Piqué heeft El Clásico rood omcirkeld: 'Terugkeer tegen Real Madrid grote doel'
Donderdag, 1 april 2021 om 10:58

De rentree van Gerard Piqué bij Barcelona lijkt steeds dichterbij te komen. De centrale verdediger en boegbeeld van de Catalaanse grootmacht heeft zaterdag 10 april alvast rood omcirkeld in zijn agenda. Piqué hoopt die dag terug te kunnen keren in het elftal van trainer Ronald Koeman, als er in het Alfredo Di Stéfano wordt aangetreden tegen titelconcurrent en eeuwige rivaal Real Madrid. Hij liep in november tegen Atlético Madrid een zware knieblessure op, waarna drie maanden later zijn rentree volgde. Begin maart raakte de routinier echter weer geblesseerd.

De revaliderende Piqué heeft nog ruim een week om geheel fit te raken. "Het is mijn grote doel om klaar te zijn voor El Clásico tegen Real Madrid. Dat is het plan", verklaart de strijdvaardige mandekker in een televisie-uitzending van TV3. "Ik wil zo snel mogelijk weer aansluiten bij de groep. Per dag kijk ik hoe het gaat en het is de bedoeling dat ik op heel korte termijn mijn topniveau weer weet te bereiken, al is dat niet alleen maar omdat we binnenkort tegen Real spelen", zo benadrukt Piqué, die tevens zijn plannen voor na zijn actieve loopbaan onder de loep neemt.

Het voorzitterschap van Barcelona lijkt hem wellicht een mooie uitdaging voor de toekomst, al kan Piqué daar momenteel nog weinig over zeggen. "Ik weet niet of ik ooit president van deze club zal zijn. Ik dit moment voel ik mij boven alles nog steeds voetballer en daar geniet ik nog steeds van. Mocht ik het voorzitterschap ooit als doelstelling hebben, dan zal ik er ook alles aan doen om die positie in handen te krijgen. Tijdens de afgelopen verkiezingscampagne heb ik er ook meer bij stilgestaan, zeker tijdens de debatten tussen de drie kandidaten (Joan Laporta, Toni Freixa en Víctor Font, red.). Het was een waardige strijd en ik hoop dat Laporta zijn plannen tot uitvoering kan brengen."

Piqué verlegt de aandacht vervolgens weer naar zijn streven om uit tegen Real zijn comeback te maken. Dat het Alfredo Di Stéfano leeg zal zijn tijdens het bezoek van Barcelona, vanwege de coronacrisis die ook Spanje treft, is voor de verdediger haast onverteerbaar. "Voor ons is het van cruciaal belang om voor publiek te spelen. Daar doe je het als speler uiteindelijk allemaal voor. Tijdens deze pandemie dringt pas echt door dat de meeste wedstrijden op een soort training lijken", aldus Piqué.

Meer nieuws
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
18
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
24
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
29
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Bastardm
 
8
1 april 2021 om 11:05
Sinds november niet meer in actie gekomen? Volgens mij speelde hij gewoon een maand geleden nog of was dit iemand anders?
 
MessiBazoer
 
0
1 april 2021 om 11:08
Tegen PSG inderdaad dacht ik.
 
Origami
 
0
1 april 2021 om 16:30
Daarnaast heeft hij ook een la liga of copa wedstrijd nog gespeeld, kan ik mij herinneren zo.
 
Viscaa
 
5
1 april 2021 om 11:54
Hopelijk is hij er bij tegen Madrid. Ondanks dat hierboven een vrij negatief beeld geschetst wordt van Pique, is het nog altijd de beste verdediger van Barcelona, die vooral veel sturing geeft aan de jonkies om hem heen. Hopelijk is Araujo ook fit, kunnen we Lenglet thuis laten.
 
ViscaCatalunya
 
2
1 april 2021 om 12:24
Ik zou met Frenkie, Araujo, Mingueza starten centraal achterin.
 
real8madrid
 
1
1 april 2021 om 12:58
Hopelijk is hij er inderdaad bij. Piqué blijft en topper wanneer barca haar spelletje kan spelen. Maar bij goede tegenstand is hij gewoon te traag geworden. Vini maakte hem levensmoe met zijn wendbaarheid. Een goed uitgevoerde counter en je hebt weinig aan piqué imo. Dat is wanneer hij fit is en ritme heeft, laat staan wanneer hij voor het eerst in een maand op een voetbalveld staat. Ik geloof dus ook niet dat Koeman hem laat starten, al geraakt hij op tijd fit. Ik hoop zelf van wel
 
zekiyech
 
2
1 april 2021 om 13:25
Ik hoop het juist niet, laatste x dat hij terug kwam was tegen psg vgm, ging ook niet goed.
 
ElBarca95
 
2
1 april 2021 om 11:57
In het Santiago bernabeu lees ik dat goed?
 
ViscaCatalunya
 
3
1 april 2021 om 12:25
Nope. Ze spelen in het dit Stefano.