Ontslag van Bilic hangt in de lucht na oorwassing door Liverpool
Zaterdag, 4 november 2017 om 20:20

Het lijkt aannemelijk dat West Ham United na de interlandperiode een nieuwe trainer heeft. Slaven Bilic staat onder grote druk en kreeg zaterdag een nieuwe klap te verwerken, want Liverpool was met 1-4 te sterk voor zijn elftal. Even leken the Hammers na rust terug te komen in de wedstrijd, maar over het geheel was het optreden van de gastheer weinig inspirerend. Liverpool stijgt door de overwinning naar de vijfde plek in de Premier League.

Met vijftien stuks (voor zaterdag) is Liverpool de ploeg die dit seizoen het vaakst doelpunten incasseerde in uitwedstrijden. In het London Stadium van West Ham probeerden the Reds die trend te doorbreken door zelf druk te zetten in de openingsfase. De eerste grote kans was desondanks voor West Ham. André Ayew werd gelanceerd door Manuel Lanzini en stoomde af op de uitgekomen Simon Mignolet, die opgelucht ademhaalde toen de aanvaller de paal trof met zijn inzet. Na die kans kwam West Ham beter in de wedstrijd, maar juist dat resulteerde in de 0-1 van Liverpool.

De bezoekers waren immers dodelijk via een messcherpe counter na een hoekschop van West Ham. Binnen de kortste keren stond Liverpool met drie man tegen één verdediger voor het doel van West Ham en Sadio Mané behield het overzicht. Hij vond Mohamed Salah, voor wie het een koud kunstje was om de aanval af te ronden. De schade werd even daarna nog groter voor de thuisploeg: na een hoekschop kon keeper Joe Hart nog net een eigen doelpunt van Mark Noble voorkomen, maar in de rebound tikte Joël Matip de bal binnen. Het vertrouwen dat West Ham eerder toonde, was nergens meer te bekennen.

Groots speelde Liverpool niet, maar de ploeg van Klopp kreeg de zege min of meer aangereikt. In de tweede helft toonde West Ham meer strijdlust en vond het ook de aansluiting, maar het feestje was van zeer korte duur. Eerst was het Lanzini die een lange bal kreeg van Ayew, de zwak verdedigende Joe Gomez aftroefde en Simon Mignolet verschalkte; nog geen zestig seconden later bracht Alex Oxlade-Chamberlain de marge weer terug tot twee. Roberto Firmino draaide goed open en vond the Ox, die Hart vond met zijn eerste inzet. In de rebound was het alsnog raak voor Oxlade-Chamberlain.

Daarmee was de gifbeker voor West Ham nog niet leeg. Een kwartier voor tijd vergrootte Salah de misère van the Hammers op aangeven van Mané: de Egyptenaar nam de bal in het strafschopgebied aan na een fraaie pass van zijn ploeggenoot en volleerde met precisie in de verre hoek. Supporters van West Ham zochten in de slotfase massaal de uitgang op, terwijl Liverpool met nog grotere cijfers wilde winnen. De kansen daartoe kwamen er ook, bijvoorbeeld voor Oxlade-Chamberlain, Firmino en Dominic Solanke, maar het bleef bij 1-4.

Meer nieuws
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
2
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
Scouserper
 
8
4 november 2017 om 20:27
Voor de 0-1 was het weer erg stroperig spel van Liverpool. Salah is gewoon een fenomeen!!! West Ham erg pover,makkelijke overwinning eigenlijk!
 
Warabe
 
14
4 november 2017 om 21:02
Heb je bij counter goal gezien hoe snel Salah, Mane en Oxlade zijn. Gat met die 3 verdedigers werd steeds groter. Abnormaal als je die benen ziet gaan. Je ziet gewoon ipv benen zo'n cartoon rondje dat draait.
 
