Paul Pogba reageert op bizar moment: 'Hij knabbelde aan me'
Woensdag, 16 juni 2021 om 08:37

Antonio Rüdiger baarde dinsdag opzien tijdens de wedstrijd tussen Duitsland en Frankrijk op het EK. De verdediger van die Mannschaft knabbelde ogenschijnlijk aan de rug van Paul Pogba. De middenvelder van Frankrijk was daar niet van gediend, maar scheidsrechter Carlos del Cerro Grande uit Spanje noch de VAR zag aanleiding om in te grijpen.

"Hij knabbelde een beetje aan me, ja. Dat voelde ik", vertelde Pogba na de wedstrijd in de Allianz Arena. "Ik zei het tegen de scheidsrechter en die nam een beslissing. Ik ga bij zulke acties niet smeken of huilen om gele of rode kaarten. Rüdiger heeft geen kaart gekregen en dat is prima. Het behoort tot het verleden."

Pogba hoopt dan ook niet dat het onbestrafte moment nog een staartje krijgt voor Rüdiger. "Iedereen heeft de beelden kunnen zien, maar voor mij is het verder nu klaar", benadrukte de middenvelder van les Bleus. "Ik wil nu alleen maar bezig zijn met voetballen en wil niet dat hij nog geschorst wordt door dit moment. Aan het einde van de wedstrijd hebben we elkaar een knuffel gegeven. Voor mij is het klaar."

"We moeten de duels winnen in plaats aan de tegenstander te knabbelen", zei analyticus annex oud-international Per Mertesacker op televisie. In de vorige ontmoeting tussen Frankrijk en Duitsland zette Rüdiger zijn schoen in de nek van Benjamin Pavard. Rüdiger kwam onlangs ook in het nieuws omdat Kevin De Bruyne een gebroken oogkas en een gebroken neus overhield aan een duel met Rüdiger in de finale van de Champions League tussen Chelsea en Manchester City.

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
0
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
16:52
16:52
Onmisbare kracht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
VoetbalVreugd
 
68
16 juni 2021 om 09:15
Zag er ook wel heel gek uit wat Rudiger deed. Leek alsof hij Pogba wilde bijten, knijpen, wurgen of wat dan ook, maar hij bedacht zich net op tijd dat er een VAR aanwezig was. Uiteindelijk werd het knuffelen en tepelstreeltje. Het is weer eens iets anders.
 
Davy de Pauw
 
39
16 juni 2021 om 09:23
Rudiger is inmiddels wel een recidivist aan het worden. Incident na incident met die gozer. Het begint Suarez-achtige proporties aan te nemen. Van mij mag de Uefa ingrijpen, al kan dat waarschijnlijk niet omdat de scheids en de VAR dit gewoon vonden kunnen.
 
VoetbalVreugd
 
28
16 juni 2021 om 09:35
Overdrijf je nu niet een beetje? Die actie met De Bruyne was asociaal, maar blijft vooral hangen door het moment (een CL-finale) en de gevolgen (De Bruyne mist een deel van het Wk). Als dit in een gewone competitiewedstrijd was gebeurd, zou er minder heisa om zijn gemaakt. En dit gebeuren met Pogba vind ik eerder grappig en debiel dan vals. Zijn er nog meer ernstige incidenten rondom Rudiger geweest dan?
 
Davy de Pauw
 
15
16 juni 2021 om 10:16
@voetbalvreugd. Tuurlijk. Je tanden in iemand zetten is gewoon grappig en debiel. Moet kunnen op het veld. Ik vind dit eerlijk gezegd net zo erg als Suarez die destijds Chiellini beet. De schade is ook bij allebei te verwaarlozen. En je vraagt naar andere momenten. Vorig jaar onthoofde Rudiger Pavard zo'n beetje in een onderlinge interland. Heeft ook in z'n carriere 6 rode kaarten gepakt. Ik kan ze me niet voor de geest halen, heb het opgezocht, maar er zijn veredigers die het met minder doen.
 
VoetbalVreugd
 
7
16 juni 2021 om 11:11
Ik zeg niet dat het moet kunnen, want ik vind het debiel. Maar tegelijkertijd kan ik er ook om lachen, vandaar de term grappig. Uiteraard hoort het niet op een voetbalveld thuis, maar ik vind de vergelijking met Suarez wat voorbarig. En er zijn zeker verdedigers die in tien jaar minder rode kaarten hebben gepakt, maar ook heel veel die er meer hebben gepakt. Kulargument dus.
 
