Opvallend besluit Newcastle over Yankuba Minteh? 'Dan is Feyenoord kansloos'
Zaterdag, 18 mei 2024 om 09:28

Newcastle United overweegt om Yankuba Minteh te verkopen, zo zegt journalist Martijn Krabbendam van Voetbal International in de Dick Voormekaar Podcast Extra. Daardoor is het allerminst zeker dat de negentienjarige buitenspeler ook komend seizoen bij Feyenoord te bewonderen is. De Rotterdammers hopen Minteh nog een jaar te huren van the Magpies.

In de afgelopen maanden werd al duidelijk dat Feyenoord inzet op een langer verblijf van Minteh in De Kuip. Een nieuwe ontwikkeling kan echter roet in het eten gooien. "Newcastle United zit een beetje met de financiële fair play regels, hoorde ik van de week", aldus Krabbendam.

Volgens de journalist kan de huidige situatie bij Newcastle United negatieve gevolgen hebben voor Feyenoord. "Die gaan misschien wel overwegen om Minteh te verkopen. Dan is Feyenoord kansloos. Dat kunnen ze gewoon niet betalen. Hij is meer dan twintig miljoen euro waard. Dat gaat dan wat worden om hem te vervangen." Minteh ligt bij Newcastle United nog tot medio 2028 vast.

Het lijkt voor Feyenoord onmogelijk om Minteh op permanente basis naar Rotterdam-Zuid te halen. Newcastle United maakte vorige zomer 7 miljoen euro over aan Odense Boldklub voor de pijlsnelle buitenspeler. Transfermarkt taxeert de viervoudig international van Gambia inmiddels op 12 miljoen euro.

Minteh is bezig aan een uitstekend seizoen bij Feyenoord, waardoor hij momenteel goed in de markt ligt. In totaal speelde de buitenspeler al 1.961 minuten namens de Rotterdammers, verdeeld over 36 optredens. Daarin was Minteh goed voor elf doelpunten en zes assists, een goed moyenne voor een tiener die bezig is aan zijn tweede jaar in Europa.

Van Hanegem


Willem van Hanegem zou het betreuren als Minteh vertrekt bij Feyenoord, zo liet het legendarische clubicoon vrijdag blijken in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. "Als ik Feyenoord was, zou ik hem altijd binnenhalen. Newcastle heb ik van de week ook zien spelen en daar kan die met twee vingers in zijn neus mee." Newcastle United verloor afgelopen woensdag met 3-2 op bezoek bij het tobbende Manchester United.

De Kromme is écht onder de indruk van wat Minteh heeft laten zien in zijn debuutseizoen bij Feyenoord. "Die jongen is negentien jaar en is nog geen eens heel lang bezig met voetballen. Ik hoop wel voor hem dat hij een wereldtopper wordt, want het is ook een grappig ventje."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
08:40
08:40
Houdini-act Vitesse? Beoogde eigenaar sluit deal met Parry over miljoenenschuld
4
   
08:04
08:04
Brazilië kent met teleurstellende remise valse start op Copa América
12
   
07:43
07:43
Dit is zijn de mogelijke paden van Oranje als de andere poules hetzelfde blijven
22
   
07:08
07:08
Derksen verwacht wissel bij Oranje: 'Heb gehoord dat hij een pijntje heeft'
17
   
06:45
06:45
Programma, uitslagen en standen Copa América 2024: Brazilië stelt teleur
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
markerazzi
 
2
18 mei 2024 om 09:37
Met een transferwaarde van 12 miljoen zou ik als ik Feyenoord was toch de gok wagen. Er zal dit jaar best wat geld in het laatje komen door verkoop van een aantal spelers
 
bpreal
 
22
18 mei 2024 om 09:44
Die gaat niet weg onder de 20/25 mil. Er komt een Engelse team voor hem, kan niet anders
 
spursfan96
 
2
18 mei 2024 om 11:37
Die 12 miljoen komt van transfermarkt en die lopen altijd wat achter. Denk dat Newcastle minstens 20 miljoen voor Minteh wil vangen en dat is hij gewoon niet weg. Heeft een leuke actie en is razendsnel, maar heeft gewoon 0 overzicht voor de goal en m'n oma kan nog beter afmaken. Voor een miljoen of 10 kan je de gok wagen en hopen dat er ontwikkeling in de laatste fase komt, maar voor 20 is dat de gok echt niet waard.
 
