Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
Zaterdag, 27 april 2024 om 08:47

FC Twente wacht komende zomer een grote uitdaging. Technisch directeur Arnold Bruggink krijgt de taak om de selectie te versterken, terwijl hij verschillende smaakmakers binnen de huidige selectie moet zien te behouden voor de club. Trainer Joseph Oosting maakt zich in ieder geval geen zorgen.

"Afgelopen zomer was ook al een uitdaging, toen er artiesten weggingen. Cerny, Misidjan, Zerrouki. Belangrijke jongens als Pleguezuelo en Brama raakten we ook kwijt", zegt de oefenmeester tegenover Voetbal International.

Oosting stipt aan dat Manfred Ugalde en Joshua Brenet dit seizoen ook nog tussentijds zijn vertrokken. "Maar we hebben het allemaal kunnen opvangen. En nu zijn we druk bezig met het oog op komend seizoen, wat er moet gebeuren. We zijn een topvijf-club, we staan derde, en volgend jaar krijgen we Europees voetbal erbij. Dat wordt weer heel interessant. Is allemaal ontwikkeling. De club is goed op weg."

Oosting krijgt vervolgens de vraag of hij dit seizoen herenigd wordt met Wout Weghorst. De 31-jarige spits wordt momenteel door Burnley verhuurd aan TSG Hoffenheim en maakte Oosting eerder al mee als assistent-trainer bij FC Emmen.

"Wout is een speler die uit de regio komt, die internationaal zijn sporen heeft verdiend. En die dat nog steeds doet, bij Hoffenheim", geeft de trainer van Twente aan. "Als zo'n speler bij ons wil komen voetballen, dan zijn wij volgens mij niet de club om te zeggen: dat gaan we niet doen."

Oosting stelt dat Weghorst 'van harte welkom is' bij Twente. "Ik zou zijn komst zeker toejuichen, maar er zijn meer partijen bij betrokken. Ik ken Wout goed, ik weet waar hij vandaan komt. Als speler van Heracles stond hij voor de keuze: naar AZ, of naar een buitenlandse club. Toen heb ik hem advies gegeven. Dat een jonge speler altijd moet kiezen voor zijn ontwikkeling, voor een club die daarbij past. AZ, dus."

De 52-jarige oefenmeester heeft na de gezamenlijke periode bij Emmen altijd contact gehouden met Weghorst. "Dat doe je niet alleen als het goed gaat, maar ook op andere momenten. Ik hoop dat we weer kunnen gaan samenwerken. We zullen zien of dat ervan gaat komen", aldus Oosting.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
14:31
14:31
Oud-speler Gandu (31) doet een oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
0
   
14:07
14:07
Verbannen Ajax-talent voedt met foto geruchten over overstap naar Man City
9
   
13:39
13:39
'Poolse topclub heeft vizier gericht op clubloze Pascal Jansen'
3
   
13:15
13:15
VZ Kort: In deze twee Nederlandse stadions speelt Oranje de Nations League-duels
77
   
12:47
12:47
Galatasaray neemt Hakim Ziyech definitief over van Chelsea
47
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (43)

 
Ouwes
 
5
27 april 2024 om 08:58
Ik denk dat het voor Feyenoord nog lastig gaat worden om vierde te worden komemd seizoen. PSV, Twente en Az gaan in ieder geval boven Feyenoord eindigen. En dan is het afwachten hoe de transferzomer voor Ajax eruit gaat zien.
 