RM1335
 
5
16 juni 2021 om 12:04
... net zo erg als Suarez die Chiellini beet ... en Bakal en Ivanovic ... ik denk dat Rã¼diger een suf ventje is vergeleken met Suarez van toen.
 
nick140
 
24
16 juni 2021 om 09:40
Biteman en Robin ! De gemaskerde wreker en zijn sidekick in actie: een knabbeltje aan het shirt hier, een knietje op de schedel daar. KA-POW!
 
DonCoXxX
 
8
16 juni 2021 om 09:46
Rudiger probeerde zeer waarschijnlijk een reactie uit te lokken met deze provocatie. Hij kuste Pogba in de nek, terwijl hij Pogba's " borsten" masseerde. Dat is nogal seksueel, zoals je dat met een vrouwlijke partner doet, en vrij onbetamelijk als je dat in een voetbalstadion doet bij een andere man. Sowieso ongevraagd, wat ook al niet kan. Hier kan Pogba gewoon aangifte van doen, want dit is seksuele intimidatie. Maar goed, zand erover zegt hij zelf.
 
toss
 
7
16 juni 2021 om 10:20
Ik kreeg vooral het idee dat Rudiger Pogba aantrekkelijk vond en wilde seks met hem wilde hebben. Bijzonder gedrag overigens op een voetbalveld.
 
Fabian1986
 
21
16 juni 2021 om 09:16
haha hij knabbelde aan me. Ik kan me wel indenken wie zijn voorbeeld was.... Wederom een rare actie van Rüdiger. Je kan hard spelen en fair zijn. Maar deze man kan het gewoon niet. Je zag het blok in de halve finale van de cl, het blok tegen kdb in de finale en nu weer dit.
 
alltimerin
 
12
16 juni 2021 om 09:27
Dat blok vind ik echt overdreven, dat gebeurt elke wedstrijd het is gewoon ongelukkig dat kdb tegen zn schouder ging, deze actie daarentegen vind ik echt onprofessioneel, ga dan liever kietelen ofzo.
 
Maddmaxoz
 
2
16 juni 2021 om 09:16
Ik kan me niet voorstellen dat ze het hebben gemist tijdens de wedstrijd dus dat zou dan inhouden dat de VAR dit gewoon prima vind. Heel bijzonder.
 
AfcaEric
 
13
16 juni 2021 om 09:24
Ongelooflijk. Je hand 1cm van je zij houden en je hebt zomaar een penalty tegen. Tijdens je val je been vreemd uitstrekken wordt soms als "natrappen" beschouwd. Maar iemand half in de rug bijten is kennelijk doodnormaal. Of het nou hard of zacht is, hier gaat het toch ook om de intentie? Ik zag het in de herhaling en moet eerlijk zeggen: dit is te achterlijk voor woorden. Er zijn toch zoveel kromme regels in Voetbal en was de VAR net even koffie halen toen dit gebeurde ofzo?
 
arsen(e)al
 
6
16 juni 2021 om 09:29
Ik heb de herhaling inmiddels al 10 keer bekeken, maar echt duidelijker wordt het er niet op. Daarmee wil ik niet zeggen dat er niks gebeurde, want ik denk niet dat Pogba voor niks zo reageerde (zeker omdat hij zelf niet eens kon zien wat er gebeurde), maar alleen dat het dan voor de VAR ook moeilijk is een beslissing te maken
 
THenry_228
 
1
16 juni 2021 om 10:32
?? Nice one??
 
Jackieboy10
 
11
16 juni 2021 om 09:16
Absoluut niet oké van Rüdiger natuurlijk. Die heeft sowieso wel vaker rare fratsen. Snap ik af en toe echt niet wat er dan in zijn hoofd om gaat. Sowieso vind ik hem ook een matige verdediger die absoluut niet goed genoeg is voor Die Mannschaft. Maar wat praat Pogba hier een onzin zeg; ''ik ga bij zulke acties niet smeken of huilen om gele of rode kaarten''? Dat is letterlijk wat hij de hele wedstrijd zat te doen joh. Elke keer gaan liggen bij contact en dan direct blik naar de scheids en handjes de lucht in. Continu doorzeuren tegen de scheids en grensrechter..
 
JDG84
 
19
16 juni 2021 om 09:16
Die rudiger liep er sowieso bij als een losgeslagen stier. Wat een onwijze onruststoker is dat om mee te spelen linkt me. Bij de tegengoal ook totaal overbodig maar tegen benzema aan blijven rijden en dan blind doordekken op de zijlijn.. tikke opzij, balletje voor en goal. Rudiger moet wel snel doorkrijgen dat ze in duitsland niet met 3 centraal achterin spelen, want anders gaan ze het verdomde lastig krijgen. Scheidsie trouwens rare snuiter, eerste helft kreeg kimmich werkelijk alles tegen, snel geel voor weinig en 2 zekere foute beslissingen. Frankrijk echter was overduidelijk aan het rekken vanaf minuut 10 en begint een aantal geel waardige overtredingen waar niets mee gedaan werd. Wordt wel heel lastig spelen dan tegen een verschrikkelijk opgesteld frankrijk.
 