Ijsmuts
 
5
18 mei 2024 om 13:59
17x basis, 10 goals, 5 assists. Geen gekke cijfers voor iemand die niet af kan maken en nul overzicht heeft. Of er schuilt een enorm talent in je oma, dat kan ook ????
 
Maximus2702
 
0
18 mei 2024 om 14:09
Minteh is anders ijskoud voor de goal hoor. Kan prima afmaken. Het overzicht kan inderdaad nog wel wat beter
 
spursfan96
 
1
18 mei 2024 om 16:29
Over alle competities 36 potten gespeeld, 11 doelpunten en 5 assists. Vind dat echt geen bijzondere statistieken voor een speler waar Feyenoord 20 miljoen aan wil besteden. Zitten dan ook nog goals tussen zoals die tegen Almere, wat meer een mislukte voorzet dan een goede afronding was. Als hij echt scherp voor de goal was had hij makkelijk 2x zoveel doelpunten kunnen maken, heeft echt heel veel grote kansen gehad. De vergelijking met mijn oma is inderdaad een tikje overdreven, maar dat was wel duidelijk leek me zo, al wil ik daarbij niks afdoen aan de geweldige meevoetballende kwaliteiten van d'r.
 
genieterr
 
2
18 mei 2024 om 09:39
Als feyenoord hem voor 20 miljoen kan halen moeten ze dat echt doen. Met aankomende verkopen en de CL inkomsten zou dat toch moeten kunnen?
 
Feliix
 
16
18 mei 2024 om 09:53
Of gewoon laten lopen en met het geld dat binnen komt ergens iemand oppikken voor rond de 10mil. Feyenoord zie ik niet zo snel 20m betalen voor 1 speler
 
--Feyenoord--
 
23
18 mei 2024 om 10:15
Jij zou 20 miljoen betalen voor Minteh? Gelukkig ben jij niet verantwoordelijk voor het beleid want dan zouden we in de kortste keren weer op het randje van faillissement staan. Hij is jong en heeft goede cijfers behaald dit seizoen maar tegelijkertijd als je jezelf niet beperkt tot scorebordjournalistiek dan zie je ook dat hij over het veld loopt als een kip zonder kop en ik vind hem ook niet bepaald dreigend als hij aan de bal is. Voor een miljoen of 8 zou ik het doen maar om nou ons clubrecord x2 te betalen voor Minteh, zou ik echt volslagen idioot vinden.
 
spursfan96
 
0
18 mei 2024 om 11:38
Huh? Voor 20 miljoen kan je echt uitstekende spelers halen, dan wil je toch niet deze jongen? Heeft een leuke actie, maar is zo gigantisch wild voor de goal dat hij die 20 echt niet waard is. Dan kan je beter op zoek naar een andere buitenspeler die meer zekerheid geeft op doelpunten.
 
Lierse1997
 
15
18 mei 2024 om 09:43
Eigenlijk is die FFP een zegen voor de absolute topclubs. Die krijgen toch eindeloos hun geld binnen door prestaties uit het verleden zonder zelf opvallend te presteren (kijk naar Man U) en het verhindert dat er nieuwe topclubs ontstaan door extern geld. Terwijl dat zowat de basisreden is voor het groot worden van elke club uit de voetbalgeschiedenis. Natuurlijk is de gedachte erachter goed. Maar het zorgt wel voor een beschermde positie voor de echte top. Want je moet als kleinere club echt al bijna 10 jaar aan een stuk top presteren om het financiële gat een beetje te dichten.
 
SpeedyAFC
 
3
18 mei 2024 om 10:39
Dat valt wel mee. Om aan te kunnen haken moet je eerst een gelijkwaardige achterban opbouwen om zo voldoende inkomsten te krijgen. Als je dat lukt, heb je ook geen FFP problemen. FFP is juist om clubs te beschermen tegen extreme groei die niet gedekt is waardoor een club later gewoon zomaar om kan vallen en failliet kan gaan.
 
Lierse1997
 
1
18 mei 2024 om 12:04
En je bouwt maar op 1 manier een grote landelijke achterban op: succes. Hoeveel nieuwe internationale topclubs zijn er nu eigenlijk sinds 2010 die niet door externe uitgaven dat zijn geworden? Atletico misschien? En die staan toch nog een treetje lager dan Real en barca. Met dat tweede ben ik het zeker eens. Een negatieve bijwerking is dus wel gewoon een machtspositie van de absolute top die totaal niet bedreigt wordt.
 
