'Paul, Manchester United redt zich wel zonder je, wees daar niet bezorgd om'
Donderdag, 13 september 2018 om 13:27

Gary Neville denkt dat een vertrek van Paul Pogba bij Manchester United voor alle betrokken partijen een goede keuze kan zijn. De middenvelder is weliswaar basisklant in het elftal van José Mourinho, maar de relatie tussen de twee staat volgens de Engelse pers onder hoogspanning. Vorige maand gaf Pogba nog aan dat hij bepaalde gedachten niet in het openbaar kan uitspreken, omdat hij dan beboet zou worden.

Neville speelde tussen 1992 en 2011, de gehele duur van zijn profloopbaan, voor Manchester United. Inmiddels is hij werkzaam als analist en als mede-eigenaar van vijfdedivisionist Salford City. Hij geeft dan ook aan dat hij op vier verschillende 'manieren' kan kijken naar de situatie van Pogba: als analist, als clubeigenaar, als supporter en als oud-voetballer. "Neville de analist zou zeggen: het is een getalenteerde speler, maar ik wil meer consistentie en leiderschap van hem zien. Als fan denk ik: niemand is groter dan de club en ik heb niets met spelers die constant om zich heen kijken."

"Dus Paul, als je ergens anders wilt spelen, laten we daar dan voor zorgen. Manchester United redt zich wel, daar hoef je je geen zorgen om te maken", vervolgt de voormalig verdediger in gesprek met The Times. "Als eigenaar zou ik doen wat Manchester United nu doet: aangeven dat hij niet te koop is. Ze moeten hun waardevolle speler in bescherming nemen, al zullen ze achter de schermen misschien wel meewerken aan een transfer. Ze willen hun 105 miljoen euro wel terugzien."

"Maar als ik nog in die kleedkamer zat en persoonlijk advies zou kunnen geven, dan zou ik zeggen: 'Paul, het is duidelijk dat je ergens anders naartoe wil, maar blijf je professioneel opstellen. Word niet iemand die wordt gezien als onruststoker. Dat heb je niet nodig.'", concludeert Neville. Pogba werd afgelopen zomer met Barcelona in verband gebracht en ook zijn oude club Juventus zou interesse hebben in de 25-jarige wereldkampioen.

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: Sparta Rotterdam - FC Volendam
0
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: RKC Waalwijk - FC Utrecht
0
   
12:42
12:42
Kraay jr. las 'belachelijk bericht': 'Te Kloese moet telefoon niet eens opnemen'
6
   
12:40
12:40
Noa Lang belt Brands op met speciaal verzoek: 'Dat zegt veel over hem'
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Busby
 
2
13 september 2018 om 13:30
Denk juist hetzelfde maar laten we wel zeggen dat hij voor niet minder dan 150 mil mag vertrekken.
 
Barcaboy11
 
21
13 september 2018 om 13:37
Een speler die ze haast weg willen pesten bij United proberen te verkopen voor 150 mil zou echt schaamteloos zijn.
 
Arno_P
 
2
13 september 2018 om 14:38
In het bedrijfsleven gebeuren wel ergere dingen. Met Dhr. Pogba hoef je ook helemaal geen medelijden te hebben hoor. Die heeft nu al meer geld verdiend dan wij tweeën bij elkaar ons hele loopbaan zullen verdienen. Mourinho speelt gewoon te verdedigend met fysiek sterke maar niet zulke creatieve spelers. Het spel is daarom ook niet om aan te gluren als je de gloriedagen van United kunt herinneren. Pogba komt ook daardoor niet helemaal uit de verf plus het feit dat ze hem voor veel geld hebben binnen gehaald maar hij is simpelweg een defensieve middenvelder die ballen moet afpakken en z.s.m. naar een Mata of Rashford moet spelen echter verwacht iedereen dat hij de show moet gaan stelen en dat is niet eerlijk tegenover hem.
 
Busby
 
5
13 september 2018 om 14:56
Wegpesten? Wat heeft men gedaan dan tegen hem? Hem een keer op de bank gezet toen hij geen pepernoot raakte? Pogba heeft alles in Manchester, hij is de diva van het ploeg maar kan geen 10 matchen na elkaar op een hoog niveau presteren. Ondertussen casht hij miljoenen, kapseltje hier en daar etc. Aan de hand van zijn social media amuseert hij zich prima voor iemand die weggepest wordt.
 
 
16
13 september 2018 om 13:38
Je mag blij wezen dat je terugkrijgt wat je hebt betaald als Man Utd zijnde.. i.p.v. 150 mil.
 
RyanPaulssen
 
7
13 september 2018 om 13:50
En pogba is 150 mil waard? Niemand gaat dat betalen voor hem.
 
memphisdepay
 
1
13 september 2018 om 14:00
Waarom niet? Dat vragen ze voor een Milinkovic-Savic bijvoorbeeld ook of in ieder geval 100. Pogba is gewoon een goede speler en marketingtechnisch is het ook slim om hem te halen want het is een populaire speler.
 
