Onthulling over 'pestkop' Harry Maguire: 'Hij duwde me en greep me bij de keel'
Donderdag, 5 maart 2020 om 10:35

Billy Gilmour liet dinsdagavond een uitstekende indruk achter tijdens het FA Cup-duel tussen Chelsea en Liverpool (2-0). Het was voor de jeugdinternational van Schotland de tweede keer dat hij tegen een topclub binnen de lijnen stond bij the Blues, nadat hij eerder dit seizoen aan de aftrap stond tegen Manchester United in de EFL Cup. In gesprek met de Daily Mirror vertelt Gilmour hoe hij tijdens dat duel te grazen werd genomen door Harry Maguire.

"Hij zei voornamelijk dat ik een kleine jongen was. Hij duwde me constant en greep me bij de keel, ik moet omgaan met dat soort dingen. Ik zal het niet nog een keer laten gebeuren, dit was een les. Het was duidelijk dat hij probeerde om een jonge speler te pesten. Op dat gebied moet ik sterker worden, ik heb er al aan gewerkt en het kan alleen maar beter worden. Maar ja, ik kan me heel goed herinneren hoe hij me greep", vertelt de achttienjarige Gilmour, die door Chelsea in 2017 werd overgenomen van Rangers FC.

"Ik ben geen speler die de hele tijd zijn mond houdt. Ik moet jongens vertellen dat ze op hun positie moeten gaan lopen. Hetzelfde moeten andere spelers mij vertellen. Op die manier word ik beter, maar mijn ploeggenoten ook. Ik moet duidelijk communiceren, omdat dat belangrijk is op mijn positie", vervolgt de jonge middenvelder. Tot dusver speelde hij zes officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Chelsea.

Tijdens het duel tussen Chelsea en Liverpool zat de Schotse bondscoach Steve Clarke op de tribune. Gilmour werd voorlopig nog niet opgeroepen voor de nationale ploeg van Schotland. "Ik sprak met Andy Robertson", verwijst Gilmour naar de vleugelverdediger van Liverpool, die tevens international van Schotland is. "Hij vertelde me dat de bondscoach op de tribune zat. Hij zei verder dat ik moest blijven doen wat ik al aan het doen was."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
BellaPartita
 
78
5 maart 2020 om 10:52
Heeft eigenlijk totaal niks meer met voetbal te maken. En dat keelgrijpen mag je ook wel gerust rood voor trekken. Voor de rest geeft het ook het niveau van Maguire aan dat hij zulke praktijken nodig heeft (en al helemaal tegen zo een jong ventje).
 
Stefandefree
 
23
5 maart 2020 om 11:07
Ach, dat gebeurde vroeger altijd bij jonge spelers. Ook bij amateurclubs zie je het vaak zat, dat de ervaren jongens de jonkies testen door ze een beetje proberen te intimideren.
 
Arseballer
 
25
5 maart 2020 om 11:08
Als dat gebeurd zou zijn is er echt wel een camera die dat heeft opgevangen hoor. Ik denk dat het allemaal wel wat meevalt.
 
JK-Ajax
 
31
5 maart 2020 om 11:04
Tsjah, als Maguire moet je toch wat als je het voetballend allemaal niet kan bolwerken op het hoogste niveau. En dat tegen een broekje van 18, lachwekkende vertoning deze matige verdediger.
 
khalid3073wx
 
29
5 maart 2020 om 11:28
Waarom lachwekend?? Je speelt met de grote jongens en zo wordt je ook behandelt. Als je dat niet wilt ga je bij de beloften spelen dit is heel normaal. Verdedigers doen dit allemaal. Daarom spelen de meeste verdedigers het liefst tegen types als Richardlioson en Costa agressieve gasten die je gek kan maken.
 
Dante
 
42
5 maart 2020 om 11:29
Ja precies, deze matige verdediger, die zich al jaren goed staande houdt in de pl. Enige dat hij tegen heeft is zijn transfersom. Als hij 30-40m had gekost had niemand zo'n sterke mening over hem gehad.
 
ThrilosPiraeus
 
19
5 maart 2020 om 11:46
Ja dat is de reden toch ook? zijn transfersom is veel te hoog voor wat ie laat zien. Ik durf te wedden dat ie bij de top 7 in Italie niet in de basis zou staan.
 
khalid3073wx
 
11
5 maart 2020 om 11:47
Dus dat. Maguire is pas bij zijn nieuwe club en speelt de laatste tijd wel vrij goed.
 
ManUuu
 
15
5 maart 2020 om 11:52
Ohja goede redenatie zeg. Leiceister wou hem eigenlijk voor 40 mil verkopen, maar toen kwam Maguire ertussen, die eiste dat het minimaal 80 zou worden en geen cent minder hè!! Sjongejonge...
 
vaderperegrijn
 
2
5 maart 2020 om 12:06
Is gewoon een heel matige verdediger nog los van het prijskaartje wat er aan hangt is niet om te zieken naar Dante toe maar vind Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin beide een klasse beter dan deze omhooggevallen zeer middelmatige verdediger die alleen maar een groot fysiek heeft en zich alleen daardoor staande kan houden en door blijkbaar zijn intimiterend gedrag. Aan het prijskaartje wat er aan hangt kan hij niks aan doen het is maar net wat de koper er voor over heeft
 
Busby
 
18
5 maart 2020 om 12:36
Dat mag je vinden. Maguire is gewoon top 5 verdediger in PL. Je kijkt duidelijk geen matchen van United.
 
Rikkie7
 
10
5 maart 2020 om 13:00
Hij bepaalt zelf de transfersom niet. Ik vind hem een goede verdediger, ondanks dat 90 miljoen absurd veel geld is. Ik ben er blij mee als United fan.
 
