'Onthoud dit: hij heeft voor vijf jaar bij PSV getekend en zal succes worden'
Zaterdag, 20 oktober 2018 om 12:48

PSV betaalde Vélez Sarsfield ruim tien miljoen euro voor Maximiliano Romero, maar verder dan een invalbeurt tegen FC Utrecht is de Argentijn sinds zijn komt in januari nog niet gekomen in de Eredivisie. De negentienjarige spits kampte het afgelopen driekwart jaar veelvuldig met blessures en kreeg elke keer als hij bijna fit was weer een terugslag te verwerken. Romero lijkt nu echter wel bijna honderd procent fit en volgens zijn vriend en zaakwaarnemer Emiliano Uria is het een kwestie van tijd totdat Mark van Bommel over de spits kan beschikken.

Uria geeft aan dat Romero alleen nog wedstrijdfit hoeft te worden en hoopt dat zijn cliënt snel deze moeilijke periode af kan sluiten. De jonge aanvaller had het de afgelopen maanden namelijk niet makkelijk: "En dat voor zo'n jonge Argentijn in een ander land. Alles is hier anders. De cultuur, de manier van trainen en het voetbal...", vertelt hij in gesprek met de NOS.

Onder de achterban van de Eindhovenaren wordt door sommigen al gevreesd dat PSV een dure miskoop heeft begaan, maar hier maakt Uria zich geen zorgen over: "Romero is een groot talent. Onthoud wat ik zeg: hij zal hier heel succesvol worden. Hij heeft een contract getekend voor vijf jaar. PSV is geduldig", is hij duidelijk over zijn landgenoot.

De koploper van de Eredivisie troefde volgens Uria niet alleen VfB Stuttgart en Borussia Dortmund af met de komst van Romero. Ajax was naar verluidt ook geïnteresseerd in de aanvaller en bood zelfs zes miljoen euro: "Maar Maxi wilde naar PSV. Ronaldo, Romário en Romero. Mooi toch?", vertelt hij. "Iedereen heeft grote verwachtingen van Romero. Maar onthoud dat hij een jonge speler is. En jonge spelers hebben tijd nodig..."

Meer nieuws
   
09:14
09:14
Davy Klaassen onthult waar hij komend seizoen hoopt te voetballen
9
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
8
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
20
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Rossumpsv
 
14
20 oktober 2018 om 12:50
Was gister gretig in de minuten die die kreeg. Het zag er in ieder geval al beter uit dan de vorige keren dat hij speelde. Goed dat hij bijna fit is. Hoop dat hij snel aan kan sluiten bij het eerste
 
JasonRhijn
 
9
20 oktober 2018 om 12:52
Blessuregevoelig of pech we wachten af. Het schijnt een groot talent te wezen.
 
XAJAcfa
 
4
20 oktober 2018 om 12:59
In Argentinie vroegen ze al af waarom er zoveel betaald werd voor Romero die echt niet een buitengewoon talent is. Maar ja bij Ajax werd het zelfde geroepen over Neres en kijk eens waar die nu staat.
 
Lee112
 
29
20 oktober 2018 om 13:12
Geen buitengewoon talent ? Hoe kom je daarbij als ik vragen mag ? Stond te boeken als toptalent hoor. Ik vind hem wel dikker dan eerst.
 
Skede
 
8
20 oktober 2018 om 13:23
Was eerder wat gezetter inderdaad maar gisteravond was te zien dat hij nu vrijwel helemaal afgetraind is. Was denk ik ook een onderdeel van het fitter worden haha.
 
Lee112
 
3
20 oktober 2018 om 14:13
Ooo gisteravond had ik niet gezien. Ik oordeel op zijn wedstrijd daarvoor excuses. Toen vond ik hem dus dik.
 
eredivisie123
 
2
20 oktober 2018 om 14:21
In Argentinië is hij volgensmij door kenners de nieuwe Messi genoemd dus die keken er echt niet van op. Alleen zie ik dit natuurlijk niet gebeuren.
 
Skede
 
6
20 oktober 2018 om 14:46
Kan me niet voorstellen dat echte kenners dat gezegd hebben. Is namelijk qua speelstijl totaal geen Messi-achtige speler. Laat staan kwaliteit natuurlijk.
 
PSVer4ever
 
0
20 oktober 2018 om 15:52
Ik zei toen dat dit onzin was, maar moet je gelijk geven. Ik dacht dat het zijn bouw was, maar hij oogt nu stukken fitter. Nu doorgaan zo.
 