ManUtd36
 
2
18 mei 2024 om 11:43
Die onzin dat topclubs door extern geld groot zijn geworden blijf je maar herhalen. Die clubs zijn over meer dan honderd jaar gebouwd dmv vrijwilligers en trouwe fans die generatie op generatie hun club aanhangen. Die clubs zijn opgebouwd en groot geworden door sportieve successen en slimme beslissingen waar ze later profijt van hebben gehad. Natuurlijk zijn er ook voorbeelden van clubs die overeind gehouden door rijke supporters of door gemeentes/overheid maar dat is niet de reden dat ze nu zo groot en rijk zijn, dat komt door de enorme fans. Zoals bij United, al vele jaren weinig succes maar is nog steeds financieel een grootmacht. Door de fans. Maar blijf je onzin maar herhalen iedere kans die je krijgt. FFP heeft daarnaast een mechanisme dat clubs die extern geld investeren extra ruimte geeft. Een club zonder rijke investeerder mag 15m verlies over 3 jaar hebben, bij een investering is dat ineens 105m. Maar niet gek dat je die "mening" hebt, je bent nogal fan van City zie ik de lastste tijd en ook van de Super League ben je een grote aanhanger.
 
Lierse1997
 
1
18 mei 2024 om 12:11
En hoe krijg je fans? Door succes. Noem mij nu eens 1 heel populaire club die nooit in zijn bestaan succes geboekt heeft? Lokaal kan je zo populair zijn als je wil en je stadion vol krijgen. Landelijk wordt het al moeilijker als je niet uiterst succesvol bent. En internationaal moet je al een grootmacht zijn om dat echt consequent te bereiken. Clubs als Chelsea en City bewijzen gewoon wat ik zeg trouwens. Man U is nu geen wereldmerk door al die supporters. Man U is een wereldmerk door de enorm succesvolle periode die het gehad heeft toen dat voetbal een mondiale sport werd. Want vanaf het moment dat city en Chelsea veel successen boekten kregen zijn internationaal ook veel aanhang en de bijhorende inkomstenbronnen. Met de huidige FFP is de voetbaltop gewoon gecementeerd. De absolute top die er bij de invoering van de FFP was zal dat bijna altijd blijven. Kleine clubs kunnen niet snel genoeg groeien naar een gelijk inkomstenniveau waardoor ze tientallen jaren moeten opboksen tegen mastodonten die elk jaar het vijfvoudige van hen kunnen uitgeven. Een logisch gevolg daarvan is die topclubs altijd wel de bovenhand zullen krijgen aangezien het onmogelijk is voor een club jaren aan een stuk de absolute wereldtop qua geld voor te blijven met een budget dat nog niet eens een derde is. Geld maakt de voetbalwereld namelijk. De rijkste clubs zijn de meest succesvolle.
 
ManUtd36
 
0
18 mei 2024 om 14:09
En wat wil je hier aan doen? Je wil dat een club als United zijn sponsorinkomsten aan Luton Town geeft? Ajax moet inkomsten uit kaartverkoop delen met de rest? Wat is nu je punt? Succes in het verleden geeft je meer inkomsten, nogal logisch lijkt me. En nogmaals, FFP maakt het mogelijk dat clubs meer kunnen investeren en meer verlies mogen lijden als je een rijke investeerder hebt. Binnen 5-10 jaar zal Newcastle gaan domineren, net als City/Chelsea en PSG nu doen. Duurt dat te lang voor je? Terwijl andere clubs op een organische 100+ jaar hebben gedaan om te zijn waar ze nu zijn. En daarnaast hebben we ook gezien wat rijke investeerders kunnen doen met clubs. Geld er in pompen, de kosten enorm laten oplopen, en dan de geldkraan weer dichtdraaien waardoor clubs op de afgrond komen te staan. FFP is bedoelt om clubs te beschermen, het is bedacht nadat allerlei clubs in grote financiële problemen kwamen. En nog een voorbeeld, kijk naar Spurs (of Brighton). Clubs die niets winnen maar toch enorm gestegen zijn in omzet. Spurs haalt zelfs meer geld binnen dan Arsenal.
 
