Paul Pogba sluit mogelijke nieuwe club niet uit: 'Waarom niet?'
Woensdag, 23 maart 2022 om 13:50

Paul Pogba sluit een transfer naar Paris Saint-Germain in de toekomst niet uit. De middenvelder geeft in een groot interview met le Figaro aan niet tevreden te zijn over zijn laatste vijf seizoenen bij Manchester United en hij weer om de prijzen wil spelen. Pogba laat bovendien weten dat hij gefrustreerd is over zijn situatie op Old Trafford, waar hij vaak op verschillende posities moet spelen.

Het contract van Pogba loopt in juni af en er zijn nog geen signalen dat een verlenging van zijn verbintenis nabij is. Mocht de 29-jarige middenvelder United komende zomer transfervrij verlaten, wordt Paris Saint-Germain in Engelse en Franse media genoemd als meest waarschijnlijke bestemming. Pogba staat zelf ook niet onwelwillend tegenover een transfer naar PSG. "Waarom niet? Het is altijd leuk om te spelen met je ploeggenoten van je nationale elftal", zegt hij tegenover le Figaro. "Ik weet niet of dat bij United of bij een andere club zal zijn, maar ik wil prijzen winnen."

Pogba ziet in dat United dit seizoen vooralsnog teleurstelt. "Je moet eerlijk zijn, ik ben niet tevreden over de laatste vijf seizoenen, echt helemaal niet. Dit jaar is het helemaal gedaan, we winnen niets. Of het nu met Manchester United is of bij een andere club, ik wil prijzen winnen." Pogba heeft moeite om aan de verwachtingen te voldoen sinds hij in 2016 voor een recordbedrag van 105 miljoen euro van Juventus naar United kwam. Problemen met zijn fitheid en wisselvallige vorm zijn een terugkerend probleem voor de wereldkampioen. Dit seizoen blijkt dit niet anders te zijn. Pogba miste tussen november en februari 14 wedstrijden door een hamstringblessure en heeft slechts één doelpunt gemaakt in de 23 officiële wedstrijden waarin hij dit seizoen beschikbaar was.

De Fransman uit in gesprek met le Figaro ook zijn frustraties over de manier waarop hij op Old Trafford wordt gebruikt en suggereert dat hij bij United niet op zijn beste positie speelt. "Het is simpel bij Frankrijk speel ik, en speel ik op mijn vertrouwde positie. Ik ken mijn rol en ik voel het vertrouwen van de bondscoach en de spelers. Het is normaal om een verschil te ervaren bij Manchester United, want het is moeilijk om consistent te zijn als je telkens op verschillende posities speelt, in een ander systeem of met andere ploeggenoten." Pogba laat weten goed op te kunnen schieten met de Franse bondscoach Didier Deschamps. "Hij heeft me een rol gegeven die ik ken, maar heb ik bij Manchester United wel echt een rol? Ik stel de vraag, maar ik heb geen antwoord."

Meer nieuws
   
09:14
09:14
Davy Klaassen onthult waar hij komend seizoen hoopt te voetballen
0
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
6
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
18
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (53)

 
Xynix
 
3
23 maart 2022 om 14:03
Er zijn nu al een aantal situaties geweest in Manchester waardoor zijn welzijn een geweldige knauw hebben opgelopen, dus de koppeling tussen zijn vorm en deze depressies vind ik echter logisch. Aan de bal is het echt een geweldenaar, maar je ziet ook dat hij vaak met zijn ziel onder zijn arm speelt en vroegtijdig wordt gewisseld. Dit kan dus ook een reden zijn om naar PSG te verkassen i.p.v. zijn contract te verlengen. Pogba kan geweldig voetballen en soms is het echt smullen geblazen als hij aan de bal is. Echter vind ik dat hij het te weinig laat zien. Als je zijn periode bij Juventus vergelijkt met de laatste jaren in Engeland, vind ik niet dat hij beter is geworden. Eerder achteruitgegaan! Bij Juventus stond hij regelmatig in de belangstelling van clubs als Madrid, maar de laatste jaren nog te wisselvallig geweest. Hierna zie ik hem nog wel een stap naar PSG maken die zoveel mogelijk Franse sterren willen.
 
nuanceman
 
6
23 maart 2022 om 14:26
@BendicaInsider van een depressie ga je echt niet beter voetballen, waarom is dat geen reden?
 
