'Onvrede over gesprekken; Liverpool vreest nieuw Wijnaldum-scenario'
Maandag, 19 juli 2021 om 10:46

De contractonderhandelingen tussen Liverpool en Jordan Henderson verlopen allesbehalve voorspoedig, zo weet The Athletic maandag te onthullen. Er wordt door beide partijen al weken gesproken over verlenging van het tot medio 2023 lopende contract, maar voorlopig is een akkoord verder weg dan ooit. In de Engelse media houdt men er serieus rekening mee dat de 31-jarige Henderson, sinds 2011 verbonden aan Liverpool, voortijdig vertrekt, ook al wil manager Jürgen Klopp hem dolgraag behouden.

De insteek van zowel Liverpool als Henderson blijft echter om de samenwerking een vervolg te geven. The Reds willen ten koste van alles een Georginio Wijnaldum-scenario voorkomen, zo klinkt het. De kampioen van 2020 dacht vorig jaar dat het verlengen van de verbintenis van de Oranje-international slechts een kwestie van tijd zou zijn. Een nieuw contract kwam echter nooit op tafel en de teleurgestelde Wijnaldum besloot uiteindelijk om Liverpool transfervrij in te ruilen voor Paris Saint-Germain.

The Athletic rept wat betreft de onderhandelingen met Henderson over een 'ingewikkelde en gevoelige situatie'. Het gaat de middenvelder niet om geld, maar om het gevoel belangrijk gevonden te worden. De impasse tussen club en speler zou achter de schermen zelfs voor een hoop onvrede zorgen. De Daily Express weet te melden dat PSG de situatie rondom Henderson op de voet volgt. Trainer Mauricio Pochettino is gecharmeerd van de ervaren middenvelder, die bijna 400 wedstrijden in het shirt van Liverpool achter zijn naam heeft staan. Hij zou ook wel wat voelen voor een hernieuwde samenwerking met Luis Suárez, die sinds vorig jaar actief is voor Atlético Madrid.

Volgens de Daily Express heeft technisch directeur Michael Edwards bij Liverpool grotere prioriteiten op zijn lijstje staan dan het verlengen van het contract van Henderson, wat de stroeve onderhandelingen zou kunnen verklaren. Naar verluidt geniet het verlengen van de verbintenissen van Virgil van Dijk, Sadio Mané, Mohamed Salah en Roberto Firmino de voorkeur, terwijl daarnaast steeds meer wordt ingezet op de doorstroming van jeugdspelers. De Brazilianen Alisson en Fabinho zetten als alles goed verloopt sowieso binnenkort hun handtekening onder een nieuw contract.

Meer nieuws
   
16:52
16:52
Zwaargewicht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
7
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
18
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
54
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Woody19
 
26
19 juli 2021 om 11:13
Ik verbaas me altijd over het feit dat de technische managers / directeuren "andere prioriteiten" hebben. ik snap dat de ene speler belangrijker kan zijn dan de andere. Maar een werkdag heeft minimaal 8 uur erin en een werkweek bestaat uit 5 dagen. Zijn ze dan per speler een hele dag bezig met onderhandelen, nadenken etc etc. Als ik zo lang doe over mijn personeel of het onderhandelen met klanten dan heb ik maar een arm en klein bedrijf. Maar goed, het zal wel aan mij liggen. Ik zou als organisatie eerder inzetten op efficiëntere managers als ik dit zo zie.
 
La~Decima
 
37
19 juli 2021 om 11:25
Ik verwacht dat deze mensen het oprecht heel druk hebben. Ze praten met heel veel interne en externe partijen en zullen waarschijnlijk van hop naar her vliegen, veel informatie moeten opnemen en alles moeten voorbereiden. Probeer maar eens een afspraak in te plannen bij een manager van een segment of afdeling van een middelgroot bedrijf aan het eind/begin van het jaar, dan ben je zo een maand verder. Ben benieuwd hoe zo n director of football's werkdag eruit gedurende de transferperiode. Misschien dat @Voetbalzone hier een leuk artikel van kan maken.
 
olesmit
 
3
19 juli 2021 om 12:33
Ze zullen het vast druk hebben, maar bij zo`n grote organisatie heeft een technisch directeur een team van managers onder zich.
 
