Paolo Maldini vergelijkt Zlatan met Nederlander: 'Allebei van grote klasse'
Donderdag, 3 december 2020 om 14:24

AC Milan heeft de voorbije decennia meerdere grootheden voortgebracht. Momenteel richt Zlatan Ibrahimovic de schijnwerpers volledig op zich en dat leidt tot lovende woorden van technisch directeur Paolo Maldini. De Zweed, die bezig is aan zijn tweede termijn bij AC Milan, weet het net weer veelvuldig te vinden en lijkt zelfs op 39-jarige leeftijd als herboren. Maldini durft hem zelfs voorzichtig te vergelijken met een andere Milanese grootheid: Marco van Basten.

Maldini en Van Basten speelden midden jaren tachtig en negentig een aantal seizoenen samen in het zwart-rood van AC Milan en wonnen meerdere grote prijzen met de club. Volgens Maldini heeft ook Ibrahimovic een belangrijk aandeel in de rijke historie van de club. "Van Basten en Ibrahimovic zijn allebei van grote klasse. Van Basten was iemand die net iets meer had dan anderen. Helaas moest hij stoppen toen hij op zijn hoogtepunt was."

Alhoewel beide spelers in verschillende tijdperken hun waarde hebben bewezen, vindt Maldini dat de prestaties van Van Basten en Ibrahimovic goed met elkaar te vergelijken zijn. "Wat Ibrahimovic voor AC Milan heeft gedaan en doet is ongetwijfeld van hetzelfde niveau. Hij was afgelopen jaar de juiste man om voor een goede mix te zorgen tussen de jongere en ervaren spelers en stelde zelfs een korter contract voor dan wij voor ogen hadden omdat hij niet wist wat hij kon bieden."

Ibrahimovic kwam afgelopen winter over uit Amerika na anderhalf jaar voor LA Galaxy uit te zijn gekomen. De terugkeer van de Zweedse grootheid leidde tot een storm aan media-aandacht en een contract voor een half jaar. Dat contract werd afgelopen zomer verlengd, waardoor hij vastligt tot de zomer van 2021. Er wordt niet uitgesloten dat Ibrahimovic volgend jaar, wanneer hij de veertig levensjaren aantikt, nog steeds het shirt van AC Milan draagt. De Zweed was dit seizoen goed voor elf doelpunten in tien wedstrijden voor de ploeg van trainer Stefano Pioli.

Meer nieuws
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
10
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
22:58
22:58
Arda Güler is de held van Real Madrid op moeizame avond in San Sebastián
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
marieke90
 
24
3 december 2020 om 14:55
Bedoel je niet andersom,collectief heeft zlatan meer prijzen dan van basten,individueel komt hij natuurlijk niet in de buurt van Marco...
 
myvision
 
51
3 december 2020 om 15:16
Ook collectief het Van Basten veel imponerendere prijzen. Hij heeft met Oranje een eindtoernooi in de vorm van eeen EK gewonnen, Zlatan niet. Van Basten heeft 2x de Europa Cup I/cl gewonnen, Zlatan 0. Van Basten heeft meer wereldbekers voor clubteams en ook de Europa Cup II vaker dan Zlatan de Europa League. Het enige wat Van Basten echt minder heeft zijn het aantal kampioenschappen. Individueel is zijn palmares inderdaad ook veel indrukwekkender. 3x de Ballon d`or en 9x topscorer (tegen 5x Zlatan). En dat terwijl Van Basten door blessures op zijn 30e er al mee moest stoppen. Ik vind de vergelijking daarom ook een beetje ongepast, terwijl Zlatan inderdaad een absolute legend is.
 
borrelhond
 
17
3 december 2020 om 15:43
Dit bevestigd ook maar weer eens wat voor geweldige speler v Basten was. Zo veel meer gewonnen (zowel in teamverband als individueel) als Zlatan. En dan te bedenken dat v Basten op zijn 28e zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld terwijl Zlatan op zijn 39e nog actief is. Overigens won v Basten ook nog eens zowel de gouden als de zilveren schoen, iets wat Zlatan niet is gelukt.
 