Herosennin44
 
10
23 maart 2022 om 15:54
@benficainsider De meeste mensen die depressief zijn komen nooit van hun depressie af maar 'leren ermee om te gaan'. Dat jij 4 jaar lang vindt geeft gewoon aan dat hij gelukkig nog nooit depressief bent geweest.
 
PSVMANUNITED
 
2
23 maart 2022 om 15:55
Dat je veel dingen die voetballers vaak zeggen met een korreltje zout moet nemen kan ik in meekomen, maar zullen we even stoppen met oordelen of Pogba nu wel of niet een depressie heeft gehad? Een depressie is een serieuze aandoening waar mensen totaal aan onderdoor kunnen gaan en of hij daar nu veel of weinig symptomen van vertoont, laat dat lekker aan zijn privésfeer over.
 
Mtardelli
 
0
23 maart 2022 om 16:22
helemaal mee eens, zo snel mogelijk van de hand doen, deze clown gaat je niet kampioen maken
 
IronManUtd
 
23
23 maart 2022 om 14:05
Oh ok komt het allemaal door anderen? Ik dacht altijd dat het slechte (of vooral inconsistente) spel van pogba ook misschien wel iets met pogba te maken had, maar had ik het toch mis.
 
Westend
 
14
23 maart 2022 om 14:10
Het is gewoon een combinatie van alles. United is ook gewoon een ploeg zonder filosofie. Je hebt 11 spelers die allemaal via een ander idee zijn binnen gehaald. Daar kan je als individu ook bijna niet in excelleren. United heeft een waanzinnige schoonmaak nodig. En vooral een trainer die spelers tot zijn beschikking heeft die zijn spel kunnen spelen.
 
voetbalfansang
 
0
23 maart 2022 om 15:38
Bruno was in ze debuutseizoen weergaloos. Maar je ziet dat ook de hele goede spelers een seizoen erop ook veel mijder spelen. Het ligt ook zeker aan Pogba maar een ManU is ook gwn een club zonder enige vorm van filosofie. Een middenveld met Fred en Mc Tomminay en Matic sorry hoor maar dat is wel heel erg slecht. En verdeding die die zo slecht is. En voorin Sancho bij Dortmund fenomenaal het duurt ook lang voordat het eruit komt. Nu zelfs Rasford jongen uit de jeugd rendeert niet meer.
 
Moraat
 
5
23 maart 2022 om 14:14
Dat dacht ik ook, voelen wij ons nu even dom zeg! Wel fijn deze opheldering van meneer Pogba.
 
Backcorner
 
4
23 maart 2022 om 14:15
Pogba is niet heilig nee. Maar als jij ergens werkt waar je je niet op je plek voelt, ga jij dan beter presteren? Die kans acht ik niet groot. Sommigen hebben meer vertrouwen/support nodig dan anderen om zich goed te voelen of in dit geval goed te spelen. Weten wij veel hoe dat bij Pogba zit. Door zijn uitspraken lijkt het in ieder geval duidelijk dat hij zich niet perfect voelt waar hij nu zit.
 
Galapago
 
1
23 maart 2022 om 14:16
United is met een spectaculair verval bezig. Niemand roept hier wanbeleid zoals bij de meeste barcelona topics, maar je ziet bij United dat ze niks winnen en blijven spenderen aan verkeerde spelers. Hoelang is er nou al een cvm nodig, waarom was Donny uberhaupt gekocht? United is zover gezakt dat spelers ook liever voor City kiezen en dat is niet alleen om het geld, want smijten met geld doet United ook. De prestatie bij United zijn gewoon ondermaats, meerdere spelers hebben hun onvrede geuit over de staat van de club en dan heb je de buren die er met alle successen er vandoor gaan en vergeet ook die andere rode rivalen niet. Ik snap wel dat een speler dan ergens anders heen gaat als het bij United totaal niet loopt.
 
PSVMANUNITED
 
0
23 maart 2022 om 15:50
Die tweede zin van je is wel een beetje makkelijk roepen, vind je zelf ook niet? Als er mensen zijn op dit forum die ontzettend kritisch zijn op United zijn het de Unitedfans zelf wel. Die roepen het allerhardst dat het een verschrikkelijk beleid is en ja, dat er een CVM nodig is is ook al gigantisch lang een heet hangijzer. Dat Donny niet paste werd ook al vanaf het begin geroepen. Echter zitten we nu wel een beetje op het punt dat dat allemaal wel benoemd is. We zitten nog tot het einde van het seizoen met Rangnick, kijken het seizoen wel uit en volgend seizoen hopelijk een nieuwe trainer en Rangnick in een technische rol. We gaan het zien.
 