AfcaEric
 
51
27 april 2024 om 09:06
Met alle respect, maar dit zijn altijd zulke ongefundeerde opmerkingen. Wie had verwacht dat Leverkusen zo sterk zou zijn dit jaar? Wie had een paar jaar geleden verwacht dat notabene promovendus Leicester kampioen zou worden? Twente doet het dit jaar goed, AZ deed het een hele lange tijd prima. Maar beiden ploegen hebben ook meerdere keren bewezen dat dat absoluut geen garantie is voor het volgende seizoen. PSV is ongekend goed dit jaar. Wat als zij 3-4 sterkhouders verkopen en de nieuwe spelers presteren toch even niet zo goed als gehoopt. Feyenoord verliest hun succescoach en daar zullen ook nog wel wat sterkhouders vertrekken. Ajax staat in de fik, dus god mag weten wat we daar komend seizoen van kunnen verwachten. Als ik mijn geld op 1 club moet zetten voor komend seizoen is het PSV en daarna Feyenoord.
 
ajaxrkc33
 
9
27 april 2024 om 09:07
Nou dat denk ik niet de titel gaat gewoon weer tussen PSV en Feyenoord. Dat Feyenoord Slot kwijt raakt wil nog niet zeggen dat Feyenoord en slecht seizoen gaat draaien.
 
Redisthecolour
 
14
27 april 2024 om 09:28
Hoezo weer? Eigenlijk wint PSV gewoon heel simpel de titel dit seizoen. Het is al maanden niet echt spannend meer in de ED. Hopelijk wordt het volgend jaar spannender en kunnen Ajax en Feyenoord weer meedoen om de titel.
 
FCTwenteRSD
 
14
27 april 2024 om 09:41
Feyenoord heeft dit seizoen ook niet echt om de titel mee gedaan. Staan heel het seizoen al minimaal 7 punten achter psv. Psv speelde een eigen competitie.
 
messino
 
2
27 april 2024 om 10:27
Ik zie inderdaad ook liever een brede top met meer spanning. Maar daar zou Twente ook in moeten kunnen aanhaken. Een speler als Weghorst contracteren kan daar zekere in bijdragen. Enfin, de transferwindow moet nog openen. We zullen wel zien wat het brengt.
 
marcianorbc
 
0
27 april 2024 om 13:13
Psv wint inderdaad vrij simpel de titel maar dat komt vooral door psv zelf. Feyenoord stevent af op een puntenrecord en zou in heel veel andere seizoenen dus eigenlijk gewoon kampioen zijn geworden. De trainer en belangrijke spelers gaan vertrekken maar daar tegenover staat dan weer een record transferzomer. Spelers als zerrouki, beelen, paixao, minteh, ueda, ivanusec en stengs zijn verder in hun ontwikkeling waardoor ze nieuwe steunpilaren kunnen worden.
 
Level100
 
26
27 april 2024 om 09:08
Utrecht komt er ook weer aan, bij NEC zijn ze geweldig aan het bouwen en er zal ook wel weer een verrassing tussen zitten. Als Feyenoord het linkerrijtje haalt mogen ze in hun handjes knijpen denk ik.
 
UTR.
 
13
27 april 2024 om 09:30
Jij hebt er kijk op. Als wij Lammers weten te houden is het klaar met de andere Eredivisie clubjes. Uuuuuu voor het kampioenschap!
 
nuanceman
 
6
27 april 2024 om 09:08
En waarom dan? Denk je dat er veel spelers vertrekken of heeft het vertrek van Slot zo;n impact? Feyenoord heeft met directe plaatsing voor CL natuurlijk wel weer een mooi gevulde portemonnaie om te investeren.
 
Jansen Joenite
 
12
27 april 2024 om 09:09
Waar is de onderbouwing dan? Feyenoord gaat absoluut hrke belangrijke mensen kwijtraken (zoals AZ, PSV en Twente ook). De budgetten van Feyenoord zijn echt veel hoger dan dir van AZ en Twente. Volgend jaar verwacht ik gewoon weer een strijd met de traditionele top 3.
 
