'Pikante uittocht moet soelaas bieden voor ongelukkige Lukaku'
Vrijdag, 22 april 2022 om 07:19

Romelu Lukaku heeft de mogelijkheid om terug te keren in de Serie A. De spits van Chelsea staat volgens GOAL in de belangstelling van AC Milan, dat hem een ontsnappingsroute wil bieden. De mogelijke operatie wordt echter bemoeilijkt door de enorme kosten van de Belg. Lukaku kwam afgelopen zomer voor 115 miljoen euro over van Internazionale, wat maakt dat Milan afhankelijk is van de uitkomst van de huidige overname.

Sinds zijn komst naar Chelsea heeft Lukaku nog geen moment weten te imponeren. Dit kalenderjaar wist hij zelfs nog niet te scoren in de Premier League en de Champions League. Een vertrek lijkt dan ook de beste optie voor de ongelukkige aanvalsleider, maar de torenhoge kosten zouden een transfer weleens kunnen dwarsbomen. Na voor 115 miljoen euro te zijn overgekomen van Internazionale wordt zijn huidige transferwaarde geschat op 85 miljoen euro, een bedrag dat nagenoeg geen enkele Europese club kan betalen en ook de eigenaren van Milan niet willen ophoesten.

Bovendien drukt Lukaku met een weeksalaris van 390.000 euro behoorlijk op de financiële huishouding. Er is echter hoop dat de nieuwe Chelsea-eigenaren, die komende week moeten arriveren, hun verliezen nemen en akkoord gaan met een deal onder de marktwaarde. Helemaal gezien het feit dat Lukaku en Thomas Tuchel geen klik hebben. Bovendien zijn de eigenaren van Milan, Elliott Management, in gesprek met de in Bahrein gevestigde investeringsmanager Investcorp. De deal zou om die reden zomaar snel beklonken kunnen worden in de komende weken, zo klinkt het.

De huidige in de Verenigde Staten gevestigde eigenaren zijn niet bereid om transfers als die van Lukaku goed te keuren, maar de investeerders in het Midden-Oosten zouden onder de juiste voorwaarden serieus willen kijken naar een megatransfer als deze. Daarbij wordt niet uitgesloten dat Chelsea een deel van zijn loon betaalt. Lukaku is ondertussen ook in verband gebracht met een terugkeer naar Internazionale, maar vroege aanwijzingen lijken erop te wijzen dat Gianluca Scamacca het belangrijkste doelwit is. De voormalig spits van onder meer PEC Zwolle en Jong PSV spits moet overkomen van Sassuolo.

Giftige situatie
Lukaku maakt steeds vaker deel uit van het tweede plan bij Chelsea. Sinds begin februari stond hij pas in twee competitiewedstrijden in de basis. In Europees verband verscheen hij geen enkele keer aan de aftrap. Bovendien lijkt hij de steun van de fans te hebben verloren, daar hij werd uitgejouwd in de met 2-4 verloren thuiswedstrijd tegen Arsenal. De impopulariteit van de Belgische aanvaller is te wijten aan een combinatie van gebrek aan scorend vermogen, maar ook een controversieel interview met Sky Italia. Lukaku geeft om die reden geen interviews meer. Men is van mening dat een nieuwe omgeving een einde kan maken aan wat in toenemende mate een giftige situatie is geworden.

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
8
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
46
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
VoetbalHumor
 
42
22 april 2022 om 07:27
Pff dan koop je voor 115 miljoen je oude spits weer terug en scoort hij maar liefts 0 keer. echt ongelovelijk wat hier gebeurt.
 
Pieterverbeek
 
33
22 april 2022 om 08:04
die lukaku is echt gewoon een klein kindje. Die man zei toen hij zijn transfer te pakken had bij chelsea: chelsea is altijd mijn thuis geweest. Sinds dat hij bij chelsea zit gaat hij huilie huilie doen bij de media en flirt hij terug met inter voor een terugkeer. Overigens is deze man op het veld ook gewoon een clown door alles en iedereen de schuld te geven van zijn falen. Onmiddellijk naar inter sturen en armando broja eventueel een kans geven. Doet het goed bij southampton en heeft meer techniek in zijn teennagel dan lukaku.
 
Formus
 
40
22 april 2022 om 08:44
Broja hoger inschalen dan Lukaku.... Vind ik een beetje te ver gaan. Lukaku en Chelsea is een huwelijk waar beide partners maar blijven hopen op een goede afloop, maar waar de definitieve scheiding al lang veel beter was geweest voor beide partijen (en de rest van het 'gezin' ??)
 
rayvg
 
3
22 april 2022 om 08:50
Vgm bedoelen ze ac milan niet inter. Zou voor milan een prima spits zijn hoewel ik niet echt weg ben van type lukaku.
 