PaulR_1982
 
0
23 maart 2022 om 19:43
@ironmanutd: Ho ho ho, niet ze opeens met de waarheid op de proppen komen he. Want deze flapdrol moet komende zomer nog een contract met een veel te hoog salaris in de wacht slepen he
 
ConchaEspina
 
7
23 maart 2022 om 14:30
Tja exact wat PSG nodig heeft: nog een diva die wanneer het niet loopt, het vuile werk aan anderen laat. Maar goed, hij kan dan wel alvast enkele Ligue1 aan zijn palmares toevoegen. Zoals je zegt is dat op papier een heerlijk middenveld zeker qua voetbalkwaliteiten, maar wat mentaliteit betreft is PSG gewoon dramatisch. Komt er ook van als de helft daar zit voor het riante loon. Bale zou er ook perfect bij kunnen.
 
SocioFan1
 
3
23 maart 2022 om 14:33
Pogba erbij, Dybala, misschien nog Lukaku en het feestje is compleet lol.
 
 
2
23 maart 2022 om 14:08
Ik denk serieus dat deze man bij PSG zijn oude vorm terugvind.PSG past echt bij Pogba en andersom.
 
Westend
 
5
23 maart 2022 om 14:12
Zijn oude vorm van de periode dat hij een jaar of 20 was? Juventus is ook alweer 5/6 jaar geleden. Die vorm gaat hij nooit meer halen, want zijn lijf is ook gewoon ouder geworden. Wil best wisselen met Verrati trouwens hoor. No problem
 
PSVMANUNITED
 
3
23 maart 2022 om 15:52
Die vorm die hij op magische wijze altijd ineens terugvindt wanneer hij voor Frankrijk speelt. Maar als we deals aan het sluiten zijn: ik geef mijn fiat voor deze ruildeal.
 
bizzlad
 
0
23 maart 2022 om 15:58
Voor het Franse elftal heeft ie toch lekker gevoetbald. Qua club voetbal moet je idd terug naar Juve om zijn goede vorm te bespeuren. Maar als iemand het bij het nationale elftal laat zien en bij zijn club niet, zal het toch ook wel een klein beetje iets met die club te maken hebben? Dat wordt iig wel altijd beweerd bij spelers die voor hun club heel goed sp[elen maar bij het nationale elftal niet.
 
Westend
 
0
23 maart 2022 om 16:16
Dat heeft er toch alles mee te maken wat je om je heen hebt lopen? United heeft in de periode Pogba al een handvol managers gehad met minimaal zoveel verschillende speelstijlen. Je kan er geen systeem op loslaten, want het zijn stuk voor stuk individuen die anders spelen. Zelfde met het aantrekken van Van der Beek voor een positie die ze helemaal niet hebben. Lijkt me ook vrij lastig excelleren als iedereen maar wat doet. Tuurlijk kan je Pogba er wel op aankijken dat hij niet boven weet te drijven. Maar zo gek is dat ook weer niet.
 
Arsenallz
 
0
23 maart 2022 om 17:39
Echte topspelers weten altijd boven te drijven. Pogba zit daar net onder vanwege zijn inconsistentie.
 
RealXIIImadrid
 
6
23 maart 2022 om 14:11
Hij kan wel alles en iedereen bij man utd de schuld geven, maar het is gewoon vooral hij die het niveau niet haalt wat van hem verwacht wordt. Ik denk dat dit voornamelijk komt omdat hij niet goed genoeg is en niet vanwege de smoesjes die hij gebruikt. Ik ben dan ook echt ontzettend blij dat perez voet bij stuk hield en ondanks de wens van zidane pogba niet binnenhaalde.
 
