Pereiro moest 'ontzettend' wennen: 'Ik vind dat ik veel heb geleerd'
Zaterdag, 22 september 2018 om 11:54

PSV bewoog hemel en aarde om Gastón Pereiro in de zomer van 2015 naar Eindhoven te krijgen en na langdurige onderhandelingen werd er een akkoord bereikt met Nacional. De aanvallende middenvelder is nu aan zijn vierde seizoen bezig bij PSV. De Uruguayaan erkent in een interview met de NOS dat hij 'ontzettend' heeft moeten wennen.

"Aan de voetbalvelden, de snelheid van het spel. Aan heel veel dingen. Ik vind dat ik veel heb geleerd", aldus de 23-jarige Pereiro, die tot dusverre 119 wedstrijden speelde voor de club van trainer Mark van Bommel. Daarin was de linkspoot goed voor 41 doelpunten en 16 assists.

Pereiro heeft een basisplaats, maar haalt niet altijd een voldoende. De NOS stelt dan ook dat de tweevoudig A-international 'soms de beste en soms de slechtste' van het veld is. "Ik probeer alles goed te doen", reageert Pereiro. "Dat lukt niet altijd. Soms heb ik een slechte dag en soms een goede dag. Dat hoort erbij."

"Ik moet altijd proberen om goed te presteren. Hopelijk lukt dat", besluit Pereiro, die zich nu richt op de thuiswedstrijd van zondagmiddag tegen Ajax. PSV won de laatste twee thuisduels met Ajax en kan voor het eerst sinds 1994 drie seizoenen op rij de thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers winnen in de Eredivisie.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
4
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Benzema.
 
8
22 september 2018 om 12:06
Pereiro is wisselvallig maar presteert in moeilijke wedstrijden bijna altijd goed. Ik verwacht veel van hem zondag.
 
Constant kante
 
7
22 september 2018 om 12:17
Pereiro heeft iets briljants, maar helaas blijft het gewoon een slappe speler. Hij mist die echte drive en de agressie in duels die nodig is om echt een topspeler te zijn. Daarnaast heeft hij gewoon de neiging om tijdens wedstrijden onzichtbaar te zijn en blijven. Terwijl juist hij zich dan moet manifesteren als de grote spil in het team waarlangs alle aanvallen worden opgezet. Maar dat is hij totaal niet. Hij beperkt zich tot momentenvoetbal. Hoe meer ik erover nadenk hoe meer ik ook denk dat niet Rosario maar Pereiro weleens zijn vaste basisplek kwijt zou kunnen raken, op termijn. Ik kan me niet werkelijk voorstellen dat Van Bommel tevreden is over Pereiro.
 
Psv-er!
 
19
22 september 2018 om 12:25
Ik denk dat je Pereiro een beetje onderschat. Rosario is een leuk talent die goed voor de verdediging kan spelen. Hij moet met Hendrix en Guti gaan concurreren voor de 2 plekken op het middenveld. Opties voor de 10 zijn denk ik Pereiro, Ramselaar en Mauro. Natuurlijk is hij nog te vaak onzichtbaar maar hij creëert toch ontzettend veel kansen. Daarbij scoort hij supervaak tegen Feyenoord en Ajax en is hij goed in alle standaardsituaties. Gewoon een van omnze beste spelers.
 
Constant kante
 
4
22 september 2018 om 12:56
Pereiro onderschat? Ik heb hem drie seizoenen zien spelen, hoe kan ik hem dan nog onderschatten eigenlijk? Welke kwaliteiten heeft hij dan nog die hij nog niet heeft laten zien in drie jaar? Wat ik schreef, dat klopt toch gewoon? Vaak onzichtbaar, de ene keer een 8, daarna weer drie of keer een 4. Ik weet niet hoor, maar wellicht leg ik gewoon een veel hogere lat voor wat het niveau PSV moet zijn dan jij. Spelers moeten constant presteren. Ook Pereiro dus. En jij zegt dat ik hem onderschat, maar gaat hij dan nog leren om duels te winnen of zo, bedoel je dat? Het komt maar zelden voor dat spelers kwaliteiten die ze niet hebben opeens wel gaan leren. En jij neemt dus aan dat het gaat zoals de meesten zeggen, dat Guttierez dus op de plek van Rosario gaat spelen. Maar heb je wel nagedacht over mijn suggestie? Als je naar de speelwijze kijkt van Van Bommel, dan is die gestoeld op wat zijn schoonvader heeft gedaan met oranje in 2010. Vier verdedigers, met daarvoor een blok van twee middenvelders. Zo wil Van Bommel ook spelen. Luuk de Jong aanspeelpunt en dan veel mensen rond die as bij elkaar. en van daaruit verder voetballen. Dat vraagt niet alleen een sterk defensief blok, Rosario doet dat gewoon uitstekend, en dan een balvaste spelmaker daar net weer voor. Pereiro is nr. 1 voor die rol, maar dat komt er nog veel en veels te weinig uit. Pereiro verstopt zich ook lange periodes. Die komt niet aan de bal, wat hij dus juist wel moet doen. Ik denk dat Gutierez die rol ook uitstekend kan invullen namelijk. En zelfs beter dan Pereiro. Want, Gutierez is veel sterker in de duels. En heeft ook een goede pass en steekbal. Dus zo heel erg gek is het niet wat ik suggerreer. Al denk ik dat Van Bommel vooralsnog niet direct heel veel gaat wijzigen. Pas als de stand in een wedstrijd dat voorschrijft zal hij echt dingen gaan veranderen. Anders blijft de basis zoals die nu is gewoon staan.
 
