Pieters belangrijk met primeur; Newcastle blameert zich door veertigjarige
Zaterdag, 4 januari 2020 om 15:34

Burnley heeft zaterdagmiddag zonder al te grote problemen de volgende ronde van de FA Cup weten te halen. The Clarets waren in eigen stadion met 4-2 te sterk voor Peterborough United, de nummer zes van de League One. Erik Pieters tekende in het bekerduel voor fraai doelpunt en maakte daarmee zijn eerste treffer in het shirt van Burnley. Newcastle United blameerde zich door met 1-1 gelijk te spelen tegen Rochdale, dat op gelijke hoogte kwam dankzij de veertigjarige Aaron Wilbraham.

Burnley nam al vroeg afstand van Peterborough. Binnen 23 minuten keken de bezoekers op Turf Moor al tegen een 3-0 achterstand aan. Jay Rodriguez opende na acht minuten spelen de score, waarna Pieters de marge na een kwartier spelen verdubbelde. De vleugelverdediger schoot van grote afstand raak. Jeff Hendrick vergrootte de marge kort daarna zelfs naar drie. Ivan Toney deed voor rust nog iets terug voor Peterborough, maar dat kon een goed resultaat definitief vergeten toen Rodriguez kort na zijn tweede van de middag maakte. Ricky Jade-Jones bepaalde de eindstand uiteindelijk op 4-2.

Newcastle United trad zonder Jetro Willems aan op bezoek bij Rochdale, de nummer achttien van de League One. The Magpies leken dankzij een doelpunt van Miguel Almiron in de eerste helft op weg naar een eenvoudige zege, maar brachten zich in de slotfase toch nog in de problemen. De veertigjarige Wilbraham tekende tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker, waardoor Rochdale en Newcastle United op herhaling moeten. Jordy de Wijs speelde bij Hull City niet mee in het uitduel met Rotherham United, dat in de absolute slotfase met 2-3 gewonnen werd door the Tigers.

Alle uitslagen van de wedstrijden van 13.31 uur:
Birmingham City - Blackburn Rovers 2-1
Bristol City - Shrewsbury Town 1-1
Burnley - Peterborough United 4-2
Millwall - Newport County 3-0
Rochdale - Newcastle United 1-1
Rotherham United - Hull City 2-3

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Master D
 
2
4 januari 2020 om 15:40
Newcastle was echt veel beter dan Rochdale. Echt een klein wondertje dat de Magpies er maar eentje wisten binnen te werken, waardoor ze in de slotfase de deksel op de neus kregen.
 
Marseillefan93
 
3
4 januari 2020 om 15:57
Mooie stunt van Rochdale tegen het grote Newcastle, mooie replay nu voor ze op het programma op St.James`Park. Jammer dat Blackburn eruit ligt. Weer geen Ewood Park op TV helaas.
 
Leicester
 
3
4 januari 2020 om 16:21
Newcastle verdiende in de tweede helft eruit te gaan. Arrogant de hele wedstrijd en ronduit slecht tweede helft. Rochdale had een beetje pech en miste duidelijk beetje kwaliteit.
 
NetAlsVroeger
 
2
4 januari 2020 om 16:41
Mee eens. De manier van verdedigen door Newcastle bij de tegengoal was hier tekenend voor. Ze stopten simpelweg met lopen, het leek erop dat ze dachten dat Rochdale “toch niet kan scoren”. Deksel op de neus, volgende wedstrijd opnieuw proberen.
 
MamiDemirci
 
0
7 januari 2020 om 01:40
Newcastle nam deze wedstrijd duidelijk niet serieus genoeg. In de tweede ronde zullen ze beter voor de dag komen verwacht ik, want de FA cup is toch wel een prijs waar ze voor zullen strijden.