Pieterverbeek
 
1
22 april 2022 om 08:51
nergens schat ik hem momenteel hoger in. Ik kaart enkel aan dat het gewoon het beste is dat je lukaku voor een mooi bedrag verkoopt en broja eventueel de kans geeft. Die man heeft genoeg potentie en je kan hem al een paar wedstrijden ervaring laten opdoen.
 
CFCSFC
 
2
22 april 2022 om 09:04
@Formus Broja heeft vergelijkbare stats in de PL en betere stats overal en dat bij een veel minder team. Echter zeg ik niet dat hij goed genoeg is voor Chelsea, maar dat is Lukaku ook niet.
 
Pieterpost
 
3
22 april 2022 om 09:37
Volgens mij ligt het niet aan Chelsea en Lukaku, maar aan de PL en Lukaku dat huwelijk slaagt gewoon niet. Komt denk doordat hij vooral uitblinkt met zijn fysiek en dat doe je meer in een andere competitie dan de PL.
 
MangoLoco
 
9
22 april 2022 om 09:48
@pieter, Lukaku speelde ook bij Everton. Ging vrij aardig
 
OutlawTurk
 
2
22 april 2022 om 10:05
Bij WBA schoot hij ze er ook aardig in.. maar in de top van de PL heeft hij toch moeite om zijn draai te vinden lijkt het.
 
Pieterpost
 
0
22 april 2022 om 10:43
Ging vrij aardig inderdaad, maar in de top lukt het gewoon niet. Daarom beter naar een andere topcompetitie vertrekken.
 
Sikerink
 
0
22 april 2022 om 15:34
Ligt aan de manier van spelen. Lukaku is het meest succesvol bij clubs die op de counter spelen dus ruimte achter de verdediging zoeken.
 
LondonIsBlue
 
2
22 april 2022 om 10:27
@voetbalhumor hij heeft niet 0 keer gescoord. Hij heeft (nog) niet gescoord sinds dit kalenderjaar maar de teller staat niet op 0
 
Seenter
 
37
22 april 2022 om 07:29
Vind het ergens wel lekker voor Lukaku en Chelsea. Hij zat helemaal op z'n plek bij Inter, was geliefd bij de fans en kreeg al vorstelijk betaald. Maar toch wilde hij perse terugkeren bij die club die hem eerder liet gaan en geen vertrouwen in hem had. Lukaku had beter zijn zegeningen kunnen tellen en was succesvol gebleven bij Inter.
 
N.Chelsea
 
42
22 april 2022 om 07:36
Dat is niet wat er is gebeurd. Inter moest juist verkopen omdat ze mede door corona 250 miljoen verlies hadden gedraaid. Toen Chelsea met 110 mil aan kwam kloppen konden ze dat niet weigeren. Lukaku had moeilijk kunnen weigeren aangezien Inter het geld nodig had en anders minimaal twee andere dragende spelers had moeten verkopen.
 
Sankento
 
3
22 april 2022 om 07:51
N.chelsea Maar waarom waren Inter fans zo boos op hem toen hij vertrok naar Chelsea als ze dit weten? Ik begrijp waarom ze nu boos zijn (o.a. door zijn interview) maar in het begin snapte ik het niet.
 
N.Chelsea
 
6
22 april 2022 om 09:02
Ik denk omdat ze het Lukaku persoonlijk kwalijk namen dat hij toch ineens vertrok. Voetbalfans reageren alleen nogal vaak uit emotie en zien niet wat er allemaal omheen speelt. Ik zou ook pissig zijn als mijn club in één seizoen zijn twee beste spelers verkoopt, waardoor de coach ook gelijk zijn spullen pakt en dat net op het moment dat je denkt serieus mee te gaan kunnen doen in de CL.
 
Interm
 
3
22 april 2022 om 13:13
Volgens een aantal bronnen was de verkoop van Hakimi voldoende. Het bod van Chelsea was simpelweg niet te weigeren. Het wordt Lukaku kwalijk genomen omdat hij aan het begin van de transferperiode aangaf te willen blijven. Had hij gezegd open te staan voor transfers zou zijn transfer wellicht eerder hebben plaats gevonden dan die van Hakimi en zouden wij dus nu nog genieten van onze sneltrein aan de rechterkant. Maar ja er zijn inderdaad ook bronnen die aangeven dat er meer geld nodig was. Maar naar mijn idee was het bedrag van Hakimi wel voldoende, gezien er 30 mil aan Correa uitgegeven werd, 25mil voor Goosens, 12 voor Dumfries. Dan kom je al op een aardig bedrag. Misschien dat alleen Lukaku verkopen voldoende was geweest.
 
