Ook vertrek van Olivier Boscagli dreigt: 'PSV kan moeilijk nee zeggen'
Dinsdag, 7 mei 2024 om 09:20

De geschiedenis lijkt zich bij PSV te herhalen. PSV dreigt opnieuw enkele smaakmakers te verliezen na een overtuigend kampioenschap. Joey Veerman, Johan Bakayoko en Olivier Boscagli zijn allen 'hot', zo schrijft Jeroen Kapteijns namens De Telegraaf.

De laatste keer dat PSV zo dominant kampioen werd, in het seizoen 2014/15, maakten Memphis Depay en Georginio Wijnaldum direct toptransfers. De Eindhovenaren moeten na de kersverse landstitel opnieuw vrezen voor een vertrek van enkele smaakmakers.

Volgens Kapteijns zijn Johan Bakayoko en Joey Veerman momenteel de twee meest gewilde spelers. De Volendamse middenvelder kan terugkijken op een uitstekend seizoen en staat inmiddels op de lijst bij clubs in Duitsland, Engeland, Spanje en Italië, terwijl Bakayoko zeer gewild is in Engeland.

Voor Boscagli zou volop interesse vanuit zijn vaderland Frankrijk zijn, al worden er geen specifieke clubs genoemd. "De 26-jarige verdediger ligt nog slechts tot medio 2025 vast in Eindhoven, waardoor PSV moeilijk nee kan zeggen als er een club voor hem concreet wordt", aldus Kapteijns.

De landskampioen wil wel ver gaan om Veerman nog langer vast te leggen in het Philips Stadion. Gesprekken over het openbreken en verlengen van zijn verbintenis, die over twee seizoenen afloopt, hebben de afgelopen maanden plaatsgevonden. Die staan nu echter op een laag pitje.

"Hij ligt nog twee jaar vast en hopelijk wordt dat nog langer", aldus technisch directeur Earnest Stewart. "Daar zijn we al een tijdje mee bezig. Joey is een geweldige speler en we willen hem graag behouden."

Daarnaast is een langer verblijf van basisspeler André Ramalho onzeker. In de breedte gaat er ook genoeg veranderen. Reservedoelman Joël Drommel en Patrick van Aanholt overwegen een vertrek, terwijl Armel Bella-Kotchap (einde uitleenbeurt) en Shurandy Sambo (transfervrij naar Burnley) sowieso aan hun laatste weken bij PSV bezig zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
18:31
18:31
Ajax wil zo snel mogelijk af van drietal: 'Ze vormen een eiland in de groep'
23
   
18:00
18:00
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Rayo Vallecano
9
   
18:00
18:00
Live meepraten in LaLiga: Villarreal - Real Madrid
3
   
18:00
18:00
Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
19
   
17:54
17:54
Kramer rookt sigaar en zingt bekend Feyenoord-liedje in kleedkamer van RKC
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (46)

 
Ali Boembari
 
18
7 mei 2024 om 09:29
Welkom bij de keerzijde van succes in het Nederlandse voetbal. Succes PSV en Feyenoord aankomende zomer.
 
jeffrey0487
 
1
7 mei 2024 om 09:32
Precies dat is het nadeel van succes maar welk voordeel heeft zijn na deel.
 
4fRedondo
 
18
7 mei 2024 om 10:26
En daarom slaat het ook nergens op om PSV de komende jaren met 100% zekerheid als kampioen te voorspellen zoals de analisten op tv doen. Ajax is het ultieme voorbeeld. Maar ook dit seizoen. Feyenoord doet het beter dan afgelopen seizoen, maar toch is PSV met een straatlengte voorsprong al kampioen. Psv heeft echt goed ingekocht/gehuurd (veel spelers wilde Feyenoord ook hebben, maar Feyenoord kan (nog) niet tegen het salarishuis van Psv opboksen. Dat icm de wederopstanding van Luuk + Boscagli en een aantal toptalenten en je bent meteen titelfavoriet. Dest, Tillman, Veerman, Boscagli en Bakayoko vertrekken, zie dat eerst maar weer op te vullen. Voor Feyenoord idem dito met Slot, Hancko, Geertruida, Wieffer, Timber en Gimenez. Ajax kan zo maar weer na de transferzomer favoriet zijn voor de titel.
 