GunneRo
 
4
19 juli 2021 om 12:43
Michael Edwards zal genoeg personeel tot zijn beschikking hebben om oa de juridische, financiële afspraken in het contract vast te stellen. En staf die meedenkt over de koers, bv van wie uit de jeugd wordt verwacht dat ze doorstromen? Welke visie hebben ze voor de nabije toekomst? Welke gewenste versterkingen staan op shortlist? Tijdgebrek zal hier niet het issue zijn. Met Henderson zitten ze wellicht in een lastig pakket. Fabinho krijgt duidelijk de voorkeur als controlerende middenvelder. Op de andere twee posities wil Klopp wellicht twee allrounders en ziet hij geen ruimte voor Henderson. Met Van Dijk, Konaté en Gomez is de verwachting niet dat Fabinho naar verdediging teruggeschoven wordt. Dan heb je een 31-jarige speler, die speeltijd, en een lang contract met opwaardering verwacht. Wat ze niet kunnen of willen bieden. Dit zou in mijn ogen een fantastische versterking zijn voor Arsenal. Ervaring op hoogste niveau, Engels en een leider. Mooie combi mogelijk met Partey. Dromen mag
 
Heuvel 1974
 
0
19 juli 2021 om 12:37
Het punt zal hem vooral liggen in de vraag of er nog wat geld beschikbaar is. Dat zal de rede zijn dat de andere voor gaan.
 
SpeedyAFC
 
2
19 juli 2021 om 13:01
Ik denk niet dat het probleem hier niet tijd is, maar eerder salaris budget.
 
LFCHEE
 
10
19 juli 2021 om 11:41
Ik zou persoonlijk henderson als een van de eersten proberen te verlengen. De man is onmisbaar voor dit elftal met z'n crosspasses, leiderschap en bovendien zijn geliefde status onder de fans als aanvoerder en als mens . Hoop echt echt niet dat die vertrekt en dat die gewoon zn carrière af gaat sluiten bij liverpool
 
The Utopian
 
7
19 juli 2021 om 12:08
Mwa, Henderson is net als wijnaldum prima vervangbaar voor een club als Liverpool.
 
PoetryInMotion
 
10
19 juli 2021 om 12:33
Liverpool verliest veel meer punten zonder Henderson dan met Henderson. Dus op basis van cijfers is dit sowieso al niet waar. Henderson's voetballende kwaliteiten zijn echt top, maar inderdaad: er zijn meerdere top middenvelders, dus wat dat betreft vervangbaar. Zijn kwaliteiten als aanvoerder, werkethiek en discipline zijn echter ongeëvenaard. Ik zou echt geen een speler kunnen noemen die zo'n goede aanvoerder is als Henderson. Wat dat betreft dus onvervangbaar, zo'n leider wenst elk team te hebben en Liverpool moet hem dus koste wat het kost behouden.
 
Heuvel 1974
 
14
19 juli 2021 om 12:40
Wijnaldum prima vervangbaar? Mijn type speler is het ook niet, maar ze hebben al meerdere spelers gehaald in voorgaande jaren die Wijnaldum wel even uit het elftal zouden spelen. En toch speelde Wijnaldum zowat elke wedstrijd.
 
29er
 
3
19 juli 2021 om 12:35
Hmm, interessant. Heb je voorbeelden van situaties waarbij hij het al niet meer kon belopen of aanwijzingen dat dit de komende tijd wel gaat gebeuren?
 
RamonDiaz
 
3
19 juli 2021 om 12:16
Ik ga toch steeds twijfelen of Pochettino de juiste trainer voor PSG is, Wijnaldum, Suarez, Henderson zijn voor veel clubs uitstekende spelers maar als je als PSG bij de elite zit dan vind ik dit alledrie keuze voor de breedte en wordt je als topclub niet heel veel sterker van.
 
spursfan96
 
0
19 juli 2021 om 13:29
Ik dacht zelf dat ze met de hereniging met Suarez bedoelden dat Henderson naar Atletico Madrid verkaste. Ik kan me niet heugen dat Pochettino en Suarez eerder hebben samengewerkt.
 
