Paris Saint-Germain doet wat het moet doen en kan zaterdag kampioen worden
Woensdag, 24 april 2024 om 20:59

Paris Saint-Germain staat op het punt om opnieuw landskampioen te worden van Frankrijk. De ploeg van Luis Enrique was woensdagavond met 1-4 te sterk voor Lorient. Als AS Monaco later op de avond punten verspeelt in de thuiswedstrijd tegen Lille OSC (21:00 uur), is de titel een feit.

Paris Saint-Germain ging het duel met Lorient in met een voorsprong van elf punten op naaste belager AS Monaco. Bij een zege en puntenverlies van AS Monaco later op de avond kan de ploeg de twaalfde landstitel uit de clubgeschiedenis niet meer ontgaan.

Kampioenskoorts of niet, de eerste kans van de wedstrijd kwam van de thuisploeg. Ayman Kari ontving de bal in kansrijke positie in de vijandelijke zestien en kreeg tijd en ruimte om uit te halen, maar zag zijn inzet langs de linkerpaal gaan.

Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Ousmane Dembélé ontving de bal op zo'n 25 meter van het doel, trok naar binnen en haalde doeltreffend uit in de verre hoek nadat hij twee tegenstanders het nakijken had gegeven: 0-1.

PSG besloot het duel in die fase - halverwege de eerste helft - maar meteen in het slot te gooien via Kylian Mbappé. Drie minuten na de openingstreffer van Dembélé zorgde de aanvoerder er met enig fortuin voor dat de marge naar twee ging.

Lorient, de nummer voorlaatst van de Franse competitie, beperkte zich tot verdedigen en kwam er slechts sporadisch uit. Tiemoue Bakayoko dacht even de spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar zijn kopbal werd gepakt door Gianluigi Donnarumma.

In het tweede bedrijf veranderde het spelbeeld amper. PSG zocht naar de derde treffer van de avond en kreeg die na een uur spelen, toen opnieuw Dembélé het eindstation was van een Parijse aanval.

De buitenspeler zag hoe Mbappé zijn directe tegenstander dolde, om vervolgens zelf voor een leeg doel in te kunnen tikken: 0-3. Voormalig PSV-doelman Yvon Mvogo was daarmee voor de derde keer geslagen.

Lorient deed nog wel iets terug via de ingevallen Mohamed Bamba, maar verder dan dat kwam het niet: 1-3. Mbappé zette in de slotminuut de eindstand op het bord met een individuele actie: 1-4. De Fransman komt daarmee op 43 goals in 43 wedstrijden dit seizoen. Voor de ploeg van Enrique kan het grote aftellen beginnen.

Meer nieuws
   
21:10
21:10
Ajax-huurling Mikautadze scoort, levert assist en pakt zeer dubieuze rode kaart
0
   
20:28
20:28
Real Madrid verovert 36ste landstitel na nederlaag van FC Barcelona bij Girona
38
   
20:25
20:25
Ontketende Haaland houdt Manchester City met vier goals op titelkoers
23
   
20:09
20:09
Lazio verder verwijderd van Champions League na hele late mokerslag
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in LaLiga: Real Mallorca - Atlético Madrid
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Batranos
 
6
24 april 2024 om 21:17
PSG kampioen Real Madrid kampioen. Grote kans ook, dat ze tegenover elkaar komen te staan in de CL finale. Dat belooft wat. En wellicht Mbappe erna ook nog eens naar Real! Pff….
 
Anfield1892
 
9
24 april 2024 om 21:52
Pfff, vandaag een team van meer dan een miljard tegen een team van letterlijk - qua waarde - niveautje AZ... (1/10e van dit PSG) Pff...
 
bpreal
 
3
25 april 2024 om 03:46
Geldt dit niet voor bedrijven ook zo? Dit zijn bedrijven dames en heren. Daar zitten giganten als kleinere ook te concurreren. Enjoy the show
 
Anfield1892
 
0
25 april 2024 om 04:33
Geloof dat iemand het punt niet helemaal begrijpt? Mischien dat in vrijwel geen enkele andere top 5 competitie “giganten met dusdanig kleinere zitten te concurreren” ? Oftewel neen, dit geldt niet voor andere bedrijven (in de top 5 competities) zo. Totaal niet zelfs
 
Allez Paris
 
0
25 april 2024 om 10:07
Liverpool heeft ook een veel hogere waarde dan Everton, Crystal Palace en Atalanta. Het zegt dus toch niet alles...
 
Anfield1892
 
0
25 april 2024 om 14:19
Huh? Het verschil tussen PSG en directe concurrenten vs het verschil tussen Liverpool en directe concurrenten is ronduit bizar. De traditionele top 5 van de Prem bestaat uit teams van richting de 1 miljard, terwijl de top 5 van Ligue 1 bestaat uit welgeteld 1 team van een miljard, en voor de rest teams met een waarde van rechterrijtje PL. Oftewel: PSG selectie is letterlijk 3x zo duur als directe concurrenten, terwijl Liverpool`s selectie gelijkwaardig is aan de top van de PL. Gigantisch verschil
 
Allez Paris
 
0
25 april 2024 om 18:17
Maar de selectie van Liverpool is veel meer waard dan die van Everton, Crystal Palace en Atalanta. En toch verliezen ze. Hoe kan dat dan? Everton en Crystal Palace zijn geen top 5 ploegen in Engeland. Die marktwaardes zeggen dus niks.
 
