'Oranje, waarom niet? Als ik zo doorga hoop ik een keer bericht te krijgen'
Donderdag, 8 oktober 2020 om 08:10

Mitchel Bakker dacnt er vorig seizoen serieus over na om Paris Saint-Germain tijdelijk te verlaten, zeker nadat de club had besloten om het tweede elftal op te heffen. Korte tijd later werd de linksback voor de leeuwen gegooid door trainer Thomas Tuchel en hij beschaamde het vertrouwen van de Duitser niet. Speelminuten in het Nederlands elftal is het volgende doel van de vleugelverdediger, die donderdagavond met Jong Oranje aantreedt tegen Jong Gibraltar in de EK-kwalificatiecampagne.

"Ik denk dat ik het heb laten zien", blikt Bakker met De Telegraaf op de succesvol verlopen afgelopen maanden. "Ik ontwikkel me goed, train op wereldniveau en speel veel. Dat wil je als voetballer. Het gaat de goede kant op." De linksback behoorde bij Ajax tot de zogeheten 'lichting 2000', waar sommigen niet zo'n hoge pet van ophadden. Bakker is een andere mening toegedaan. "Ik kan me nog herinneren dat Sergiño Dest in de jeugd rechtsback stond, Sven Botman in het centrum speelde en ik linksback was. Nu spelen we bij Barcelona, Lille OSC en Paris Saint-Germain. Niet slecht toch, man?"

De twintigjarige Bakker heeft de overgang van leeftijdsgenoot Dest van Ajax naar Barcelona op de voet gevolgd. "Het kan snel gaan hè", zegt de PSG-speler over zijn voormalig ploeggenoot bij de Amsterdamse club. "Vorige week speelde hij nog voor Ajax (tegen Vitesse, red.) en deze zondag viel hij in tegen Sevilla. Dribbelt hij naar binnen en speelt hij Lionel Messi in. Precies ja, zoals ik de bal inlever bij Neymar. Ik besef dat zo'n 'startblok' in het buitenland niet voor iedereen is weggelegd, soms moet je een beetje geluk hebben."

Bakker hoopt dat zijn goede prestaties bij PSG worden opgemerkt door Frank de Boer, de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Aan ambitie in ieder geval geen gebrek bij de jonge flankspeler, die Owen Wijndal woensdag zag debuteren tegen Mexico als linksback. "Als je doelt op Oranje, dan durf ik zeker groot te denken. Waarom niet? Als ik zo doorga bij de club, hoop ik een keer bericht te krijgen. Aan de andere kant heb ik pas een maand geleden in Wit-Rusland mijn debuut gemaakt bij Jong Oranje. Daar ga ik me eerst maar eens goed op concentreren", aldus de realistische Bakker.

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
0
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
4
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
KTB84
 
28
8 oktober 2020 om 08:42
Bakker heeft het geluk dat de linksback positie in het Nederlands elftal niet echt sterk bezet is. Hierdoor zie ik hem nog best kans maken om het Nederlands elftal te halen.
 
De Toekomst
 
4
8 oktober 2020 om 08:54
Niet echt sterk, maar er is wel een brede keuze tussen veel redelijk gelijkwaardige, momenteel betere opties; Van Aanholt, Haps, Wijndal, Blind, Ake, Ouwejan, Dijks.. Er zijn best wat opties daar en dan zie ik Bakker momenteel en op korte termijn niet als een serieuze optie.
 
Japie_Krekel
 
5
8 oktober 2020 om 09:48
Waarom niet? Je noemt een lijst van backs die echt niet geweldig zijn
 
rannio
 
13
8 oktober 2020 om 09:52
En dat is Bakker ook niet, staar je niet blind op het feit dat hij wedstrijden speelt voor PSG.
 
Baabman
 
2
8 oktober 2020 om 13:02
hou eens op met Blind een LB te noemen, daar is hij totaal ongeschikt voor met zijn wandeltempo en traagheid. Hele goede CV en zelfs cvm zie ik hem nog wel uit de veren komen maar niet LB. Is ook nog nooit goed gegaan in oranje (op de voorzet voor van Persie na)
 
MJanssen
 
1
9 oktober 2020 om 10:33
Helemaal mee eens, werd in het 5-verdedigers systeem nog redelijk hedragen, maar mist de snelheid en drive voor een moderne back. Daarnaast zou een fitte Willems een betere optie zijn in een 5-verdedigers systeem
 
DavidHerres
 
18
8 oktober 2020 om 08:44
Als Wijndal kan spelen in Oranje, dan is niets onmogelijk. Wat een middelmaat is dat zeg.
 
 
20
8 oktober 2020 om 08:47
Maar het lijkt mij wel de toekomstige back van Oranje. Dat heeft Wijndal gewoon in zich. Dat Bakker de selectie ooit haalt sluit ik natuurlijk ook niet uit, maar alles wijst er mijn inziens op dat Wijndal de back van Oranje wordt. Een zwak debuut doet daar niets aan af. Kijk naar De Ligt. Dat is nu ook een prima CV
 
jeffreysch
 
12
8 oktober 2020 om 08:52
Wijndal en Koopmeiners tonen wel daadwerkelijk hun potentie bij AZ. Ondanks hun matige tot redelijk voldoende debuut gister. Bij die andere AZÂ’ers (op Bizot na) zie ik de hype niet.
 
