Pieters flirt met rentree in Eredivisie: 'Daar wil ik heel graag afsluiten'
Zondag, 26 april 2020 om 13:54

Erik Pieters beschikt bij Burnley over een contract tot medio 2021, met de optie om de samenwerking met een jaar te verlengen. Desondanks lijkt het er niet op dat de 31-jarige linksback zijn loopbaan in Engeland gaat afsluiten. Pieters speelde tussen 2006 en 2008 in het shirt van FC Utrecht en de routinier zou het geweldig vinden om ooit weer terug te keren in de Galgenwaard.

FC Utrecht-voorzitter Frans van Seumeren laat zich in het sportprogramma van RTV Utrecht alvast uit over een mogelijke terugkeer van Pieters. "Ik zou het hartstikke leuk vinden", geeft de preses van de Domstedelingen ruiterlijk toe. Om er enigszins met een kwinkslag aan toe te voegen "Erik heeft wel eens gezegd dat hij zijn carrière wil afsluiten in Utrecht, dus we houden wel contract, Erik!"

"Dat staat nog steeds", reageert Pieters vanuit Engeland. "Het ligt natuurlijk aan het juiste moment en de juiste tijd, maar ik zou heel graag willen afsluiten bij Utrecht. En als dat niet als speler lukt, dan maar als iets anders. Dat is voorlopig nog toekomst, maar die woorden gelden nog steeds." Pieters, die later voor PSV, Stoke City en SC Amiens uitkwam, heeft louter goede herinneringen aan zijn tijd in Utrecht. "Natuurlijk, FC Utrecht blijft mijn club, dat weet iedereen. Daar is het voor mij allemaal begonnen. FC Utrecht heeft me de kans gegeven om dit te mogen doen."

"Ik heb veel te danken aan FC Utrecht. Ik heb een EK mogen spelen op jonge leeftijd, aan het WK meegedaan en zelfs op de Olympische Spelen gestaan", aldus Pieters, die 58 wedstrijden speelde voor FC Utrecht en 18 keer uitkwam voor het Nederlands elftal. "Ik zat als jong kindje al op de tribune, want mijn vader is fan van FC Utrecht, ik zat bij de Junior Tigers en daarna heb ik zelf de jeugdopleiding doorlopen. Dus de club zit al van jongs af aan in mijn hart."

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
45
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
De Toekomst
 
29
26 april 2020 om 14:00
Tsja, ene Dirk zou ook afsluiten bij Quick Boys, Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe. Van Persie heeft volgens mij ook ooit uitgesproken bij Excelsior te willen stoppen. Spelers hebben het ook zo vaak over Ajax gezegd en niet waargemaakt. Het zijn leuke uitspraken van Pieters, maar er kan nog zoveel gebeuren. En als Pieters uiteindelijk bereid is om de stap naar Utrecht te zetten, moet het voor Utrecht sportief en financieel ook nog interessant zijn. Als Utrecht supporters zou ik me dus zeker nog niet rijk rekenen.
 
fiorenoord
 
75
26 april 2020 om 14:06
Volgens mij was je jus d'orange wel erg zuur vanmorgen...
 
De Toekomst
 
21
26 april 2020 om 14:22
Waarom? Omdat ik een realistisch beeld schets? Volgens mij ben ik niet negatief, laat staan zuur.
 
gomes1psv
 
3
27 april 2020 om 01:06
Eens hoor, er zijn gewoon voetballers die in het moment wat valse hoop uitkramen, zonder daar de moeite voor voelen om ooit het woord bij de daad te voegen. Met Kuyt en Van Persie noem je goede voorbeelden. Ook Van Nistelrooij kun je daaraan toevoegen; ik weet nog een interview uit zijn tijd bij Manchester United, waarin hij een carriereslot bij PSV aankondigde nadat hij in de alinea's ervoor uitvoerig liep te dwepen met de familiaire sfeer in Eindhoven en zijn hechte band met Harry van Raaij. Toen in de diepe winter van zijn loopbaan de zon en vooral de miljoenen van Malaga lonkten, koos Ruud zonder gene voor een anoniem einde in Alicante. Van Sneijders bewering dat hij contact had met Ajax, maar het moment niet daar was, geloof ik ook geen reet, Arjen Robben heeft FC Groningen-fans ook valse hoop gegeven en Suarez, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld zie ik alledrie eerder niet dan wel terugkeren bij Ajax, waar ze alledrie de mond van vol hebben (gehad), maar als dat pas op hun 36ste is, neem je een club als Ajax in dat geval gewoonweg niet serieus.
 
