Paul Pogba kan record van Cristiano Ronaldo uit 2008 evenaren
Zaterdag, 19 januari 2019 om 15:40

Manchester United heeft de weg omhoog gevonden. Onder Ole Gunnar Solskjaer werd er nog geen punt gemorst en de nummer zes van de Premier League neemt het nu op tegen Brighton & Hove Albion, de nummer dertien van de ranglijst. Brighton won een van de laatste zeven competitiewedstrijden. Opta blikt vooruit op het duel op Old Trafford, zaterdag vanaf 16.00 uur.

O Manchester United verloor over alle competities gezien nog nooit op eigen veld van Brighton. De laatste vier edities werden gewonnen zonder tegendoelpunt.

O Brighton won de laatste twee wedstrijden tegen Manchester United in de Premier League. In de achttien ontmoetingen daarvoor trokken the Seagulls één keer aan het langste eind.

O Manchester United kan voor het eerst sinds september 2011 in vier opeenvolgende thuiswedstrijden in de Premier League ten minste drie doelpunten maken.

O Brighton verloor alle acht Premier League-uitwedstrijden tegen de zogeheten big six. Het enige doelpunt dat de blauwhemden in deze reeks maakten, was de treffer tegen Manchester City in mei 2018.

O Manchester United kan voor het eerst sinds januari 2017 zes Premier League-overwinningen op rij boeken.

O Manchester United heeft al twee Premier League-duels geen goal meer tegen gekregen. In de eerste twintig competitiewedstrijden van dit seizoen hoefde men slechts twee keer níet te vissen.

O Solskjaer kan de eerste manager van Manchester United in de geschiedenis worden die zijn eerste zes competitiewedstrijden wint.

O Sinds zijn zege met Norwich City op Manchester City in 2012/13 (3-2) verloor Brighton-manager Chris Hughton al zijn veertien uitwedstrijden tegen de big six. Doelsaldo: 3 voor en 41 tegen.

O Paul Pogba scoorde vier keer in zijn laatste twee Premier League-wedstrijden op Old Trafford. Cristiano Ronaldo is de enige speler die voor Manchester United in drie opeenvolgende thuisduels in de Premier League steeds ten minste twee keer het net liet bollen. Dat flikte de Portugees in november 2008.

O Marcus Rashford kan zijn 150e wedstrijd spelen voor Manchester United. Sinds zijn debuut heeft hij meer doelpunten voor the Red Devils gemaakt dan welke speler dan ook in de huidige selectie: veertig stuks.

Meer nieuws
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
9
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
51
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Bomb-el
 
6
17 januari 2019 om 20:14
Toch respect voor Pogba. Een over het paard getilde vedette maar wel eigenhandig Mourinho eruit gewerkt!
 
RomanEmpire010
 
13
17 januari 2019 om 22:52
Daar ga je dus al de mist in als je hem over het paard getild noemt. Had hij nu nog steeds niet gepresteerd - en dan is het nog maar net hoe je het bekijkt, want statistisch gezien behoorde hij zelfs onder Mourinho tot de top 3/5 beste middenvelders van de PL - had ik je gelijk gegeven, maar Pogba toont aan dat wanneer men vertrouwen in hem heeft en hij plezier heeft dankzij de huidige speelstijl, hij tot de beste middenvelders ter wereld hoort. Is dominant op het middenveld, wilt de bal graag hebben en voetbal enorm vaak vooruit. Zijn er maar weinig die de capaciteiten hebben waar hij over beschikt.
 
Bomb-el
 
3
17 januari 2019 om 23:36
Jij weet niet wat over het paard getild betekent denk ik het is gewoon een verwende jongen die alleen presteert wanneer het hem goed uitkomt. Valt toch niet echt te ontkennen lijkt me
 
JanH
 
4
18 januari 2019 om 09:21
Bomb-el: als jij door problemen met de coach het plezier in het spel kwijt bent en dan ook een speelstijl die jouw niet ligt, dan is het moeilijk om prestaties neer te zetten. Als ik het op mijn werk niet naar mijn zin heb dan presteer ik ook niet.. en ik denk dat dat voor jou ook opgaat. Heeft mijn inziens dus niks te maken met over het paard getild te zijn
 
Bomb-el
 
0
18 januari 2019 om 20:27
Tja ik verdien dan ook geen 10 miljoen per jaar. Bij Frankrijk presenteert meneer overigens ook alleen als hij lekker uit bed stapt. Wat dat betreft is Pogba get grote voorbeeld van dembele bij Barcelona volgens mij.