Busby
 
2
13 september 2018 om 15:00
Het gaat al lang niet meer om hoeveel iemand waard is maar om hoeveel iemand op tafel wil leggen en dan komen honderden andere aspecten die met behulp van makkelaars uitgebuit worden waardoor de Dembeles en andere spelers voor meer dan 100mil kunnen vertrekken.
 
Deem.
 
3
13 september 2018 om 15:09
Vragen is iets anders dan krijgen hè. Lazio vroeg 100 voor Savic omdat ze 'm niet kwijt willen. Missie geslaagd. Ik zou als United zijnde ook hoog in de boom gaan zitten. Het gaat allang niet meer om de waarde van een speler. Hoe goed 'ie is, of hoe populair. Het gaat maar om één ding, en dat is geld. Neymar is geen 200 miljoen waard, maar één of andere idioot wou dat nou eenmaal voor 'm uitgeven. Pogba is geen 150 miljoen waard, maar misschien wil iemand het wel voor 'm uitgeven. En anders komen ze met een lager bod, en hoppa, we hebben onderhandelingen. Misschien een beetje een onnodige reactie op jou, maar ik word er zo moe van om steeds mensen te zien commenten dat een speler een bepaald bedrag niet waard is. Dat Ajax nooit 40 miljoen voor De Ligt kan vragen want dat krijgen ze nooit. Alsof Ajax hem graag de deur uit wil hebben, en dan nog voor een habbekrats ook. Soms denk ik dat met het principe van een markt niet snapt.
 
RyanPaulssen
 
0
13 september 2018 om 17:31
Pogba heeft heel veel prestige verloren sinds hij naar united is verhuisd. Hij heeft weer een beetje terugverdiend op het WK maar dat maakt hem niet 150 waard. Ik zie barca, of wie dan ook, echt niet meer dan 100 bieden. Maar dat is mijn mening.
 
RyanPaulssen
 
0
13 september 2018 om 17:33
Ik reageer ook niet vaak op transfersommen of de waarde van een speler. Maar ik zie hem echt niet voor meer dan 100 mil vertrekken.
 
Sirius
 
28
13 september 2018 om 13:53
Ze doen een beetje alsof het de schuld van Pogba is dat ze niet presteren. Manchester United heeft gewoon geen geweldige selectie en als je dan ook nog eens een coach hebt die niet bepaald populair is onder de publieke opinie en erg saai voetbal speelt, zal dat de prestaties alleen maar meer belemmeren. De druk wordt namelijk steeds groter daar.
 
Deem.
 
3
13 september 2018 om 14:59
Ik blijf erbij dat ze gewoon een goeie nummer 10 en een coach die durft aan te vallen nodig hebben. Misschien wat daadwerkelijke vleugelspelers, in plaats van mensen als Rashford daar neer te pleuren. Iedereen klaagt over de verdediging, maar pak de cijfers erbij, en dan is die zo slecht nog niet. Tuurlijk, als zich een buitenkansje voor doet moet je die pakken, maar ik denk niet dat dat nou echt het zorgenkindje is. Doelpuntenmakers hebben ze ook. Nu nog iemand om ze ook in stelling te brengen, want in mijn ogen hebben ze daar alleen Mata voor, en die gebruiken ze ook al als vleugelspeler. Pogba wordt nog wel eens als aanvallende middenvelder gebruikt, maar dat kan echt niet. Daar heeft hij het overzicht niet voor. Die moet je gewoon naast een echte sloper zetten, zodat hij box-to-box kan spelen. Datgene waardoor hij juist opviel bij Juve.
 
Sirius
 
0
13 september 2018 om 17:44
Het probleem is dat ze veel spelers hebben die de wereldtop niet zullen halen, terwijl Manchester United eigenlijk wereldtop hoort te zijn. Zo'n combinatie is altijd gevaarlijk voor een club en gezien het bedrag dat de club uit heeft gegeven afgelopen zomer, merken ze het nu ook in de portemonnee (en dan met name vanwege de Ffp). Jongens als Fred, Matic, Rashford, Lingard, Lindelof, Smalling (in mindere mate) en Fellaini maken je geen kampioen en zijn stuk voor stuk geen topspelers. Ook de bank zit vol met redelijke Europese subtop-spelers en 1 of 2 goede spelers. Dat is simpelweg te weinig voor een enorm grote club als Manchester United. In mijn ogen zijn alleen De Gea, Pogba en Lukaku directe versterkingen voor een kampioensploeg die ook bij andere topploegen een basisplaats zouden hebben. Verder heb je nog Martial, Sanchez, Valencia, Young, Rashford en Matic die naar dat niveau toe zouden kunnen groeien of in ieder geval nog nuttig kunnen zijn voor de ploeg. De rest is pure middelmaat en gaat je niet aan prijzen helpen. Natuurlijk maakt Mourinho fouten en is de speelstijl niet om aan te gluren, maar het technische beleid van de club is al sinds het vertrek van Ferguson een groot drama en de grootste reden voor de waardeloze prestaties de laatste jaren. Zolang Woodward er met de scepter zwaait, zal de club ongetwijfeld blijven aanmodderen.
 
