PEC Zwolle zet schoonmaak voort met naderende transfer naar Israël
Donderdag, 30 januari 2020 om 21:45

Darryl Lachman laat PEC Zwolle komende dagen achter zich. De club uit Overijssel heeft aan Voetbal International bevestigd dat de dertigjarige verdediger momenteel op weg is naar Hapoel Ra'annana. De bevestiging volgt op berichtgeving van de Stentor, dat wist te melden dat Lachman spoedig naar Israël zal afreizen om zijn overstap af te ronden. PEC nam eerder deze week al afscheid van Iliass Bel Hassani en Thomas Bruns.

Lachman kwam sinds de winterstop niet meer in actie voor PEC Zwolle. In de eerste seizoenshelft kwam de verdediger nog tot dertien optredens, waarvan twaalf als basisspeler. Desondanks kreeg Lachman eerder al te horen dat zijn aflopende contract niet verlengd zou worden en dat PEC Zwolle een winters vertrek niet in de weg zou staan. Afgelopen zomer werd de international van Curaçao al door de clubleiding in de etalage geplaatst.

Ondanks belangstelling vanuit Israël kwam het een halfjaar geleden nog niet van een vertrek, maar nu lijkt Lachman alsnog op weg naar de Ligat Ha'al. De verdediger hoeft alleen zelf tot een akkoord te komen met Hapoel Ra'annana, aangezien PEC Zwolle geen transfersom verlangt. Lachman reist komende dagen af naar Raänana, dat ten zuiden van Tel Aviv ligt. Beide partijen hebben nog de tijd om tot een akkoord te komen, daar de Israëlische transfermarkt nog een week open is.

PEC Zwolle haalde Lachman in de zomer van 2018 terug van Willem II, nadat hij eerder tussen 2011 en 2014 in Overijssel onder contract had gestaan. In zijn eerste periode met PEC won hij nog de TOTO KNVB Beker, maar zijn tweede termijn was aanzienlijk minder succesvol. Lachman droeg tijdens zijn carrière verder het shirt van Ajax, FC Groningen, FC Twente, Sheffield Wednesday, SC Cambuur en Willem II. Nu lijkt hij dus op weg naar de nummer voorlaatst van de Israëlische competitie.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
2
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Fussballsohn
 
4
30 januari 2020 om 22:07
Ik herinner me nog dat hij als potentiƫle versterking voor de nederlandse top3 werd gezien. Toch vrij ver afgezakt
 
master038
 
3
30 januari 2020 om 22:10
Inderdaad ja. Nu veruit de slechtste speler van pec
 
edzel
 
2
30 januari 2020 om 23:38
Het kan soms raar lopen. De grootste talenten eindigen meer dan eens op KKD-, amateur niveau of verre oorden (een Achahbar, Aborah, Pattinama, Bartels, van Haaren, Schuurman, ...).
 
Redey32
 
6
30 januari 2020 om 22:39
Ondanks dat hij niet altijd even gelukkig speelde toch wel respect voor deze man. Onder drie trainers, al dan niet onder druk van het bestuur, eerst naar de beloften gestuurd om daarna zich toch zo nu en dan in de basis te knokken. Dit seizoen vond ik hem persoonlijk nog niet eens zo onverdienstelijk spelen, zeker gezien het matige spel van het gehele team en de slechte keeper die de CVs van Zwolle grotendeels achter zich hadden.
 
Flierefluitje
 
2
30 januari 2020 om 23:45
Wat ik heb met Lachman is dat hij elk seizoen gewoon bij minimaal 5-8 tegendoelpunten persoonlijk betrokken is. Heeft soms wel is wat goede momenten hoor maar is voor mij veel te onstabiel voor een club die de ambitie heeft voor het linkerrijtje. De verdediging staat opzich prima nu met Lam Kersten en Nakayama.