Paniek nog niet uitgebroken in Heerenveen: 'Er speelt altijd wat rond Joey'
Dinsdag, 6 juli 2021 om 11:46

Of Joey Veerman ook dit seizoen het shirt van sc Heerenveen draagt is nog maar de vraag. De middenvelder wordt opnieuw genoemd als aanwinst van Feyenoord, terwijl er ook concrete interesse lijkt te zijn van Hellas Verona. Ferry de Haan, technisch directeur van de Friese club, benadrukt dinsdagochtend echter dat er momenteel nog geen serieuze gesprekken worden gevoerd over een eventuele transfer van Veerman.

"Er speelt altijd wel wat rondom Joey", zo opent De Haan in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Dat is logisch, want Joey is een hartstikke goede speler. Maar hij heeft nog een driejarig contract bij Heerenveen (tot medio 2024, red.) en voor een goede deal moeten drie partijen tevreden zijn. Dat is nu nog niet het geval. Daarom heeft het weinig zin om op geruchten te reageren", aldus de Heerenveen-bestuurder. Feyenoord Transfermarkt wist maandag te melden dat Feyenoord op korte termijn het gesprek aangaat met Veerman en diens management.

'Joey Veerman gaat binnenkort om tafel met Nederlandse topclub'

De middenvelder praat op korte termijn met een topclub uit de Eredivisie.Lees artikel

"Feyenoord hoopt nog altijd op de handtekening van Joey Veerman. De club gaat deze zomer de gesprekken heropenen met zijn management. Er is nog niks zeker: Feyenoord zal eerst geld in het laatje moeten krijgen", zo viel er te lezen op de betreffende Instagram Story van Feyenoord Transfermarkt. De Feyenoord-nieuwssite benadrukte overigens op Twitter dat het nieuws nog allerminst zeker is. Veerman is in het recente verleden al vaker in vaker in verband gebracht met Feyenoord.

Volgens de berichtgeving vormt het gebrek aan geld vooralsnog een struikelblok voor Feyenoord. Momenteel zouden de Rotterdammers nog geen financiële ruimte hebben om Veerman te kunnen inlijven. De waarde voormalig middenvelder van FC Volendam wordt door Transfermarkt geschat op 8,5 miljoen euro. In de zomer van 2019 kwam Veerman voor 550 duizend euro over naar Heerenveen, waar hij een handtekening zette onder een verbintenis tot medio 2024.

Chris Woerts: 'SC Heerenveen ontvangt schriftelijk bod op Joey Veerman'

Er is ook vanuit de Serie A interesse in de middenvelder.Lees artikel

Sportmarketeer Chris Woerts bracht maandagavond in De Oranjezomer de belangstelling van Hellas Verona voor Veerman ter sprake. "Hellas Verona heeft zich officieel bij sc Heerenveen gemeld en ze hebben ook een schriftelijk bod uitgebracht (van vijf miljoen euro plus een doorverkooppercentage, red.)", zo klonk het in de voetbaltalkshow rondom het EK. "Toch wil Heerenveen nog niet toehappen, want zij denken aan een bedrag van meer dan tien miljoen euro. Verona denkt daarentegen aan een bedrag van vijf miljoen euro en een groot doorverkooppercentage. Dat is een beetje de markt nu. Er is weinig geld in de markt en veel spelers worden getransfereerd met 'doorverkoop', maar Heerenveen houdt vooralsnog vast aan tien miljoen euro 'plus'"

Meer nieuws
   
11:09
11:09
Het AD weet waarom Pascal Jansen en Frank de Boer geen opties voor Ajax waren
0
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
11
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
24
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
93
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
GJ7300
 
4
6 juli 2021 om 11:52
Mooie voetballer, enorme kwaliteiten maar flegmatiek en gaat niet tot het gaatje. Dat helpt niet voor een (buitenlandse/top) club. Meeste spelen met slot op de deur en dat is Joey niet. Als t niet gaat heeft ie nog wel Els balverlies en laat ie mannetjes lopen. Kan bij Heerenveen maar elders? Drukt prijs ook enorm, grote kwaliteiten maar ook groot risico voor een club, je moet eigenlijk elftal erop aanpassen. Zie ik niet snel gebeuren waardoor vraag vermindert en prijs dus ook. Enfin, dan maar jaartje Heerenveen nog al denk ik dat Joey wat ongeduldig is wat niet gaat helpen
 
Afonsotje
 
16
6 juli 2021 om 11:52
Op VZ zijn de meesten toch van mening dat hij overschat is, dus laten we hopen dat de clubs dat ook denken. Wat een heerlijke speler is dit, die op 1 bekerwedstrijd tegen Ajax na, nooit verzaakt. Hopelijk kan hij aankomend seizoen nog meer voor de goal komen en zn cijfers verder opkrikken.
 
