Pikant: Mourinho kan woensdag op Old Trafford al Spurs-record breken
Dinsdag, 3 december 2019 om 22:12

Manchester United en Tottenham Hotspur staan tegenover elkaar op de vijftiende speeldag van de Premier League. Het team van Ole Gunnar Solskjaer won slechts twee van de laatste zes duels in alle competities en de laatste zege dateert alweer van 10 november. In de eerste drie officiële duels onder José Mourinho deed Tottenham iets wat men in april voor het laatst had gedaan: driemaal op rij winnen. Opta blikt vooruit op het duel op Old Trafford, woensdagavond vanaf 20.30 uur.

O Manchester United heeft drie van de laatste zeven thuiswedstrijden tegen Tottenham Hotspur in de Premier League verloren (vier remises), inclusief een 0-3 nederlaag in de vorige voetbaljaargang. Van de 36 voorgaande thuisduels met de Londense club op het allerhoogste niveau gingen er maar 2 verloren: 27 zeges en 7 remises.

O Tegen geen enkele club verloor Tottenham Hotspur meer Premier League-wedstrijden dan tegen Manchester United: 34.

O De uitploeg won afgelopen seizoen beide Premier League-wedstrijden tussen Manchester United en Tottenham Hotspur. Elke van de zeven voorgaande competitiewedstrijden tussen deze clubs was juist in het voordeel van de thuisploeg geëindigd.

O José Mourinho kan de eerste manager in de geschiedenis van Tottenham Hotspur worden die elk van zijn eerste drie competitiewedstrijden op het allerhoogste niveau wint.

O Manchester United verzamelde dit seizoen slechts achttien punten uit de eerste veertien Premier League-duels: vier zeges, zes remises en vier nederlagen. Dat is de slechtste start van the Mancunians aan een competitieseizoen sinds 1988/89, toen men ook achttien punten had en uiteindelijk als elfde eindigde.

O Tottenham Hotspur won zijn laatste uitwedstrijd in de Premier League: 2-3 tegen West Ham United. Het debuut van José Mourinho op de bank van the Spurs leverde zodoende evenveel punten op als in de voorgaande twaalf uitduels in competitieverband onder Mauricio Pochettino: nul zeges, drie remises en negen nederlagen.

O Sinds drie opeenvolgende clean sheets in de Premier League in februari, kreeg Manchester United in slechts 2 van de laatste 25 competitiewedstrijden geen tegendoelpunt om de oren: 36 tegengoals.

O José Mourinho kan pas de derde manager worden die een uitduel in de Premier League bij Manchester United wint mét twee verschillende clubs, na Martin O'Neill en Rafael Benítez. De Portugees won in mei 2005 in dienst van Chelsea al met 1-3 op Old Trafford.

O Zowel Manchester United al Tottenham Hotspur liet dit seizoen in de Premier League twaalf punten liggen na een voorsprong te hebben genomen. Alleen Aston Villa verspeelde nog meer punten na een voordelige marge: dertien.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
Zuidenaar
 
5
3 december 2019 om 18:20
Mourinho heeft een goede impact op de spelers van spurs en de spelers weten ook waar ze aan toe zijn. Het nieuwe systeem van jose mourinho werkt echt goed. 4231 in balbezit staat het 3241, arieur kan ze loopvermogen kwijt om helemaal op te stomen en een voorzet te geven of afleggen, achterin wordt het een 3mans verdediging want rose blijft achterin hangen en son moet aan de buitenkant blijven zodat het veld breed blijft in balbezit terwijl moura juist wel naar binnen moet komen om aurier ruimte te geven. Dele ali is ook opeens een ander speler geworden mag lekker mee combineren en mag wanneer kane zakt eindelijk wel diepgaan voor een lange bal of steekpass.
 
Sirius
 
4
3 december 2019 om 20:23
Ik denk ook niet echt dat het veel met de coach te maken heeft. De druk is er wat af omdat de media bij een nieuwe coach op zoek gaat naar positiviteit, maar na een slechte reeks onder Mourinho komt die negativiteit gewoon weer boven water. Het is voor Mourinho gewoon te hopen dat die reeks er niet meer komt.
 
Japie_Krekel
 
1
3 december 2019 om 23:05
snelle conclusie na twee of drie wedstrijden tegen niet echt geweldige tegenstanders
 
ArjenIsM3
 
4
3 december 2019 om 18:45
Als je de selecties, vorm en blessures van beide ploegen met elkaar vergelijkt zou het behoorlijk slecht zijn als Spurs hier niet weet te winnen.
 
Sirius
 
2
3 december 2019 om 20:24
United verzaakt vaak, maar tegen topploegen blijven ze gevaarlijk. Ik zou eigenlijk nergens van op staan te kijken als het deze twee ploegen betreft in de huidige vorm.