Pascal Jansen geeft duidelijk antwoord als hem wordt gevraagd naar Ajax
Zondag, 5 mei 2024 om 11:55

Pascal Jansen benadrukt zondag in Goedemorgen Eredivisie dat hij niet heeft gesproken met Ajax over het hoofdtrainerschap. De coach werd na zijn ontslag bij AZ twee keer gespot in de Johan Cruijff ArenA bij thuisduels van de Amsterdammers, maar volgens Jansen zit daar verder niets achter.

Hans Kraay junior wil van Jansen weten of er reeds contact is geweest met Ajax. "Je hebt een paar keer op de tribune gezeten. Je kent Alex Kroes en Marijn Beuker goed. Heb je enigszins contact gehad met Ajax of een indicatie gekregen dat je op een lijst staat? Vertel."

"Nee, ik heb geen contact gehad met Ajax. Nee", luidt het duidelijke antwoord van Jansen. "Ik heb meerdere keren bij Ajax gezeten. Het eerste weekend dat ik geen verplichtingen meer had bij AZ, toen ben ik lekker gaan kijken. Dat was tegen RKC Waalwijk."

"En ik ben nog een keer geweest tegen Excelsior. En ik ben voetballiefhebber, Hans. Ik woon op 20-25 minuten van de ArenA af. Dus dat is niet zo ingewikkeld", voegt de momenteel clubloze oefenmeester toe aan zijn uitleg.

Werkwijze die bij Ajax past?


Kraay wil vervolgens weten of Jansen gezien zijn manier van werken en voetbalfilosofie bij Ajax past. "Ze hebben het volgens mij nu hartstikke druk met het vinden van een nieuwe hoofdcoach. En zorgen dat de selectie op orde is. Maar er is geen contact geweest."

Tafelgast Sjoerd Mossou vindt het niet gek dat Jansen nog niet heeft gesproken met Ajax. "Er zijn natuurlijke hartstikke veel goede trainers. Als je dan een lijst maakt, dan ga je niet met alle twintig praten. Dan kies je degene die je het beste vindt passen."

"Volgens mij is het geen schande als je niet door Ajax wordt uitgenodigd. Het is een beetje zoals hij (Jansen, red.) bij AZ heeft gewerkt, maar qua organisatie helemaal niet. De uitgangspunten qua voetbal zijn op sommige punten misschien hetzelfde, maar de rust die je bij AZ had heb je bij Ajax natuurlijk totaal niet. Het is een heel andere wereld."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
19:00
19:00
Live meepraten in de Keuken Kampioen Play-Offs: ADO Den Haag - De Graafschap
0
   
18:39
18:39
FC Emmen verrast met zege op FC Dordrecht en speelt halve finale tegen NAC Breda
21
   
18:30
18:30
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
   
17:56
17:56
'Ajax moet vrezen: Premier League-subtopper probeert Farioli-deal te kapen'
52
   
17:48
17:48
Xavi Simons grijpt hoofdrol in wonderlijk penaltymoment bij laatste Leipzig-duel
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
ScummyMan
 
7
5 mei 2024 om 12:02
Trainers als Janssen en De Boer zouden een vooruitgang zijn en ik heb er geen twijfel over dat die met een goede voorbereiding Ajax volgend jaar weer in de top drie zouden krijgen. Maar Ajax is duidelijk op zoek naar een trainer die ze net dat beetje extra kan geven en waarmee ze misschien zelfs stiekem tweede gaan eindigen.
 
SS96
 
0
5 mei 2024 om 12:49
Ligt ook een beetje aan hoe Feyenoord er volgend jaar voorstaat, veranderd daar ook veel, als Ajax het op de rit zou krijgen en Feyenoord valt ver weg, kan je zo aar 2e worden, verwacht alleen dat 1 goede voorbereiding dit zooitje nier gaat oplossen
 
AshKetchup
 
7
5 mei 2024 om 12:08
Ajax moet absoluut voor Pascal Jansen gaan! Bij AZ stond die al bekend als een trainer met enorme potentie, Nederlander en hij is een aanvallend ingestelde trainer. Ik denk dat Pascal Jansen echt wel op pole position stond.
 