PSVChamps
 
6
7 mei 2024 om 10:31
Voordeel is wel dat je trainer blijft en het team in die zin kan bijschaven waar er spelers vertrekken en ook daar waar betere spelers nodig zijn. Het gaat vaak mis of lastig worden wanneer je trainer EN sleutelspelers in een keer vertrekken.... Zie Ten Hag en Ajax.... Dit is iets waar Feyenoord wel last van kan hebben.
 
Woenselaar
 
6
7 mei 2024 om 11:26
Net als de speculatie van die analisten die PSV nu alweer bombarderen tot favoriet, slaan jouw voorspellingen van de mutaties in de selectie net zo goed nergens op 4fredondo.
 
4fRedondo
 
1
7 mei 2024 om 12:55
Het gaat er niet om of de spelers wel of niet vertrekken. Een aantal ontkom je als Nl'se club niet aan. Het punt wat ik wil maken is dat je bij goed inkopen meedoet om de titel in NL. Ja, je moet het wel tot een eenheid zien te smeden. Maar bij de ene speler (bijv. Schouten) gaat dat makkelijker dan bij een ander (bijv. Mannsverk). Voor Psv en Feyenoord zal het moeilijker worden om vertrekkende spelers te vervangen. Meestal ga je erop achteruit. Ajax daarentegen kan er alleen maar op vooruit gaan muv Brobbey.
 
London Calling
 
1
7 mei 2024 om 13:07
@psvchamps Het wordt alleen lastig bijschaven als de halve basis en een flink deel van de bank vertrekt en dat zou zo maar kunnen bij Psv. Dest en Tillman zijn gehuurd. Het contract van Ramalho loopt af. Boscagli, Mauro Junior, Benitez en Teze hebben nog maar een contract voor een jaar, ik denk niet dat PSV die graag transfervrij de deur uit ziet lopen dus daar moeten ze in ieder geval iets mee deze zomer (verengen kan natuurlijk ook). Aan Bakayoko wordt al 2 jaar elke zomer getrokken en volgens mij gaar iedereen er wel van uit dat hij deze zomer vertrekt. En Veerman aast ook op een transfer en wees niet voor niets een nieuw contract voorstel af. Ze zullen niet allemaal vertrekken. Maar ik denk niet dat je gek op moet kijken wanneer er 5 of 6 basis spelers op 1 september niet meer bij zijn. Bij Ajax zijn er onder ten Hag nooit zo veel basis spelers in een keer vertrokken (daat waren er elk jaar, met uitzondering van de Covid zomer, een stuk of 4). Ik denk dat je de situatie beter met Slot bij Feyenoord kan vergelijken na het conference league seizoen. Toen moesten er 14 spelers ingepast worden en werden ze uiteindelijk toch kampioen na een moeizaam begin, maar het was voor Slot toch vooral opnieuw bouwen en niet bijschaven dat jaar. Het bijschaven hadden we dit seizoen moeten zien (en misschien zagen we dat ook wel maar PSV was te goed).
 
Woenselaar
 
4
7 mei 2024 om 13:25
Dat vind ik wel een hele bijzondere gedachtegang haha. Je kan toch ook zeggen dat Ajax alle zeilen bij moet zetten om überhaupt een selectie te smeden die mee kan doen? Ik bedoel, de afstand was enorm groot dit jaar. Verder bouwen versus opnieuw bouwen. Ik zou het wel weten.
 
Pesso-PSV
 
0
7 mei 2024 om 11:02
Ik zou het jammer vinden als hij zou vertrekken. Maar er is nog niks besloten. Het kan ook dat hij hopelijk blijft.
 