MrKrillin
 
1
27 april 2020 om 09:17
@gomes1psv zet vd Vaart maar ook bij dat lijstje. Kans om terug te keren en belangrijkste man te worden voor FdB koos hij voor een mislukte match bij Real Betis
 
Lunny
 
5
26 april 2020 om 14:27
Situatie van Pieters is wel iets anders dan van de door jou genoemde spelers. Zij spraken over een zekere terugkeer, terwijl Pieters het niet uitsluit en zijn liefde voor de club uit spreekt. Maar bovenal is Pieters geen basisspeler en is zijn naam geen 'merk'. Waardoor een stap omlaag een logische zou zijn. Hij heeft een prima carrière gehad en voldoende geld binnen geharkt waardoor hij het financieel ook kan maken om met minder genoegen te nemen.
 
De Toekomst
 
1
26 april 2020 om 14:38
Dat klopt, maar ook dan is het nog geen zekerheid dat hij terugkeert. Hoe dan ook zou het leuk zijn als dit wel gebeurd en een succes is, in welke rol dan ook. Wat wij nu bij Ajax zien, met oud-spelers overal in de club en een duidelijke visie die perfect bij de club past, gun ik elke club. Natuurlijk hebben wij grotere namen en is het daardoor meer aansprekend, maar als Utrecht op termijn hetzelfde kan doen met jongens als Pieters, Janssen, Van der Maarel dan zou dat ook prachtig zijn. Of als Mathijsen bij Willem 2. Of Fledderus bij Groningen. Als speler succesvol terugkeren vind ik persoonlijk echter het mooiste wat er is. Zulke spelers blijven bij mij altijd het diepst zitten. Denk nu aan Huntelaar en Blind vooral en in mindere maten aan Promes en Babel. Of Kuijt en Van Persie bij Feyenoord, Cocu bij PSV. Zij offeren namelijk echt wat op om in Nederland hun carrière te kunnen beëindigen, want in het buitenland konden ze waarschijnlijk nog een flinke klapper maken. Hetzelfde zal in mindere maten voor Pieters gelden. Ook voor hem zullen financieel of qua persoonlijke ervaring (Amerika, Australië, Canada) meer interessante aanbiedingen komen dan Utrecht. Als hij dan toch kiest voor Utrecht, zegt dat veel over hem.
 
Pressing12
 
8
26 april 2020 om 14:37
@de Toekomst Je hebt gelijk. Doet me een beetje denken aan Sneijder en van der Vaart. Die hielden zo erg van Ajax dat ze besloten uit liefde hun afscheidswedstrijd in Utrecht en Hamburg te organiseren.
 
MGMV
 
1
26 april 2020 om 14:44
Op zich heeft ene Dirk ook nog wel afgesloten bij Quick Boys, door in 2018 nog mee te doen Al zit het je bij Dirk nog wel dwars volgens mij.. Maar ik snap wat je bedoelt. Het moet net mogelijk zijn, de speler moet nog van waarde zijn, de club moet liever kiezen voor ervaring in plaats van talent, het salaris, andere aanbiedingen.. Etc., etc.
 
De Toekomst
 
1
26 april 2020 om 20:59
Haha dwars zit het me niet van Dirk, maar hij blijft in gedachte doordat hij het echt bij elke aangaf en bij mij daarom niet heel geloofwaardig/oprecht over kwam. Een Suárez is een beetje zijn tegenhanger, die wilt ook bijna overal afsluiten.
 
Master D
 
4
26 april 2020 om 14:07
Moet Pieters wel op tijd terugkomen wil FC Utrecht er nog wat aan hebben. Terugkomen moet geen doel op zich zijn. Zou niet de eerste keer zijn dat een speler die in een topcompetitie jarenlang een gewaardeerde kracht is geweest in de Eredivisie afsluit en het eigenlijk niet meer kan belopen. We zien het dit seizoen aan Paul Verhaegh die jarenlang prima speelde in de Bundesliga en nu bij FC Twente op de bank zit. Dat is toch jammer voor zo'n speler om op die manier zijn carriere te beeindigen. Dat gun ik Pieters die in Engeland zijn carriere nieuw leven heeft ingeblazen niet. Daar wordt ie gewaardeerd, terwijl ie in Nederland regelmatig is afgezeken.
 
FCBogarde
 
7
26 april 2020 om 15:29
We kijken er al naar uit dat Pieters naar de Eredivisie terugkeert...een speler die in mijn optiek over-rated is. Wat moet Utrecht volgend seizoen met een 32-jarige logge back, die de laatste jaren niet veel gespeeld heeft...
 
-NEC-
 
7
26 april 2020 om 15:37
Heeft de laatste jaren wel gewoon veel gespeeld hoor?
 
Quillinho
 
13
26 april 2020 om 15:52
Een back die bij een middenmoter/ rechterrijtje club ervaring heeft in de PL, zal ten alle tijde een versterking zijn voor Utrecht