Perez geniet bij Ajax: 'In Nederland laat hij zien dat hij een goede speler is'
Zondag, 2 mei 2021 om 19:40

Kenneth Perez is zeer te spreken over Davy Klaassen. De 28-jarige middenvelder keerde vorige zomer terug bij Ajax en was dit seizoen in 44 wedstrijden goed voor 16 doelpunten en 5 assists, waarmee hij een belangrijke rol speelde in het behalen van de landstitel. Perez noemt Klaassen in het programma Dit was het Weekend van ESPN een 'speler met een ongelofelijk goede functionele techniek'.

"Als Ajax ben je over het algemeen de betere ploeg, maar de tegenstander kan zich goed instellen en staat heel defensief. Dan moet je toch iemand hebben die de 1-0 maakt, want dan kun je vooruit en krijg je meer ruimte. Al die dingen kennen we wel. Maar ja, als iemand negen keer de 1-0 maakt... Nou, dan ben je best belangrijk", zo begint Perez. Klaassen verliet Ajax in 2017 voor een dienstverband bij Everton en keerde via Werder Bremen terug naar Amsterdam.

Meer: Klaassen wordt na titel van Inter gevraagd naar eventuele terugkeer bij Ajax

"Het is heel opvallend dat het keer op keer gebeurt: iemand gaat naar het buitenland, daar lukt het niet helemaal", stelt de Deense analist. "Wij vinden hem allemaal een goede speler en in Nederland laat hij zien dat hij een goede speler is. Hij begon als verdedigende middenvelder, dat had hij bijgeleerd bij Werder Bremen. Daarna is hij naar tien gegaan, toen Quincy Promes wegging. Toen heeft hij al deze goals gemaakt en zijn oude positie gevonden."

"De Premier League is dus net even een station te ver voor de meeste Nederlandse spelers. Je hoort het nu ook van Erwin Koeman, die met hem bij Everton werkte. Fysiek is het gewoon niet voldoende vanuit de Eredivisie", gaat Perez verder. Collega-analist Arnold Bruggink benadrukt dat er in de Premier League 'te veel anderen klaarstaan om je plek over te nemen'. Perez beaamt: "Het maakt geen bal uit dat je dertig miljoen euro hebt gekost."

Jan Joost van Gangelen noemt Klaassen vanwege zijn instelling de 'witte latino'. "Het is niet de meest sierlijke speler om naar te kijken, maar hij heeft zo'n ongelofelijk goede functionele techniek", reageert Perez. "Dat combineert hij met altijd op de goede plek te staan. Bij een corner beweegt hij altijd in de buurt van waar de bal gaat komen. Hij duikt altijd fantastisch op in het strafschopgebied."

Meer nieuws
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
19
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
4
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Bereta
 
6
2 mei 2021 om 19:50
Klaassen is ook heel goed in de eredivisie. Het is vooral buiten Nederland, CL of bij Oranje, dat ziet dat hij van alles tekort komt. Wel jammer want hij haalt echt alles eruit wat er inzit, maar dan nog is dat onvoldoende. Desondanks vindt ik wel dat dit soort spelers het voorbeeld zijn voor jonge talenten. Wat Klaassen laat zien moet het minimale zijn als je bij de Nederlandse top 3 voetbalt.
 
linksbuiteadem
 
9
2 mei 2021 om 21:36
Vond Klaassen overwegend goed deze europese campagne. Maar hij heeft natuurlijk zijn beperkingen. Toch vind ik dat we prima met hem de CL in kunnen komend seizoen, en voor de bank ook gewoon meenemen naar het EK.
 
afc34-
 
20
2 mei 2021 om 19:52
Klaassen zou bij een dominante ploeg in het buitenland net zo kunnen spelen. Zet hem bij Bayern of Psg en hij maakt er ook genoeg. Klaassen is gewoon een speler die heel nuttig is als de tegenstander met de rug tegen de muur speelt.
 
Bartvan der Veen
 
13
2 mei 2021 om 20:00
Bayern en PSG kopen betere spelers dan meneer Klaassen. In de Eredivisie voelt híj zich heel wat maar bij Everton en Werder was hij matig
 
XIII
 
39
2 mei 2021 om 20:13
Dan heb jij duidelijk Klaassen niet zien spelen bij Werder. Daar was hij echt niet matig hoor, daar deed het meer dan verdienstelijk. Dat hij bij Everton niet lukte dat is zeker waar, maar bij Werder was hij prima en werd hij mede daardoor ook tot vice-aanvoerder gemaakt.
 
pinko
 
33
2 mei 2021 om 20:18
Voor Ajax een meer dan uitstekende nummer 10. Bij Everton niet geslaagd, maar bij Werder Bremen een van de leiders en betere spelers. En hij is geen meneer en voelt zich geen hele meneer. Klaassen is een heel nuchtere jongen met een geweldige mentaliteit. Dus die neerbuigende toon in jouw post slaat nergens op. Misschien een beetje jaloers?;-)))
 
Bossie
 
3
2 mei 2021 om 22:01
Een simpele en nuttige speler , met een neusje voor het doel. Weet goed positie te kiezen en maakt ook wel wat vuile meters.
 
AssyriskA
 
0
2 mei 2021 om 23:48
Sommige spelers hebben gewoon de eredivisie als plafond. Niks mis mee. Klaassen is daar een voorbeeld van, maar ook spelers als van der Meijde, Affelay, Emanuelson, Boetius, Narsing, Promes, Clasie, Bruma (de Nederlandse), Siem de Jong, Vincent Janssen, etc., etc... allemaal spelers die de ‘eredivisie waren ontgroeid’....
 
Football1979
 
3
2 mei 2021 om 23:57
Beter haal je Affelay uit dit rijtje. Verder gedeeltelijk eens met je post. Ook bij een middenmotor in het buitenland kan je een orims carrière hebben.
 
AssyriskA
 
3
3 mei 2021 om 06:54
Vind je echt dat Afellay de top heeft gehaald in het buitenland? 15 wedstrijden voor Barcelona, waarvan bijna alleen maar invalbeurten. Iets van 10 wedstrijden Schalke, die Duits middenmoot was, 20 wedstrijden Olympiacos en 50 wedstrijden Stoke. Schalke, Stoke en Olympiacos waren niveau PSV destijds. PSV haalde toen elk jaar CL. Schalke en Stoke nooit. Ik vind niet dat Afellay op 1 invalbeurt halve finale CL met Barcelona nou tot de Europese top hoorde. Ook hij had gewoon de Eredivisie als plafond. In het buitenland is hij alleen maar geblesseerd geweest en zodoende is qua fysiek alleen al de Eredivisie zijn plafond geweest.