Piqué haalt uit: 'De meeste mensen werken ergens 30 jaar en doen niets'
Maandag, 6 september 2021 om 23:31

Gerard Piqué neemt het openlijk op voor Samuel Umtiti, die ondanks alle geruchten over een voortijdige breuk toch bij Barcelona is gebleven. Wel is afgesproken dat de Franse verdediger een deel van zijn jaarsalaris inlevert, om zo zijn werkgever tegemoet te komen in deze lastige tijden in financieel opzicht. Piqué vindt dat de vele criticasters meer respect zouden moeten hebben voor de beslissing van Umtiti om Barcelona te hulp te schieten.

"Umtiti dient gewoon zijn contract uit bij Barcelona (tot 2023, red.) met alle bijkomende verplichtingen", stelt Piqué in een uitgebreid interview met Marca. "De mensen zouden wat empathischer moeten zijn, want zijn houding is onberispelijk. Umtiti heeft nooit een training laten schieten. En hij kreeg zijn contract van een voorzitter (Bartomeu, red.) die is gekozen door de fans. Dus waarom hem uitfluiten? De meeste mensen werken dertig jaar bij een bedrijf en dragen werkelijk niets bij. Als ik bij een andere club had gezeten, Manchester United bijvoorbeeld, had ik precies hetzelfde gedaan als Umtiti. Maar elke situatie is anders", aldus de verontwaardigde centrumverdediger van Barcelona, die gelijk zijn eigen situatie in het Camp Nou onder de loep neemt.

Samuel Umtiti barstte in tranen uit tijdens vergadering met Barcelona

De verdediger heeft een zware tijd achter de rug bij Barcelona.Lees artikel

"Ik heb een gedeelte van mijn salaris opgegeven", zo bevestigt de inmiddels 34-jarige mandekker van Barcelona. "Mijn contract zou dit jaar aflopen, maar bij een bepaald aantal wedstrijden zou de verbintenis onder dezelfde voorwaarden worden verlengd. Nu zijn het vaste salaris en de variabelen gewijzigd." Piqué heeft nu te maken met Joan Laporta als voorzitter, en niet meer met Bartomeu. "Ik kan niet zeggen of Bartomeu de slechtste voorzitter is geweest van Barcelona, maar hij komt wel in de buurt. We zijn allemaal schuldig, al klopt het wel dat de club niet de weg is ingeslagen die de fans voor ogen hadden. Maar nu heb ik weer hoop en zijn de verwachtingen hooggespannen. De volgende vijf tot tien jaar zullen erg goed zijn voor Barcelona."

Piqué kijkt tegenover Marca ook terug op de samenwerking met Josep Guardiola, die tussen 2008 en 2012 de scepter zwaaide als coach van Barcelona. "Er kwam spanning in onze relatie en hij kreeg ook een mindere band met de rest van de kleedkamer. Pep wil namelijk altijd de totale controle hebben. Ik was destijds aan het daten met Shakira en de relatie met Guardiola veranderde gelijk. Ik moet wel zeggen dat onze band nu echt perfect is. Maar ik stond toen wel onder extra veel druk en dacht in het seizoen 2011/12 serieus na over een vertrek bij Barcelona."

Voor Piqué was augustus een pittige maand vanwege het vertrek van Lionel Messi, met wie hij zoveel successen beleefde bij Barcelona. "Laporta legde al eerder het verzoek neer om onze salarissen te verlagen. Maar zelfs dat was niet voldoende om Messi ingeschreven te krijgen. Laporta heeft het nog wel geprobeerd bij LaLiga, maar ook daar had hij geen succes. Kort daarna volgde de aankondiging over de salarisverlagingen", aldus Piqué.

Meer nieuws
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
2
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
5
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
Aqua1
 
32
6 september 2021 om 23:33
Umititi verdient niet om zo uitgefloten te worden, kan er zelf niks aandoen dat hij na zware blessure nooit meer zijn oude niveau heeft gehaald en dat barca hem dat dikke contract gaf....
 
messi_123
 
9
6 september 2021 om 23:39
@Aqua1 denk dat als hij de operatie aanging en niet op het WK ging spelen. Nog zeker zijn topniveau had. Verder ben ik het met je eens barca is hier de foute ze geven hem een dik contract
 
messi_123
 
14
6 september 2021 om 23:37
Ben het met Pique eens. Umtiti verdiend echt nog 1 laatste kans stel hij speelt dit seizoen heel goed zonder blessures. Dan hebben we echt wat aan hem. Het uitfluiten van umtiti vond ik ook zielig. barca fans doen net voor alsof ie real gaat spelen
 
Tipptopp
 
16
6 september 2021 om 23:39
Natuurlijk verdient Umititi het niet om uitgefloten te worden. Maar mijnheer vergeet wel even dat de supporters ook veel meer respect mogen krijgen. Zij zijn het immers die krom moeten liggen zodat de voetballers hun dik salaris krijgt….
 