Anfield1892
 
0
26 april 2024 om 16:04
No offence, maar wat een domme vergelijking, kijk de afgelopen 20 wedstrijden tegen Everton en Palace terug en je ziet hoe gênant je cherry-picking is. Haast amateuristisch dit. Liverpool won de overgrote meerderheid van die wedstrijden. Volgens jouw logica is de selectie van een hekkensluiter La Liga gelijkwaardig aan die van Real Madrid als ze op zeldzame wijze wisten te winnen. Marktwaardes zeggen alles, want het is gebaseerd op feiten. Dit zie je terug dat buiten PSG de Franse teams (incl hun lage marktwaardes) bijna niks winnen in Europa afgelopen 10 jaar en eigenlijk nauwelijks iets voorstellen. Terwijl de top 10 teams met de hoogste marktwaardes.... toevallig ook behoren bij de top 10 best presterende CL/EL teams. Net zoals de top 10 PL louter bestaat uit de top 10 hoogste marktwaardes. Feit blijft dat Ligue 1 een relatief matige competitie is, marktwaardes bevestigen dit en de disproportionele marktwaarde van PSG bevestigd dit ook aangezien die de afgelopen 10 jaar bijna altijd kampioen werden. Vaak al ergens in maart
 
Allez Paris
 
0
27 april 2024 om 18:09
Marktwaardes zeggen helemaal niks. Vergelijk de markwaardes van Bayern en Leverkusen anders ook even, en bekijk dan ook hoeveel punten Leverkusen boven Bayern staat... We leven niet in een gamewereld. De bal is rond en een hoge marktwaarde is geen garantie voor succes. PSG werd in 2021 ook geen kampioen met waarschijnlijk een 10 keer hogere waarde dan Lille...
 
RM1335
 
5
24 april 2024 om 21:49
Mbappe: 43 goals, 11 assists dit seizoen. De Ligue 1 is geen partij voor hem, maar is wel top 5 van Europa. Geen slechte beurt als je bedenkt dat hij 3 wedstrijden niet speelde en 8 wedstrijden niet de volle 90 minuten meedeed. Hij kan best wel wat, die Kylian.
 
Anfield1892
 
11
24 april 2024 om 21:57
De enige reden dat die Über 1 league tot de top 5 gerekend wordt is vanwege de coëfficiënten van miljarden team PSG, werden zijdelings zelfs ingehaald door nota bene Portugal èn Eredivisie. Vandaag spelen ze dus letterlijk tegen een schijtteam (no offence) van het niveau AZ, deze PSG selectie is letterlijk (!) 10x zo duur. Nee, heel indrukwekkend deze stats hoor. Ja, doet het ook goed in de CL en @France, maar kom op joh, alleen Mbappe fans nemen deze cijfers in een ronduit matige farmers league serieus. Ligue 1 is idd geen partij tegen een team van ruimschoots 1 miljard. Alsof je City in de Portugese competitie zet of het fenomenale Ajax 18/19 in de KKD. Dan kan er best wel wat gebeuren, voor die teams.
 
RM1335
 
0
24 april 2024 om 22:07
Oh maar dit was geen lofzang hoor Anfield, het was een constatering. Neem vanwege het slechte niveau van die Uber Eats even pak `m beet (nattevingerwerk) de helft van zijn cijfers weg, dan blijven er nog steeds 25 of 26 G/A staan, dat is toch niet zo heel slecht. Ik bedoelde ook letterlijk: hij kan best wel wat.
 
Anfield1892
 
5
24 april 2024 om 22:17
Ja klopt hoor, hij is en blijft een topspeler. Dat was mijn punt ook niet. Een wat je noemt `generational talent`. Dat staat buiten kijf. Maar de situatie omtrent miljarden team PSG @MatigeCompetitie is en blijft uniek maar vooral: disproportioneel. En volgens velen zelfs een tikkeltje gênant. En juist daarom dat al jaren velen fans zeggen: Mbappe wegwezen daar, want de kritische voetbalfans nemen je cijfers tegen FC Baguette en FC Fromage nauwelijks serieus. Hij doet zichzelf tekort door te statpadden tegen absolute farmers. En het bizarre is dat deze cijfers door met name de jonge Instagram kiddo's doodleuk gelijkwaardig worden geacht aan de topschutters van de PL, Liga, Serie A.
 
mbappee93
 
1
24 april 2024 om 22:22
Maar ligue 1 hoort gewoon bij top 5. Spanje, engeland, duitsland, italie, frankrijk. Mbappe heeft het ook al op het wk laten zien en in de Cl. Buiten dat is die voor mij is zeker beter dan haaland. Lekker naar real madrid gaan en ballon d’ors en cl’s winnen. Misschien doet die het dit jaar al met psg. Zou een mooi afscheid zijn voor hem en de club.
 
Anfield1892
 
4
24 april 2024 om 23:12
Ik adviseer je om eerst grondig m`n reacties hierboven te lezen, alvorens dit soort *vreemde* opmerkingen te plaatsen. Want vrij letterlijk A-L-L-E-S wat je in deze reactie zet, is nota bene hierboven al besproken. Ligue 1 zou zonder het kunstmatig opgepompte PSG natuurlijk never nooit bij de top 5 behoren. Lees ff de 4e zin van mijn eerste reactie @RM1335 en zie hoe overbodig je opmerking eigenlijk is.