'Oranje stond er niet goed voor, maar hij was een goede bondscoach geweest'
Woensdag, 13 december 2017 om 07:13

Henk ten Cate was na het ontslag van Danny Blind in de running om bondscoach te worden bij het Nederlands elftal, maar nadat die deal niet doorging besloot de trainer bij Al-Jazira te blijven. Met de club uit Abu Dhabi neemt Ten Cate het woensdag in de halve finale van het WK voor clubteams op tegen Real Madrid en sterspeler Mbark Boussoufa prijst de invloed van de trainer.

"Tegen Urawa Red Diamonds, dat nu eenmaal meer kwaliteit heeft dan Al-Jazira, heeft hij het tactisch goed neergezet, waardoor we in de counter steeds heel erg gevaarlijk konden zijn", vertelt de geboren Amsterdammer in gesprek met De Telegraaf. Al-Jazira schakelde de Aziatisch kampioen uit Japan in de kwartfinale uit.

"Toen hij hier binnenkwam stond de club er slecht voor, maar inmiddels heeft hij de beker en de landstitel veroverd en staat hij in de halve finale van het WK. Knap. Zijn invloed op het team is groot", gaat Boussoufa verder. Oranje slaagde er onder Dick Advocaat niet in om zich te plaatsen voor het WK en de middenvelder durft niet te zeggen dat het onder Ten Cate wel gelukt zou zijn.

"Dat is een moeilijke vraag, omdat Oranje er niet goed voor stond. Maar dat hij een goede bondscoach was geweest, staat vast", vertelt hij. De spelers van Al-Jariza beseffen dat de kans klein is dat de club gaat winnen van de Koninklijke, maar dat neemt niet weg dat het team volgens Boussoufa zijn stinkende best gaat doen: "Het is geweldig - vooral voor die jonge jongens hier - tegen zo'n grote club te mogen spelen."

Meer nieuws
   
12:09
12:09
VZ Kort: Hans van Breukelen gaat de kampioensschaal uitreiken aan PSV
77
   
11:57
11:57
Situatie van één speler bij Barça draait 180 graden na aanblijven Xavi
1
   
11:30
11:30
Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
   
11:17
11:17
Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
5
   
11:15
11:15
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
droppie
 
1
13 december 2017 om 12:27
Advocaat valt niets kwalijk te nemen, slechts 1 wedstrijd tegen Frankrijk verloren. De Knvb was gewoon idioot om Blind aan te stellen als bondscoach. Ten Cate was een betere optie geweest, meer ervaring en gewerkt bij topclubs. In mijn ogen was het een gigantische blunder.
 
rikas1
 
1
13 december 2017 om 12:36
En iedereen vergeet hoe Hiddink er in het begin nog een potje van heeft gemaakt. Niet dat ik blij was met blind hoor...