Peter Bosz wil Ajax voorlopig ontlopen: 'In die zin zou dat prima zijn'
Donderdag, 12 december 2019 om 09:58

Bayer Leverkusen slaagde er woensdagavond niet in om zich te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League en stroomt als nummer drie van de poule na de winterstop in de Europa League in. In de knock-outfase van het tweede clubtoernooi van Europa is Ajax een van de mogelijke tegenstanders voor de club uit de Bundesliga. Peter Bosz zou graag tegen zijn voormalig werkgever in actie komen, maar het liefst pas in een later stadium van het toernooi.

Ajax ging speelronde zes van de Champions League in als koploper, maar ging met 0-1 onderuit tegen Valencia en eindigt als derde in de poule. De Eredivisie-koploper komt in februari volgend jaar in actie in de Europa League en bij de loting hebben de Amsterdammers een geplaatste status. Dat geldt niet voor Leverkusen, dat woensdag met 0-2 verloor van groepswinnaar Juventus.

Ajax ontloopt clubs met een geplaatste status, zoals Red Bull Salzburg, Internazionale, Benfica, Sevilla, Celtic en Espanyol. Mogelijke tegenstanders zijn Shakhtar Donetsk, Olympiacos, Club Brugge, APOEL Nicosia en Bayer Leverkusen. Bosz zit nu nog niet te wachten op een confrontatie met Ajax. "Niet omdat we ze niet willen treffen. Als je ze zo laat mogelijk treft betekent dat dat we nog lang doorgaan. In die zin zou dat prima zijn", aldus Bosz tegen Veronica.

Mocht Ajax gekoppeld worden aan Leverkusen, dan is dat ook een bijzondere confrontatie voor Daley Sinkgraven. De linkspoot maakte afgelopen zomer de overstap van Amsterdam naar Leverkusen en stond woensdag tegen Juventus in de basis. "Ik vond hem goed spelen", aldus Bosz. "Hij heeft nog niet zoveel gespeeld. Na Bayern-uit, waarin hij er na een half uur inkwam, was dit zijn eerste wedstrijd. Ik vind dat hij het uitstekend gedaan heeft."

Volgens Bosz komt Sinkgraven uit een moeilijke situatie, waarin hij bijna twee jaar geblesseerd was. "Gelukkig ken ik hem en zijn kwaliteiten, dus dat maakt het makkelijker om zijn niveau in te kunnen schatten. Hij moest van ver komen. We hebben hem voorzichtig proberen te brengen", aldus de trainer. "Helaas is hij tegen Leipzig geblesseerd geraakt waardoor hij weer een tijdje geblesseerd is geweest. Hij heeft nu negentig minuten gespeeld en ik vind dat hij het heel goed gedaan heeft."

Meer nieuws
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
0
   
15:45
15:45
Live meepraten in de Eredivisie: Vitesse - Fortuna Sittard
0
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
14
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
22
   
14:27
14:27
Inter viert kampioenschap met gemakkelijke zege en dubbelslag Çalhanoglu
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
JJvH91
 
12
12 december 2019 om 10:04
Uiteindelijk kan ik er best mee leven dat Ajax doorgaat in de EL. In de CL zouden ze waarschijnlijk toch geen potten breken, en dat zou vooral financieel een interressanter plaatje zijn. Met Inter, United en Red Bull Salzburg heb je gewoon een aantal schitterende tegenstanders. Kan een mooi toernooi worden.
 
Beerus
 
7
12 december 2019 om 10:13
Als je doorgaat naar de laatste 16 in de cl krijgt de club al 12.5m, wint EL zit op 10m
 
InkeMontana
 
26
12 december 2019 om 10:14
Pfoehh doe je goed. Ik baal nog steeds als een stekker dat Ajax nu de pot van de El in gaat. Geen potten breken ben ik niet met je eens. Dat dacht vorig jaar iedereen ook. Laatste weken is er gewoon extreem veel pech, dit elftal ziet er heel anders uit met de diepte van Neres en Promes erbij.
 
ModricMagic
 
7
12 december 2019 om 10:28
Idd met Promes en Neres er weer in en van de Beek naast Martinez is het puur genieten.
 
veldkampj
 
5
12 december 2019 om 10:47
Dit elftal ziet er ook heel anders uit zonder de Ligt en de Jong. Het is zonde dat we met 10 punten de volgende ronde niet hebben gehaald, echter denk ik dat we in de EL verder kunnen komen dan in de CL dit jaar. Het doel moet zijn om regelmatig te overwinteren in de CL maar we blijven "maar" een club uit Nederland. Als het niet lukt dan moeten we gewoon zo ver mogelijk zien te komen in de EL en daar de punten sprokkelen. Kop omhoog, borst vooruit en in de EL weer zien te vlammen.
 