CROOSWYKER
 
1
7 mei 2024 om 18:04
Feyenoord verlies al een paar jaar veel spelers maar toch staat er steeds een nieuw goed elftal ,alleen is er geen Arne slot meer en moeten we afwachtennhoe het gaat lopen
 
Ali Boembari
 
0
8 mei 2024 om 12:10
Daar is Feyenoord niet de enige in hoor. Je moet inderdaad ieder jaar weer hopen dat je club een schot in de roos doet qua aankopen. Alleen als de topspelers en je trainer vertrekt wordt het natuurlijk wel een lastig verhaal.
 
rbn_
 
3
7 mei 2024 om 09:34
Het was logisch dat Brands aangaf dat er maar 1 of 2 belangrijke spelers zouden vertrekken maar volgens Transfermarkt heeft vrijwel heel de verdediging maximaal een contract tot 2025. 2024: Ramalho, Van Aanholt (gehuurd), Sambo, Dest (blijft wellicht langer maar langdurig geblesseerd), Bella-Kotchap (gehuurd). 2025: Benitez, Boscagli, Mauro, Obispo, Teze. Bakayoko zie ik sowieso wel vertrekken en dan Veerman nog die in belangstelling staat bij veel clubs. Als het dus een beetje tegen zit dan krijgt PSV net als Ajax en Feyenoord een ongekend grote renovatie.
 
MessiBazoer
 
1
7 mei 2024 om 09:37
Onvermijdelijk inderdaad. Ze hadden beter wat eerder kunnen verlengen met sommige spelers. Ze staan nu niet heel erg sterk wat dat betreft.
 
RP81
 
13
7 mei 2024 om 09:40
Klopt, al krijgt PSV vooral als collectief de lof en zijn spelers daardoor mss iets makkelijker vervangbaar zonder het collectief aan te tasten. Bakayoko en Veerman zullen wel vertrekken, maar je krijgt eigenlijk al Lang en Saibari ervoor terug. Een drukke zomer zal het iig wel worden
 
Deenb
 
8
7 mei 2024 om 09:34
Welke club is voor Boscagli aantrekkelijk in Frankrijk, even serieus? PSG natuurlijk maar dat is niet realistisch. Marseille of Monaco heb je misschien een beter salaris maar sportief geen stap vooruit? Snap dat hij misschien in vaderland wil voetballen maar sportief gezien is dat geen stap vooruit.
 
hafcahaas
 
11
7 mei 2024 om 09:47
Denk Monaco of Lille. Strijden om plek 2/3 en dus CL spelen en een beter salaris plus in eigen land. Sportief gezien in ieder geval geen stapje terug.
 
OnsBerry
 
9
7 mei 2024 om 10:21
Boscagli is een Monegask, dus als die interesse hebben, dan kan ik me goed voorstellen dat hij dat wel als een mooie stap ziet. Aan de andere kant is hij pas 26, misschien wil hij het eerder nog eerst proberen in een topcompetitie als daar interesse is.
 
Diego_Forlan
 
0
7 mei 2024 om 12:00
Het is daarentegen ook geen stap terug. Vooropgesteld salaris, daarnaast waarschijnlijk emotionele binding met de regio als Monegask en in principe ook vaak CL en een sterkere competitie.
 
RP81
 
0
7 mei 2024 om 09:37
Zou Boscagli naar Frankrijk willen? Is imo niet per se een verbetering. Het moet sowieso een club zijn die CL speelt dan. PSG gaat niet gebeuren en de rest van Frankrijk is nou niet per se aansprekend en de competitie is ook niet geweldig. Lekker weer met PSV de CL in zou je dan zeggen.
 
Lierse1997
 
3
7 mei 2024 om 10:11
Het is natuurlijk een Fransman.
 
Kenada
 
7
7 mei 2024 om 09:47
Ook als Boscagli niet verlengd, niet verkopen. Hij is zo belangrijk vanuit achteruit. Kun je beter een jaartje houden en dan gratis laten vertrekken.
 
STORING
 
13
7 mei 2024 om 09:48
Er zijn twee dingen waarvan ik vind dat Stewart het beter kon doen. 1 daarvan is dat er teveel contracten aflopen in 2025 en er meer aanstalten gemaakt moest worden om deze te verlengen. Het is voer voor gezeik als je daar te lang mee wacht. Een Boscagli is voor PSV een sterkhouder. Die moet je een lang en verbeterd contract geven en belangrijk laten voelen. Het tweede waarvan ik vind dat het beter kon is de ernstige verwaarlozing van Jong PSV. Er loopt zowat niks rond waarvan je denkt dat het een grote speler word en de resultaten daar zijn belabberd. Jevon Simons speelt redelijk goed maar de rest is echt niks. Hoezo is Jong PSV niet vorige zomer of in de winter aangevuld met aangekocht talent? PSV is een verkoopclub dus contracten en Jong PSV moeten dik in orde zijn. Spelerscontracten tot 2025: Benitez, Luuk de Jong, Mauro Jr, Boscagli, Teze, Land en Obispo. Ledezma en Oppegard ook maar die mogen weg. Terwijl een Nassoh ook een aflopend contract had en je daar eigenlijk een prima bedragje of doorverkooppercentage voor kon vangen.
 