Westend
 
1
23 maart 2022 om 14:14
Als voor je, achter je en in het management niemand klaarspeelt, dan kan je als individuele speler toch ook vrij weinig? Je kan dat gewoon niet constant opbrengen. Ik ken dat gevoel dat je het idee hebt dat je het ook maar zonder ondersteuning alleen moet doen. Daar ga je niet echt beter van presteren.
 
somagunner
 
2
23 maart 2022 om 14:16
Mwah, individueel mag je Pogba erop aanspreken dat het ook deels aan hem ligt. Hij heeft nooit een paar jaar zelf een goed niveau behaald en dan kan je wel wijzen dat het door United zelf komt. Maar als je zelf niet 10 wedstrijden achter elkaar een ruime voldoende kan halen dan moet je niet zeuren dat het komt door andere factoren.
 
bizzlad
 
0
23 maart 2022 om 17:06
Techniek inzicht en inzet zie ik ook bij Pogba als hij voor Frankrijk uit komt. Ook toen hij bij Juve speelde.eigenlijk alleen bij Man Utd. niet. Durf niet zo snel te zeggen waar het nou echt aan ligt.
 
LeWizKid
 
1
23 maart 2022 om 14:12
Hij heeft zijn jaren bij utd echt verspild, het project is mislukt. Ik denk dat hij naast een goede cvm wel weer kan uitblinken als hij naar een topclub gaat
 
Deenb
 
6
23 maart 2022 om 14:13
Past perect bij PSG, ook zo'n mannetje die alles en iedereen de schuld geeft behalve zichzelf. Benieuwd welke trainer er zijn vingers gaat branden aan zo'n vreselijk team vol overbetaalde veddettes.
 
DdD4
 
1
23 maart 2022 om 14:29
Dan zouden een Memphis en meneer Lang er ook prima tussen passen. Die hebben ook continu een strijd met de hele wereld.
 
bizzlad
 
5
23 maart 2022 om 16:35
Van Noa Lang weet ik het niet. Memphis wordt gewoon door veel mensen niet begrepen naar mijn gevoel. Maar heb bij hem nooit het idee dat hij naar anderen wijst als hij niet presteert. Vind Memphis juist een voorbeeld van een jongen die er alles aan doet om zich wel te verbeteren.
 
Herosennin44
 
0
23 maart 2022 om 15:57
@deenbGezien Pogba vrijwel elk toernooi die hij met Frankrijk gespeeld heeft een van de beste spelers op het toernooi was, ligt het dus blijkbaar wel aan zijn situatie bij United die erbarmelijk slecht is.Blijkbaar hebben de meesten hier of nooit gevoetbald of waren ze nooit een van de beste 2 spelers in een team dat drama is.Dan begrijp je niet dat alleen al 5 wedstrijden je demotiveert laat staan 5 seizoenen.
 
5eklasser
 
0
23 maart 2022 om 22:14
Bij frankrijk rendeert pavard ook. Dat team is gewoon ziek goed, dat is het hele eieren eten. Kante knapt alles op. Kan dus beter naar chelsea.
 
ArsenalAddict
 
10
23 maart 2022 om 14:18
Denk dat Paul voor altijd spijt gaat hebben voor het feit dat hij 5 jaar heeft weggegooid. Poef, ineens is daar het einde van je voetbalcarriere en het besef dat je nooit meer de speler gaat worden die je had moeten zijn. Daar lig je dan op het kerkhof dat Old Trafford heet.
 
somagunner
 
4
23 maart 2022 om 14:22
Ik heb bij Pogba nooit echt de drive gezien om de beste te zijn.
 
ArsenalAddict
 
14
23 maart 2022 om 14:27
Nee klopt, de mentaliteit om het uniekste kapsel te hebben heeft hij echter jarenlang volgehouden, maar zoals je nu ziet ook daar de handdoek in de ring gegooid.
 
somagunner
 
0
23 maart 2022 om 14:28
Hahaha, dat is wel een goede grap :D
 
Sociomasia
 
0
23 maart 2022 om 17:36
Met een WK, fa cup, EL, serie A, copa Italia en de nations leaque heeft hij echt nog niet zo'n slechte prijzenkast??
 
juvedeef
 
2
23 maart 2022 om 14:25
Kom maar lekker naar juve toe. Prima middenveld heb je dan met pogba, locatelli en Arthur. Is juve ook eindelijk van rabiot af.
 
JJUnited
 
0
23 maart 2022 om 14:56
Ik hoop eerlijk gezegd (tegen beter weten in) dat Ten Hag hem kan overtuigen om z’n contract met 1 of 2 jaar te verlengen. Er zit zoveel voetbal in deze man, maar het is er zelden uitgekomen..
 
