Opmerkelijke belofte Swansea-aankoop: 'Eerder scheer ik mijn snor niet'
Donderdag, 6 juli 2017 om 17:37

Roque Mesa Quevedo is na Tammy Abraham en Erwin Mulder de derde zomerse aanwinst van Swansea City. De 28-jarige middenvelder komt voor een bedrag van 12,5 miljoen euro over van Las Palmas. De Spanjaard tekende voor vier seizoenen bij the Swans en hoopt veel voor de club te betekenen, zo vertelt hij op de clubsite. Een opvallende verschijning zal Mesa hoe dan ook worden op de Engelse velden, omdat er vooral veel wordt gepraat en geschreven over zijn snor.

"Wat begon als een klein verhaal is na zoveel jaren deel van mijn imago geworden", vertelt Mesa over de haargroei onder zijn neus. "Het is ook een kleine belofte die ik aan mijn vrouw heb gedaan. Ik heb haar gezegd dat ik mijn snor niet zal afscheren voordat ik ben opgeroepen voor de nationale ploeg van Spanje", aldus de ex-speler van onder meer Levante en Huracán.

Mesa belandt met zijn komst naar Wales in een rijtje Spanjaarden die in het recente verleden erg belangrijk zijn geweest voor de club. Het succes van Michu, die van 2012 tot 2014 bij Swansea speelde, heeft Mesa er mede doen besluiten om te verkassen naar Wales, waar hij gaat samenspelen met landgenoten Fernando Llorente en Àngel Rangel. "Het is goed voor mij dat er zoveel Spaanse spelers bij deze club zijn. Swansea heeft een lange traditie met Spanjaarden en dat maakt het makkelijker om me aan te passen."

Toch hoopt Mesa om zo snel mogelijk Engels te kunnen praten met zijn directe omgeving. "Niet alleen om te communiceren met het team, maar ook gewoon voor het leven in Engeland in het algemeen. Ik wil binnen drie maanden vloeiend Engels kunnen spreken. Ik ben heel vastberaden om dat voor elkaar te krijgen. Hopelijk zal het mijn prestaties op het veld verbeteren, zodat ik nog meer voor het team kan betekenen."

Meer nieuws
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
2
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
42
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
LAJ83
 
9
6 juli 2017 om 17:43
Hij is in ieder geval vastberaden! Ik hoop dat hij slaagt!
 
Gulpensnuiver
 
8
6 juli 2017 om 17:43
Die zal zijn snor tot aan zijn dood dragen ben ik bang voor hem haha
 
R.madridista
 
7
6 juli 2017 om 17:58
Ik verwacht wel dat hij een keer zal worden opgeroepen. Is echt een hele balvaste speler en lijdt bijna nooit balverlies. Als Spanje zich al heeft gekwalificeerd voor het WK, kunnen ze net als Duitsland ook zo'n B-team oproepen. Roque Mesa zal sowieso in de basis staan in zo'n B-team.
 
Geert VS
 
1
6 juli 2017 om 19:41
Weet je wel hoeveel goede middenvelders Spanje heeft? Denk niet dat hij een kans maakt.
 
TudoPassa
 
4
6 juli 2017 om 18:26
Hahahaha best grappig! Roque Mesa is een zeer goeie speler, zou er niet van opkijken als hij binnekort eens wordt opgeroepen voor Spanje! Vermoedelijk wel wanneer Spanje zich al heeft gekwalificeerd maar toch. Erg nuttige, balvaste en ook onderschatte speler.