Joey91
 
0
16 juni 2021 om 13:35
Duitsland speelde gisteren toch echt wel met Ginter & Hummels centraal in een 3-4-3, voor de rest met je eens.
 
JDG84
 
0
16 juni 2021 om 15:20
zo.. daar heb je gelijk in. Had die opstelling niet zo gezien, maar op het veld zag ik dat niet. Dacht dat die Ginter rechtsback stond joh hahaha. Maar die was net als Rudiger ook wat vaker aan het zwemmen?
 
Soccerfan_1
 
3
16 juni 2021 om 09:37
Dan vond hij je waarschijnlijk lekker Pogba…. Zie het als een compliment
 
Apocalyps
 
10
16 juni 2021 om 09:39
Haha, Rudiger z'n hoofd werkt niet. Echt een fucking rare kerel is het. Ik had graag gezien dat Pogba hem 'per ongeluk expres' uit reflex of 'schrik' een elleboogstoot had verkocht op z'n oogkas, maar dan was Pogba zeer waarschijnlijk eraf gegaan en die dwaas z'n zin gehad...
 
XaviFCB
 
0
16 juni 2021 om 09:56
Zou misschien ook niet zo vreemd zijn dat Pogba er dan af zou moeten he. Dit lijkt meer op provocatie, op zich kun je hier niet zo veel van zeggen als scheids. Ik vond het moment van Pogba zelf bij de grensrechter vervelender. Op zeer korte afstand van een veel kleinere man, dat zag er intimiderend uit en werd niets van gezegd. Pogba gaat nu zelf sportief om met dit akkefietje met Rudiger, laten wij dat ook maar doen.
 
droadnagel
 
2
16 juni 2021 om 09:43
Waar was de VAR bij dit moment? Elke goal word tot op de millimeter nagekeken op buitenspel maar in dit geval word er niet eens naar gekeken en voor zoiets is nu net de var
 
VanGaaltje
 
13
16 juni 2021 om 09:49
Pogba was gisteren weer fenomenaal, zoals vrijwel altijd als hij bij de Franse ploeg speelt. Hij lijkt een soort van bevrijd wanneer hij zich daaribj voegt. Zo'n luchtige reactie toont in mijn ogen ook dat iemand zich comfortabel voelt en gefocust is.
 
theo uphus
 
8
16 juni 2021 om 10:20
Rudiger heeft wat mij betreft de status van dorpsidioot bereikt. Met je bakkes aan een ander gaan zitten knabbelen in coronatijd. Het kan niet dat je dan veel hersens onder je pannetje verbergt. Dat een scheids dat niet ziet gebeuren is zeer begrijpelijk, maar gezien de aard van de overtreding vind ik het prima als ze Rudiger alsnog via de videobeelden en de aanklager een maand of drie schorsen. Die zogenaamde ongelukkige botsing met de Bruyne zag ik ook al niet als een ongeluk. Rudiger zette willens en wetens een blok in om de Bruyne af te stoppen Dat hij daarbij het hoofd van de Bruyne een flinke beuk verkocht wist hij ook heus wel. Natuurlijk hoor je later dan "dat heb ik niet gewild" en dat zal allemaal wel, het is wel gebeurd als gevolg van die belachelijke actie.
 
toelie11
 
1
16 juni 2021 om 10:22
Zo als het spreekwoord luidt... ergens zijn tanden inzetten! Ag was nogal grappig, wat irriteren en een reactie proberen uit te lokken. Gelukkig niet als een vampier gebeten laten we het niet groter maken dan dat het is. Je moet er ook de humor van in zien.
 
EA_Snorts
 
1
16 juni 2021 om 11:28
Voor degene die laatst Rudiger verdedigden toen hij (overduidelijk) bewust De Bruyne de wedstrijd uitkegelde; hoeveel bewijs heb je nodig dat Rudiger echt precies het type Pepe is? Af en toe slaan de stoppen gewoon door bij deze jongen. Het is me een raadsel hoe mensen dat nog steeds niet gezien hebben.
 
 
1
16 juni 2021 om 12:14
Je moet gewoon zielig sorry zeggen in een interview net als Suarez, dan noemen we het wel winnaarsmentaliteit. En dan de 2e en 3d keer gewoon weer.
 
WQSMilan
 
1
16 juni 2021 om 19:06
Dus dat en daarna ook nog credits pakken omdat je het niet meer doet. ??