Pedri wijst één speler aan die hij meteen naar FC Barcelona zou halen
Woensdag, 3 januari 2024 om 13:59

Pedri droomt ervan om samen te spelen met Erling Braut Haaland, zo heeft hij verteld aan het Twitch-kanaal van Ibai Llanos. De middenvelder van FC Barcelona zou de Noor meteen inlijven indien hij de mogelijkheid had om een speler naar Catalonië te halen.

"Ik zou Messi contracteren als hij 19 of 22 jaar oud zou zijn, maar op dit moment ga ik voor Haaland", zegt Pedri zonder twijfel. "Die man is een cyborg (fysieke samensmelting van mens en machine, red.). Hij maakt zóveel doelpunten."

Pedri wordt vervolgens gevraagd wat de komst van Haaland betekent voor de toekomst van Robert Lewandowski, die nu de spitspositie invult bij Barcelona. "Het klopt dat we Lewandowski hebben, maar hij is een stuk ouder en zal niet doorgaan tot zijn zestigste."

President Joan Laporta voerde in het verleden al eens gesprekken met de inmiddels overleden Mino Raiola, voormalig zaakwaarnemer van Haaland. De Noor tekende echter niet veel later een megacontract bij Manchester City.

De kans dat Barcelona nu opnieuw aanklopt bij Haaland is klein. Vorige week arriveerde de achttienjarige Vitor Roque in het Spotify Camp Nou. Indien zijn werkvergunning op tijd in orde is kan de nieuwbakken spits donderdag debuteren tegen Las Palmas.

"Hij lacht altijd", zegt Pedri over de eerste indruk die Roque maakt. "Braziliaanse spelers brengen een bepaalde magie mee. Hij is nog jong, dus laten we niet meteen de vergelijking maken met Pelé, maar het is een speler met veel zelfvertrouwen."

Zelf ligt Pedri momenteel in de lappenmand. De middenvelder kampt met een spierblessure. "Ik weet niet wanneer ik terugkom. We nemen geen overhaaste beslissing, maar ik hoop snel terug te keren", sloot de Spanjaard af.

Meer nieuws
   
22:26
22:26
Holstein Kiel schrijft historie met eerste promotie naar de Bundesliga ooit
0
   
21:56
21:56
Memphis Depay keert na 4e spierblessure dit seizoen terug in selectie Atlético
7
   
21:53
21:53
Ajax-fans zetten walgelijke spreekkoren in tijdens kampioensduel met AZ O18
98
   
21:27
21:27
Voetbalfans belagen pro-Palestijnse activisten met vuurwerk in Amsterdam
7
   
20:30
20:30
Chelsea kruipt door het oog van de naald met uiterst belangrijke late zege
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
messi_123
 
10
3 januari 2024 om 14:21
Haaland is een geweldige speler maar ik vind hem met zijn speelstijl totaal niet bij Barca passen. Maar ik zou Haaland ook graag bij Barca willen zien. maar die is gewoon onhaalbaar en zie ik zeker nog jarenlang voor City spelen.
 
SpeedyAFC
 
5
3 januari 2024 om 14:28
Als je Haaland met zijn speelstijl niet bij FC Barcelona vind passen maar je zou hem wel graag zien spelen in een FC Barcelona shirt, betekend dat dan dat je pleit voor een aanpassing van de speelstijl van FC Barcelona?
 
messi_123
 
3
3 januari 2024 om 14:31
@speedyafc Lol, ja ik vind Haaland niet passen met zijn speelstijl idd maar dat hoeft toch niet gelijk te betekenen dat ik hem niet wil hebben? Kijk naar Aubameyang bijvoorbeeld dat is ook geen Barca speler met zijn speelstijl. maar heeft uitstekend gepresteerd en dat kan met elke speler wel gebeuren zolang zijn rol maar beschikbaar is en ook niet verkeerd wordt gebruikt.
 
PSVVV-Venlo
 
12
3 januari 2024 om 14:29
We zeiden toch precies hetzelfde toen hij van Dortmund naar City ging. City speelt zo hoog waardoor de ruimtes vaak klein zijn en er waren mensen die twijfelde of de Premier league niet te fysiek was voor Haaland. Hij bewijst werkelijk iedereen het ongelijk hierin. Los dat hij niet betaalbaar is, denk ik dat hij zich prima kan aanpassen bij Barca. Die man blijft verbazen.
 
messi_123
 
1
3 januari 2024 om 14:34
@PSVVV-Venlo Ja klopt helemaal Haaland is ook op dit moment de beste spits ter wereld. alleen voetballend kan die zich nog wel beter in ontwikkelen daar is Alvarez bijvoorbeeld veel beter in. En verder met je eens hoor. Haaland kan bij iedere ploeg wel in de basis staan.
 
LeProf
 
8
3 januari 2024 om 14:29
Zo`n Haaland past bij natuurlijk elke ploeg. Kan vanuit de omschakeling scoren, kan in de 16 blijven om op zijn goal te wachten. Die legt er in elke competitie 30 in als hij bij een topteam zit.
 