Ducktaildo
 
72
6 september 2021 om 23:43
Je bedoelt de simpel arbeiders die 30 jaar bij een bedrijf zitten en niks toevoegen? Aldus piqué. Zal die überhaupt weten dat dat soort mensen veelal nog 15 jaar door moeten werken terwijl de meeste prof voetballers dan al een hele lange tijd van hun pensioen kunnen genieten?
 
Douwe Dabbert
 
19
7 september 2021 om 07:34
Dat doet mij denken aan v Basten toen hij doorbrak bij Ajax, 18 of 19 jr. Wat hij dacht dat de gemiddelde Nederlander verdiend, zijn antwoord was f. 5000,- gulden. Voetballers staan over het algemeen niet in de realiteit van het leven sowieso financieel niet.
 
wizzle_shizzle
 
6
7 september 2021 om 09:30
Precies dit. Erg denigrerend naar supporters die hun zuurverdiende loon (of ze nou wel of niet iets doen op hun werk) naar een club of stadion brengen om een wedstrijd te kijken van mensen die miljoenen verdienen. Wat een walgelijke opmerking van meneer Piqué...
 
wiezie
 
3
6 september 2021 om 23:44
Ik vind dat umtiti net als de andere groot verdieners het niet verdienen, wegwezen sorry hoor maar dit is top sport dit is het klimaat waar je naar toe heb gewerkt, gun ons (fans) ook een resultaat. Als je niet goed genoeg bent en je ziet je club kapot gaan zal je ook Zelf de consequenties moeten aanvaarden. De fans spreken omdat ze kwaliteit verwachten bij een top club als Barca
 
MixMaster
 
20
7 september 2021 om 00:27
Wat kan Umtiti er aan doen dat Barcelona hem voor een gigantische salaris op de loonlijst heeft staan? Heeft notabene salaris ingeleverd als blijk van medeleven voor de club. Als je wil klagen doe dat dan bij Bartomeu die heeft je club in de elende gebracht
 
King_Ates
 
11
7 september 2021 om 06:45
Nouja en nee. Ook de grotere Barca spelers zijn daar medeplichtig aan geweest. Zoals een Messi die doet alsof ie voor de club leeft, maar elke keer weer een dikkere salaris op salaris ging eisen of anders ergens anders heen zou gaan is medeplichtig. Daarna doen alsof je je best hebt gedaan het club te willen redden is ook zo zielig. Bartomeu zou de gebeten hond worden als Messi vertrok geen voorzitter had dat kunnen veroorloven ben ik bang. De spelers zijn gewoon medeverantwoordelijk
 
Tipptopp
 
1
7 september 2021 om 11:36
Helemaal mee eens. Als jij elk jaar een salaris eis neer legt die zo hoog is, draag je ook verantwoordelijkheid. Natuurlijk mag je dat vragen, maar dan heb je er zelf ook mede voor gezorgd dat de club, waar jij van zegt te houden, zo in de problemen komt. Als je echt begaan bent met een club had dan een klein beetje vh geld gebruikt om uit te zoeken welke impact dit op de club heeft.
 
Fabian1986
 
32
6 september 2021 om 23:48
Hij heeft gelijkt wat umtiti betreft. Die man verdient gewoon nog een kans. Maar de zin dat de meeste mensen 30 jaar bij een bedrijf zitten en werkelijk niet bijdragen is uiteraard weer een rare/domme opmerking. Zonder die mensen had hij geen salaris gehad en werken harder voor minder.( of ik lees het verkeerd)
 
Reservebank
 
31
7 september 2021 om 00:24
Pique mag blij zijn dat die mensen 30 jaar lang niks aan de maatschappij bijdragen zodat ze zijn salaris kunnen ophoesten, want uiteindelijk is hij gewoon een entertainer
 
MrGuide
 
15
7 september 2021 om 06:40
Tja, een duidelijke uitspraak van iemand die in zn eigen realiteit leeft.
 
KJHuntelaar09
 
5
7 september 2021 om 07:29
De uitspraak van piqué raar/dom noemen en dan zelf een uitspraak er uit gooien dat die andere mensen harder werken voor minder. Hoe kun je nu iemand aanvallen op een rare opmerking en er dan zelf een uit de hoed toveren. Er zijn duizenden verschillenden soorten banen. Niet alle banen zijn vermoeiend, zoals bijvoorbeeld het werk als stratenmaker.
 
Fabian1986
 
4
7 september 2021 om 09:41
Klopt, niet alle banen zijn vermoeiend, maar dat wil niet zeggen dat deze mensen niets bijdragen. Ik werk in in de administratie bij een productiebedrijf, wij werken met zijn allen hard voor ons brood. de ene fysiek, de ander moet hele dag schakelen en regelen. (fysiek niet belastend, maar geestelijk ben je wel continu bezig).
 
