'Oxford United verwacht deze week deal met Feyenoord te kunnen sluiten'
Dinsdag, 7 januari 2020 om 11:35

Feyenoord pakte maandag het vliegtuig richting Spanje voor een trainingskamp, maar deed dat zonder Yassin Ayoub en Liam Kelly. De twee middenvelders komen niet meer in de plannen van trainer Dick Advocaat voor en krijgen de ruimte om een nieuwe club te vinden. Kelly zou weleens snel uit Rotterdam kunnen vertrekken, zo blijkt dinsdag uit berichtgeving uit Engeland.

Oxford United zou de Ier namelijk terug willen halen naar de Engelse velden. De club uit de League One, het derde niveau, heeft er volgens de plaatselijke Oxford Mail vertrouwen in dat het deze week nog tot een akkoord zal komen met Feyenoord. Kelly, die naar verluidt zaterdag tijdens de FA Cup-wedstrijd tegen Hartlepool United al op de tribune zat, zal in eerste instantie tot het einde van het seizoen gehuurd worden.

Oxford troeft, als het erin slaagt om Kelly daadwerkelijk binnen te halen, twee andere gegadigden af. MK Dons en Sunderland, beiden eveneens actief in de League One, zouden namelijk ook geïnteresseerd zijn geweest in de diensten van de 24-jarige middenvelder.

Kelly kwam afgelopen zomer op voorspraak van toenmalig trainer Jaap Stam, die hem nog kende uit hun gezamenlijke tijd bij Reading, naar De Kuip. De voormalig jeugdinternational van Ierland wist echter nooit te overtuigen in het shirt van Feyenoord en speelde tot nu toe slechts 110 officiële minuten, verspreid over twee wedstrijden, voor de Rotterdammers. Kelly ligt nog vast tot medio 2022.

Meer nieuws
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
13
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
22:58
22:58
Arda Güler is de held van Real Madrid op moeizame avond in San Sebastián
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
TilburgAjax
 
7
7 januari 2020 om 12:17
Wat is er toch met Ayoub gebeurd, onherkenbaar ten opzichte van zijn Utrecht-periode. En voor Kelly is League One toch ook een behoorlijke degradatie, ook als je niet niet Feyenoord maar naar Reading kijkt. Maar vooral van Ayoub is het toch echt zonde.
 
Master D
 
29
7 januari 2020 om 12:26
Hoezo is de League one een behoorlijke degradatie t.o.v. Reading? Reading was vorig seizoen een degradatiekandidaat en Kelly mocht nooit meedoen. Dat was niet omdat hij zo'n hoog niveau had. Dan is de stap van een bankzitter bij een degratiekandidaat in het Championship naar de League one niet zo heel vreemd. De stap naar Feyenoord, die sloeg nergens op. Ayoub heeft onder 3 trainers geen kans weten af te dwingen. Dat kan geen toeval zijn. Dus daarvoor zal hij naar zichzelf moeten kijken.
 
pprins
 
7
7 januari 2020 om 12:31
Je gaat me toch niet vertellen dat doe Kelly onder Stam bankzitter was bij Reading? Dat zou helemaal apart zijn als hij dan wel meent dat die goed genoeg is voor Feyenoord
 
Master D
 
7
7 januari 2020 om 12:47
Kelly zat onder de opvolger van Stam op de bank en is daar niet vanaf gekomen. Dus toen Feyenoord hem haalde zat hij op de bank bij Reading wat tegen degradatie vocht. Onder Stam speelde hij nog wel, maar ook met Stam was Reading een ploeg die tegen degradatie vocht in zijn laatste seizoen daar. Dat was ook de reden waarom hij werd ontslagen.
 
pprins
 
4
7 januari 2020 om 13:08
Ok dacht al als Stam deze speler zelf op de bank zette dan was het wel heel raar als hij hem aanraadde bij Feyenoord . Overigens deed Reading het in het eerste jaar onder stam wel goed toch. Volgens mij hebben ze toen op een haar na zelfs promotie gemist .
 
Japie_Krekel
 
4
7 januari 2020 om 12:59
@tilburgajax het leuk doen bij FC Utrecht is wat anders dan presteren bij Feyenoord waar de verwachtingen en de druk een stuk hoger zijn. ik heb nooit gesnapt dat Feyenoord hem haalde. leuke speler voor Utrecht maar meer ook niet imo
 
TilburgAjax
 
1
7 januari 2020 om 19:08
Historisch zijn die verwachtingen en druk misschien hoger, maar Ayoub kwam in de zomer van 2018, toen Feyenoord het seizoen daarvoor 4e was geworden, Utrecht werd (op afstand, dat wel) 5e, dan is het niveauverschil met Utrecht niet zo heel groot denk ik. Mijn verwachtingen waren juist wel redelijk hoog, omdat hij me qua speelstijl (zoals hij in dat team van Utrecht draaide) wel wat voor het middenveld van Feyenoord leek.
 
*Est. 1892
 
5
7 januari 2020 om 12:17
Zegt genoeg dat je bijna naar de amateurs toe gaat om te spelen. Hij kan echt t niveau niet aan van de eredivisie. Dit had feyenoord toch wel moeten kunnen zien
 
JoshuaK_
 
29
7 januari 2020 om 13:37
Bijna naar de amateurs? In de League One zal hij gewoon meer kunnen verdienen dan bij de meeste Eredivisie clubs & laten wij nou niet doen alsof de teams uit het rechterrijtje hier iets voorstellen. Die zouden in het buitenland ook niet verder komen dan de tweede en derde divisies.
 