Constant kante
 
1
20 oktober 2018 om 12:55
Ik zal het onthouden! En okay, het is natuurlijk ook zo dat hij voor vijf jaar getekend heeft en dus is er tijd zat voor hem om zijn kwaliteiten te laten zien. Maar aan de andere kant moet ik zo langzamerhand toch echt zeggen dat ik het inmiddels allemaal wel een vreemde zaak begin te vinden. Toptalent die in ruim tien maanden maar niet fit kan geraken? Is hier niet veel meer aan de hand? Want dat blessures soms kunnen slepen, dat kan, maar dit vind ik zo vreemd allemaal dat ik me echt afvraag of er niet ook andere dingen, die we nog niet weten, meespelen. Enfin, we gaan het wel zien dan de komende periode. Persoonlijk denk ik nog helemaal niet dat deze jongen 'alleen nog maar wedstrijdfit' behoeft te worden zoals zijn zaakwaarnemer sugerreert. Als ik het artikel lees moet hij zelfs eerst nog 'trainingsfit' worden. Oftewel, hij moet nu eerst de fitheid en de inhoud opbouwen om op PSV niveau te kunnen gaan trainen! Wedstrijdfit worden is dan nog een heel stuk verder pas. Dat duidt in mijn ogen eerder op het feit dat we Romero pas over een week of 4-6 echt bij de wedstrijdselectie zullen gaan zien. Maar ik wacht af.
 
DeBroerVanTheo
 
8
20 oktober 2018 om 13:14
Als je bij jong PSV kunt spelen, duurt het echt geen 6 weken voor je ook fit genoeg bent om bij PSV minuten te gaan maken.
 
TechnoBastard
 
2
20 oktober 2018 om 13:24
Dat zegt niks. Jong PSV is bij uitstek de plek om juist een beetje uit te proberen. Maakt nog steeds geen indruk btw. Ben het helemaal eens met Constant. Volgens mij is er meer aan de hand. Jonge spelers hebben tijd nodig, jeetje wat een understatement. Maar laten we wel wezen, als PSV niet zo achterlijk veel had betaald was het geen ding geweest..
 
Constant kante
 
0
20 oktober 2018 om 13:33
Debroervantheo Ik snap je reactie. Maar het onderstaande zegt Van Bommel over Romero in een ander topic op deze site dat eerder vanochtend is geplaatst: "hij moet superfit worden. We hebben hem laten werken aan specifieke dingen. Snelheid, uithoudingsvermogen, kracht, noem maar op.” “hij zit nu in de fase dat hij weer trainings- en wedstrijdfit moet worden. Het is niet zo dat hij, nu hij weer met de groep traint, opeens honderd procent is.” Van Bommel benadrukt dat hij niet wil ‘overhaasten’: “dat geduld moeten we als club opbrengen. En dus ook als speler.” “hij is er lang uit geweest, kreeg tegenslagen of kleine blessures, ook nog een trainerswissel en zo ging hij op en neer." En hier had ik mij mede op gebaseerd in mijn oordeel over zijn fitheid status van dit moment. Want wat jij stelt, dat is niet heel gek. Hij speelt al, bij jong Psv, dús is hij al zover dat hij alleen nog wedstrijdfit hoeft te worden, zoiets is jouw redenatie ongeveer denk ik. Nou ja, ik ben wat sceptischer, zoals je merkt. Aan wat Van Bommel zegt leid ik veel meer af dat hij zelfs nog niet echt helemaal fit is om maximaal aan de groepstraining mee te doen. Nou, als dat zo is, dan is wedstrijdfitheid echt nog best ver weg.
 
Boris19
 
4
20 oktober 2018 om 13:18
Het gebeurt wel vaker dat spelers van blessure naar blessure sukkelen. Bijvoorbeeld Sinkgraven bij Ajax. Dat kun je als club natuurlijk moeilijk van te voren inschatten. Volgens mij waren Romero en Sinkgraven daarvoor niet bijzonder vaak geblesseerd. Ik geloof best dat Romero het mentaal ook lastig heeft gehad. In een nieuw land en dan ook nog de hele tijd revalideren ipv gewoon voetballen. Hopelijk komt hij er nog wel.
 
foebele
 
1
20 oktober 2018 om 13:29
Het NOS artikel waar dit vz artikel op gebaseerd is is wat uitgebreider en zeker lezenswaardig. On: De 5jarige looptijd van zijn contract houdt natuurlijk niet in dat hij ook 5 jaar bij PSV speelt. Wil hij nog restwaarde hebben moet er nog 1 a 2 jaar op de teller staan. Hij moet dus nu langzaamaan wel gaan presteren.Zou mooi zijn als PSV tegen Emmen na de eerste helft een zodanige voorsprong heeft dat hij de tweede helft kan spelen.
 
