 15:04
Ik had laatst een discussie hier op voetbalzone met iemand over wat en waar men bereid is te doen voor geld. Ik snap zijn keuze want zulke aanbiedingen komen niet dagelijks, maar dat gepraat over sportieve redenen vind ik belachelijk en ongeloofwaardig. In hoeverre buiten zijn financien gaat hij er op vooruit? Hij had net zo goed voor Ajax kunnen kiezen als het om sportieve redenen was geweest. Desnoods Inter of AC Milan die grote ambities hebben. Dit is tekenend net zoals die transfer van Oscar. Heb hem altikd een speler met een slechte mentaliteit gevonden. Je bent er beter af zonder!
 
RikVan Dijk
 
6
27 februari 2018 om 15:07
Witsel word alsnog opgeroepen voor de Rode Duivels ook al speelt hij in China
 
passionforpink
 
2
27 februari 2018 om 15:26
Tsja voor iedereen is duidelijk dat je niet voor China kiest vanwege het sportieve plaatje, maar vanwege het geld. Nu kunnen we er op zeiken dat hij daarover liegt, maar het is toch ook duidelijk dat hij dit gewoon moet zeggen? Onderdeel van het dikke salaris is natuurlijk ook dat hij positief moet spreken over zijn nieuwe club en het Chinese voetbal. Dus hij moet het zeggen en wij nemen dat terecht met een vrachtwagenlading zout.
 
Rentree
 
3
27 februari 2018 om 16:57
En als hij voor Ajax kiest ? Is dat een sportieve uitdaging ? Ik moet nog maar eens zien of de huidige top drie van de drie beste Chinese clubs kunnen winnen . Wij onderschatten het niveau Can de Chinese clubs en nog belangrijker , we overschatten het niveau van de Nederlandse clubs. Itt Amerikaanse en midden oosten League halen chinezen geen uitgebluSte veteranen maar jonge spelers die nog kunnen pieken. Vergelijkbaar met wat de Russen een jaar of vijf geleden deden. Wil jij zeggen dat Ajax zomaar van shaktAr donersk kan winnen ? Dus als mij droom mobiele telefoons maken , dan moet ambitie altijd een carrière in Apple zijn. Als ik naar huawei gaat en ze bieden mij. 4x meer salaris om daar Iets op te bouwen dan is het eindelijk voor geld ?
 
Bufierr79
 
0
27 februari 2018 om 17:01
zelfs teams als roma, man city en napoli hebben moeite met shaktar, Ajax maakt geen schijn van kans. eerlijk gezegd geen 1 nederlandse club
 
Rentree
 
2
27 februari 2018 om 17:11
En toen tien jaar geleden Rusland / Oekraïne de ene na de andere buitenlandse subspeler naar het oosten trok , waren we allemaal toch ook sceptisch? Allemaal voor het geld , kunnen beter in NL voetballen etc etc etc .
 
Rentree
 
0
27 februari 2018 om 18:21
Punt is 15 jaar geleden stond het Nederlandse voetbal ver boven Rusland. Daarna begon rusland als een gek subtopper voor extreme bedragen spelers te kopen . Iedereen die destijds erheen werd bestempeld als geldwolf. Nu 15 jaar later staat de Russisch competitie veel hoger aangeschreven dan Nederland . Topclubs uit Rusland zijn beter dan die van Nederland. Wie zegt dat dit niet gebeurd met de Chinese League ?
 
passionforpink
 
0
27 februari 2018 om 23:43
@rentree: Als Ajacied zeg ik nee. Ajax is geen sportieve uitdaging als je vanaf Atletico Madrid komt. Helaas is dat een paar stappen naar beneden. Maar ik heb het ook niet over Ajax of over de Eredivisie. Ik hoor niemand zeggen dat Nederland een stap vooruit zou zijn voor Carrasco. Natuurlijk gaat het niveau in China omhoog nu er veel geld in wordt gepompt. En ze gaan of zijn Nederland in dat opzicht al voorbij, net zoals Rusland eerder deed. Maar ze kunnen zich in de verste verten niet meten met de topploegen in Europa zoals Bayern, Barcelona, Real Madrid, Psg, Juve, Man City en jazeker, Atletico Madrid. Dus het is gewoon een flinke stap omlaag qua niveau, dat kan je toch niet ontkennen? Ik zeg niet eens dat hij dat niet mag doen, ik snap best dat geld voor sommige mensen een sterke drijfveer kan zijn. Ik snap ook dat hij moet zeggen dat hij het doet voor het sportieve plaatje, maar dan hebben wij het recht om daar onze vraagtekens bij te zetten.
 
Tomde Smet
 
0
27 februari 2018 om 16:21
Tja, wat moet hij anders zeggen? Die Chinese club interesseert mij niet, ik ga enkel naar daar voor het geld??
 
Bassie1967
 
0
27 februari 2018 om 17:07
Luc Millecamps, voorstopper van de Rode Duivels. Speelde in de EK finale van 1980 en stond tegenover de (west) Duitse spits Horst Hrubesch, der Ungeheuer. In mijn jeugd was België een top voetballand, net als tegenwoordig. Al moet ik wel zeggen dat die generatie Belgische voetballers meer echte grote prijzen wonnen en klinkende resultaten behaalden met de Rode Duivels. Anderlecht, Club Brugge en Standard Luik waren Europese top en speelden regelmatig een Europese finale. Club Brugge speelde zelfs een EC1 finale tegen het Liverpool van Kenny Daglish. Een totaal andere generatie Belgische voetballers dan de huidige Belgische topvoetballers, die naar mijn mening nog steeds niet hebben getoond waarom ze door hun landgenoten worden gezien als een Gouden Generatie. Nu ook weer trekt een jonge zeer talentvolle Belgische topvoetballer naar China. Toch jammer!
 
Rentree
 
0
27 februari 2018 om 17:17
Van wissel bij atletico naar basisspeler bij een club die makkelijk meekan in de Belgische League en zeker niet minder is dan Anderlecht , Brugge etc vind ik niet eens zo een slechte stap. We onderschatten de Chinese League , in afgelopen 5 jaar werden er 2 Chinese clubs winnaar van de Aziatisch champions League .
 
sprokkie
 
1
27 februari 2018 om 20:30
Zou kunnen, maar hoeveel stappen zitten er wel niet tussen Anderlecht en Atletico? Dat is geen stapje terug hoor. Atletico is op zijn minst een subtopper in Europa, beter dan de meeste 'topclubs' in de premier league. Dit heeft in de verste verte niet met sportieve uitdaging te maken. En daar heeft deze jongen alle recht op, het is zijn carrière. China is een prima land wanneer je een dikke portemonnee hebt. Ik zou zeker hard gaan twijfelen in zijn situatie.
 
clipper020
 
0
27 februari 2018 om 17:33
Hij kan nu samen met witsel reizen naar de Rode duivels, hij heeft gelijk straks breekt hij al zijn botten in zijn lijf dan zal men zeggen had die keuze gemaakt, ik bedoel maar morgen is niet beloofd
 
RolandPijnen
 
0
27 februari 2018 om 17:44
Zal wel in het nationale elftal blijven zoals Witsel etc. Ik snap het als je gevoel van goed voetbal kunnen spelen weg is en je speler en trainer tegen je keren maar natuurlijk jammer dat zo’n mooie voetballer naar China verkast. Had zeker een mooie club in de top van Europa verdiend en een mooie carrière gehad. Dat had gaitan en mascherano natuurlijk niet meer alleen denk ik dat mascherano het vooral deed omdat het beter was voor barca