Superboer1997
 
9
5 mei 2024 om 12:14
Ik vind dat ajax er absoluut niet voor moet gaan..... het spel deed me een beetje denken aan Frank de Boer. Nu is dat op dit moment een vooruitgang, maar ik heb liever een trainer die heeft bewezen zijn teams avontuurlijk te laten voetballen, maar wel met een plan. Trainers als Oosting en Jans. Ten Hag zou natuurlijk top zijn, maar die lijkt me onhaalbaar. De Italiaan waarmee ze in gesprek zouden zijn ken ik niet goed genoeg. Jansen lijkt me (terecht) niet op het lijstje te staan
 
Nr.11
 
11
5 mei 2024 om 12:40
Aanvallend ingestelde trainer? Heb je de afgelopen 2 jaren een wedstrijd van AZ gezien? Het was bagger met een mager resultaat. Prima als Janssen naar Ajax gaat. Heeft die aardige vent weer wat geld. En staat Ajax weer buiten de top 4
 
Amsterdam4
 
1
5 mei 2024 om 13:00
@AshKetchup, Nou als je interviews van Beuker hebt gelezen, en op basis van welke visie ze een profielschets hebben gemaakt is wel duidelijk dat Frank de Boer en Pascal Jansen daar zo'n beetje het tegenovergestelde van zijn. Die is nooit kandidaat geweest. Misschien dat die bij Feyenoord op een lijstje staat, dat gaat echt nog alle kanten op met de info, maar bij Ajax niet.
 
Batouwe
 
25
5 mei 2024 om 12:11
Als voetballiefhebber dit seizoen naar Ajax gaan? Klinkt niet plausibel Pascal. On: Blijf hem een interessante trainer vinden voor veel clubs. En overal zie je spelers en trainers bij verschillende wedstrijden. Zal niet veel achter zitten verder.
 
lwd12
 
2
5 mei 2024 om 12:37
Nou als neutrale liefhebber heb je, je wel kunnen vermaken denk ik in de Arena. Je moet er bijna geweest zijn om te geloven hoe slecht ze zijn. Misschien kwam Janssen daar wel voor.
 
craperik
 
4
5 mei 2024 om 12:58
Ik denk eerder dat het gewoon een redelijk standaard PR-dingetje was, hij was redelijk recent ontslagen en dan is in beeld komen op de tribune bij Ajax natuurlijk een zekerheidje op praatjes. Missie geslaagd, Pascal Jansen is nog steeds volledig in de picture en komt als naam elke keer boven bij elke vacature in NL.
 
roodwitteglory
 
1
5 mei 2024 om 13:15
Als vz er weer een stukje uitlaat, hij zei er namelijk bij dat hij op uitnodiging van een skyboxeigenaar die wedstrijden heeft bezocht meer niet
 
Homelander
 
9
5 mei 2024 om 12:31
Goed nieuws voor iedere Ajacied lijkt me, dit is gewoon echt een matige trainer ondanks alle positieve PR in de media rondom hem. Kan beter in het buitenland cashen nu hij er nog goed op staat.
 
ImTheBoss
 
1
5 mei 2024 om 12:50
Vind het altijd jammer/raar dat er geen Belg wordt genoemd. Komende zomer gaan er een paar weg die al kampioen hebben gespeeld, voor de titel, Champions League,.. Wouter Vrancken Hein VH Philip Clement Iemand idee waarom dat is?
 
maldini86
 
2
5 mei 2024 om 13:38
Omdat het Belgische trainersgilde nog treuriger is als de Nederlandse.De meeste top ploegen hebben een buitenlandse coach en zelfs de nationale ploeg heeft sinds 2016 geen Belg meer aan het roer.Vind het niet geheel verwondelijk.