Botvanger
 
0
27 april 2024 om 10:42
Het budget van Ajax was afgelopen zomer astronomisch voor Eredivisie begrippen. Nu snap ik wel wat je zegt, en daarnaast lijkt het beleid bij Feyenoord wel in orde, maar ik denk dat Slot deze ploeg echt wel boven hun niveau laat voetballen. Ik verwacht dat een speler als Hancko vertrekt en daarnaast misschien wieffer en Gimenez. Als de vervangers net niet raak zijn dan kan het snel mis gaan. Ik hoop het natuurlijk niet, maar de bal is rond om er maar een cliche in te gooien
 
Le_Prof
 
10
27 april 2024 om 09:10
Weet je toevallig ook de rest van de eindstand van aankomend seizoen? Dan hoeven we allemaal niet meer te kijken.
 
Zanazanyan
 
43
27 april 2024 om 09:27
Als je het voor elkaar krijgt dat een uithaal richting Feyenoord wordt tegengesproken door een zestal Ajacieden en Tukkers voordat Feyenoorders er überhaupt aan te pas komen weet je dat je ècht onzin praat.
 
RvPstrikerNL
 
5
27 april 2024 om 09:31
Vierde? Dat is wel erg hoog gegrepen. Utrecht, Go Ahead, NEC, Sparta en ook Willem 2 zijn duidelijk veel beter en zullen makkelijk boven Feyenoord eindigen.
 
Sirius
 
3
27 april 2024 om 09:34
Op niets gebaseerd. Het is niet onmogelijk, maar wel onwaarschijnlijk. Ik verwacht eigenlijk dat PSV redelijk gelijk blijft qua niveau en dat de rest stappen maakt. Dan wordt het voor FC Twente en AZ lastig om het die clubs moeilijk te maken. Overigens verwacht ik ook dat FC Utrecht er weer redelijk bij zit komend seizoen.
 
jorisdijk
 
3
27 april 2024 om 09:37
Echt waar heb je het over. Je hebt geen flauw idee hoe het gaat lopen. Kan PSV Tillman en Dest behouden? Veerman wil vast een stap zetten evenals Bakayoko, wat blijft er van het succesteam over. Ajax haalt weer geen (CL) europees, heeft rare leningen afgesloten en kan geen Henderson salarissen meer betalen om spelers aan te trekken die je zeker sterker maken. Daarbij zouden Brobbey en Hato mogelijk ook wel elders willen kijken. Feyenoord verliest Slot en Geertruida sowieso, aannemelijk is dat Wieffer en Hancko ook een stap willen maken. Maar voor Eredivisiebegrippen is dat echt wel op te vangen. Beter dan hoe AZ het vertrek van een Pavlidis op gaat kunnen vangen. Stel Pusic komt terug, dan begin je ook niet op 0, die heeft met deze selectie gewerkt. Al met al, aannames aanames.
 
Laurens E
 
0
27 april 2024 om 14:22
Haha, zou het mooi vinden als Twente weer in de top 3 eindigt. Maar Feyenoord ligt nu al tot redelijk ver voor in kwaliteit. Nee, Feyenoord zal gewoon verwacht worden boven Twente te eindigen.
 
wiezie
 
0
27 april 2024 om 16:41
Twente met oosting gaat ook volgend seizoen op dezelfde voet verder. Oosting is een betrouwbare trainer die ik zelf hoog heb zitten. Dus al met al kan het volgend seizoen met fc Twente zeker goed komen. Zeker een top 5 volgend seizoen en vandaar zien we wel wat de rest van de top 5 gaat doen. Want na Ajax is AZ en Feyenoord, zeker zonder slot zoekende naar de juiste formule want die is zeker bij AZ al een tijdje foetsie. En je weet niet wat er gebeurt met Feyenoord inde transfer markt.
 
FCTwenteRSD
 
9
27 april 2024 om 08:58
Twente is al een tijdje met Weghorst rond. Maar Burnley wil pas praten na het seizoen. Het is dus ook grote kans dat Weghorst bij twente speelt volgend seizoen.
 
