Personele problemen stapelen zich op voor Xavi: ook Ter Stegen haakt af
Zaterdag, 7 mei 2022 om 12:20

Marc-André ter Stegen is niet met Barcelona afgereisd naar Sevilla voor de uitwedstrijd tegen Real Betis. De doelman kampt met maagproblemen en is niet fit genoeg om aan te treden. Neto, die dit seizoen pas drie keer in actie kwam voor Barcelona, is zijn vervanger. De afwezigheid van Ter Stegen is een nieuwe tegenslag voor Xavi. Eerder haakten Gerard Piqué, Sergiño Dest, Nico en Sergi Roberto al af voor het treffen met Betis.

Voor Real Betis is de wedstrijd tegen Barcelona een uiterst belangrijke. De ploeg van trainer Manuel Pellegrini doet nog volop mee om de Champions League-tickets en is gebaat bij een goed resultaat tegen het elftal van Xavi. De afwezigheid van Ter Stegen komt in dat licht zeker niet ongunstig uit voor de ploeg van Pellegrini. De Duitse goalie was vrijdag al niet fit genoeg om te trainen en is zaterdag niet in het vliegtuig gestapt voor de trip naar Sevilla. Zaterdagochtend is op advies van de medische staf besloten hem geen deel uit te laten maken van de wedstrijdselectie.

Xavi reist sowieso al met een gehavende groep af naar het uitduel met Betis. Eerder deze week werd al bekend dat de oefenmeester geen beroep kan doen op Piqué, die kampt met een dijbeenblessure. Barça heeft niet bekendgemaakt hoe lang de centrumverdediger uit de roulatie is. Ook Dest, Nico en Sergi Roberto zijn in Barcelona achtergebleven. Het is voor Xavi te hopen dat zijn ploeg het duel zonder al te veel kleerscheuren doorkomt. Naast de waslijst aan blessures staan Frenkie de Jong, Eric García, Sergio Busquets en Jordi Alba op scherp. Zij zijn bij een volgende gele kaart geschorst.

Ook bij de Duitse nationale ploeg wordt voorzichtig omgegaan met Ter Stegen. De Duitse voetbalbond maakte afgelopen week bekend dat Ter Stegen deze zomer niet in actie komt namens die Mannschaft. "Hij is een van de beste keepers ter wereld. Door blessures heeft hij de afgelopen jaren amper pauze kunnen nemen, aangezien hij continu herstellende is", lichtte bondscoach Hansi Flick toe in een persbericht. "Rekening houdend met het WK in Qatar hebben we afgesproken dat het belangrijk is om een pauze in te lassen." Ter Stegen mist door de break onder meer de Nations League-duels met Italië, Engeland en Hongarije.

Meer nieuws
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
1
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
6
   
16:19
16:19
Volendam gaat onderuit tegen pover Sparta en lijkt kansloos voor handhaving
0
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
8
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
hazard007
 
3
7 mei 2022 om 12:44
Barca is toch al zowat verzekerd van de top 4. Het maakt niks meer uit.
 
Arends
 
0
7 mei 2022 om 12:56
Er zijn nog 4 wedstrijden te gaan, dat zijn 12 punten. Ze hebben een voorsprong op nummer van van 6 punten. Doelsaldo weet ik zo niet, maar binnen is het nog niet.
 
Guaporta
 
1
7 mei 2022 om 13:03
Weet zelf ook niet precies hoe de situatie er op dit moment uitziet voor Barcelona, maar de eindstand in La Liga wordt in ieder geval bepaald op onderling resultaat bij een gelijk aantal punten.
 
Origami
 
0
7 mei 2022 om 13:12
Barca moet toch wel proberen om gewoon tweede te worden. Zit vrij groot verschil in qua prijzengeld die ze winnen.
 
One-Kurd
 
1
7 mei 2022 om 13:04
Absoluut nog niet. Dat weet je nooit. Er kan van alles nog gebeuren vooral met deze blessures. En sowieso moet je nooit te vroeg juichen.
 
JohnArrow607
 
0
7 mei 2022 om 19:34
Hoe kom je daar nou bij? Ze staan 8 punten los van de nummer 5. Er is nog helemaal niks zeker. En volgens mij, als je 2e eindigd, zit je in pot 1 of 2 van de loting groepsfase.
 
Guaporta
 
3
7 mei 2022 om 12:48
Arnau Tenas; Dani Alves, Araujo, Garcia, Alba; De Jong, Busquets, Gavi; Dembélé, Aubameyang, Torres. Hoop eigenlijk dat Xavi er niet voor kiest om Norberto Neto aan te wijzen als vervanger, hij is namelijk toch op weg naar een andere club in de zomer. Arnau Tenas is een veelbelovend talent die een kans verdient. En heb ergens een onderbuikgevoel dat hij juist op belangrijke momenten boven zichzelf uit kan stijgen.
 
 
3
7 mei 2022 om 13:08
Helemaal met je eens. Neto gaat toch weg dus kun je sowieso beter een jeugdkeeper de kans geven. Los van het feit dat Neto weg gaat vind ik het ook geen goede keeper. Ik vind hem heel onzeker ogen als hij speelt. Dus dan kan je beter een jonkie kans geven zich te ontwikkelen. Vond Peña overigens zeer goed tegen Barcelona met Galatasaray. Geen idee hoe hij het verder doet in Turkije en of hij een groter talent is dan Arnau Tenas.
 
Is Uahshsh
 
1
7 mei 2022 om 13:19
Ik heb Tenas en Pena beide veel bekeken de afgelopen jaren en ik denk toch dat Tenas degene is met de meeste potentie. Pena is nu natuurlijk beter dan Tenas maar ook een aantal jaartjes ouder. Pena wordt volgend seizoen zonder twijfel de tweede keeper en misschien is hij ook degene die Ter Stegen op termijn zal vervangen.
 
WeetHetBeter!
 
1
7 mei 2022 om 14:31
Als je dan toch nog een fatsoenlijk elftal op de been kunt brengen..dan kan je net zo goed een jonge keeper de kans geven....