Second
 
11
6 juli 2021 om 11:56
Echt hé. Ik vraag me af hoeveel van deze personen überhaupt meer dan vijf wedstrijden van Veerman hebben gekeken. Dan zouden ze die mening namelijk niet hebben.
 
Master D
 
3
6 juli 2021 om 12:17
De vraag is natuurlijk wat je definitie van overschat is. Is het een meer dan bovengemiddelde speler in de Eredivisie? Dat lijkt mij wel. Zou hij iets kunnen toevoegen aan een topclub in de Eredivisie? Dat is niet uit te sluiten. Echter als er een prijskaartje van 10+ miljoen om hem hangt, dan snap ik dat de twijfel dermate groot is dat clubs hem niet nemen en dat fans het te veel vinden. In wedstrijden waarin hij tijd en ruimte krijgt zie je hem hele mooi dingen doen. Echter wanneer het niveau van de tegenstander omhoog ging is zijn spel mij nog niet meegevallen. Dat in combinatie met zijn prijskaartje voedt de twijfel en dan is vraag of voor dat prijskaartje niet wat overschat is. We hebben bij Heerenveen dominantere spelers gezien, die het vervolgens op een niveau hoger niet gered hebben.
 
Second
 
4
6 juli 2021 om 12:27
Bij Veerman zie je gewoon dat hij betere spelers om zich heen moet hebben. Daarom denk ik dat hij moeiteloos mee gaat draaien bij een topclub in Nederland of de Europese subtop. Overigens in topwedstrijden was Veerman vaak de uitblinker, alleen tegen Ajax in de beker speelde hij echt dramatisch. Tegen Feyenoord twee keer de uitblinker, tegen PSV en tegen Ajax in de competitie. Je moet maar eens opletten als spelers proberen druk te zetten op Veerman, dan draait hij moeiteloos weg. Als mensen meer wedstrijden van Veerman zouden zien, dan zouden ze dat weten. Veerman is inderdaad niet zo dominant als andere spelers uit het verleden, maar wel echt een grote parel. Ik denk dat dat ook vooral met zijn karakter te maken heeft. Dat clubs daar geen 10 miljoen voor neer willen leggen dan moeten ze dat vooral niet doen. Uiteindelijk zijn mindere of vergelijkbare spelers voor vergelijkbare bedragen weggegaan. Ik geloof dat er wel een buitenlandse club komt die het voor hem neer gaat leggen.
 
lauwietje
 
4
6 juli 2021 om 12:31
Aan de andere kant, we juichen het bij andere clubs altijd enorm toe als er enorme bedragen worden gevraagd. Kijk naar een Ajax, waar je met dat logo ineens 5x meer kan vragen dan de marktwaarde. Meest recent bijvoorbeeld een Kjell Scherpen die nu voor 5 miljoen verkocht gaat worden. Ik wil niet zeggen dat Heerenveen 10 miljoen dient te vangen, maar gezien naar het track record over de laatste jaren is het niet meer dan logisch. Voor Ejuke (blind paard, leuke acties af en toe) 12 miljoen, Michel Vlap (8 miljoen). Verder heb je nog een Lammers/botman die gehuurd zijn en bij eigen clubs niet echt hebben gespeeld, maar alsnog een relatief hoog prijskaartje opgespeld hebben gekregen na een goed seizoen bij Heerenveen. Ook kijkend naar andere spelers waar Heerenveen op het CV staat en een stap gemaakt hebben of gaan maken (kijk naar een Dumfries, Ziyech, De Roon en St. Juste). Heerenveen mag soms wat hoog in de boom zitten, maar ze weten wel over het algemeen goed geld te boeren voor hun spelers. Daarnaast is Veerman over twee seizoenen stabiel gebleken en heeft hij veel voor de club betekend. De startprijs is logisch, de uiteindelijke prijs zal wellicht lager uitvallen met de nodige constructies daaromheen gebouwd.
 