Cambiasso
 
114
3 december 2020 om 15:08
Blijft toch jammer. Als bezoeker van deze site je in alle naïviteit laten verleiden om met alle goede hoop op het nieuwsartikel te klikken en er gedesillusioneerd achter komen dat Maldini het niet over jouw bijdrage had bij KVV '3 - waar je in 1997 een topseizoen gedraaid hebt met 18 goals in 22 wedstrijden - en dat het toch weer over een andere Nederlander gaat met betere statistieken en kwaliteiten.
 
KapiteinClaus
 
5
3 december 2020 om 15:16
Vergeleken met een Nederlander? Als in een voetballende Nederlander? Zou logisch zijn als Maldini een tijdgenoot of zelfs ploeggenoot zou noemen. Wat een verrassing dat het van Basten blijkt te zijn! Nou, voetbalzone heeft er weer een klik bij hoor.
 
ayCaramba
 
8
3 december 2020 om 15:32
Zo raar is het allemaal niet, vergeet niet dat Capello Zlatan veel beelden van V Basten liet kijken bij Juventus. Capello zei zelf dat Zlatan daar veel van heeft geleerd en daardoor sterker en meer genadeloos werd voor t doel.
 
maurootje
 
6
3 december 2020 om 15:51
je zou wellicht denken dat Van Basten en Zlatan werelden van verschillen hebben. maar valt best mee; vooral in Sierlijkheid en balgevoel vind ik ze zo gelijkwaardig. als echte nummer 9 kan Zlatan met zn lange lichaam alsnog ZO goed meevoetballen. doet alles met dooie gemak. maar Van Basten is verder wel een klasse apart. niet voor niets 2 (of 3) keer de Ballon d`or gewonnen. maar wat te denken over verdedigers en de gelijke van Maldini? Helaas is er vandaag de dag geen verdediger in de wereld die in de buurt komt van jouw niveau, Maldini. Sierlijk, Voetballend sterk, verdedigend perfect en clean. Meeste verdediger moeten een overtreding maken om de bal af te pakken. Maldini niet. Laag aantal gele kaarten en slechts 3, waarvan 1 directe, rode kaarten in 1000 wedstrijden spreken voorzich, zulke verdedigers bestaan niet meer. Nesta nog zo`n voorbeeld. enige die ik in de buurt vind komen is toch echt Van Dijk. vele vinden Ramos de beste verdedigers maar als je kijkt hoeveel kaarten hij pakt lijkt het net alsof hij niet kan verdedigen... voor mij komt Van Dijk het dichtstebij raar maar waar. want hij heeft ook nooit overtredingen, is voetballend goed, verdedigend bijna perfect, alleen Vdijk maakt bijna nooit slidings, Maldini en Nesta deden dat wel. en als je dat kaartloos overleeft, keer op keer, zoals Maldini dat heeft laten zien met zn kaarten aantal. dan ben je een Maldini. ook vind ik Van Dijk veel uitstraling hebben die Maldini en Nesta ook hebben. alleen wel een niveautje minder. kortom. Van Dijk komt voor mij het dichtstbij. maar mag echt allleen de veters strikken van die 2 italianen. prime Maldini en Nesta zijn toch een klasse beter
 
Nijogeth
 
1
3 december 2020 om 16:46
Chiellini is voor mij toch wel een speler die redelijk wat op Maldini lijkt. Beiden linkspoot, Italiaan, tactisch sterk, sterk in de duels, weinig overtredingen nodig en altijd een gentleman.
 
maurootje
 
5
3 december 2020 om 17:10
Klopt, alleen mist wel de flair en snelheid die Nesta en Maldini hadden, dat ware "mooie" verdedigers ??
 
Fredje1782
 
1
3 december 2020 om 19:35
ibra vergelijken met de op 1 na beste spits ooit? dat is er wel wat over, denk ik. van basten was waanzinnig. ibra kan voetballen, gelijk de beste, maar ik ben er niet de grootste fan van.