Trotski
 
2
19 juli 2021 om 12:18
Ik vind dit toch een vreemd verhaal. Enerzijds is the Athletic doorgaans goed ingelicht mbt Liverpool, maar ik kan me niet voorstellen dat er iemand bij Liverpool twijfelt aan de belangrijke rol die Henderson op en naast het veld speelt. Als het bij Henderson niet om het geld gaat kan ik me bijna niet voorstellen dat dit niet makkelijk rond komt
 
Trotski
 
1
19 juli 2021 om 12:20
Enige pijnpunt dat ik wellicht kan bedenken is de contractsduur. Hoewel Henderson nog prima mee kan is 31 natuurlijk een leeftijd waarop je als club geen 4 jaar oid gaat toevoegen terwijl je dat als speler wel kunt willen
 
Bongiorno
 
4
19 juli 2021 om 12:20
Henderson was jarenlang inconsistente middelmaat, maar de afgelopen 5, 6 jaar heeft ie eindelijk zijn plek gevonden in die halve rol tussen 6 en 8. Klopp is gek op dat soort voetballers. Geen klassieke pure spelers voor een rol, maar dubbelfuncties die tegelijk worden uitgevoerd. Daarom werkte het voor Klopp ook heel goed met Firmino, maar waren andere spitsen eigenlijk alleen een flop onder Klopp.
 
Emiliogaviria
 
1
19 juli 2021 om 12:48
Ik vind Henderson een fantastische speler, maar wel een fantastische speler voor het systeem van Klopp. Ik betwijfel het of Henderson elders zo een status gaat bemachtigen als bij Liverpool. Bij een andere club wordt het gewoon een nieuwe speler, maar bij Liverpool is het een held. Ik denk dat Henderson dat zelf ook wel weet , en dat deze berichtgeving regelrecht verwezen mag worden naar het rijk der fabelen.
 
RM1335
 
0
19 juli 2021 om 14:53
Henderson speelt beter bij Liverpool dan bij Engeland, dat is een wereld van verschil, wat hij bij de club laat zien. Daar verkijk je je makkelijk op. Na een slecht seizoen lijkt het me goed om een van je basiskrachten dan nog even niet te laten gaan.
 
BaerBeerenbrood046
 
0
20 juli 2021 om 05:32
Dat geldwolf wijnaldum gratis is vertrokken, daar mag liverpool alleen maar blij om zijn. Dat is een speler zonder "liverpool hart" en zo'n voetballertjes heb je niet nodig. Als je liever in een mindere competitie speelt, zegt dat toch genoeg? Henderson is een ander probleem, daar vindt men moeilijker een vervanger voor maar als hij ook meer centjes eist, laat ook hem dan maar vertrekken. Ik neem aan dat hij dankzij zijn salaris bij liverpool ook financieel binnen is en als hij denkt dat hij dankzij "die knaak" bij een andere club ook zoveel wordt gewaardeerd, let him go. Wijnaldum zal over 'n paar maanden ook wel spijt van zijn besluit krijgen en inzien dat de Franse competitie zeker 2 stappen achteruit is.
 
BaerBeerenbrood046
 
0
20 juli 2021 om 05:35
Als Henderson net als geldwolf wijnaldum denkt dat hij dankzij "die knaak" extra ook gelukkig wordt in een mindere competitie, let him also go. Want laten we eerlijk zijn...competitie in frankrijk is toch zeker 2 stappen achteruit?
 
TikkiTakkaToch
 
0
20 juli 2021 om 11:53
Belangrijke aanvoerder, technisch niet extreem goed, maar compenseert dit met temperament en passie voor z`n club. Ken oprecht geen speler daar die zoveel om FC Liverpool geeft als Hendo. Zeer goede Captain die deze rol perfect weet in te vullen.