Opnieuw grote tegenslag voor FC Twente: seizoen Pleguezuelo voorbij
Vrijdag, 12 februari 2021 om 11:14

Het seizoen van Julio Pleguezuelo zit erop. De verdediger heeft deze week een zware knieblessure opgelopen, zo maakt FC Twente vrijdagochtend bekend via de officiële kanalen. Zijn blessure is een volgende grote domper voor de club, nadat vorige maand al duidelijk werd dat Václav Cerny dit seizoen eveneens niet meer in actie zal komen vanwege een kwetsuur aan zijn knie.

Pleguezuelo noemt de blessure een 'grote teleurstelling'. "Dinsdag tijdens de training had ik last van mijn knie, maar ik had geen idee dat ik er zo lang uit zou zijn", geeft de Spanjaard aan. "We zaten in een wat mindere fase met de ploeg en dan wil je er juist zijn. Het is heel spijtig dat dat dit seizoen niet meer kan. Ik moet de knop omzetten en ik ga direct werken aan mijn herstel. Gelukkig is een operatie niet noodzakelijk."

De 24-jarige Pleguezuelo kwam in de zomer van 2019 transfervrij over van Arsenal. In het voortijdig beëindigde vorige seizoen speelde hij negentien competitiewedstrijden; deze jaargang zal de teller ook blijven steken op negentien. Hij speelde dit seizoen lange tijd als centrumverdediger naast Kik Pierie, totdat Ron Jans vorige maand de voorkeur gaf aan een centrum met Pierie en Dario Dumic. Daardoor week Pleguezuelo in zijn laatste twee duels uit naar de rechts- en linksbackpositie en zat hij tussendoor ook tweemaal op de bank.

"Het zit duidelijk even niet mee", erkent Jans, doelend op de blessures en op het feit dat zijn ploeg al zes wedstrijden niet meer wist te winnen. "Allereerst is het een grote teleurstelling voor Julio, hij is er altijd voor het team. Hij speelt het liefst centraal in de verdediging, maar toen we aan hem aan de zijkanten nodig hadden, klaagde hij nooit. Voor ons is het een grote aderlating, Julio is op zijn jonge leeftijd eigenlijk al een van de routiniers. Hij heeft mij al meteen aangegeven sterk terug te komen." Jans wenst zijn pipil veel sterkte bij het herstel, zo voegt de oefenmeester eraan toe.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
10
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
11
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
burwatti
 
27
12 februari 2021 om 11:21
Gelukkig heeft Twente een goede eerste seizoenshelft gedraaid, het seizoen dreigt zo wel een beetje als een nachtkaars uit te gaan.. aankomende jaren is het even overleven voor Twente maar ik blijf het een prachtige club vinden die hopelijk straks weer structureel mee kan strijden om de EL plekken. wat ook dit seizoen natuurlijk nog mogelijk is.
 
Ruiz_FCT
 
13
12 februari 2021 om 11:21
Voor Julio heel erg balen, lijkt me een symphatieke gozer en is daarnaast gewoon een goede verdediger voor Twente. Elk nadeel heeft echter zijn voordeel, nu hoeft Jans ook niet meer elke wedstrijd uit te leggen waarom hij voor Pierie kiest. Het seizoen van Twente zal hoogstwaarschijnlijk toch nergens meer om gaan dus voor de club is dit geen grote ramp. Misschien dat Casper Staring nu ook nog een paar keer de kans kan krijgen.
 
NumeroDos
 
3
12 februari 2021 om 11:32
Tot en met de winterstop had ik nog het idee dat de play-offs halen zeer realistisch was, maar na deze tegenslagen en het matige spel de afgelopen wedstrijden ben ik bang dat we in onze handjes mogen knijpen als we dit seizoen in het linkerrijtje kunnen blijven staan.
 
Jansen Joenite
 
2
12 februari 2021 om 12:00
Met alle blessures is het linker rijtje m.i. ook niet meer realistisch. Jammer maar helaas. Maar we houden wat centen in de zak.
 