Pasevski
 
5
23 maart 2022 om 15:04
Bij PSG spelen met je ploeggenoten van het nationale elftal? Volgend jaar is alleen Kimpembe daar haha
 
Busby
 
0
23 maart 2022 om 15:18
Elk jaar voor het einde komt Pogba of Raiola af met zulke statements. Elke normale ploeg had hem al lang verkocht. Het is gewoon geen match. Gelukkig heeft United dit jaar geen keus meer dan hem te laten gaan net als Lingard en Cavani. Samen met hem moeten ook weg Jones, Bailly, Matic, Mata, Martial. Nog een jaar voor Rashford pm zich te bewijzen. Haal een deftige CV en CVM binnen + spits.
 
AidenMcGeady
 
2
23 maart 2022 om 15:23
Match made in heaven denk ik. Overbetaalde vedette die z'n potentie nooit helemaal waar heeft gemaakt. Net als PSG, wat nooit de CL zal winnen zolang ze dit soort figuren blijven kopen.
 
DROS
 
4
23 maart 2022 om 16:55
Goh wat is Pogba toch een vreselijke teleurstelling gebleken, echt in alles! Qua spel, qua persoonlijkheid, qua beschikbaarheid, qua ontwikkeling en dus zoals zo vaak ook nu weer qua uitspraken in de media van hem en/of zijn zaakwaarnemer. En dan durft hij nu met een onbewogen gezicht over een onduidelijke rol als reden te beginnen.. Dat hij de verwachtingen niet kon waarmaken een jonge Yaya Touré voor United te zijn, zoals het soms qua kritieken vanuit (oud-)United (spelers) en achterban leek, was objectieve voetbalvolgers al bij voorbaat duidelijk. Want hij is gewoon een totaal andere speler. Maar dat hij werkelijk waar in 6 jaar tijd buiten wat hoogstandjes en veel extern gedoe, eigenlijk geen moment een rol van betekenis heeft gespeeld op Old Trafford, had toch echt niemand verwacht en is een totale afgang voor alle betrokkenen? Spelers als Matic en Fred zijn zelfs puur gehaald om hem te complementeren, want ik durf zelfs te stellen dat zij anders nooit het shirt van United hadden gedragen. Maar gelukkig na de komst van Bruno Fernandes, die wél diezelfde priviléges in zijn voordeel benutte om het verschil te mogen maken, is United er volledig terecht mee gekapt het elftal om Pogba heen te bouwen. Want Pogba bewijst keer op keer weg te lopen van zijn verantwoordelijkheden, en is zowel letterlijk als figuurlijk, vaak op beslissende momenten afwezig. Enige bescheidenheid zou hem nu niet ontsieren, maar gezien zijn entourage is hem dat waarschijnlijk totaal vreemd.. Ik wens hem daarom alle succes van de wereld tijdens zijn resterende carrière, maar alsjeblieft bij een andere club na dit seizoen.
 
FCB_Catalunya
 
0
23 maart 2022 om 23:32
Nawh, de grote Pogba, waarvoor 105 miljoen betaald is, moet telkens op een andere positie spelen. Het ligt allemaal helemaal niet aan hem, dat hij als een natte krant speelt. Voor mij heeft hij het nooit helemaal waar gemaakt. Verder heeft PSG dit ook absoluut niet nodig, de volgende volgevreten ster die geen defensieve arbeid verricht.
 
aardbei
 
0
24 maart 2022 om 11:14
Beste allemaal, Inmiddels is Danilo de Beste definitief verwijderd als lid. Geldt ook voor het zoveelste dubbelaccount van Aanpakpolitie (fuck my ass). Helaas hebben we maar een beperkt aantal handjes bij de moderators en doen we het in onze vrije tijd. Daarom hierbij een oproep en een verzoek. Wil je een steentje bijdragen aan het netjes en schoon houden van dit mooie platform, meld je dan aan als moderator. Al kan je maar een paar uurtjes per week helpen, zijn we al enorm blij. Misschien nog wel veel belangrijker, regareer gewoon niet op mensen zoals hierboven aangegeven. Dat is de reden van hun zielige bestaan. Negeer de opmerkingen die ze plaatsen, meldt het op ons meldpunt of direct bij een van de moderators en we pakken het z.s.m. op. Uiteindelijk verwijderen we ook de reacties die jullie op hen geven, dus bespaar je de moeite van een reactie geven en spreek ons aan. En heb aub even geduld dus, we are short on staff. Dank allen! Groet, Aardbei