D-Bergkamp
 
5
27 april 2024 om 09:03
Tja ik snap dat je bij Twente zo een speler er bij wilt hebben. Persoonlijk zou ik hem ook bij Ajax er bij willen zien (mits Akpom vertrekt) In 28 wedstrijden Hoffenheim betrokken bij 11 goals. Netjes een middenmoter (plek 9) in de Bundesliga met een ploeg die af en toe leuk kan voetballen. Hij brengt lengte, duel kracht, karakter/mentaliteit, scorend vermogen. Zijn tijd bij United was niet geweldig, bij Besiktas, Wolfsburg en daarvoor bij AZ was hij gewoon heel goed..
 
BBL98
 
6
27 april 2024 om 09:19
Dat is naar mijn idee sowieso wat Ajax het meest nodig heeft, eigenlijk nog meer dan extra kwaliteit.Uitstraling, het vol willen gaan, karakter, een wil om te winnen. Spelers die dit met zich meebrengen ontbreken gewoon. Een Weghorst heeft dat natuurlijk wel, en is ook erg ervaren. Ik blijf erbij dat de jongens die er zijn best wel kwaliteit hebben, echter is er een totaal gebrek aan karakter en ervaring.Zou een heel mooie versterking zijn voor Twente, helemaal omdat die jongen ook nog uit de regio komt. Goed beleid daar!
 
Master 1
 
12
27 april 2024 om 09:23
Weghorst is een dramaqueen maar heeft ook een ongelofelijke winnaarsmentaliteit. Twente verspeelt relatief veel punten in uitwedstrijden omdat ze verslappen en niet de intensiteit kunnen opbrengen die ze in thuiswedstrijden wel hebben. Ik verwacht dat dit met een winnaar als Weghorst gaat veranderen. Vlap moet bijvoorbeeld aan de bak (mocht hij überhaupt blijven). Wout scheldt hem de huid vol als hij na een onnodige nederlaag lachend het veld verlaat. Precies wat we nodig hebben om de volgende stap te maken.
 
Sirius
 
10
27 april 2024 om 09:36
Bovendien schiet hij er makkelijk 18 in per seizoen. Daar heeft hij in de Eredivisie niet eens echt goede aanvoer voor nodig, al heeft Rots sowieso een goed overzicht wat dat betreft.
 
Korenaar
 
9
27 april 2024 om 10:08
Allereerst laten we vooral hopen dat er een club met blinde scouts voor Vlap komt. Met ieder e wedstrijd neemt mijn irritatie toe. Laat hij maar naar Utrecht gaan kan hij lekker de hele dag knuffelen mer Ron. Weghorst is wat mij betreft welkom ik hoop echter wel dat niet het hele budget aan hem op gaat. Er moet naast Weghorst echt nog een goede links en rechtsback bij en een goede linkerspits (eigenlijk wel 2). Wat we nu op de back posities voor volgend jaar hebben is heel ver onder de maat. Wat er dan verder nog bij moet hangt vooral af van wat er vertrekt. Indien Sadílek, Steyn of Hilgers vertrekt zal er toch wat moeten gebeuren.
 
92643
 
7
27 april 2024 om 10:36
Als er miljoenen op tafel komen voor Steyn dan kan Vlap 'gewoon' op zijn eigen 10 positie staan. Achter Weghorst gaat hij beter renderen. Zet er een goede linksbuiten bij en je hebt een prima aanval.
 
Korenaar
 
2
27 april 2024 om 11:23
Vlap gaat nooit renderen, want Vlap mist voetbalintelligentie. Ook op 10 heeft Vlap nooit gerendeerd bij Twente. Vlap is een one season wonder geweest bij Heerenveen en de grootste miskoop van Streuer. Onder Oosting hebben een aantal spelers zich heel erg goed ontwikkeld en dat zijn met name de spelers die kritisch op zichzelf zijn en open staan voor advies. Vlap is verwend en kan niet omgaan met kritiek. Hij vindt zichzelf de beste speler van Twente terwijl hij in werkelijkheid wekelijks bij de zwaksten hoort. Vlap voetbalt om het voetballen en niet om beslissend te zijn en te winnen. Vlap is het ultieme voorbeeld dat talent alleen niet genoeg is en het gepaard moet gaan met mentaliteit. De enige plek waar Vlap nog uitblinkt tegenwoordig is bij Aspen.
 