N.Chelsea
 
15
22 april 2022 om 07:32
Hmm ik weet het niet, deze aankoop zou helemaal niet passen in het beleid van Milan. Ze zijn de afgelopen jaren juist gericht relatief jonge spelers aan het kopen voor max 30 mil. Bovendien hebben ze toch divock origi transfervrij overgenomen van Liverpool? Dan heb je de spits positie gewoon al goed bezet. Ik denk dat de focus deze zomer ligt op een CB, CAM en RW.
 
Frankezzz
 
2
22 april 2022 om 07:35
Newcastle is nog op zoek naar spelers. En daar rollen de olie dollars tegenwoordig ook over de toonbank. Dus wss verkopen ze Lukaku met winst
 
Shevchenko_7
 
48
22 april 2022 om 07:42
Droom verder, Chelsea gaat Lukaku nooit kunnen verkopen met winst.
 
OutlawTurk
 
0
22 april 2022 om 10:07
Onderschat Marina niet, als ze er in die tijd nog zit... maar ook voor Marina is dat een hele zware klus om Lukaku met winst te kunnen verkopen.
 
TILBURG013
 
8
22 april 2022 om 11:01
Met winst? Je moet blij zijn als je de helft terug krijgt. 115m voor een spits met 5 PL goals en bijna 29 jaar..
 
Benzema20
 
10
22 april 2022 om 07:59
Denk niet dat Lukaku deze stap gaat maken. Heeft natuurlijk enorm veel spijt van zijn keuze en wilt weg maar naar Milan gaat hij niet doen. Ik denk dat hij nog steeds hoop Heeft dat inter hem komend seizoen kan huren met koopoptie oid. Liked nog geregeld post van inter op social media. Heeft contact met de spelersgroep en op de dag van de halve finale tegen Milan poste hij een foto in een zwarte broek met blauwe trui. Kan toeval zijn maar denk dat Romelu alleen maar bezig is met een terugkeer naar inter.
 
Vakkie 427
 
6
22 april 2022 om 08:00
Chelsea en spitsen, sinds Diego Costa nooit meer een gelukkig huwelijk geweest.
 
DavidDein
 
3
22 april 2022 om 12:55
Daarvoor ook al niet. De grootste namen (torres, Shevchenko en Kezman) leken het voetballen compleet te zijn verleerd op het vervloekte gras van Stamford Bridge.
 
Khalidwho.else
 
1
22 april 2022 om 13:12
Dat komt omdat hun systeem speciaal om Lampard heen was gebouwd en daardoor scoorde hij veel goals
 
 
0
22 april 2022 om 08:15
Lukaku is een goeie spits, alleen te duur voor teveel clubs. Elke club heeft iets aan hem. Zou toch geweldig zijn als Newcastle hem kan halen
 
jermainejenas
 
5
22 april 2022 om 08:17
Ik kan me herinneren dat in het verleden Ibrahimovic een speler was die het meeste transfergeld genereerde, alle transfers bij elkaar opgeteld. Lukaku is hier dik en dik overheen gegaan en nu gaat hij dus weer vertrekken haha. Zeker de afgelopen jaren ging het snel, voor 85 miljoen naar United, toen voor 74 miljoen naar Inter en voor 115 miljoen naar Chelsea. Ben benieuwd waar dit gaat eindigen.
 
Pieterverbeek
 
5
22 april 2022 om 08:32
dat clubs zoveel overhebben voor zo'n speler zegt genoeg overigens. Deze man is echt nooit meer dan 70M waard. Ik zou zeker nu als club onder geen beding meer als 50 miljoen bieden voor deze man. Heeft veel gebreken & je hebt in balbezit barweinig aan hem.
 
jermainejenas
 
5
22 april 2022 om 08:47
Eens! Onbegrijpelijk dat Chelsea zoveel voor hem betaald heeft. Hij is aan het einde van het seizoen 29 en heeft er dan een slecht seizoen op zitten. Ik snap dat Chelsea zo min mogelijk verlies wil pakken, maar ze moeten ook realistisch zijn.
 
Khalidwho.else
 
2
22 april 2022 om 13:13
Neymar staat nog steeds op Nummer 1.. 222M en 90M?
 
jermainejenas
 
3
22 april 2022 om 13:49
Lukaka ook nog 35 miljoen naar Everton en ik meen 25 a 30 miljoen destijds van Anderlecht naar Chelsea.
 
