Opstellingen Sparta en Twente bekend: Steijn begint op de bank tegen vader
Donderdag, 8 juni 2023 om 19:05

De opstellingen van Sparta Rotterdam en FC Twente voor de eerste finale van de play-offs voor een Conference League-ticket zijn bekend. Aan de kant van Sparta is Mica Pinto nog altijd niet fit genoeg bevonden, waardoor Aaron Meijers de linksback van dienst is. Bij Twente zijn er geen verrassingen waar te nemen. De wedstrijd begint om 20.00 uur en is te zien op ESPN 1.

Nick Olij is de doelman van de Rotterdammers. De Haarlemmer ziet het centrale duo Bart Vriends en Mike Eerdhuijzen voor zich. De backposities worden bezet door Shurandy Sambo (rechts) en Meijers (links). Het middenveld van de Spartanen bestaat uit Joshua Kitolano, Younes Namli en Arno Verschueren. Spits Tobias Lauritsen wordt op de flanken geassisteerd door Vito van Crooij (rechts) en Koki Saito (links). Bij Twente verdedigt Lars Unnerstall het doel. De verdediging, van rechts naar links, bestaat uit Joshua Brenet, Julio Pleguezuelo, Robin Pröpper en Gijs Smal. Ramiz Zerrouki, Michel Vlap en Michal Sadílek vormen het middenveld, terwijl de aanval wordt gevormd door Václav Cerný, Manfred Ugalde en Virgil Misidjan.

Na een bloedstollende strafschoppenserie wist Sparta zich in de vorige ronde te ontdoen van FC Utrecht. Wat de uitkomst van het tweeluik met Twente ook wordt, duidelijk is dat de zon schijnt voor Sparta. Zo is het contract met kledingsponsor Robey verlengd tot medio 2028, zijn er reeds 6.000 seizoenkaarten verkocht voor de volgende jaargang en speelt smaakmaker Saito ook komend seizoen voor de club. De Japanse vleugelflitser, die gehuurd wordt van het Belgische Lommel SK, was dit seizoen tot op heden goed voor 7 goals en 5 assists in 30 wedstrijden. De laatste keer dat Sparta deelnam aan een Europees toernooi, was in het seizoen 1994/95. De Kasteelheren strandden toen in de groepsfase van de Intertoto Cup.

Twente gaat op papier als favoriet het tweeluik in. De ploeg van trainer Ron Jans is de enige Eredivisie-club die thuis ongeslagen is gebleven. Hoewel Twente met name in de eigen Grolsch Veste uitstekend presteert, wist de ploeg zijn laatste drie uitwedstrijden te winnen. Een extra tint aan het duel is de strijd tussen Sparta-trainer Maurice Steijn en zijn zoon, Twente-middenvelder Sem Steijn. Laatstgenoemde deed zijn vader pijn door in november op Het Kasteel te scoren. Toen werd het 1-1 in Rotterdam-West. De Tukkers azen op een nieuwe kans om de groepsfase van de Conference League te bereiken. Tegen de latere finalist Fiorentina bood Twente begin dit seizoen knap tegenstand, maar bekerden de Italianen verder: 2-1, 0-0.

Opstelling Sparta Rotterdam: Olij; Sambo, Vriends, Eerdhuijzen, Meijers; Kitolano, Verschueren, Namli; Van Crooij, Lauritsen, Saito.

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Brenet, Pleguezuelo, Pröpper, Smal; Zerrouki, Vlap, Sadílek; Cerný, Ugalde, Misidjan.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
2
   
23:57
23:57
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
   
23:55
23:55
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
   
23:30
23:30
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
   
23:22
23:22
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
Woezel
 
1
8 juni 2023 om 19:17
Heb zo’n gevoel dat Sparta zijn ‘kruit’ verschoten heeft. Worden twee relatief simpele overwinningen voor Twente denk ik.
 
protheus
 
1
8 juni 2023 om 19:21
Ook missen ze nu hun linksback en de Guzman weer geblesseerd dit word een makkie voor Twente gok ik.
 
Baby Mourinho
 
1
8 juni 2023 om 19:17
Kijk haast nooit NL voetbal maar vanavond ga ik er toch even voor zitten omdat er niks anders op tv is. Ik laat me graag verassen. Ik hoop dat FC Twente wint omdat ze netjes 5de zijn geëindigd in de reguliere competitie.