RaulDuke
 
1
27 april 2024 om 12:19
@Korenaar. Ik ben gestopt met lezen na zin 1. Wat een frustratie, is die vent vreemgegaan met je vriendin of zo? Als je niet wil zien dat Vlap in potentie één van de betere spelers is bij Twente is verder converseren echt zinloos.
 
Korenaar
 
0
27 april 2024 om 13:02
@realduke Omdat hij zo geweldig is, wisselt Oosting hem iedere wedstrijd. Omdat hij zo geweldig is staat Steyn op zijn positie, zelfs wanneer hij wekenlang niet scoort. Heb je wel gezien hoe pislink Oosting op hem was bij zijn wissel tegen Almere. De eerste helft was slecht. 10 spelers kwamen na de rust het veld op en waren gemotiveerd om het beter te doen. Nummer 11 kon het niet opbrengen om een stap extra te zetten en werd gewisseld. Ik weet niet of je wel eens op Twente sites kijkt, maar 80% van de fans is Vlap spuugzat. Hij kan best voetballen, maar hij weet het al 3 jaar te verbergen en het wordt per seizoen minder. Snel afscheid van nemen. Een nietstoevoegende kostenpost.
 
Sirius
 
0
27 april 2024 om 14:19
Daar gaat geen club voor komen. Nou halen clubs wel vaker spelers enkel op basis van rendement, maar dat gaat bij Vlap ook niet op. Die moet je echt gaan doorselecteren nu. Een sympathieke gast, ook best een goede voetballer, maar hij ontbeert de kwaliteiten die je moet hebben op zijn positie. Anderzijds heb je dan wel een dure bankzitter, want ik verwacht niet dat een club daar even een paar miljoen voor wenst neer te tellen.
 
Sirius
 
0
27 april 2024 om 14:24
@raulduke - Je hebt niets aan potentie en al helemaal niet als de speler in kwestie over een paar maanden 27 jaar wordt. Hij heeft geen voorzet en is een slechte afmaker. Bovendien is hij mentaal erg fragiel, waardoor minimaal 6 maanden per seizoen uit vorm is. Een sympathieke kerel en een uitstekende back-up, maar als basisspeler kan hij niet meer. Daar heeft hij in twee seizoenen gewoon te weinig voor laten zien. Ik bedoel; kom op... Als 10 had hij 3 goals en 3 assists in 32 wedstrijden Eredivisie (6 goals en 4 assists in 41 wedstrijden in alle competities. Als buitenspeler heeft hij vooralsnog 2 goals en 6 assists in 28 wedstrijden (2 goals en 6 assists in 34 wedstrijden in alle competities). Da's simpelweg niet goed genoeg.
 
92643
 
0
27 april 2024 om 14:26
Je bent geen fan van Vlap, dat is duidelijk. Maar je slaat hier wel volledig door. Volgend seizoen, in een andere rol, wordt Vlap gewoon weer een van je steunpilaren.
 
ek2008
 
6
27 april 2024 om 09:28
Zou een mooie transfer zijn voor Twente. Wout wil zelf en de trainer heeft een goede band, optelsommetje
 
stengun
 
12
27 april 2024 om 09:34
Ik hoop oprecht dat Twente deze zomer wat lef gaat tonen in hun transfer beleid. Dat ze de selectie behoorlijk versterken zodat ze weer wat aansluiten in de top van de eredivisie èn goed voor de dag komen in Europa. Want laten we eerlijk zijn. Met de huidige selectie wordt de Europa League groepsfase al een behoorlijke opgave.
 