KJHuntelaar09
 
0
7 september 2021 om 09:47
Ja, dat snap ik Fabian. Ik zeg ook niet dat dat niet zwaar is, maar ik wilde meer een punt te maken dat je niet kan oordelen dat mensen die geen voetballer zijn harder moeten werken voor minder. Want dat is wat jij stelde. Ik ben zelf geen professioneel voetballer, net als jij waarschijnlijk. Dus wij kunnen niet oordelen of dat een kantoorbaantje nou zwaarder werk is (fysiek of geestelijk maakt niet uit).
 
FcGrun050
 
1
7 september 2021 om 09:53
Misschien bedoeld hij meer zoals leechers. Mensen die van paycheck naar paycheck leven zonder echt na te denken (en ook niet boeien) als hun werk iets oplevert voor hun bedrijf. Mede omdat ze gewoon een vast salaris willen en op hun jaarlijkse vakantie naar Spanje willen gaan met de kids. Misschien bedoelt hij dat soort mensen.
 
MixMaster
 
5
7 september 2021 om 00:20
Klasse van Pique dat hij het opneemt voor Umtiti. Ben allesbehalve een fan en vind hem over het algemeen een provocerende kwal maar dit keer alle lof voor Gerard..
 
bpreal
 
34
7 september 2021 om 00:44
Vind weinig klasse over zijn opmerking met 30 jaar werken en niks doen. Bedoel hij vergeet dat die ‘fans’ zijn loon betalen…zonder de fans zijn piqué en al die voetballers geen miljonairs.
 
MixMaster
 
9
7 september 2021 om 01:19
Doelde meer op dat hij Umtiti een hart onder de riem stak. Heb het aangepast. Voor de rest heb je een punt !
 
momoke94
 
4
7 september 2021 om 09:12
Hij begrijpt niet dat mensen 30 jaar werken bij een bedrijf om te kunnen Overleven, wat die mensen in 30 jaar verdienen, verdienen deze voetballers in een maand. Daar staan ze echt niet bij stil, ook na het indienen van hun salaris
 
CMG-
 
5
7 september 2021 om 00:24
Heeft Pique eindelijk het licht gezien? Bedoel dit zijn waardige uitspraken van een speler van zijn kaliber. Hij moet zijn twitter carrière even opzij zetten en focussen om Barcelona zoals hij nu doet, ik zie hem met zijn objectiviteit en realistische beeld echt wel een toekomstig voorzitter in hem.
 
IKEA
 
32
7 september 2021 om 00:57
Ik verbaas me dat iedereen zo positief praat over Piqué. Het is natuurlijk heel lief en collegiaal om op te komen voor Umtiti, maar om vervolgens uit zijn ivoren toren te gaan wijzen op de onkunde van de normale mens. Laat hem alsjeblieft nog wat salaris inleveren, mijn god.
 
Ajax/barca2014
 
9
7 september 2021 om 07:53
Wat een rare en domme opmerking van Piqué. Zeker als je dan zelf een miljoenensalaris verdient in een land waar de meeste mensen enorme moeite hebben om de touwtjes aan elkaar te knopen, en waar er nauwelijks toekomst is voor jongeren. En om dan te zeggen dat die mensen dan niets toevoegen??? Als er 1 iemand niets toevoegt aan dit Barca dan is het wel Umtiti. De beste man heeft ons enkel punten gekost. Hij kan gewoon geen topvoetbal meer aan.
 
 
15
7 september 2021 om 08:26
Haha komt er weer zo'n overbetaalde hofnar vertellen dat de gewone man niets bijdraagt aan de maatschappij. Wat een kneus.
 
messino
 
0
7 september 2021 om 13:26
Ik kan het interview van Marca niet lezen omdat ik de Spaanse taal niet machtig ben. Daarom kan ik mij ook wel heel goed voorstellen dat de context waarin Pique dit heeft gesteld heel anders is dan het nu terug komt in dit artikel. Als dit wel zo is gesteld door hem dan kan ik me volkomen vinden in jouw reactie. Maar ik vermoed toch dat er iets meer nuance nodig is in dit verhaal.
 
RM1335
 
5
7 september 2021 om 08:56
Het blijft een naar en arrogant ventje. Dat spreidt hij weer tentoon met dit verhaal van de gewone arbeider die 30 jaar niks voorstelt, terwijl hij de multimiljonair Umtiti de hemel inprijst. En dan zichzelf op de borst slaat hoe geweldig hij wat van zijn vele miljoenen heeft afgestaan.
 
Valkeakoski
 
0
7 september 2021 om 13:25
Misschien dragen de meeste mensen in 30 jaar werken niks bij omdat hun salaris daar ook niet naar is? ????? Probeer jij je maar eens te motiveren voor 400 euro ipv 400.000 euro per week...