Constant kante
 
2
6 juli 2021 om 11:56
Afonsotje "wat een heerlijke speler is dit, die op 1 bekerwedstrijd tegen Ajax na, nooit verzaakt." Hij heeft ook afgelopen seizoen vooral in de tweede seizoenshelft best wel heel erg veel verzaakt eigenlijk. Blijft gewoon een wisselvallige speler.
 
Capis
 
3
6 juli 2021 om 12:24
Meeste erkennen dat het een hele goede en leuke voetballer is. Maar er zijn al veel voorganergs geweest die geweldig waren bij Heerenveen en het niet konden laten zien bij voornamelijk een Ajax en Feyenoord. En die clubs vooral en de mensen hier zien dat ook met een vraagprijs van 10 miljoen plus. en dat is dan gewoon nog steeds een flink risico, zeker binnen Nl.
 
Afonsotje
 
1
6 juli 2021 om 12:57
Maar welke van die spelers heeft het nou daadwerkelijk een langere periode goed gedaan bij Heerenveen? Een Sulejmani, Bilal, Sinkgraven bijvoorbeeld zijn gekocht na een handvol goede wedstrijden. Jongens als Ziyech, St Juste, Uth en Finnbogason hebben minstens 1 constant goed seizoen gedraaid en vaak meer. Veerman draait nu ook al 2 goede seizoenen op rij, met veel goede wedstrijden. De enige speler waarvan ik niet had verwacht dat die zou floppen was Larsson, dat verbaast mij nog steeds.
 
Capis
 
2
6 juli 2021 om 13:16
Stjuste, was goed maar ook niet geweldig. Weet zich gelukkig nu heel goed te herpakken! Ziyech heeft nog een tussen stap gehad bij Twente. Larsson, vind ik nog steeds dood en dood zonde. Liet soms geweldige dingen zien. Maar kon een week later ook echt weer geen pepernoot raken. Kijk laat het duidelijk zijn het is echt een leukse speler Veerman. Maar 10 miljoen is heel veel voor Nederlandse clubs. Dan wil je een soort van "zekerheid"
 
wandering
 
0
6 juli 2021 om 14:20
Daarom gaat hij ook niet naar een Nederlandse club. De enige die hem zou kunnen betalen is Ajax en heel misschien PSV waar de eerste geen belangstelling heeft en laatste al gelijk is afgehaakt. Dus die blijft of in Heerenveen of hij gaat naar het buitenland
 
Craig Tucker
 
3
6 juli 2021 om 12:25
Ik vind hem zeker niet overschat, maar ik vraag me wel af waar zijn plafond ligt en wat de beste nieuwe stap gaat zijn. Feyenoord lijkt me een mooie club voor hem (mits Slot ze een beetje hetzelfde wil laten spelen als bij Az).
 
ninjakai
 
0
6 juli 2021 om 12:58
Hij is gewoon overschat. Veerman heeft een prijskaartje van 10 miljoen plus. Dat is Ziyech terrein. Op geen enkele manier komt Veerman ook maar in de buurt van die Ziyech (en dan niet Ziyech naar Chelsea Ziyech, maar Zioyech die de man was bij Twente). Maar goed, bijna alle spelers van Heerenveen zijn schromelijk overschat. AZ heeft het label, maar Heerenveen verdiend hem net zo hard, of is Vlap inmiddels een doorslaggevend succes, of Pierie. Of waren ze bij feyenoord zo dol gelukkig met de altijd fantastische Larson. Begin je het patroon te herkennen.......
 
Nuggets
 
4
6 juli 2021 om 13:07
En daar tegenover staan Ziyech, Finnbogason, st Juste, Huntelaar, Samaras, Djuricic, Pranjic, Dost, Sinkgraven, Dumfries, Zeneli die het allen toch niet heel onverdienstelijk doen/hebben gedaan. Begin jij nu ook een patroon te herkennen?
 