RP81
 
0
7 mei 2024 om 09:54
Ook dat hoort denk ik bij de keerzijde van succes, jeugd stroomt niet meer zo 1,2,3 door als je moet concurreren met aankopen van het kaliber Schouten en Lang. Ik het verleden stroomde de talenten ook al niet over. Elk jaar 1 zou al geweldig zijn, komend seizoen Land zou prima zijn. Het meerendeel van de Jong spelers redt het toch niet.
 
STORING
 
10
7 mei 2024 om 10:09
We hadden vroeger Dszudszak. Die vertrok en toen kwam Mertens. Die werd opgevolgd door Depay (jeugd). Die werd opgevolgd door Bergwijn (jeugd). Die werd opgevolgd door Gakpo (jeugd). En dan Vertessen (jeugd), Malen (toekomstgericht ingekocht) en aan de andere kant Ihattaren (jeugd), Madueke (jeugd) en opgevolgd door Bakayoko (jeugd). Het heeft helemaal niks te maken met de keerzijde van succes. In de PSV jeugd zaten altijd parels die later klaar stonden maar de jeugdopleiding is al een tijdje flink verwaarloosd. Ik vraag mijzelf vaak af of ik dat in lijn kan zien met dat Ernest Faber hoofd jeugdopleidingen is.
 
Psv-er!
 
14
7 mei 2024 om 11:18
Hoezo verwaarloosd? Saibari is dit seizoen doorgebroken en Land en Babadi zijn toch grote talenten?
 
Benzema.
 
1
7 mei 2024 om 11:28
Dat is natuurlijk eerder uitzondering dan de standaard. Je kan niet altijd parels klaar hebben staan. Dat gebeurd bijna nergens.
 
RP81
 
1
7 mei 2024 om 12:18
Je noemt precies op wat ik aangeef, iedere keer 1 speler. Laat dat dit jaar Land zijn, dan blijven we op schema, het is een alleen een keer geen aanvaller. Elk jaar 4-5 spelers uit eigen jeugd pst volgens mij bij geen enkele topclub.
 
Davilla_7
 
0
7 mei 2024 om 10:03
Het laten gaan van Vertessen en het niet halen van een vervanger is ook een grote fout geweest. Net als de Babadi soap. De contractverlenging van Babadi heeft bijna een jaar geduurd en hiermee is precedent geschept aan andere spelers om PSV zo lang mogelijk aan het lijntje te houden en het onderste uit de kan te halen. Dit is een van de redenen waarom de contractverlengingen nu zo moeizaam verlopen Wat ik Stewart ook kwalijk neem is het niet aantrekken van een centrale verdediger. Het is al jarenlang bekend dat er een rechtercentrale verdediger moest worden gehaald en pas op de allerlaatste dag van de markt kwam Stewart in actie met het huren van Bella Kotchap, een paniek move Tot slot haalde John de Jong inderdaad nog geregeld pareltjes als Saibari en Bakayoko naar PSV, die vroeg gescout werden en vanuit Jong PSV de stap naar het eerste konden maken. Stewart komt aanzetten met categorie Egan Riley Als we kijken naar het basiselftal van PSV dan bestond deze de afgelopen maanden slechts uit 2, max 3, spelers die door Stewart zijn aangetrokken. Ik denk dat we de impact van Stewart op de titel een beetje overschatten
 
barcalover123
 
12
7 mei 2024 om 10:21
Dvilla dit seizoen heb je al goed laten blijken dat je niet zo’n fan bent van Stewart. Ik zie je eigenlijk alleen de dingen benoemen die hij niet goed doet. Je zegt hij haalt 2/3 speler maar dat zijn wel de spelers die het verschil maken toch? Dest en Tillman waren allebei ongelofelijk belangrijk voor psv. Pepi die zijn doelpunten ook heeft gemaakt. Schouten ga ik het niet eens over hebben en dan nog het belangrijkste, het aantrekken van Bosz.
 