Lierse1997
 
0
18 mei 2024 om 14:27
Mijn punt is dat een gewone club dus zonder rijke suikeroom eigenlijk nooit meer kan doorgroeien naar zo een niveau. Je zegt het zelf. Je moet 10 tot 15 jaar top presteren. Zie jij een Aston Villa 10 jaar aan een stuk met een veel lager budget, dat hen wordt opgelegd door de FFP, kan concurreren met de gelden van de echte topclubs? Sowieso werkt de FFP niet eens zo goed. Op lage niveaus kunnen kleine clubs nog steeds de dieperik in gesleurd worden door rijke eigenaars.
 
ManUtd36
 
0
18 mei 2024 om 17:47
Hun budget wordt niet opgelegd door FFP maar door, en dit is het hele punt: een gebrek aan geld. Aston Villa besteedt 89% van hun omzet aan salarissen. Dat is totaal onhoudbaar en onverantwoord. Leicester besteedde 114% van hun omzet aan salaris. Nottingham Forest 94%, Everton 92%. FFP en PSR zorgt dat dit soort idiote financiële cijfers niet tot faillissementen leiden. Ter vergelijking, United en Arsenal geven 51% van de omzet aan salaris uit, Spurs zit op 46% (met meer omzet dan Arsenal en een gloednieuw stadion) zonder de successen. Dat is beleid voeren. Aston Villa gokt. En tot dusver gokken ze goed maar het kan ook helemaal verkeerd gaan als ze geen Europees voetbal halen.
 
Lierse1997
 
0
18 mei 2024 om 19:23
En wat is het gevolg? Niemand kan ooit nog op lange termijn met de top concurreren want die kunnen maar bedragen blijven uitgeven terwijl een ‘kleiner’ team daar 10 jaar voor moet overpresteren als een gek. Een top die dus moervast zit en niet aangevallen kan worden.
 
MarekHamsik17
 
4
18 mei 2024 om 09:46
Leuk voor Feyenoord, maar mist wel veel voor de stap hogerop. Goed gezien van Newcastle. Lijkt me een heerlijke aanwinst voor een degradatiekandidaat in de Bundesliga of PL om te counteren. Meer niet. Denk dat Feyenoord ook verder moet kijken, er lopen genoeg voetballers rond met meer potentie.
 
NJfromVOL
 
21
18 mei 2024 om 09:53
Een degradatiekandidaat in de Bundesliga ? Hij is een aanwinst voor elke topclub in Nederland en het eind van zijn ontwikkelingsmogelijkheden is nog niet in zicht. Ik denk dat je een paar wedstrijden hebt gemist.
 
spursfan96
 
0
18 mei 2024 om 11:42
Ik denk dat jij dan ook een paar wedstrijden hebt gemist. Is vaak genoeg gebeurt dat hij megakansen volledig heeft verprutst omdat hij een totaal gebrek aan overzicht en afrondende kwaliteiten heeft. Tuurlijk zaten er ook wedstrijden tussen waar hij wél heel goed was, maar als je ambitie hebt en verder dan de groepsfase CL wil komen heb je niks aan een speler die de helft van de wedstrijden goed is en de andere helft heel slecht. Dan heb je een speler nodig die constant kan presteren en dat is Minteh (nog) niet. Dan kan je wel heel veel geld betalen in de hoop dat hij wat constanter wordt, maar dan ben je wel van heel veel factoren afhankelijk.
 
fanaticus
 
0
19 mei 2024 om 03:07
Jij begrijpt het niet helemaal volgens mij, de enige ben je als het over Minteh gaat.
 
RyanGarcia
 
17
18 mei 2024 om 09:55
Bijzondere uitspraken. Man proeft pas een paar jaar aar professioneel voetbal. Is 19 jaar. En komt in nog geen 1450 minuten aan 15 g/a in de ED. Wat moet die nog meer doen om iig bij jou potentie te tonen?
 
--Feyenoord--
 
5
18 mei 2024 om 10:19
Als je puur naar zijn statistieken zou kijken dan wel ja. Maar als je ook daadwerkelijk de wedstrijden kijkt zie je dan iemand die goede besluiten maakt? Hoe vaak ik hem zichzelf niet dood heb zien lopen, is niet op twee handen te tellen. Daarbij zie ik gewoon weinig dreiging van hem komen, ik vind hem echt geen verfijnde buitenspeler. Hij is razendsnel en daardoor kan hij een man passeren maar veel techniek heeft hij gewoon niet.
 