Sanderr
 
0
8 januari 2020 om 10:02
Bijna amateurs? Engeland heeft 5 profniveaus met daarin 116 teams. Oxford draait mee voor het kampioenschap op het derde niveau. Dat is niet eens een beetje in de buurt van amateurniveau.
 
FCUTRECHT0300
 
25
7 januari 2020 om 12:24
Ajax vist in een vijver met Braziliaanse talenten van 10-20 miljoen euro zoals die Reinier. En Feyenoord haalt transfervrije zooi uit de kelder van Engeland (Narsingh, Fer en deze Kelly). Heb het verschil tussen Feyenoord en Ajax nog nooit zo groot gezien. Een schande dat een speler die door Feyenoord voor het eerste elftal gehaald is, verkocht wordt aan Oxford United. Dit zegt alles over de droevige staat van de Feyenoord scouting/selectie.
 
DVV20
 
64
7 januari 2020 om 12:31
Appels met peren vergelijken. Natuurlijk staat Ajax mijlen ver voor op Feyenoord. Maar een tribuneklant van Feyenoord vergelijken met potentiële topspelers die Ajax zou willen hebben gaat nergens over. Ajax heeft ongetwijfeld ook spelers die het niveau niet aankunnen en uiteindelijk in de bodem van de eredivisie of eerste divisie terecht komen.
 
pprins
 
11
7 januari 2020 om 12:36
Nou Is hij ook niet gescout maar meegekomen met stam die een jaar met hem heeft gewerkt en hem goed vond. Ok wat naïef wellicht maar als je nieuwe trainer dat vindt en hij is transfervrij dan kom je aan deze wens van je nieuwe trainer waar je vertrouwen in hebt , tegoed . Geen idee echter wat Stam dacht dat deze man echt een verrijking zou zijn voor Feyenoord . Bizar .
 
wazza
 
39
7 januari 2020 om 12:39
Goedkoop scoren dit. Zoals DVV20 al zegt ga je nu potentiële topspelers van Ajax vergelijken met een overbodige speler die het niveau van Feyenoord niet aan kan en daardoor geloosd wordt. Verder heb je helemaal geen idee welke spelers Feyenoord nog gaat halen en Senesi was ook een internationaal talent die richting Rotterdam is gekomen voor vele miljoenen. Daarnaast loopt Sinisterra (behoorde tot de laatste 100 talenten voor de Golden Boy Award) ook in Rotterdam. Ga je die ook met Kelly vergelijken?
 
MGMV
 
12
7 januari 2020 om 12:49
Staat Ajax door het recente succes niet gewoon mijlenver voor op welke ploeg ook in de Eredivisie? Verder erg makkelijk scoren. Meegenomen door Jaap en je had net zo goed voor Senesi kunnen gaan. Maaaaar afijn.
 
Yuto
 
3
7 januari 2020 om 13:24
Oké, misschien dat jij (en velen anderen) met een plaat voor hun kop leefde, maar ik ben een Feyenoord suppoter, en de afstand tussen Ajax en Feyenoord is altijd gewoon levensgroot geweest. Ik heb altijd al gezegd dat het gewoon wachten was totdat Ajax de geldkraan open gooiden. Heb zelf nooit gesnapt waarom ze daar zo lang hebben mee gewacht. Plus Kelly is gehaald als opvulling, niet per se als basisspeler, een bijna gratis gokje dat niet goed afloopt, nou, kan gebeuren, gebeurt bij elke club. En ik kan je vertellen, zolang er geen overname, investeerders komen, zal je nog wel vaker van dit soort gokjes tegenkomen. Veel Feyenoorders zijn niet realistisch, al geldt dit voor de meeste supporters van welke club dan ook.
 
pprins
 
2
7 januari 2020 om 17:08
Het gat was de laatste 15 jaar helemaal niet zo groot. Ajax heeft de geldkraan pas recent opengedraaid omdat er ook helemaal niet zo veel geld was. In deze periode heeft Ajax echter zijn weinige geld blijven steken in opleiding en scouting , daar waar Feyenoord maar bleef volharden in het kopen of huren van allemaal dure net-niet spelers of over-the-top-speler. Dankzij de transfersommen van Milik en Sanchez kon Ajax in een wat grotere vijver gaan vissen . Dat ging samen met de doorbraak van oa de ligt en Frenkie . Nu is het gat ineens heel groot geworden ja . En als je dan leest dat Feyenoord Smolov wilt gaan huren vraag je je af of ze het in de Kuip ooit zullen snappen .
 
HijNiet!
 
3
7 januari 2020 om 14:24
Dit zegt toch wel alles over de capaciteiten van Jaap Stam. De man heeft echt veel schade aangericht in de korte periode dat hij aan het roer stond. Helaas was ik zelf ook zo naïef om Stam te geloven; hij had immers met Kelly gewerkt dus ik ging ervan uit dat hij hem wel redelijk in kon schatten. Er bleek echter verdomd weinig te zijn wat Stam wél goed inschatte.
 
MamiDemirci
 
0
8 januari 2020 om 23:36
Nooit begrepen wat Feyenoord met Kelly moest. Duidelijk niet het niveau wat we nastreven. Ayoub was gewoon heel jammer dat hij na zn transfer nooit zn Utrecht niveau haalde.