STORING
 
0
7 mei 2024 om 10:23
Ik las gister een reactie van je dat dit kampioenschap voor een groot deel ook toebehoort een John de Jong en ben het daar volledig mee eens. Hij heeft Madueke en Sangaré gekocht en die verkopen heeft PSV de nodige ademruimte gegeven. En dan nog de komst van Bakayoko en Saibari. En ik denk dat hij hoofdscout was toen Boscagli kwam. Hij heeft veel miskopen gedaan en voor bepaalde spelers teveel betaald maar hij kwam ook met prima spelers. Stewart heeft Schouten, Bella Kotchap en Noa Lang gehaald. Buiten de centrale verdedigers dus goede aankopen gedaan. Maar de spelerscontracten zijn slecht aangepakt. En het niet vervangen van Vertessen inderdaad ook. Het is niet alleen het niet vervangen van Vertressen, het is ook vooruit kijken. Je weet dat Bakayoko gaat vertrekken, hoe ideaal zou het zijn om iemand dan alvast een halfjaartje te laten rijpen in zijn schaduw. Wat de jeugd betreft geef ik Stewart de voordeel van de twijfel. Hij zat er pas sinds de zomer en had andere prioriteiten te stellen. Maar als er niet snel flink word geïnvesteerd in de jeugd is de jeugdopleiding niet alleen verwaarloosd maar heb je gefaald omdat je toekomstig kapitaal hebt laten verbleken. Zelden zo een slecht Jong PSV gezien.
 
barcalover123
 
3
7 mei 2024 om 10:27
Storing dan heeft John de Jong Boscagli gescout als back, iets wat hij dus helemaal niet is. Als onze vriendelijke Duitser niet had besloten Boscagli centraal te zetten dan hadden we het bestempeld als slecht aankoop.
 
STORING
 
0
7 mei 2024 om 10:39
Of als 6? Het was Van Bommel die er volgens mij een back in zag. Het was hoe dan ook een goedkoop, creatief gescoute prima speler voor PSV en het is aan de coach wat hij ermee moet. Mauro Jr is ook als 10 gescout. Zo zie ik ze graag komen. Jong, goedkoop, creatief gescout en in potentie hele goede spelers. En als het er niet uit komt ben je ook niet veel geld kwijt geraakt.
 
Davilla_7
 
1
7 mei 2024 om 10:51
Barcalover123, ik probeer wat tegengeluid te bieden aan de massale lofzang die Stewart van veel mensen ontvangt. Maar als ik het zo opsom, dan vind ik dat er oprecht best veel zaken zijn die je Stewart kunt verwijten (zie mijn vorige post). En natuurlijk: Schouten is een fantastische aankoop, een van de beste van de laatste jaren. En Dest en Tillman zijn ook fantastisch, maar die zijn wel slechts gehuurd hè. En het is nog maar afwachten of ze langer in Eindhoven blijven. Met een vergelijkbare constructie haalde John de Jong Xavi Simons en Gerrit Branthwaite naar PSV, en die haalde daar bovenop ook nog een hoop pareltjes die later heel veel marktwaarde vertegenwoordigden voor de club (Madueke, Bakayoko, Sangaré, Saibari, Veerman, Boscagli om er een paar te noemen). Het lijstje van Stewart is minder indrukwekkend, vind ik. En Boscagli werd toch gewoon als multifunctionele CV van Nice aangetrokken? Bommel stelde hem op als linksback mede vanwege de rare situatie omtrent Toni Lato als ik het me goed herinner. Eigenlijk wat Storing hierboven ook al zegt
 
