Perez schrikt zich helemaal rot en katapulteert misplaatste lofzang
Maandag, 9 december 2019 om 23:38

De wedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord afgelopen zondag (0-0) was van een erbarmelijk niveau, zo concluderen de heren aan tafel bij Voetbalpraat van FOX Sports maandagavond. "Dat is het beste wat we te bieden hebben buiten de top drie. Dan schrik je wel, als dit het is", begint Kenneth Perez over de remise in Arnhem.

Eerder op de maandagavond stak René van der Gijp bij Veronica Inside al zijn verbazing over de analyse van trainer Dick Advocaat niet onder stoelen of banken. De analist vond dat Advocaat erg onrealistische teksten uitsprak door onder anderen zijn twee backs te complimenteren. Ook Perez vindt het gek dat de coach van Feyenoord lovend over het spel en zijn spelers sprak.

"Het houdt vaak niet over, maar dit was van beide partijen zo dramatisch slecht. En dan verbaast het me toch wel dat een trainer... Als hij (Advocaat, red.) analist was, zit je veel afstandelijker te kijken. Dan heb je die emoties niet meer en dan zie je het iets helderder, lijkt het wel. Want hij had het over twee geweldige backs en over fantastisch spel en grote kansen en controle."

"Of dat het een spel is naar zijn spelers toe? Nee", antwoordt de Deen gedecideerd. "Tyrell Malacia zal toch niet denken: nou, als de trainer het zegt, dan speelde ik wel lekker. Terwijl hij bijna over zijn benen struikelt bij alles. Je hebt toch ook zelfkennis? Geloof me: als je op het veld staat, zit je er heel anders in", besluit Perez over de woorden van Advocaat

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
27
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Praatgraag
 
12
10 december 2019 om 00:09
Naar mijn mening zijn het prima backs voor een sub top club als Feyenoord. Hebben allebei ook wel de potentie om beter te worden.
 
MT87
 
48
10 december 2019 om 00:34
Nu neem ik het niet vaak op voor Feyenoord, maar 'subtopclub' is een momentopname; Feyenoord is in alles een eredivise topclub, en deze selectie is dan ook Feyenoord onwaardig. De huidige backs incluis.
 
metaalverf
 
28
10 december 2019 om 01:23
Misschien dat daar het probleem ligt. Iedereen denkt dat Feyenoord een topclub is, maar dat is gebaseerd op een lang verleden. Daardoor worden te hoge doelen gesteld met wanhoopsaankopen die dan moeten leiden tot een kampioenschap waarbij eigenlijk iedereen weet dat het er met die spelers niet in zit. Ze kunnen beter een keer accepteren dat ze de komende 5 jaar niet mee doen voor de titel, geld opsparen en dan over 5 jaar eens een poging wagen. Financieel beter en je fans krijgen een betere verwachting ipv elk jaar weer teleurgesteld te zijn.
 
Kyle66
 
7
10 december 2019 om 01:47
Dat klopt natuurlijk niet. Feyenoord is nog steeds een topclub. Het is echter zo dat die hele selectie, op Berghuis misschien na, een club als Feyenoord onwaardig is. Er zijn domme keuzes gemaakt in het recente verleden door Feyenoord, waardoor ze nu in deze situatie zitten, maar dat verandert niets aan het feit dat het nog steeds een topclub is.
 
WouterSL
 
3
10 december 2019 om 02:26
Topclub is ook overdreven. Beleid is tot heden niet dat van een topclub. Met uitzondering van 2017.
 
Bossie
 
2
10 december 2019 om 06:08
Als je.kijkt hoe.de club is bestuurt dan is dat toch een top-club onwaardig.... Het is niet wat op het veld staat of het een top-club is , maar ook hoe de club bestuurt wordt. En dat was de laatste tijd amateuristisch..
 
okan61
 
1
10 december 2019 om 07:15
Het is de prijzenkast die bepaalt of je een topclub bent. Niet de besturing van een club of wat er op het veld staat.
 
Weser
 
14
10 december 2019 om 07:30
Dus HVV uit Den Haag is ook een topclub in Nederland? Toch tien keer kampioen geworden. Dat is een stuk meer dan AZ, Vitesse, FC Utrecht, FC Twente en sc Heerenveen bij elkaar.
 
TILBURG013
 
2
10 december 2019 om 08:12
Maar wat is tegenwoordig Feyenoord onwaardig? Dit is toch al jaren zo.. buiten dan 1 jaar dat ze kampioen zijn geworden. Ik vind Feyenoord geen echte topclub meer. Als je in zo’n zwakke competitie als de eredivisie maar 8ste staat, Europees gezien zo goed als uitgeschakeld na 5 wedstrijden, naar de Arena gaat en in 1 helft met 4-0 wordt afgedroogd dan kan je toch moeilijk een topclub genoemd worden? Feyenoord is een hele grote club op basis van historie, fans en stad maar op dit moment zijn ze verre van een topclub. PSV en Ajax zijn de top 2 in Nederland en AZ is Feyenoord qua beleid, jeugdopleiding, kwaliteit en financiën voorbij gestreeft. Jammer dat AZ een hele matige support heeft daar kunnen ze zich bij lange na niet meten met een club als Feyenoord..
 
PeerBerwers
 
0
10 december 2019 om 10:42
Metaalverf, volgens jouw logica zijn Arsenal, Tottenham, Chelsea, Man United, Atletico, Dortmund, Inter en Napoli dan ook geen topclubs.
 
Dewa
 
1
10 december 2019 om 11:12
Je spreekt jezelf behoorlijk tegen. FN is pas een topclub als het meedoet om de titel en dat is op 1 uitzondering na al vele jaren niet het geval. Het gebeurt zelfs steeds vaker dat andere teams, zoals de laatste jaren AZ maar in het verleden ook FC Twente, beter voetbal op de mat leggen. Ik vind het best jammer maar de waarheid is keihard Feyenoord is een subtopclub en niks minder maar zeker ook niks meer dan dat.
 
okan61
 
0
10 december 2019 om 19:30
Als je kampioen wordt in eigen land ben je een goede club. Als je dan ook nog in Europa prijzen (hebt ge)pakt en finales speelt, ben je een topclub. You do the math
 
Fc-Bami
 
10
10 december 2019 om 00:17
Ik vond die malacia in het begin echt een goeie speler. Wat is er toch met die jongen gebeurd, zoals ie afgelopen week speelde was het echt alsof je naar een amateur zat te kijken.
 
genieterr
 
1
10 december 2019 om 06:31
Voor een back speelt ook mee wie er voor je staat. In de tijd dat malacia doorbrak was dat volgens mij Elia....dat is toch andere koek dan wat er nu rondloopt.
 
LW88
 
0
10 december 2019 om 07:29
Als trainers analisten worden zeggen ze totaal iets anders dan wanneer ze als trainer een interview geven. De keren dat ik een trainer hoor zeggen dat het een groot drama was en dat iemand bar slecht speelde zijn op 1 hand te tellen. Elke trainer zegt hetzelfde: aanknopingspunten, voldoende positieve dingen gezien, controle... etc etc. Zou een keer een verademing zijn als een trainer zou zeggen: ‘zo maar die linksback van ons was slecht’
 
DiStefanox
 
4
10 december 2019 om 17:36
Analisten zijn anders dan trainers en advocaat kan dat weten. Perez en Gijp staan lekker als walldorf en statler te praten en zullen nooit trainer worden. Lekker makkelijk allemaal.