Dante
 
4
5 maart 2020 om 13:01
@vaderperegrijn Alsof je alleen door een grote vent te zijn je staande kan houden in de pl. Zoals de mannen onder je reactie zeggen. Toch eens wat beter opletten en niet zomaar roepen wat anderen roepen. Je opmerking over Jan-Arie en Eric geven aan dat dat het geval is.
 
vaderperegrijn
 
1
5 maart 2020 om 13:40
Misschien heb je wel gelijk wat specsavers aangaat maar geeft wel gelijk aan hoe hemeltergend het eruit ziet wat deze man doet of liever gezegd wat hij probeert te doen. En alleen met dit verschil dat wat die jongens van feyenoord doen ziet er beter uit. Wat hij doet namelijk ziet er niet uit. Hij zal wel oog hebben voor hoe hij zichzelf op moet stellen.zet er een eenvoudige wat kleinere handige voetballer tegen en hij Maguire weet niet meer welke kant hij uit moet lopen en in het gunstigste geval scheurt hij niks af. Kortom het ziet er niet uit maar het is alleen maar een mening niks meer en niks minder
 
vaderperegrijn
 
0
5 maart 2020 om 13:51
Dat niet alleen hij zal wel oog hebben voor hoe hij moet staan hij zal tacktisch misschien wel goed zijn maar ik vrees van niet.en over opletten gesproken zie jij niet dat hij de meest kinderachtige fouten maakt zoals binnendoor uitverdedigen binnen de 5 meter bij zijn eigen keeper voor de neus dus. En dat hij en Lindelof elkaar geregeld in de weg lopen. Nog maar niet te spreken als hij een vent van zijn eigen postuur tegen krijgt net zoals tegen Liverpool met v Dijk. Over beter opletten gesproken. En ja pak de meest clubs maar in de PL die hebben bijna allemaal grote sterke kerels achterin het centrum staan alleen met dit verschil dit zijn over het algemeen allemaal redelijke atleten en niet met de motoriek van een giraffe net zoals Maguire
 
vaderperegrijn
 
0
5 maart 2020 om 13:59
Busby Nou ik kijk inderdaad niet alles van United maar als ik dan eens kijk dan word mijn theorie over Maguire iedere keer opnieuw bevestigd.voor verdere uitleg hierover verwijs ik je naar mijn reactie hierover bij Dante. En ja jij kijkt dan blijkbaar wel maar jij ziet alleen maar wat je wil zien,en dat is in jou ogen een geweldige Maguire.niks mis mee hoor
 
Busby
 
1
5 maart 2020 om 17:31
Goed voor jou met je theorie. Ik zie een wereld van verschil tussen United van vorig jaar en nu qua verdedigen. Cijfers bevestigen dat ook. Dit komt niet alleen door Maguire want ook Wan Bisaka maakt het verschil maar Maguire is degene die zijn defensie goed opstelt en echt leidt. Naast hem heb ik veel liever Baily die de wendbaarheid die Maguire inderdaad niet heeft weet te compenseren maar hij is te vaak geblesseerd. Jan-Arie en Eric zijn in 100jaar niet beter. Hoe moet ik daar nu commentaar over geven...
 
vaderperegrijn
 
0
6 maart 2020 om 00:02
Busby ja dat is ook zijn geluk dat er een paar redelijk goeie backs bij staan die ontzien Maguire wel zolang dat gaat.en wat was de laatste uitslag vanavond in de FA Cup tegen Derby County zonder Maguire toch weer de nul gehouden.en als je niet graag commentaar geeft dan hou je dat toch gewoon voor je. En ja bij Leicester City zien ze ook een wereld van verschil sinds Maguire weg is gaat het een stuk beter kijk maar naar de cijfers.
 
khalid3073wx
 
2
5 maart 2020 om 11:26
Wat zeuren mensen nou wat hij zegt gebeurd altijd in een wedstrijd en als het echt gebeurd was het op camera. Je speelt een wedstrijd met de grote jongens zo wordt je ook behandelt op dat moment. Denk je nou omdat je jong bent een verdediger in een wedstrijd denkt aawh ik ga hem sparen. Wie je ook voor je hebt altijd spelen zoals altijd doet.
 
 
22
5 maart 2020 om 11:35
Maguire moet compenseren voor zijn totale gebrek aan talent. Die moet toch nog steeds af en toe in z'n arm knijpen en zich afvragen hoe hij in Godsnaam bij zo'n grote club terecht is gekomen. En voor zo'n recordbedrag.
 
RGiggs11
 
14
5 maart 2020 om 12:43
Zo raar is het allemaal niet hoor. Bij Leicester was hij 1 van de sterkhouders en hij is Engels, dus dan betaal je altijd wat meer dan de "marktwaarde". En daarbij is hij gewoon 1 van de betere PL verdedigers, zeker de laatste maanden.
 
PhilippeMolenaar
 
2
5 maart 2020 om 13:09
Maguire is maximaal 20 miljoen waard... Hij is op hetzelfde niveau als Kurt Zouma.
 
vaderperegrijn
 
2
5 maart 2020 om 14:02
Daarom gaat het dit jaar ook wat beter met Leicester City dan vorig jaar toen Maguire daar nog zat en bij Manchester United loopt het nog steeds niet
 
azchelsea
 
2
5 maart 2020 om 15:13
Wat speelde hij geweldig. En tegen verwachting in ook echt een bijtertje die geen duel schuwt. Hij zou zo maar Jorginho kunnen vervangen op termijn als hij zijn lijn doortrekt. Hij heeft een mindere trap in zijn benen, maar is een stuk feller, sneller en hij dribbelt makkelijker onder druk uit. Ik ben benieuwd hoe dat uit gaat pakken.