PEC krijgt volgende dreun en moet Kersten rest van het seizoen missen
Vrijdag, 7 januari 2022 om 15:22

Sam Kersten komt dit seizoen niet meer in actie voor PEC Zwolle, zo meldt de Overijsselse club via de officiële kanalen. De 23-jarige centrale verdediger stond al enige tijd langs de kant met een knieblessure, maar besloot aanvankelijk om zich niet te laten opereren. Kersten heeft nu dusdanig veel last van zijn knie dat hij toch besloten heeft om onder het mes te gaan. Daardoor ligt de stopper naar verwachting zo'n zeven maanden uit de roulatie.

Half december ging het mis voor Kersten. De verdediger moest zich in het verloren thuisduel met Fortuna Sittard (0-1) vijf minuten voor tijd laten vervangen door Rav van den Berg. Het plan van Kersten was om vijf maanden rust te nemen, in de hoop dat de klachten over zouden gaan. In overleg heeft de verdediger nu samen met zijn club besloten om toch tot opereren over te gaan. Daardoor staat Kersten twee maanden langer aan de kant, maar krijgt hij wel meer duidelijkheid over de ernst van zijn blessure.

Eerder in het seizoen was Kersten ook al enkele tijd niet inzetbaar vanwege enkelklachten. Mede daardoor kwam de geboren Nijmegenaar deze voetbaljaargang slechts in 13 van de 18 competitiewedstrijden in actie. In alle duels was Kersten basisspeler. PEC-trainer Dick Schreuder zal moeten puzzelen door de langdurige afwezigheid van zijn pupil. De Zwollenaren spelen met een driemanscentrum en houden alleen nog Siemen Voet, Yuta Nakayama en Van den Berg over als pure centrumverdedigers. De van origine rechtsback Bram van Polen stond tijdens het meest recente competitieduel (met Vitesse, 1-0 verlies) nog op één van de drie posities.

Volgens De Stentor hoopt PEC zo snel mogelijk een vervanger voor Kersten aan te trekken. Nakayama, die na zou denken over een winterse transfer, mag door de verdedigersschaarste in ieder geval niet meer weg uit Zwolle. PEC eindigde de eerste seizoenshelft als hekkensluiter van de Eredivisie met zes punten. De club hoopt komende vrijdag de competitie op een goede manier te hervatten tegen nummer veertien van de ranglijst Willem II. Met Max de Waal en Oussama Darfalou verzekerde PEC Zwolle zich vorige week van het nodige scorende vermogen.

Meer nieuws
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
14
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
17
   
14:27
14:27
Inter viert kampioenschap met gemakkelijke zege en dubbelslag Çalhanoglu
5
   
14:18
14:18
PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
4
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Svenieman
 
0
7 januari 2022 om 15:39
Het eerste waar ik aan dacht was "kunstgras" gezien de belessures specifiek aan de enkels en knieã£â«n. Maar die vlieger gaat nu niet op natuurlijk, omdat PEC sinds vorig jaar echt gras heeft. Rot voor die jongen, hopelijk zit het in de toekomst allemaal een beetje mee nog voor `m.
 
Klemvastdiebal
 
6
7 januari 2022 om 15:39
Er blijft de mooiste club ter wereld ook niks bespaard dit seizoen. Maar toch zal de Prins-Hendrik-Ende-Desespereert-Nimmer-Combinatie uut Zwolle zich handhaven in de Eredivisie.
 
zeljeznicar
 
1
7 januari 2022 om 15:54
Haha ik waardeer je positivisme! Maar met deze selectie is handhaving totaal kansloos!
 
michael90
 
0
7 januari 2022 om 16:41
Ik hoop het niet. Zolang PEC niet op normaal gras voetbalt heeft het niets te zoeken in de eredivisie.
 
Almachtig
 
4
7 januari 2022 om 17:01
Wat voor gras ligt er in het stadion? Gras uit Zuid Amerika, Afrika, Australie? Kunstgras ligt er al sinds anderhalf jaar niet meer. Wat is volgens jou normaal gras?
 
Fctwent3
 
1
7 januari 2022 om 17:14
Ik ben ook fel op tegen, want kunstgras hoort niet op het hoogste niveau! maar Zwolle speelt niet meer op kunstgras hebben nu normaal gras. Maar Pec gaat sws een heel moeilijk jaar krijgen. hebben gewoon één van de matigste selecties.
 
Robby
 
1
7 januari 2022 om 22:57
Ach relaxed volgende week is een formaliteit 3punten gegarandeerd beetje vertrouwen tanken komt goed.