Cyberize7x
 
7
4 november 2017 om 20:31
Wat een werkelijk prachtig uitgevoerde counter zeg. Heerlijke snelheid en koelbloedig afgemaakt. West Ham is het eventjes helemaal kwijt en bovendien zit er weinig verbetering in. Hart vind ik desondanks een goede keeper waar West Ham blij mee mag zijn. Stel dat Bilic wordt ontslagen, wie zou er in de picture zijn voor een baan? Misschien Koeman?
 
AlexDelPiero10
 
9
4 november 2017 om 20:36
Nog een fan van de counter? Genieten he die twee (mane en Salah) zijn ongehoord snel, als verdediger moet het een hel zijn om die gasten te zien vertrekken want dan weet je, die zijn gevlogen.
 
Cyberize7x
 
6
4 november 2017 om 20:47
Jazeker Alex! Een snel uitgevoerde counter kan mij net zoveel behagen als een mooie combinatie over meerdere schijven die leidt tot een mooie goal. Het zijn echt twee snelheidsduivels inderdaad en dat lijkt me verschrikkelijk om tegen te moeten spelen. Of je speelt met een wat lagere lijn, of je gokt erop dat je op tijd kunt stappen. In dit geval was het natuurlijk extra lastig omdat de bal vanuit een corner werd weggewerkt en die gasten in een per seconden het hele veld oversteken. Enige manier hoe je dat kunt verdedigen is de linies super klein te houden en als team erg compact te spelen. Maar ja, dat zou betekenen dat je bij dit soort corners maar met 3 spelers naar voren gaat en de rest rond het middenveld positioneert.
 
AlexDelPiero10
 
6
4 november 2017 om 21:23
Zelfde hier! Sommige counters zijn echt om van te smullen, kan er naar blijven kijken haha. Inderdaad, gewoon erg lastig te verdedigen, sowieso is verdedigen lastiger tegen een tegenstander op snelheid, dan moet je sneller denken en beter anticiperen of je bent gezien, als die counter dan nog eens zo snel gaat... Thanx trouwens voor de Invite! Heb hem met plezier aanvaard, ik zie trouwens dat jij ook van het gouden jaar 1990 bent haha.
 
Cyberize7x
 
5
4 november 2017 om 21:45
Liverpool mag echt van geluk spreken dat ze Salah hebben aangetrokken. Een fantastische aankoop die zijn waarde al lang en breed heeft bewezen inmiddels. Bovendien in de huidige markt is een transfersom van 42 miljoen euro niet eens zo heel veel geld. Of: Ik hoorde een wijs man weleens roepen dat mensen die uit 1990 komen het meeste verstand hebben van voetbal. Wat blijkt? Dat klopt dus helemaal!
 
AlexDelPiero10
 
5
4 november 2017 om 21:52
Was Salah niet duurder? Dat valt goed mee dan, 42 de dag van vandaag is echt een koopje bijna. Salah heeft zich bij Roma sterk ontwikkeld, had daar ook dubbele cijfers qua goals/assists dacht ik. Haha geweldig hahaha.
 
BuNyoooooo
 
5
4 november 2017 om 23:27
"Ik hoorde een wijs man weleens roepen dat mensen die uit 1990 komen het meeste verstand hebben van voetbal." Je hebt helemaal gelijk!
 
Arjen012
 
5
4 november 2017 om 20:32
Blij om eindelijk weer eens overtuigend te winnen in de Premier League. Bij vlagen lastig gehad, maar de counters waren messcherp vandaag, waarvan vooral de eerste een schoolvoorbeeld is. Al met al blij om te zien dat Mane mocht beginnen. Ook al moet hij nog naar zijn vorm toewerken, je ziet toch de ruimte en gevaar die hij creert door zijn dribbels. Verder Salah weer twee goals, was nogal sceptisch deze zomer, maar wat heeft hij mijn ongelijk bewezen.
 
KEIZER!
 
12
4 november 2017 om 20:59
Heb even een greep uit de post gehaald dat Salah naar Liverpool kwam ik citeer: "Liverpool heeft Salah niet eens nodig, Mane staat daar al en Firmino kan ook makkelijk op rechts" 17 wedstrijden 12 goals.. als winger, maar verder is die niet nodig. Oh ja en hij is pure middelmaat... volgens andere mensen dan.
 