Afonsotje
 
1
6 juli 2021 om 13:19
Ik heb het hier boven al toegelicht, maar welk van die spelers heeft nu daadwerkelijk een lange periode bij Heerenveen gepresteerd? Toen Pierie werd verkocht lachten we ons de ballen uit de broek. Larsson verbaast mij nog steeds. Vlap heeft het eigenlijk ook maar een paar wedstrijden laten zien, zoals die het ook bij Anderlecht maar een paar wedstrijden heeft laten zien. Ik denk dat Nuggets het verder al goed toelicht met spelers die wel goed hebben gepresteerd na het vertrek uit Heerenveen. Dat Ziyech bij een tegen degradatie en faillissement vechtend Twente 10 miljoen heeft gekost zegt mij ook niet zoveel, al vind ik Veerman dat ook niet waard.
 
cocovandeflats
 
0
6 juli 2021 om 14:48
De verlies partijen van Heerenveen vond ik hem vaak erg matig. Je hoopt gewoon dat hij iets meer het voortouw zou nemen. Kwalitatief wel een hele leuke speler. Zou hem graag bij az zien. Opvolger van koopmeiners, is dat niet de beste stap? Ook dichtbij Volendam haha.
 
Nuggets
 
2
6 juli 2021 om 11:55
Lekker hoog in de boom gaan zitten als Heerenveen zijnde en minimaal 10 miljoen vragen. En anders genieten we zelf nog wel een jaartje van Joey.
 
Constant kante
 
7
6 juli 2021 om 11:57
Je weet het uiteindelijk nooit, maar iets zegt mij dat Joey dan dus inderdaad nog heerlijk een jaartje in de mooie kleuren van Heerenveen te bewonderen zou zijn. Die tien miljoen plus gaan ze van niemand krijgen.
 
Nuggets
 
1
6 juli 2021 om 12:00
Denk ook niet dat iemand bij Heerenveen over zou klagen. Met nog een 3 jarig contract kun je hem volgend seizoen ook nog redelijk verkopen.
 
Constant kante
 
2
6 juli 2021 om 12:08
Op zich goed nieuws voor de fans van Heerenveen inderdaad. Nog een seizoen genieten van Joey! Alles behalve een straf natuurlijk Enige wat ik me afvraag, is of de directie van Heerenveen ook staat te juichen. Ook Heerenveen is een club die het moet hebben van het halen van jong talent om die met winst te verkopen. Dus het is echt niet de bedeling dat Veerman zijn contract bij Heerenveen rustig uitdient, als je snapt wat ik bedoel.
 
FeanDen
 
4
6 juli 2021 om 12:13
Constant kante, daar heb je zeker wel een punt. Ik denk dat het voor Heerenveen eigenlijk wel noodzaak is dat Joey deze zomer wordt verkocht, om de tekorten te dichten. Daarnaast heb ik ook het gevoel dat Joey zijn motivatie bij ons op begint te raken, hij wil erg graag een stap maken. Tuurlijk zou het voor ons als fans leuk zijn om zo’n geweldige voetballer nog een jaar bij ons te zien spelen, maar ik denk dat het voor alle partijen beter is als hij deze zomer vertrekt.
 
Constant kante
 
2
6 juli 2021 om 13:06
Op zich, in dit specifieke geval want hij heeft dacht ik nog een drie jaar doorlopend contract, zou je hem echt nog wel een seizoen kunnen houden. Maar als hij nog maar twee jaar te gaan heeft, dan moet hij echt verkocht worden, omdat hij daarna naar verwachting alleen maar minder waard wordt. Maar ja, dit is uiteindeljik wel het lot van alle Nederlandse subtop- en topclubs. Je zou je beste spelers graag houden, maar tegelijkertijd is verkopen je core business.
 
Spelvout
 
2
6 juli 2021 om 13:08
Dat werd ook gezegd toen er een bod van 7 miljoen op Ejuke lag. Heel voetbalvolgend Nederland verklaarde Heerenveen voor compleet gestoord dat ze dat niet hadden geaccepteerd. Uiteindelijk ging hij een paar maanden later voor 12 miljoen. Geen enkele haast dus om hem te verkopen, zeker niet gezien z'n contractduur.
 