 
1
13 september 2018 om 18:57
Lukaku is een goede spits, maar vergeleken met jongens als Aguero, Diego Costa, lewandowski etc toch wat beperkt vind ik.
 
Martijn1988
 
5
13 september 2018 om 13:53
Even mijn MENING hierover Pogba lekker laten blijven en die Mourinho eruit. Ik vind namelijk hoe die man zich gedraagt en hoe hij Man Utd laat voetballen Man Utd onwaardig. Ja Mou heeft veel prijzen gepakt in het verleden maar behaalde resultaten in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. En dat laat hij (Mourinho) nu wel degelijk zien. Kijk de selectie het behoort tot 1 van de beste selecties van Engeland (is mijn mening).
 
Busi
 
1
13 september 2018 om 15:12
Het ding is. Mourinho eruit kost miljoenen. Terwijl als ze Pogba eruit gooien ze er miljoenen mee verdienen..
 
Dorgie
 
1
13 september 2018 om 15:57
De afbraak die Mou nu pleegt, kost uiteindelijk ook genoeg, ik bedoel, Manu was altijd een mooie club, ja zelfs nog onder Moyes en van Gaal. Maar Mou vind ik echt een schande voor Man u, of welke club dan ook. Hoe hij zich presenteerd, dat vieze anti voetbal van hem. Pogba, Martial zeer ontevreden, kunnen in potentie nog minimaal 8 jaar in dat rode shirt spelen, maar dat gaat nu nooit gebeuren. Stel dat Pogba en evt Martial dit jaar zouden vertrekken, Mou wordt volgend jaar toch ontslagen, want zijn 3/4e jaar. Wat voor kapitaal vernietiging heb je dan gepleegd als club.... Nee, Mou müst raus!!!
 
Sirius
 
1
13 september 2018 om 17:50
Ik vraag me af waarom Woodward nog steeds in rustig vaarwater zit. De incompetentie van die man straalt van de club af en iedereen maakt zich drukker om de spelers en de coach. Het is geen toeval dat zowel Moyes, Van Gaal als Mourinho lopen te klagen over de daadkracht van de club (en dus Woodward) op de transfermarkt waardoor ze niet de spelers kregen die ze wouden hebben. Natuurlijk valt er ook iets aan te merken op alle drie de coaches, maar de hoofdoorzaak van het hele probleem blijft doodleuk trainers ontslaan (iets dat sowieso al een kapitaal kost aan ontslagclausules). Dat terwijl het duidelijk is dat die club momenteel op technisch gebied niet tot nauwelijks gerund word.
 
Japie_Krekel
 
6
13 september 2018 om 15:37
nou, ik zou toch liever spelers als Martial, Pogba en Rashford houden als ik United was en Mourinho weg doen want die blijkt niet in staat deze toch hele goede voetballers te laten renderen
 
Django10
 
4
13 september 2018 om 16:37
Pogba is gewoon de beste speler van United. Als ik hem was zou ik mijn biezen pakken naar PSG, Barcelona of Juve. Wat een respectloos boeltje dit. Enkel maar Pogba, Pogba, Pogba. Ik weet niet maar er zijn genoeg andere spelers die slechter dan hem presteren, maar die toch nog minder kritiek krijgen. Wat maakt het uit hoe hij zich buiten het veld kleedt en gedraagt.
 
 
0
13 september 2018 om 18:58
Het gaat helemaal niet om kleding buiten het veld. Hoe je je gedraagd maakt natuurlijk wel uit. Als je om de haveklap zinspeelt op een vertrek stook je gewoon onrust.
 
Schop1989
 
1
13 september 2018 om 18:44
Mourinho is gewoon de verkeerde persoon die groter denkt te zijn dan de club. Sorry, maar ik denk dat een Pogba met Matic/herrera en Fred met de punt naar achter, zoals bij Juventus met 1 echte en 1 semi verdedigende middenvelder, veel beter uit de verf komt. Pogba moet je die vrije rol durven te geven, dus als semi verdedigende middenvelder. Misschien zoals Mascherano, Alonso en Gerrard vroeger bij Liverpool. Mascherano intercepties (matic), Alonso verdelen (pogba) en heel af en toe naar voren en de vooruitgeschoven middenvelder Gerrard (fred/sanchez) dan wat behoudender. Als het dan wat lekkerder gaat lopen en Lukaku eindelijk eens gaat scoren, want die is echt slecht bezig de laatste maanden, dan heeft United een best gebalanceerd elftal.