TVM1987
 
6
22 april 2022 om 08:51
Lukaku en Zlatan in hetzelfde team, waar hebben we dat eerder gezien? ?? dat kan niet anders dan een overweldigend succes worden. Ik zeg doen! ??
 
maurootje
 
5
22 april 2022 om 08:58
Als deze transfer ooit vd grond komt, dan zou dat een vd opmerkelijkste transfers ooit worden want; A. Lukaku kostte 115 miljoen. Milan’s hoogste transfer ooit was 49 miljoen.. en kan me niet voorstellen dat Chelsea hem weg doet voor minder dan 60 miljoen dus het transfer record moet verbroken worden. B. Zat een jaar geleden nog bij inter, onze rivaal. Waar hij zeer succesvol was, dus dat is wel ff wat anders dan een Calhanoglu geval. C. Ibra en hij zijn verre van vrienden, en straks in een team en ook nog eens concurreren op de zelfde positie? Kortom; dit is eigenlijk onmogelijk en bijna honderd procent zeker verzonnen
 
Salerno1919
 
0
22 april 2022 om 17:16
Wie was die 49 miljoen dan eigenlijk? Vroeger gaf milan voor mijn gevoel ook al nooit extreem veel uit, natuurlijk waren de bedragen fors voor die tijd. Maar als je vooral in de jaren 90 kijkt wat een inter/parma/lazio uitgaven, dat was van een andere orde.
 
maurootje
 
0
22 april 2022 om 17:58
49 mil voor Rui Costa als het goed is
 
Jeff85
 
1
22 april 2022 om 09:04
Als je zo op je plek zit bij een club als Inter, snap ik echt niet dat je weer teruggaat naar Chelsea. Voor die paar extra miljoenen? De Engelse competitie is geweldig natuurlijk, maar qua land en klimaat zou ik 100% in Italië blijven. Nu wordt hij weer gezien als geflopt.
 
El Fenomeno
 
1
22 april 2022 om 09:22
Chelsea heeft ook enorm veel geld uitgegeven aan spelers, maar ik vind ze nauwelijks echte wereldtoppers hebben. Veel leuke en net niet spelers, maar met dit materiaal haalt Tuchel er het maximale uit, onmogelijk om de strijd aan te gaan met Liverpool en City. Lukaku is ook geen spits die tot de allerbesten behoort.
 
TILBURG013
 
0
22 april 2022 om 11:22
Dat was natuurlijk wel anders toen ze Lukaku binnenhaalden.. Toen zei iedereen dat het een topaankoop was. Overigens is het team misschien niet goed genoeg om met Liverpool en City te concurreren maar met Arsenal en Spurs concurreren is dan wel gewoon slecht. 5 punten meer op dit moment met nog best lastige potten te gaan.
 
Westend
 
0
22 april 2022 om 09:26
Rare speler eigenlijk. Hij heeft het lijf en het talent, maar speelt nooit langer dan 2 seizoenen bij dezelfde club. Plus dat hij ook nog wisselt tussen concurrenten (chelsea - Manchester United, Inter - AC Milan). Ga je zelfs 3x terug naar Chelsea en elke keer is het niet wat je ervan verwacht.
 
Rob81
 
0
22 april 2022 om 10:42
Te snel gevlucht bij Inter. Hoewel ze toen wel geld nodig hadden, maar Hakimi hadden ze net verkocht. Inter is nauwelijks minder dan vorig seizoen.
 
sKa_4
 
1
22 april 2022 om 13:30
Ik heb een gek idee!! Arsenal heeft een top spits nodig en ze kunnen hem betalen. Lukaku kan Arsenal helpen om volgend seizoen boven Chelsea te eindigen.. heeft hij zijn revenge ook haha. Zonder grappen.. zie hem wel graag komen naar Arsenal.
 
Schop1989
 
0
22 april 2022 om 15:21
Dan ben je geld harker Ozil en Aubamayang kwijt en wil je lukaku graag zien komen? Je bent niet goed snik haha
 
Schop1989
 
0
22 april 2022 om 15:24
Lijken wel of spelers als Pogba, Lukaku, Depay, Neymar een soort van focus hebben op de top en eenmaal bij een topteam hebben ze geen nieuw doel of kunnen ze zichzelf niet goed genoeg motiveren om door te zetten. Grootste iconen zijn die spelers die leven voor de sport zoals een Ibrahimovic, Milner, Ronaldo, Defoe, Pirlo, Scholes, Gerrard. Op en top professionals