 
7
8 oktober 2020 om 08:55
Eens. Stengs viel trouwens prima in, maar daar zie ik het ook niet altijd in. Koopmeiners en Wijndal zie ik echter heel ver komen inderdaad. Ook hoe Koopmeiners nu al de rust bewaart in Oranje. Bewonderenswaardig. Wijndal had het erg zwaar, maar dat kan. Het is een debuut. Die vallen bij Oranje wel vaker tegen.
 
falcao1984
 
9
8 oktober 2020 om 08:56
Tegen Dynamo Kiev hadden Koopmeiners, Stengs, Boadu, Wijndal en Bizot er moeten staan. In deze cruciale wedstrijd tegen een club van naam hebben ze helaas verzaakt.
 
jeffreysch
 
7
8 oktober 2020 om 09:29
@falcao aan Wijndal en Koopmeiners heeft het niet gelegen. Boadu eens, maar hij is nog piepjong. Desalniettemin schiet hij kansen er niet in en springt alles van zijn voet af. Bizot is normaal goed, maar in de CL alleen niet. Misschien was die een beetje gespannen.
 
Japie_Krekel
 
2
8 oktober 2020 om 10:17
In de Eredivisie ging Bizot onlangs ook gewoon in de fout
 
jeffreysch
 
3
8 oktober 2020 om 10:21
@japie Krekel heb je hem de afgelopen 2 seizoenen zien keepen of heb je hem "onlangs" zien keepen?
 
Ryan030
 
5
8 oktober 2020 om 12:31
Hoop toch dat jetro Willems weer op niveau komt na zijn blessure dat is veruit de meest getalenteerde linksback die we hebben.aanvallend en verdedigend beter als alle andere opties.
 
DeRede
 
3
8 oktober 2020 om 08:45
Bakker en Haps op LB lijkt me een logische stap.
 
De wonderspits
 
4
8 oktober 2020 om 09:07
Ho ho! BMI komt eraan ??
 
jeffreysch
 
5
8 oktober 2020 om 10:09
Wees niet per se onder de indruk van zijn club en het aantal wedstrijden. Normaliter zou ik het met je eens zijn, maar zijn spel is redelijk. Ik vind hem tot nu toe ogen van het niveau AZ, maar dan wel onder Wijndal en ook Haps. Ik vind wel dat je dit soort type LB altijd op de LB moet zetten. Aanvallend, goed mee voetballend en redelijk snel. Types Blind, Viergever (al deed die het erg goed tegen Schalke) en Ake op de LB hebben tot nu toe het aanvallende spel verminderd, terwijl ze qua snelheid het ook moeilijk hadden tegen flankspelers.
 
Apocalyps
 
3
8 oktober 2020 om 08:50
Het is inderdaad een open deur, maar als hij zich goed blijft ontwikkelen bij PSG, dan komt die kans wel. Ik ben ergens wel positief verrast dat hij de laatste 3 of 4 wedstrijden in de basis stond bij PSG (of komt dit door de (vele) blessures op zijn positie?)
 
DavidHerres
 
2
8 oktober 2020 om 09:01
Weinig alternatieven, alleen Kurzawa en die speelt al 2 jaar niet goed. Ook zijn er veel blessures en covid perikelen bij iedere club waardoor talenten eerder naar voren worden geschoven.
 
mansje82
 
3
8 oktober 2020 om 09:42
Komt voornamelijk door de blessure van Bernat. Bakker staat hoger in de pikorde als kurzawa. Mooie plek om je te ontwikkelen. Heeft veel wat een moderne back moet hebben.
 
Freshzone
 
6
8 oktober 2020 om 10:26
Het zal allemaal wat mensen zeggen maar ik word vrolijk als ik die jongen zie spelen. En heb hem nou een aantal keer zien spelen en als hij zich een beetje door ontwikkeld kan het echt een hele prima back worden want hij heeft wel alles. Snelheid, loopvermogen, sterk, goede pass en verdedigend staat hij zijn mannetje wel.voor mij is hij de grootste kanshebber om de vaste linksback te worden van Oranje aankomende jaren.
 
DNSDKR
 
0
8 oktober 2020 om 10:50
Tja, leuk zo een lijstje van linksbacks. Bakker, Wijndal, Aanholt, Ake, allemaal veel van hetzelfde. Talent, dat zeker. Maar o hadden we maar zo een talent op belangrijke posities. Een echte, creatieve 10, een spits die alles afmaakt, buitenspelers met een actie en snelheid, die een constante bedreiging vormen in plaats van zich vastlopen en dan maar weer terug spelen.
 
Santi10
 
1
8 oktober 2020 om 10:58
Wat? We hebben ihattaran (of is die nu opeens afgeschreven?) En we hebben zirkzee, beide grootste talenten op hun positie
 
DNSDKR
 
2
8 oktober 2020 om 11:31
Santi, we hebben het over Oranje. Beide spelers spelen momenteel niet eens bij hun eigen club.
 
Baabman
 
1
8 oktober 2020 om 13:07
Door een dipje en sterke competitie, stengs zou ook niet opgesteld worden bij psv momenteel. Gakpo had een kans verdient imo.