Lee112
 
1
3 januari 2024 om 15:31
Dat denk ik dus ook. Maakt niet uit waar hij speelt. Scoren zal tie. Is een machine. En nog zo jong.
 
tottenham71
 
22
3 januari 2024 om 14:30
Dat hij qua speelstijl niet barca past vind ik een beetje een simpele conclusie. Alleen omdat een speler misschien niet het prototype barca speler is betekent niet gelijk dat hij niet er bij zou passen. Een sterke snelle diepgaande spits die alles er ook nog eens inschiet, zou spelers als pedri en gavi alleen maar meer ruimte geven door de laatste linie naar achter te drukken. Sta even drie seconden stil bij wie haaland op dit moment speelt: het team dat meer als barca speelt dan barca zelf…
 
Joga Ball
 
3
3 januari 2024 om 14:32
Haaland gaf eerder aan dat hij een carrière zoals Cristiano Ronaldo adoreert Hij wilt in verschillende top 5 compensaties spelen. Daarbij heeft Haaland ook een afkoop clausule van €150 miljoen. Of barca dat kan betalen en of hij bij de speelstyle past is maar de vraag.
 
messi_123
 
2
3 januari 2024 om 14:37
@joga Ball ik zie Haaland zeker nog wel wat jaartjes bij City blijven. als Haaland naar een team gaat wilt hij ook de man van het team zijn voorin. en ik zie Haaland ook niet met Mbappe samenspelen die willen allebei graag de man worden voorin Ik weet nog goed toen vele madridista's zeiden dat Haaland al done deal was en dat die 100% naar Real gaat bijna 2 jaar terug.
 
IniestaFCB
 
2
3 januari 2024 om 15:12
Ik denk dat wanneer Real Mbappé niet kan binnenhalen, ze de afkoopclausule van 150 miljoen voor Haaland gaan aftikken bij City. Die hebben nog een spits nodig.
 
PSVMANUNITED
 
1
3 januari 2024 om 15:28
Had Endrick geen Haalandclausule in zijn contract of bleek dat achteraf bullshit te zijn? Dan zou Real Madrid voor de eerste paar jaar afvallen; zeker als Endrick daadwerkelijk zo goed blijkt te zijn als de verhalen die over hem rondgaan. Haaland blijft de eerste paar jaar nog bij City denk ik. Beter dan City is er op dit moment gewoon niet en Pep heeft zijn complete speelstijl voor hem veranderd. De enige clubs die nog competitief zijn met City zijn nu Real wat aankomende zomer eerst voor Mbappé zal gaan, Liverpool wat natuurlijk sowieso niet rechtstreeks achter City aan kan en Bayern die net afgelopen zomer één van de weinige spitsen gecontracteerd heeft die met Haaland kunnen concurreren op kwaliteit.
 
SuperMario-010
 
2
3 januari 2024 om 14:46
Zijn we opeens vergeten dat de trainer van City, destijds de coach was van het allerbeste Barca ooit. Die speelstijl is misschien niet geheel identiek, maar komt zeker in de buurt van de Barca-school. Haaland zou prima passen bij Barca.
 
HZ7-22
 
1
3 januari 2024 om 15:24
Dachten we ook over Luis Suarez, de rest is geschiedenis…
 
Barqa
 
0
3 januari 2024 om 14:50
Nou Pedri gaat geen vrienden worden met lewandowski... hahaAan de andere kant het is geen messi of Ronaldo die zich dan meteen aangevallen voelen en gekrenkt in hun trots.Maar haaland bij barca zou geweldig zijn.. en mbape bij real.Weer een soort van tweestrijd
 
Shevchenko_7
 
5
3 januari 2024 om 15:13
Wat een onzin, Pedri geeft alleen aan dat Lewandowski niet doorgaat tot zijn 60ste, als je dan geen vrienden meer bent weet ik het ook niet meer. Haha
 
Origami
 
0
3 januari 2024 om 15:59
Barqa heeft wel gelijk dat pedri er toch op doelt dat lewandowski oud is. Lewa als hij een beetje moeilijk is kan daar aanstoot aannemen. Waarom maak je dan zo een opmerking als “kan niet tot zn 60e spelen”. Dat is toch vanzelfsprekend voor elke voetbalspeler?
 
Shevchenko_7
 
2
3 januari 2024 om 16:41
Moest hij Lewandowski een jonge god noemen? Hij is inmiddels ook al 35(?), het is ook totaal niet beledigend.
 
ModricMagic
 
2
3 januari 2024 om 15:18
Tja maar Lewandowski gaat niet lang meer mee he? Hij wordt dit jaar 36 en is binnen korte termijn al weg of gestopt. Logisch dat je dan kijkt naar andere aanvallers. Maar ja Barcelona kan Haaland natuurlijk niet halen.
 
JK-Ajax
 
1
3 januari 2024 om 15:36
Haaland zal ooit een keer moeten afbouwen dus wie weet komt hij nog wel een keer Laliga aan flarden schieten