Rochester
 
6
4 november 2017 om 21:35
@keizer!, Inderdaad. Ik kan me al die reacties ook nog herinneren. Persoonlijk ben ik ook altijd een van de mensen geweest die beweerde dat Salah een prima aanwinst voor Liverpool zou zijn en dat is hij tot dusver ook. Overigens kan ik me ook herinneren dat er vergelijkbare dingen werden geroepen als bij Salah, toen Mané destijds binnen werd gehaald. Mané was volgens velen ook 'middelmaat', 'niet goed genoeg', 'iemand uit de categorie Andy Carroll en Mario Balotelli' en 'weer een typische slechte Liverpool-aankoop'. Maar zowel Mané als Salah zijn inmiddels uiterst belangrijk voor Liverpool en dat terwijl ze door velen niet eens goed genoeg werden geacht..
 
KEIZER!
 
4
4 november 2017 om 21:40
Beide waren ook bij aanstelling "blinde renpaarden". Ja blijf het gewoon schitterend vinden dat ze beide voor ~40 miljoen zijn gehaald. En nu minimaal het dubbele waard zijn :D
 
Cyberize7x
 
7
4 november 2017 om 21:49
Met name de wel vaker onzin uitslaande Zermatt stond vooraan in de rij om deze aankoop als onzinnig te bestempelen. Heerlijk om dan achteraf te zien hoe ongelijk iemand kan hebben. Dit seizoen in de CL 1 op 1 lopen met bovendien 1 assist en in de competitie 7 doelpunten en 2 assists in 11 wedstrijden. Dat zijn toch sterke cijfers die hij kan overleggen.
 
HveenLFC
 
1
4 november 2017 om 22:06
Ik zelf denk dat die de 20+ kan gaan halen in de PL. Het enige wat hem daarvan kan weerhouden is een blessure.
 
KEIZER!
 
2
4 november 2017 om 22:13
@Cyberize7x de quote is ook van hem xD. Maar er waren er meerdere
 
Schop1989
 
0
5 november 2017 om 20:48
Ho ho ik was ook een van de sceptische mensen, maar mijn insteek was dat zijn snelheid voor veel kansen zorgde dus als hij er dan een paar zou maken is dat al een vooruitgang, maar dat ik liever een iets minder snelle buitenspeler had (nog steeds snel) die meer controle en een 1 op 1 actie had. Nu hij een goed schot zuiver in de hoek trapt maakt hem dat nog geen koele afronder zoals een Sane of Aguero. Ik snap de blijdschap, maar laten we realistisch blijven. Hij word goed gebruikt op deze manier door Klopp en dat is belangrijk, maar het feit dat het blijft billen knijpen bij Salah zijn kansen is minder goed voor je hart op die belangrijke momenten en hoe beter je gaat speler als team hoe meer je je daar aan gaat ergeren. Hozanna na de wedstrijd, maar vind het wel een realistische kijk op Salah.
 
Dante
 
3
4 november 2017 om 21:06
Zou het heel jammer vinden, want vind die bilic altijd wel een aardige kerel. Maar eerlijk is eerlijk ze presteren al vrij lang ondermaats.
 
xigerAwRr
 
0
5 november 2017 om 03:26
Heb precies hetzelfde als jij. Bilic komt altijd als een sympathieke en goede trainer over, maar het zit hem dit Seizoen niet echt mee
 
Schop1989
 
0
5 november 2017 om 20:52
True, maar je ziet wel dat de spelers vol gas voor hem gaan en dat zie je niet vaak. Dus als persoon is Bilic de juiste man.
 
Darth Vader
 
2
4 november 2017 om 21:54
Salah alweer belangrijk voor liverpool. Hij is misschien de beste aankoop van dit seizoen in de premier league.
 
 
0
5 november 2017 om 06:42
Helaas heb ik de wedstrijd niet gezien andere kon ik een posieve analyse inbrengen