'Piqué krijgt steun van Messi, Fàbregas en Rakuten bij ambitieus project'
Dinsdag, 8 januari 2019 om 12:17

FC Andorra maakte eind december wereldkundig dat Gerard Piqué met zijn bedrijf Kosmos Group de nieuwe eigenaar van de club is. Volgens Diari d'Andorra is de verdediger niet de enige grote naam die geld in het project steekt. De Andorrese krant weet te melden dat ook Cesc Fàbregas en Lionel Messi hebben besloten om te investeren in FC Andorra.

Het bedrag dat Messi en Fàbregas in de club hebben gestoken, is kleiner dan wat Piqué heeft geïnvesteerd. De verdediger van Barcelona weet zich tevens gesteund door Hiroshi Mikitani, de 53-jarige eigenaar van Rakuten. Piqué en Mikitani, die met zijn onderneming hoofdsponsor is van Barcelona, zijn vrienden, waardoor de Japanner besloten heeft om ook een flink bedrag in FC Andorra te investeren.

De nieuwe leiding van FC Andorra heeft wilde plannen met de club. FC Andorra, de enige club uit het dwergstaatje die in de Spaanse voetbalpiramide actief is, speelt momenteel nog in de Primera Catalana, het vijfde niveau van het voetbal in Spanje. Binnen afzienbare tijd moet de club echter gaan klimmen in de voetbalpiramide. Direct na het aantreden van Piqué werd bekend dat Gabri García en Albert Jorquera de nieuwe trainers zouden worden. Daarnaast heeft FC Andorra reeds zes spelers aangetrokken.

Meer nieuws
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
5
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
9
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
Tegengif
 
23
8 januari 2019 om 12:22
Ik vind dit wel een interessant project hoor. Als Pique en zijn partners dit project serieus voortzetten wordt de club heel aantrekkelijk voor veel spelers die net tekort komen voor de primera division. Dan hoef je het financiële aspect nog niet eens mee te nemen. Ik zie deze club wel snel doorgroeien naar de top van de segunda division en wie weet wat vanaf daar mogelijk is!
 
BellaPartita
 
78
8 januari 2019 om 12:25
Lijkt me ook wel leuk als voetballer. Eerst zelf voetballen en geld binnenharken en daarna football manager in het echt doen.
 
Airbags
 
25
8 januari 2019 om 12:55
Piqué gaat dit project wel serieus nemen. Piqué heeft tijdens zijn carrière al meerdere malen laten weten dat hij in de toekomst graag president van FC Barcelona wil worden, maar hij kan dat voorlopig niet doen omdat de clubstatuten voorschrijven dat een speler pas een X-aantal jaar (ik geloof vijf) na zijn voetbalpensioen mee kan doen aan de presidentsverkiezingen. Het FC Andorra-project zorgt ervoor dat hij van dichtbij kan meemaken wat er bij clubbestuur komt kijken. Zo kan hij tijdens zijn actieve carrière en tijdens die wachtjaren wat broodnodige ervaring opdoen en komt hij straks niet als lichtgewicht binnen bij de presidentsverkiezingen van FC Barcelona.
 
Yoram003
 
4
8 januari 2019 om 14:34
Dankjewel, goede uitleg.
 
STORING
 
17
8 januari 2019 om 12:42
Te schandalig voor woorden. Daar komen opeens miljonairs als Pique, Messi en Fabregas om zieke bedragen in een club te pompen die eigenlijk nergens om zou spelen. En dan ook nog eens extra geld van een multinational. Moet de FIFA niet ingrijpen? Natuurlijk grijpen die niet in want die zijn corrupt als wat. Dit is competitievervalsing en valsspelerij ten top. Wat zullen die andere clubs uit die competitie wel niet vinden? Dit is absoluut not done. Oh nee wacht, deze denkwijze geldt alleen voor grote clubs. En voor clubs die een bedreiging vormen voor onze favoriete clubs.
 
tegelen27
 
9
8 januari 2019 om 12:49
Uh als een club wordt opgekocht en de nieuwe eigenaren pompen er geld in dan hebben de overige teams het nakijken. Snap niets van wat jij zegt.
 
Kowalski
 
17
8 januari 2019 om 12:53
Zo werkt de vrije markt nu eenmaal. On: Voor Piqué een mooi omgeving om ervaring op te doen als 'president' van een club. Uren maken in deze rol om vervolgens aan het roer te komen bij Barcelona.
 
PauloDybala
 
25
8 januari 2019 om 12:51
Competitievervalsing? Geld in een club steken is absoluut geen competitievervalsing. Het is misschien jammer ja voor de andere clubs wanneer hun tegenstander ineens allerlei spelers kan aantrekken maar helaas is het zo dat, ook in het voetbal, geld regeert. Dat is gewoon te zien aan clubs als Man City en Psg. Als Pique en co. gewoon op een eerlijke manier geld in die club stoppen is dat zeker geen valsspelen.
 
STORING
 
1
8 januari 2019 om 16:48
Mijn reactie was sarcastisch bedoeld. De zinnen die ik aanhaalde waren een greep uit de reacties die constant worden geplaatst als het gaat om PSG en M.city. Maar in tegenstelling tot die clubs word hier juist gesproken van een leuk, geweldig plan en is de gunfactor veel hoger.
 