RyanGarcia
 
4
18 mei 2024 om 10:35
Los van dat je met dat dribbelen de gemiddelde buitenspeler omschrijft. Minteh staat 2e met het aantal succesvolle dribbels per 90 minuten achter Sahraoui. Dat die wat meer overzicht moet krijgen dat klopt.Als een Becker bij een subtopper in Spanje terecht kan komen. Dan moet een Minteh dat toch zeker kunnen?
 
RamboKolombo
 
2
18 mei 2024 om 11:10
@ FeyenoordJe bent helemaal kneitergek met alle respect.Minteh is een monster, is heel technisch in de kleine ruimtes en snel in de grote ruimtes. Hij is doelgericht, zn statistieken zeggen dat ook. Jij moet echt nooit meer over voetbal hebben al zou Maradonna voor je neus spelen, je zou de talent alsnog niet herkennen.
 
--Feyenoord--
 
4
18 mei 2024 om 11:29
Alle taal- en spellingfouten kan ik wel herkennen in jouw stuk maar dat terzijde. Ik zeg zelf ook dat hij met ruimte voor zich ontzettend sterk is vanwege zijn snelheid. Hij is daarentegen helemaal niet technisch en zeker niet goed in de kleine ruimte. Het is juist wanneer wij tegen een laag blok spelen dat hij zichzelf constant vastloopt. Dat is ook de reden dat Feyenoord Hadj Moussa heeft aangetrokken om ons te helpen tegen tegenstanders die zich ingraven. Zijn statistieken zijn goed voor een debuutjaar, ik ga alleen niet mee met alle hyperbolen, bijvoorbeeld dat we 20 miljoen zouden moeten neerleggen voor hem. Dat vind ik hem niet waard. Rond de 8 miljoen zou ik verstandig vinden.
 
Drumsgoon
 
3
18 mei 2024 om 10:11
Denk dat Feyenoord dit tegenwoordig wel kan betalen. Maar 20 is wel teveel voor een positie denk ik, en zijn salaris zal vooral een probleem zijn.
 
Davilla_7
 
2
18 mei 2024 om 12:28
Zie hem stiekem graag naar PSV komen als vervanger voor Bakayoko (die overigens net als Minteh ook al op zijn 19e door sommigen hier werd afgeschreven omdat het een "blind paard zonder rendement" was). Echt bizar dat zoveel mensen niet kunnen inzien hoeveel groei er nog in zulke spelers zit en het einde van hun ontwikkeling nog lang niet in zicht is. Wat Minteh op deze leeftijd laat zien is razendknap. Natuurlijk is het nog geen eindproduct maar wel een ruwe diamant die er gaat komen
 
rbn_
 
0
18 mei 2024 om 12:45
Eens wat betreft de leeftijd en ik had niet verwacht dat Newcastle Minteh zou verkopen maar als dat het geval is dan zou het mij niet verbazen als Slot de leiding van Liverpool adviseert om Minteh te kopen. Hij lijkt me een stuk goedkoper dan Bakayoko en zelfde leeftijd. Laat Slot maar lekker aan Minteh sleutelen en dan heb je over 2 jaar een topspeler in huis voor een relatief laag bedrag.
 
superfan888
 
0
18 mei 2024 om 13:16
Natuurlijk jammer als ze hem niet zouden kunnen huren. Maar er loopt vast wel ergens een speler rond die net zo snel kan rennen met oogkleppen op. Ik vind hem een snelle buitenspeler met een beperkte techniek. Benieuwd welke club hem dan zou willen kopen.
 
KiRoNi
 
0
18 mei 2024 om 15:06
Feyenoord moet werkelijk geen seconde overwegen rond de 15-20 miljoen neer te tellen voor Minteh als dat ter sprake zou komen, dat is hij gewoon niet waard. Minteh is snel maar ook druistig en zijn transferwaarde wordt voornamelijk opgedreven door zijn PL-achtergrond en niet door zijn exceptionele kwaliteiten.
 
BillyHendriks
 
0
19 mei 2024 om 10:02
De FFP is alleen opgezet om grote clubs groot te houden en de kleine clubs klein! Waardeloos!