Woenselaar
 
5
7 mei 2024 om 11:11
Davilla, je benoemt drie spelers die in jouw woorden 'fantastisch' zijn, maar verwijt hem wel veel zaken. Dat klopt gewoon niet. Je hebt meermaals laten blijken na de transfer van Vertessen niet geheel objectief te kunnen kijken naar zijn prestaties. Diezelfde jongen die aangaf dat hij zich niet thuis voelde in het team en er achter de schermen alles aan deed om te vertrekken. Ja, Stewart heeft nog een hoop werk te doen maar vergeet niet dat hij er pas een jaar zit en de selectie wel gewoon kampioenswaardig was. Of dit nou aangeleverd was door voorgangers of niet, hij heeft gericht versterkt en met succes. Zonder daarbij voorbij te gaan aan het knappe voorwerk van RvN en de aantal geslaagde transfers van JdJ. Dat je zijn lijstje minder indrukwekkend noemt slaat natuurlijk nergens op. Je vergelijkt een periode van 4 jaar als TD inclusief voortraject als hoofdscout met een TD die er net een jaar zit. Dat is gewoon niet fair.
 
Davilla_7
 
1
7 mei 2024 om 11:28
Stewart heeft 1 fantastische aankoop en 2 fantastische huurtransfers gedaan, maar daar tegenover staan heel veel dingen die hij niet goed heeft gedaan. Waarom klopt dat niet? Het een sluit het ander toch niet uit? Vertessen gaf vlak voor zijn vertrek in een interview aan dat hij er ook vrede mee zou hebben om het seizoen bij PSV af te maken en hier kampioen te worden. Dat hij per se wegwilde is onzin. Dat was pas het geval nadat PSV hem de transfer naar Union Berlim al had vrijgegeven maar door de blessure van Lang ineens moeilijk ging doen. Logisch dat Vertessen daarover pissig was. En het lijstje van spelers dat Stewart heeft gehaald en veel kapitaal vertegenwoordigt staat vooralsnog op 1: Schouten. Tillman, Dest en Kotchap zijn geen eigendom van PSV, Pepi is voorlopig een bankzitter, Lang en Lozano hebben het om uiteenlopende redenen nog niet kunnen laten zien. Zelfs als ik het lijstje van JdJ door vier deel is de zijne indrukwekkender; John keek veel meer naar de toekomstbestendigheid van de selectie met aankopen van het type Boscagli, Bakayoko, Land (ook door John gehaald), Saibari, Sangaré, Madueke, Veerman). Allemaal jonge twintigers of zelfs tieners toen ze naar PSV kwamen. We kunnen objectief vaststellen dat Stewart op dit gebied achterblijft daar hij nog nauwelijks transfers van deze categorie heeft gedaan
 
Andres13
 
3
7 mei 2024 om 12:23
Vergeet ook niet dat Stewart verantwoordelijk is voor het aanstellen van Bosz en zijn staf. Het snel doorpakken na het vertrek van Ruud voordat Ajax alsnog zou doorschakelen naar Bosz is een sterk staaltje van daadkracht en onderhandelingskwaliteiten. En hoezo is Schouten geen eigendom van PSV? Van wat ik weet is hij niet gehuurd. En Dest en Tillman hebben een aantrekkelijke koopclausule, al kan Bayern het wel bij Tillman afkopen. Ik geef je wel gelijk dat Stewart de aflopende contracten beter kon aanpakken, maar vrijwel elke transfer van afgelopen zomer was gewoon raak. Dat is heel knap voor een TD.
 
Davilla_7
 
0
7 mei 2024 om 13:10
Ik probeer ook aan te geven dat Schouten dus die enige is, maar misschien een beetje onduidelijk geformuleerd. En Stewart verdient inderdaad credits voor het aanstellen van Bosz maar hij gaf ook aan gewoon met RvN door te zijn gegaan als RvN niet zelf was opgestapt. En Lang, Lozano en Kotchap waren toch niet per se raak?
 
Woenselaar
 
0
7 mei 2024 om 13:33
Lang en Lozano zijn geen voltreffers maar alles behalve missers. Die gaven de vleugels het nodige gevaar. Beide zijn nog steeds even veel waard en Lang kan, mits fit, volgend jaar gaan vlammen. de JC schaal is natuurlijk wel op zijn conto te schrijven maar goed, dat is bijzaak. Kotchap was natuurlijk wel een misser van jewelste. Vreemd genoeg is dat een positie waar Td's bij PSV al jaren verzaken.
 