 
0
12 februari 2021 om 15:11
Als je ziet dat de kop van het rechterrijtje nog maar 2 punten achter staat, en je kijkt naar twente dan verwacht ik ook dat Twente in februauri al uit het linkerrijtje is.
 
twente-watcher
 
0
12 februari 2021 om 17:59
Al zou Twente Europees voetbal halen. De voorrondes beginnen al in juni en de selectie komt pas in september rond. Zoveel posities in te vullen.
 
JK-Ajax
 
0
12 februari 2021 om 11:37
Gaat Twente dan de rest v/h seizoen moeten spelen met Dumic en Pierie? Dat vind ik niet als een betrouwbaar centrum klinken moet ik zeggen.
 
Dolleleen
 
5
12 februari 2021 om 11:46
Hoezo niet, ze spelen beide prima de laatste weken. Vind Plegu beter dan beide maar vindt dit centrum zeker eredivisie waardig. Denk dat er clubs zijn met een minder centrum.
 
Ruiz_FCT
 
0
12 februari 2021 om 11:52
Spelen met dat centrum leek sowieso al de intentie van Jans, zo speelde hij de laatste twee wedstrijden ook. Denk dat de gehele verdediging op zich prima staat, al was het tegen PSV niet best.
 
RaulDuke
 
1
12 februari 2021 om 12:03
Nou ja, snel 6 punten pakken als Twente zijnde (dan kun je praktisch niet meer degraderen) en de rest van het seizoen concentreren om de eigen jeugd te laten wennen aan het niveau. Het is eerst een paar seizoenen overleven, en dan moet er in Twente weer een team staan met eigen spelers.
 
TUKKERCOTE
 
7
12 februari 2021 om 12:20
Ik vind het toch opvallend dat er veel word gezged dat Twente geen "eigen team" heeft, 6-8 basisspelers zijn spelers met een contract
 
 
2
12 februari 2021 om 12:21
Ach, het bekt nou eenmaal lekker om dat te schreeuwen...De huurspelers steken er bovenuit en dat word dan al snel gezien als "geen eigen team" hebben!
 
FCT 4 ever
 
1
12 februari 2021 om 12:21
En tegen PSV op tuinkabouter Abass na alleen maar jeugdspelers op de bank. Niet uit luxe, maar toch.
 
RaulDuke
 
0
12 februari 2021 om 18:41
Niet zo kleinzerig, ik ben evengoed Twente supporter die alle wedstrijden kijkt. Ik geef aan dat het een goed seizoen is om alle jeugdspelers die bij het 1e zitten aan het niveau te laten wennen. Dan hoef je over een seizoen of 2 geen spits of back meer te huren.
 
SimonSays
 
3
12 februari 2021 om 13:22
Twente gaat overal naast grijpen maar dat is opzich niet erg. Nog even een paar potjes winnen en ze kunnen niet meer degraderen. De rest van het seizoen zou ik veel jeugd de kans geven om ervaring op te doen. Hier zul je het de komende jaren van moeten hebben om waarde te creëren om een vitale club op te bouwen. Hierbij denk ik aan Bosch, Roemeratoe, Zerrouki, Starring, Van Leeuwen, Rots en Bruns. Laat dan Pierie, Ilic, Abass en Narsingh maar wat vaker op de bank. Die zie je volgend jaar toch niet meer terug.
 
 
1
12 februari 2021 om 15:13
Ik zie ze ook niet degraderen want een paar punten moeten ze toch nog wel kunnen sprokkelen. ik heb dan ook nooit begrepen waarom ze Narsingh gehaald hebben. Ten eerste is het geen goedkope speler (denk ik gezien het salaris dat hij bij feyenoord heeft) en daarnaast is dit ook nog geen beslissende speler. Had al gelijk met de jeugd verder gewerkt.
 
Teesboer
 
0
12 februari 2021 om 14:33
Helaas, veel beter zal het dit seizoen niet meer gaan bij Twente. Eerste seizoenshelft keek ik met plezier naar ons Twente, 2e seizoenshelft valt het gewoon heel erg tegen.we weten allemaal dat dit vooral met de blessures te maken heeft en wat spelers uit vorm. Overleven en alle puntjes pakken die je kunt pakken!