Vollenhoven
 
4
8 januari 2019 om 12:55
Welkom tot de vrije markt. De vrije markt die ervoor zorgt dat je het zo goed hebt in Nederland. Niet alles draait om geld trouwens in het voetbal. Kijk maar naar teams zoals Atletico, Leicester, Dortmund, Ajax en al die andere kleine clubs die meedoen in de (sub)top.
 
Nick Danninga
 
12
8 januari 2019 om 13:00
Bij Dortmund, Leicester, Atletico en Ajax draait het niet om geld? Tuurlijk wel, zonder noemenswaardige bankrekening doe je gewoon niet mee.
 
Vollenhoven
 
5
8 januari 2019 om 13:37
Zoals ik al zei. "niet alles draait om geld". Atletico, Leicester, Dortmund en Ajax hebben misschien 1/10de van de begroting maar doen aardig mee en hebben zelfs prijzen gewonnen die een Liverpool bijv niet won en Leicester wel.
 
Vollenhoven
 
1
8 januari 2019 om 13:38
Leicester haalde Kante, Mahrez en Vardy voor een paar ton en verkocht 2 van de 3 voor dikke miljoenen
 
Vollenhoven
 
3
8 januari 2019 om 13:55
En werd uiteraard kampioen met de belangrijke 3 terwijl Liverpool daar 180 miljoen voor heeft uitgegeven
 
Catscan
 
14
8 januari 2019 om 13:25
Ongelofelijk dat uitgerekend een Manchester City fan dit soort uitspraken doet De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet! Ja de Fifa moet ingrijpen, maar dat moesten zij ook toen City overgenomen werd door Abu Dhabi
 
STORING
 
1
8 januari 2019 om 17:04
Haha. Mijn reactie is sarcastisch, niet verwijtend. Ik heb het hieronder een paar keer uitgelegd en zal het nu weer doen. Een club die eigenlijk niet voor de prijzen speelt, maar aan de hand van externe geldstromen opeens een grote club word, daar valt zeker iets over te zeggen. Je kan het afkeuren, belachelijk en oneerlijk vinden. Het is ergens ook wel terecht om dat te vinden. De club zou de club niet zijn zonder dat geld. Maar, wat gebeurd er tegenwoordig? Zodra het gaat om PSG of Manchester City is de wereld te klein en schreeuwt iedereen over vervalsing en oneerlijkheid. Maar als het opeens gaat over FC Andorra, of het Milan van Berlusconi, of de rol van familie Agnelli bij Juve dan is er opeens niks aan de hand. Zo hoort dat niet. Je keurt elke vorm van externe financiële injecties af of allemaal goed. Daar kan je niet in shoppen of selectief in zijn. Verder zijn de zinnen die ik in mijn eerste post gebruikte citaten van reacties over PSG en Man City. Snap je een beetje wat ik bedoel?
 
Chygrynsky
 
0
8 januari 2019 om 19:45
Je bent de eerste van alle reacties dat eindelijk logisch is. Iedereen hier is zo hypocriet want als het inderdaad om een PSG, M City of een Chelsea gaat dan zijn het zielloze clubs ineens die het voetbal verpesten. Oh wat zijn de schapen toch zo ontzettend dom soms.
 
JDG84
 
2
8 januari 2019 om 13:37
Waar gebruiken ze dat erin gepompte geld voor dan? Hebben ze nu 6 spelers gekocht voor miljoenen ofzo?
 
STORING
 
0
8 januari 2019 om 16:51
Nog niet. Wel al betere coaches. Mijn reactie is sarcastisch bedoeld. Het is een greep van de reactie in topics over Man City en Psg. Mijn punt is dat het bij de ene club is gedoogd en er een gunfactor aanwezig is en bij de ander niet. Terwijl er in beide situaties sprake is van externe geldstromen die de club naar een hogere level tillen. Je hoort, in mijn ogen, deze situatie ten alle tijden te veroordelen of nooit. Maar niet selectief. En er word massaal selectief afgekeurd.
 
TommyHp
 
2
8 januari 2019 om 14:43
Lijkt wel op elke club in handen van een miljardair of investerings maatschappij. Overal competitie vervalsing dan met al die rijke mensen.
 
STORING
 
0
8 januari 2019 om 16:52
Dat is exact mijn punt. Dit soort externe geldinjecties hoor je of ten alle tijden af te keuren of nooit. Niet selectief.
 
Punished
 
11
8 januari 2019 om 12:48
Ze hebben in iedergeval een geweldig persoon als coach. Die man heeft in die paar jaar dat hij voor Ajax speelde echt een ongekende indruk op mij gemaakt. Het was een verdienstelijke speler, maar wat had die man invloed op het elftal met zijn ervaring en persoonlijkheid.
 