Skede
 
7
20 oktober 2018 om 13:36
Ga er niet van uit dat hij bij de selectie zit eigenlijk vanavond, laat staan dat hij minuten maakt of zelfs een helft speelt. Als je ziet hoe voorzichtig PSV met hem is en hij gisteravond nog een helft heeft gespeeld lijkt het me heel sterk dat hij de dag erna gewoon weer gaat spelen.
 
TechnoBastard
 
3
20 oktober 2018 om 13:38
Gebeurd al niet bij spelers in de kracht van hun leven. Laat staan bij Romero..
 
foebele
 
0
20 oktober 2018 om 14:09
Was ook een beetje wishful thinking van me...
 
Dizzhead
 
1
20 oktober 2018 om 16:30
Hij heeft gisteren gespeeld. Dus mag niet eens meedoen met het eerste elftal.
 
tombaPSV
 
1
20 oktober 2018 om 14:09
Mooi zijn om tegen Emmen de laten spelen? Gelukkig werk jij niet bij die technische staf van Psv. De eerste basisplaats in een wedstrijd van jong PSV waarbij hij 45 minuten (zoals afgesproken) heeft gemaakt. Volgende stap is 60 minuten spelen waarschijnlijk. Misschien dat hij erna 90 minuten vol kan maken bij jong Psv. Het moment dat we hem in zien vallen bij de 1e selectie duurt denk ik nog minimaal 3 weken. Vooral het feit dat hij van blessure in blessure terecht is gekomen lijkt me al reden genoeg om deze jongen rustig te brengen. Hij heeft namelijk ook flink wat gekost, dus voorzichtig ermee omspringen lijkt me alleen maar verstandig.
 
foebele
 
0
20 oktober 2018 om 14:22
Kijk, ik weet ook wel dat het niet gaat gebeuren. Maar we hebben het hier wel over een jongen in de kracht van zijn leven. Bovendien een topsporter. Als je 45 minuten basis kan spelen in de eerste divisie, dan kan je ook wel 45 minuten of 30 minuten tweede helft spelen in de eredivisie. Maargoed het dus in mijn ogen helaas niet gebeuren. Overigens lijkt mij de kans op blessures in de eerste divisie niet lager dan in de eredivisie.
 
Constant kante
 
2
20 oktober 2018 om 14:34
"maar we hebben het hier wel over een jongen in de kracht van zijn leven. " Ik dacht dat een volwassen man rond zijn 27e levensjaar, gemiddeld, op zijn sterkste is. Dan pas is de groei voltooid, is er voldoende levenservaring opgebouwd en is een man fysiologisch gezien op zijn hoogte punt. Romero is 18. Los hiervan, je hebt een speler die tine maanden bezig is van een blessure terug te laten komen. Hij kan net een helftje aan in jong PSV en dan wil jij hem nog een helftje laten spelen een dag later??? No way! Los daarvan, als hij voor jong heeft gespeeld is hij linksom of rechtsom sowieso niet inzetbaar meer voor PSV 1, in dit weekeinde.
 
cabinessence
 
2
20 oktober 2018 om 14:44
Het blijft toch een vreemde zaak, een peperdure speler die direct na zijn komst geblesseerd raakt en daarna tien maanden lang terugval op terugval stapelt. En inmiddels doen De Jong en Malen het op zijn positie zo goed, dat ik niet verwacht dat Romero, zelfs als hij weer fit is, veel aan spelen toe zal komen. Maar goed, je moet een speler met een langlopend contract nooit te snel afschrijven. Zo leek het er bijvoorbeeld ook lange tijd op dat Wijnaldum een miskoop was. Die haalde in zijn eerste jaren steeds maar niet zijn Feyenoord-niveau, hij zeurde over de positie waarop hij neergezet werd en toen liep hij ook nog eens een mysterieuze blessure op die ruim een half jaar duurde. Maar dat is iedereen inmiddels allang weer vergeten. Zo kan het ook gaan met Romero.
 
leeuw1975
 
1
20 oktober 2018 om 17:21
misschien moet iedereen is een keer geduld hebben!!