Noah_oV
 
1
22 september 2018 om 13:12
Pereiro blijft gwn op de 10 staan dit seizoen denk ik, als guti erin komt is het voor rosario denk ik want hendrix haalt van bommel er nooit vanaf (helaas). Maar pereiro is te belangrijk voor PSV, alleen al door zijn dode spelmomenten waarondee penaltys. Maar ook omdat hij stiekem toch veel kansen creert ook als hij zo "onzichtbaar" is. Ook is het zo'n speler die gewoon iets briljants heeft en altijd een wedstrijd voor je kan openbreken En vind ik dat lozano hem vaak zoekt in de aanval, ook als hij soms miss betere opties had en ook tegen ado toen guti erin kwam zochten die 3 elkaar erg veel dus ik denk dat pereiro gewoon blijft staan, en met goed rede
 
Jeroenn_O
 
2
22 september 2018 om 12:20
Beetje een onvoorspelbare speler die als hij goed speelt er zo 2 in kan jassen maar ook soms wedstrijden veel te onzichtbaar is.
 
Real Madr!d
 
2
22 september 2018 om 12:23
Pereiro maken wij nu al drie jaar mee bij Psv. Het is een fantastische voetballer, heerlijke linkerpoot en bijna alitjd goed in topwedstrijden. Maar Pereiro blijft Pereiro. Die kiest in heel veel wedstrijden, zijn momenten. Ik zie wel dat die onder Van Bommel, meer zijn best doet, dan dat die deed onder Cocu. Logisch natuurlijk, van Van Bommel krijgt die het vertrouwen op 10, terwijl die onder Cocu vaak op de bank zat of als vleugelspeler gebruikt werd. Wat ik me wel vaak aan Periero stoort, is dat die nooit fysiek het duels aan gaat. Gaat er altijd als een slap meisje erin, terwijl het echt wel een grote kerel is met een stevige lichaam.
 
almere67
 
0
22 september 2018 om 12:30
Ik vond hem tegen vallen maar heeft mij verrast zoals hij nu speelt en ik denk simpel weg dat dit komt omdat Cocu hem destijds verkeerd heeft gebruikt want nu komt het er wel uit met een andere trainer Hoe dan
 
Noah_oV
 
4
22 september 2018 om 13:07
Cocu zette hem altijd rechtbuiten, terwijl sinds het begin al duidelijk was dat deze jongen op de 10 hoorde, ik denk nog steed dat als hij vanaf het begin op 10 had kunnen spelen, hij nu op het niveau tadic had gezeten,
 
almere67
 
1
22 september 2018 om 13:35
Dus kortom gewoon verkeerd gebruikt zonde
 
Rochester
 
2
22 september 2018 om 13:04
Jammer dat Pereiro zo wisselvallig is, want als hij echt gewoon constant presteert dan is hij echt een hele goede speler. Nu speelt hij bijwijze van een hele goede wedstrijd tegen Ajax of een sterk duel in de CL, om vervolgens geen bal goed te raken tegen bijvoorbeeld Emmen, Venlo of Sittard.
 
Noah_oV
 
1
22 september 2018 om 13:06
Ik raak altijd zo gefrustreerd als im naar deze jongen kijk, je ziet gewoom dat hij iets briljants heeft en dat er VEEL meer inzit, maar het komt er maar niet uit echt jammer. Maar opzich vind ik het gezeik over dat hij zo wisselvallig is best onzin, ja tuurlijk hij heeft soms een mindere wedstrijd, maar zn statistieken met goals en assist in de laatste 20 wedstrijden ofzo zijn gwn echt goed
 
ajaxchamps
 
1
22 september 2018 om 13:16
Psv heeft een heel goed elftal maar aan Pereiro kan ik me echt irriteren. Het is zo slapjes allemaal. Ik zie regelmatig tien Psvers zich de pleuris werken en Pereiro loopt er dan weer als een natte wind bij. Gaat duels uit de weg en is nauwelijks aanspeelbaar. Ik zie ook echt wel zijn kwaliteiten, technisch heel goed en fijne traptechniek. Zijn statistieken zijn dan weer niet verkeerd. Maar kom op, er zit veel meer in als hij gewoon wat peper in de reet krijgt. Als hij toch maar een vleugje van de strijdlust van veel van zijn Uruguayaanse landgenoten had. Misschien wel goed voor hem dat hij bij de nationale ploeg zit.
 
Yoda
 
1
22 september 2018 om 13:28
Leuke speler voor 5x in 10 duels. In die andere duels is t echt niks bijzonders. Ik heb persoonlijk de moed nu wel opgegeven met Pereiro.op de positie van hem doet psv er goed aan om nu te gaan doorselecteren.
 
foebele
 
0
22 september 2018 om 13:31
Barst van het talent, helaas te weinig winnaarsmentaliteit in mijn optiek. Verzaakt nog te vaak in de duels en speelt helaas regelmatig een onzichtbare wedstrijd. Hij is dan wel weer een man voor de vrije trap en penalty’s. Al met al zou ik hem wel opstellen maar helaas kun je mentaliteit niet meer aanleren.