F-18/TACP
 
6
8 januari 2019 om 12:54
Dit is wel een heel verfrissende club overname, met de voetbalkennis, ervaring en status van Piquã© gecombineerd met de zakelijke kennis en het netwerk van Mikitani zou dit een heel goed duo kunnen zijn. Ook het gegeven dat andere ex spelers/vrienden mee investeren kan gunstiger uitwerkingen hebben ten opzichte van "regulier investeerders" waar je geen relatie mee hebt. De meeste aandeelhouders willen snel financieel resultaat zien en hoe dat tot stand komt boeit ze over het algemeen niet (de gaming industrie is daar een goed voorbeeld van). Door vermogende vrienden bij het project te betrekken hoef je niet in zee te gaan met de "snelle jongens", en dus heb je investeerders die geduldiger zijn en de lange termijn niet uit het oog verliezen. Ik ga dit project zeker volgen.
 
sociolobi
 
4
8 januari 2019 om 12:58
Mooi, Pique is vast aan 't oefenen voor als hij voor het voorzitterschap gaat bij Barca.
 
Gibson FCU
 
26
8 januari 2019 om 13:02
Briljant van Pique. Waarom uitgerekend een club uit Andorra? Andorra is een belastingmekka. Geen omzetbelasting, geen inkomstenbelasting, geen accijnzen, zelfs geen wegenbelastingen. Iedere transfer met winst is dus direct nettowinst. Ieder salaris dat je betaalt: bruto is netto. Een enorm concurrentievoordeel op de rest van de clubs in Spanje. Bovendien kunnen de heren nu geheel legitiem vermogen overhevelen uit vrijwel ieder land ter wereld en dit storten op de bankrekening van deze entiteit (wat best van pas komt met een totaal op hol geslagen Spaanse belastingautoriteit)....waarna je er Nooit meer belasting over hoeft te betalen. Netto is ook voor jou voortaan netto! Life is good. Heel slim van de heren. Ze kunnen er niets mee verliezen en winnen per definitie. Zelfs als de Spaanse bond de club er straks uit flikkert (wat onherroepelijk gaat gebeuren natuurlijk) dan hebben ze nog hun eigen entiteitje in Andorra over (normaliter zeer moeilijk om een bedrijf in Andorra op je naam te krijgen) en is hun vermogen veilig. FC Andorra is zo in no-time een van de rijkste clubs ter wereld, met een gigantisch eigen vermogen. Let maar op. ;-)
 
FilipMich
 
8
8 januari 2019 om 13:08
Idd het nieuwe AS monaco in de maak. Het is niet toevallig Andorra, dat is een bewuste zet geweest omwille het belastingregime daar. Als Pique heel slim is gaat hij als satellietclubje fungeren voor de toekomstige Marlon Santos transfers die dan verhuurd kunnen worden aan Barca om ze zo in de etalage te zetten
 
Djum
 
1
8 januari 2019 om 15:02
Ik vroeg me idd al af waarom FC Andorra en niet iets uit Catalonie, geboorteplaats ofzo. Dank voor de uitleg!
 
MUfcmart
 
0
8 januari 2019 om 14:05
Weet iemand of dit clubje überhaupt genoeg draagvlak kan krijgen. Ik dacht dat er niet zoveel mensen in Andorra woonden?
 
JimmyPSV
 
3
8 januari 2019 om 14:37
Andorra heeft 85.702 (cijfers 2017) inwoners. Mocht je een leuk stadion neer kunnen zetten voor 5 tot 20 duizend man (ligt er aan hoeveel geld ze willen gaan gebruiken en wat de precieze ambitie is), en de club een leuk elftal krijgt voor op het tweede niveau van Spanje. Kan je als je het leuk verkoopt wel een stadion vol krijgen. Of dat in de praktijk ook echt zal werken of ze Pique dit ook daadwerkelijk van plan is zal de tijd leren.
 
Titaantje
 
0
8 januari 2019 om 17:15
En is dit allemaal in lijn met de Ffp? Het zijn toch directe investeringen van de eigenaren en niet zelf-gegenereerde vermogens.... ;-) Verder een leuk project, maar ik denk dat dit meer gaat om de belastingvoordelen voor de investeerders dan de werkelijke sportieve ambities.
 
Gibson FCU
 
2
8 januari 2019 om 19:31
Zolang je het niet uitgeef, is het geen investering. Fairplay draait om je uitgaven en inkomsten, die in balans moeten zijn. Maar een clubeigenaar mag zo 100 miljard storten in de clubkas. Geen probleem! Punt is dat de belasting je dan in zo`n beetje ieder land ter wereld keihard te grazen zou nemen. Tenzij je een club in Andorra hebt, waar je geen omzet en inkomstenbelasting betaalt. Storten naar hartelust dus.. Fabregas en Pique zijn Catalanen. Die betalen niet zo graag belasting aan de Spaanse staat (de bezetter in hun beleving) en Messi is Argentijn die al langer mot heeft met de Spaanse fiscus en daar waarschijnlijk ook doodziek van is. Hoe fijn is het dan dat je ineens een clubje in Andorra bezit, waar je je vermogen onbezorgd, ongelimiteerd en belastingvrij lekker kunt stallen, veilig van de grijpgrage tengels van de Spaanse staat... Het Zwitserleven gevoel?