InkeMontana
 
9
12 december 2019 om 11:05
Veldkampj. Klopt. Maar met vd Beek en Ziyech op het midden, en Neres en Promes in de aanval draaide het zeker niet Cl onwaardig. Oh de El campagne kan ook zeker wel leuk worden, maar had ook dit team graag nog een ronde Cl zien doen.
 
RiDIRKulous
 
7
12 december 2019 om 10:48
Ik baal t meeste gewoon van veltman. Echt hij is de grootste reden waarom wij nu uit de CL zijn. De 1-0 van valencia, die gast loopt zonder te denken gewoon achteruit. Hij dacht balverlies nu loop ik naar achteren. Pfftt.. Schuurs magvwat mij betreft gewoon spelen hoor.
 
JizZzy
 
1
12 december 2019 om 12:35
Hier ben ik het mee eens. Natuurlijk is hij niet alleen verantwoordelijk, maar als je 75 miljoen voor De Ligt krijgt en daar geen goede verdediger voor terugkoopt, heb je gefaald in je aankoopbeleid. Nu was de kans om voor even aan te haken bij de top, maar dat is eigenhandig de nek omgedraaid. Jammer want zo verlies je de aantrekkingskracht die de CL biedt en loop je miljoenen mis.
 
Maykel24
 
1
12 december 2019 om 12:36
Tja en als Blind niet stapt dan ben je de eerste om te zeiken dat Veltman iemand uit zijn rug laat lopen. Wel of niet stappen van Blind is een splitsecond beslissing en jij&ik weten niet wat daarover de afspraken zijn en hoe dit wordt gecommuniceerd of niet
 
tagliafigoat
 
1
12 december 2019 om 13:03
lekker makkelijk dat gezeik op veltman, net zoals op onana vorig jaar. nee, dit is gewoon de schuld van het team zelf. degenen die op moesten staan deden het niet, er werd te weinig gecreëerd en dat kost je nu de kop. veltman heeft talloze ingrepen gehad dit seizoen waarbij hij een goal heeft voorkomen, voor hetzelfde geldt was schuurs ook gestapt. we misten belangrijke krachten, het wisselbeleid was om te janken en het kwartje viel nu eens de verkeerde kant op (ook qua scheids & var). schuif het niet op één persoon af zeg, zielig gedrag bah
 
ElPhenomeno
 
5
12 december 2019 om 11:05
Leverkusen en Ajax worden allebei wat overhyped. Beide ploegen zie ik niet de EL winnen. Inter zal zijn focus op de titel leggen. Dit is ook weer zon toernooi waarbij heel veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Voor clubs als United en Arsenal misschien wel hun laatste kans om volgend jaar CL te spelen. Gladbach is koploper in Duitsland, maar in hoeverre kunnen ze omgaan met de dubbele belasting. Sevilla blijft altijd een ploeg om rekeing mee te houden en ook Roma heeft een sterke ploeg. Ook zon ploeg als Frankfurt blijft een gevaarlijke cupfighter, evenals het altijd lastige Salzburg. Kan een leuk toernooi worden.
 
RassAjax
 
14
12 december 2019 om 11:40
Wat probeer je nou eigenlijk te zeggen? Je typt veel maar brengt niks over. Je laatste zin had je eindelijk alleen kunnen typen en dat was prima geweest. Ik denk trouwens niet dat leverkusen en ajax overhyped zijn die kunnen het Arsenal en United dusdanig lastig maken en ze zelfs eruit gooien. Salzburg als zij hun spelers houden( las dat die Japanner en Haaland opgepikt worden in januari) zijn zelfs mijn favoriet.
 
ElPhenomeno
 
3
12 december 2019 om 11:53
Laten we nou Salzburg ook niet groter maken dan het is. De EL kent veel ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Er is geen favoriet dat is wat ik inderdaad bedoel te zeggen.
 
JizZzy
 
4
12 december 2019 om 12:39
Ik zie bij jou een hoop speculatie, meer kan ik er niet van maken. Ik denk dat Inter juist helemaal niet alles op de EL gaat zetten maar eindelijk Juve van de troon wil stoten. Maar wat maakt het uit? Ajax is met 6-10 en doelsalso 12-6 uit de CL. Dan ben je niet overhyped hoor, dan heb je het gewoon prima gedaan. Ajax op oorlogssterkte is juist een van de favorieten, mits het elftal heel bljft.
 
ElPhenomeno
 
2
12 december 2019 om 13:10
Ik zeg juist dat Inter de focus op de titel wil leggen.
 
AVDS_85
 
4
12 december 2019 om 11:42
Jeetje, iedereen maakt dus kans? Thanks voor de info.