Constant kante
 
4
6 juli 2021 om 13:19
Feyenoord had ook geen haast om Jorgensen te verkopen. Ajax had geen haast Bazoer en Dolberg te verkopen. En tuurlijk wil Heerenveen het meeste eruit halen. Hun goede recht. Maar de Heerenveen directie kan zich niet de luxe van de fans veroorloven. Die hebben een club te runnen. En verkopen zijn daarin onontbeerlijk. Daarnaast, jij ziet Veerman wel naar Rusland vertrekken (waar dat rare bod op Ejuke ineens uit de hoge hoed kwam)? Ik niet. En vooralsnog ligt er niet eens een bod van zeven miljoen, maar van vijf miljoen. Ze kunnen best een gok wagen maar dat je als Heerenveen zijnde een garantie hebt om ooit echt tien miljoen te vangen voor Veerman, daar geloof ik niks van.
 
Bakerfield
 
0
6 juli 2021 om 12:00
10 miljoen is erg veel voor een speler als dit., dus waarschijnlijk zullen ze ergens in het midden uitkomen. Hopelijk wordt de transfer naar Verona snel afgerond. Dat zou een fantastische stap zijn in zijn carrière. Mooie club, mooie competitie waar hij veel zal leren. Ik ben benieuwd naar zijn plafond.
 
Edforce2
 
1
6 juli 2021 om 12:18
Heerenveen heeft z'n zaakjes rond deze speler goed voorelkaar. Destijds een langjarig contract gemaakt, dat betaalt zich later goed uit,als je geen pech krijgt. De club kan de centjes hard gebruiken. Misschien wat intensiever in Scandinavié gaan scouten? Was Heerenveen andere jaren grootmeester in!
 
joop van leeuw
 
4
6 juli 2021 om 12:23
Feyenoord hoopt op zijn handtekening? Waar wil Feyenoord dat van betalen dan, die hebben geen cent te makken. Waarom zou ie uberhaupt naar Feyenoord gaan, daar zijn ze zoals altijd aan het begin van een seizoen er weer eens van overtuigd dat ze met Slot mee gaan doen om de titel. Dat gaat niet gebeuren, over drie maanden gaat het legioen weer moeilijk doen en heerst er weer chaos. Daar wil je al speler toch niet mee geconfronteerd worden.
 
Orgullo
 
11
6 juli 2021 om 12:51
Er is helemaal niemand bij Feyenoord overtuigd dat we wel even mee gaan doen om de titel. Hoe kom je daarbij echt?
 
repuiztav
 
9
6 juli 2021 om 13:26
Echt. Waar hij vandaan haalt dat Feyenoorders wel even een titel verwachten, is mij een raadsel. Dat is net zo'n mooie aanname als dat Feyenoord geen cent te makken zou hebben. Er is hier letterlijk niemand die het exacte te besteden bedrag weet. Er zal wel wat geld beschikbaar komen, anders zou Feyenoord natuurlijk ook niet onderhandelen.
 
Soccerfan_1
 
3
6 juli 2021 om 12:23
40 procent denkt dat hij bij Feyenoord gaat spelen dit seizoen. Waar denken die 10 miljoen vandaan te halen?
 
Constant kante
 
2
6 juli 2021 om 13:13
Ik denk dat zij, net als de Feyenoord directie, weten dat het eerste bedrag dat door de verkopende partij wordt genoemd niet het bedrag is waar ze voor willen verkopen. Als Heerenveen tien miljoen over had willen houden, hadden ze een nog hoger bedrag genoemd Soccerfan.
 
luciano1906
 
0
6 juli 2021 om 12:36
Off topic tot wanneer hebben de EK gangers vakantie en dus wanneer sluiten ze weer aan.
 
damanscf
 
0
6 juli 2021 om 12:39
Zijn voetbalkwaliteiten daar zal het niet aan liggen maar denk dat hij op mentaal vlak niet goed genoeg is voor de top 3.
 
repuiztav
 
4
6 juli 2021 om 13:29
Van mij hoeft het niet perse. Heerenveen verlangt waarschijnlijk een hoog bedrag (hun goed recht). Schuif Hartjes maar definitief door. Dat geld kun je beter besteden aan een volwaardige spits of rechtsbuiten die er meteen staat.