Davilla_7
 
0
7 mei 2024 om 14:19
Eens Woenselaar. Bij zowel Lozano als Lang een ongelukkige samenloop van omstandigheden, dat verwijt ik Ernie ook niet. Hooguit had hij de aankoop van Lang op basis van diens karakter kunnen afblazen maar dat is weer een andere discussie
 
Woenselaar
 
0
7 mei 2024 om 14:26
Vond de belediging die Guus Til maakte erger
 
FCkorsou
 
0
7 mei 2024 om 10:39
Mwa, ik weet niet hoezeer je Stewart dat kan kwalijk nemen eerlijk gezegd. Bij mij leeft meer het gevoel dat het een nadeel is geweest dat je een periode zonder TD hebt gezeten. Ook het vrij late vertrek van RVN heeft hier niet bij meegeholpen, waardoor de prioriteiten anders kwamen te liggen of processen vertraagd werden. Maar ik moet ook toegeven, ik had niet verwacht dat Teze zo een goed seizoen zou hebben. Of dat Boscagli zich zo zou herpakken na zijn zware blessure. Dus mss wel logisch dat PSV ook een beetje afwachtend was.
 
Woenselaar
 
7
7 mei 2024 om 10:41
Je moet niet vergeten dat Bakayoko en Babadi vervroegd uit Jong zijn gehaald omdat er noodzaak was. Vergeet niet dat de heren 18 en 20 jaar oud zijn. Die zouden normaal gesproken nu een keer mee mogen trainen. Jesper Uneken deed het aardig, Jason van Duiven heeft moeite bij Almere, van de Blaak is een groot verdedigend talent, Tygo Land heeft vlieguren mogen maken en Kwaaitaal is ook een leuk talent. Niet voor niets dat de jong/ o23 selectie hoge ogen gooide in de Premier League International Cup. Ik kan me daarom niet vinden in je oordeel ernstige verwaarlozing want er komt zeker talent aan. Wat betreft contracten mag Stewart aan de bak inderdaad. Maar je moet niet vergeten dat een contract door twee partijen getekend moet worden. Veel van die aflopende contracten zou je als TD normaliter al ruim van tevoren verlengd hebben maar hij werd met een bak aan aflopende contracten opgezadeld die hij eerst nog uit de weg moest ruimen. Dus wat dat betreft snap ik dat het lang duurde met de contracten die deze zomer af liepen. Wel met je eens dat de contracten tot 2025 al duidelijker hadden moeten zijn. Maar wie weet komt er nu het kampioenschap definitief binnen is snel duidelijkheid.
 
Feliix
 
7
7 mei 2024 om 10:11
Het verlengen van bepaalde contracten is misschien nog wel belangrijker dan het binnenhalen van nieuwe toppers. Ik zou er echt ziek van zijn als Boscagli gaat, ben een groot fan van hem. Zou het vanuit hem ook wel begrijpen, zit er al 6 jaar, nog 1 jaar contract. Wat mij betreft blijft hij er nog 5 maar dat zal wel niet realistisch zijn. Vind dit echt een speler voor een Monaco ofzo.
 
barcalover123
 
3
7 mei 2024 om 10:29
Boscagli moet contract voor het leven krijgen joh. Lekker de toekomstige captain worden van psv. Dat zou toch de grootste winst zijn voor komende zomer.
 
STORING
 
3
7 mei 2024 om 10:43
Dat zou echt wat zijn. Spelers als Boscagli en Mauro Jr moet je groot maken en zo lang mogelijk binnenboord houden. Betrouwbare teamspelers zonder rare fratsen.
 
KiRoNi
 
2
7 mei 2024 om 11:18
PSV heeft al jaren een chronisch tekort aan echt goede centrale verdedigers en dus zou het vertrek van Boscagli PSV zeker niet goed uitkomen want Olivier is de enige echt goede CV in het team van PSV. Om Europees mee te kunnen doen zou ik bij PSV graag een centrum Boscagli met Debast willen zien maar ik denk dat dat niet haalbaar zal blijken. Jeremiah St. Juste wordt genoemd en ik was altijd gecharmeerd van hem in zijn Eredivisie periode bij Heerenveen en Feyenoord maar Jeremiah lijkt nu toch wel heel blessuregevoelig geworden. Hoe dan ook, Stewart en Brands krijgen het druk deze transferzomer.