Sirius
 
9
27 april 2024 om 09:38
Wel mee eens. Er is wel veel meer mogelijk door de nieuwe deal met de gemeente en het plaatsen voor de EL, maar ik neem niet aan dat ze blind met geld gaan smijten. Het is dus niet zo dat FC Twente even 20 miljoen euro in de selectie gaat pompen.
 
Master 1
 
12
27 april 2024 om 09:45
Lef tonen is goed als ze maar geen geld uitgeven dat er niet is. Rustig verder bouwen met stabiel beleid zoals afgelopen jaren het geval was. Het is de kunst om met relatief weinig geld spelers te halen die Twente sterker maken.
 
stengun
 
4
27 april 2024 om 10:20
Dat klopt natuurlijk! Maar doordat jullie in ieder geval groepsfase EL hebben heb je zonder een minuut te voetballen al zomaar 15 miljoen binnen. Dus hopelijk kan daarvan 50% of meer geïnvesteerd worden. Ik zeg zelf al jaren dat ik vooral hoop dat de eredivisie sterker wordt. Dus dat Twente weer wat aansluit bij de top 3/4. Maar eigenlijk ook dat een club als Utrecht eens een keer goed beleid gaat voeren en wat meer vuur aan de schenen kan leggen bij AZ en Twente. We hebben zeker nu we 6 Europese plekken hebben wat meer kwaliteit nodig in het linker rijtje van de competitie.
 
BillyAshcroft
 
0
27 april 2024 om 17:04
Die 15 mln komt pas aan het eind van het seizoen binnen. Die betalen ze niet vooruit.
 
Korenaar
 
5
27 april 2024 om 10:17
Ik hoop eerlijk gezegd dat Twente niet alle geld in de selectie gaat steken. Het eerste team steekt op dit moment te ver boven de rest van de organisatie uit en we moeten dat geld ook gebruiken voor structurele zaken zodat de organisatie op het niveau van het eerste team komt. Scouting, marketing, merchandise, IT, accommodatie en jeugdopleiding moeten allemaal beter gaan aansluiten. We moeten voor de lange termijn gaan en niet voor de korte termijn omdat we nu een keer Europa League spelen. Financieel is de Europa League voor ons gunstig maar sportief was de Conference League passender geweest. Indien wij in de Europa League tussen de plaatsen 9-24 eindigen, en dus de tussenronde gaan spelen, dan hebben we een wereldprestatie geleverd.
 
Oenieboy
 
1
27 april 2024 om 12:42
Als ik zie wie er in de voorrondes CL zitten en welke clubs er in de EL komen, dan durf ik wel te stellen dat het voor elke Nederlandse club een uitdaging is.
 
twente-watcher
 
5
27 april 2024 om 10:04
Twente laat al jaren zien dat ze met een lage spelersbegroting (slechts 36 van de omzet aan salariskosten) top scouten, omdat ze niet alleen kijken naar voetbalkwaliteiten maar ook persoonlijke. Vaak gezien dat heel goede voetballers in bepaalde teams niet uit de verf komen (zie Ajax). Maar als je de kwaliteiten en eigenschappen van spelers goed bij elkaar zoekt, kunnen mindere spelers een beter team vormen. En dan hoeft het geen miljoenen te kosten.
 
Jansen Joenite
 
5
27 april 2024 om 10:21
En Twente heeft denk ik een mooie mix van jong en oud. Te lang hebben we (noodgedwongen) met veel jeugd moeten spelen. Doen we nu nog wel, maar het is dan wel lekker dat ze bij de hand worden genomen door gewortelde dertigers als Van Wolfswinkel, Unnerstall en Propper.
 
Laurens E
 
0
27 april 2024 om 14:27
Is wel wat er nodig is in Twente. Een spits met een winnaar mentaliteit en drang naar voren dat ook de rest van het team treft. Maar boven alles hebben we tenminste 1 back nodig en 1 vleugel aanvaller. Weet je waar ik mij het meest over verbaas.. Dat het er op lijkt dat we Unnerstal vast weten te houden. Geen enkel nieuws over een mogelijk vertrek.