PL geeft communicatie VAR en scheids rond penaltymoment Liverpool - City vrij
Dinsdag, 19 maart 2024 om 21:00

De Premier League heeft de audiocommunicatie tussen arbiter Michael Oliver en Stuart Attwell, de videoscheidsrechter van dienst, rondom het discutabele moment tussen Jérémy Doku en Alexis Mac Allister in de topper tussen Liverpool en Manchester City (1-1) van iets meer dan een week geleden vrijgegeven.

Mac Allister ging in de absolute slotfase van het duel naar de grond in het strafschopgebied, maar Oliver vond dat er geen sprake was van een overtreding van Doku. "Voor mij is het niks. Hij (Doku, red.) probeert de bal te spelen, maar misschien is er contact", zegt de arbiter direct na het desbetreffende moment.

"Doku raakt overduidelijk de bal", reageert Attwell als hij de herhaling voor het eerst ziet. "Hij speelt de bal, de bal is hoog en ze komen allebei in. Ik denk niet dat er genoeg bewijs is om een strafschop te geven. Doku speelt de bal."

"Ollie, ik bevestig de beslissing op het veld om door te spelen. De check is voltooid", aldus Attwell. Mede door het besluit van Oliver eindigde de topper tussen the Reds en the Citizens in 1-1, waar Arsenal optimaal van profiteerde.

Klopp woest


Liverpool-manager Jürgen Klopp was na afloop van het duel met Manchester City woest over het veelbesproken moment in de slotfase. Zijn ploeg werd een strafschop onthouden, aldus de Duitser op de persconferentie.

"Dit was honderd procent een penalty. Dit voorval zou overal op het veld een overtreding én een gele kaart zijn geweest. Doku raakt de bal wel, maar dat lukte alleen maar omdat zijn voet zo hoog zat. Als de bal er niet tussen zat, dan had hij Mac Allister vermoord."

Klopp snapte niet waarom Oliver geen strafschop toekende. "Iedere persoon ter wereld die iets met voetbal heeft vindt dit een penalty. Waarom oordeelt de persoon in de VAR-studio dat dit geen duidelijke overtreding is? Wat heeft hij voor lunch op om tot dit besluit te komen?"

Meer nieuws
   
00:01
00:01
Van Hooijdonk: 'Hij is voor alle topclubs een aanwinst! Ik zou hem blind halen'
2
   
23:55
23:55
Jans waarschuwt PSV over transfertarget: 'Moet veel meer doen buiten het veld'
0
   
23:07
23:07
Van Hanegem: 'Hij is voor mij de beste speler ter wereld op het moment'
10
   
22:52
22:52
Thijs Dallinga scoort bij winnend Toulouse op afscheidsavond Mbappé bij PSG
4
   
22:43
22:43
AS Roma moet na nederlaag tegen Atalanta hopen op overwinning Atalanta
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
RamboKolombo
 
6
19 maart 2024 om 21:06
Doku raakt eerst de bal qua intensiteit van de wedstrijd kan je hem niet geven gewoon. Als de tempo van de wedstrijd niet zo hoog was dan kon je m geven voor gevaarlijk spel maar de hele wedstrijd was gewoon op een razendsnel tempo en alles was op het randje. Nee het was geen penalty.
 
AfcaAjaxxx
 
45
19 maart 2024 om 21:23
Ik snap wat je probeert te zeggen, maar dat is natuurlijk onzin.. een overtreding is een overtreding ongeacht het tempo, het niveau of “de geest” van een wedstrijd.. Het zal zal ongetwijfeld niet bewust zijn geweest, maar een overtreding is een overtreding ongeacht de situatie
 
Suc6Magnet
 
10
19 maart 2024 om 22:06
@Afca Belachelijke beslissing inderdaad. De bal komt van de borst van McAllister en gaat daarna richting de voet van Doku, die er volledig naast zit en McAllister gewoon in zijn ribben trapt.
 
Achterman
 
39
19 maart 2024 om 21:06
Als ik de beelden zie en de audio hoor denk ik: zien wij hetzelfde moment? Ja hij raakt een beetje de bal maar plant ook zijn noppen in de ribbenkast van MacAllister. Doku kokt gewoon gevaarlijk in. Overduidelijk een penalty.
 
Level100
 
17
19 maart 2024 om 21:08
Doku plant z’n noppen toch niet in de ribbenkast? Hij schiet de bal omhoog en MacAllister loopt tegen z’n voet aan.
 
TheMagistrate
 
13
19 maart 2024 om 21:58
Als jij je voet zo plaatst, is dat overal op het veld een overtreding maar het is geen strafschop? Hoe dan? Dat is een belachelijke stellingname.
 
Suc6Magnet
 
8
19 maart 2024 om 22:07
Nee hoor, goed naar de slomo kijken. De bal komt van de borst van McAllister. Daarna komt de voet van Doku pas. En die zit volledig mis en plant zijn voet in de ribben van McAllister.
 
somagunner
 
9
19 maart 2024 om 21:19
Commitee is volstrekt kansloos. Ze stemden met 4 tegen 1 dat het doelpunt van Newcastle tegen Arsenal geldig was. Dat kan nooit een geldige doelpunt zijn geweest. Sindsdien geen vertrouwen. Ik wil hiermee niet zeggen dat Liverpool een penalty verdiende. Maar ze zijn niet te vertrouwen.
 
Gryga22
 
10
19 maart 2024 om 21:25
Wat ponden uit de zandbak doet wonderen. Zit ze de afgelopen jaren niet tegen…
 
MrJandeGroot1
 
4
19 maart 2024 om 21:32
Bewijst weer hoe matig de sr en de VAR in de premier league zijn.
 
TheMagistrate
 
6
19 maart 2024 om 22:01
Dat de var en dienstdoende scheids hier niets in zien, is voor mij onacceptabel! Voor de veiligheid van de spelers op het veld MOET dit een penalty zijn en ik zie er zelfs rood in. Ik verbaas mij hoe ze tot de beslissing zijn gekomen dat het niets is, zo erg zelfs dat ik twijfel aan de integriteit van de wedstrijdleiding.
 
Suc6Magnet
 
1
19 maart 2024 om 22:09
Het is ook opvallend dat ze zoeken naar de goedkeuring om geen penalty te hoeven geven in plaats van zoeken naar de goedkeuring om wel een penalty te geven. Er is dus blijkbaar een voorkeur om de beslissing op het veld te volgen.
 
llevy
 
3
19 maart 2024 om 22:24
In mijn ogen de juiste beslissing van de scheidsrechters. Ja als je het beeld stil zet op het moment dat Doku zijn voet tegen de tegenstander zijn borst komt lijkt het allemaal veel erger dan het is. De Liverpool speler ging niet eens voor de bal. Hij draait gewoon zijn zij/arm in het duel om geraakt te worden. En voor de mensen die zeggen dat de Liverpool speler de bal eerder raakte, is het dan niet gewoon hands.
 
madmarcel
 
8
19 maart 2024 om 22:55
Dat is toch nooit een penalty? Die kerel van Liverpool duikt gewoon met volle overgave richting het been van die Man City speler zodat ie geraakt wordt,maar heeft zelf 0 oog voor de bal. En geloof mij: ik heb een schurfthekel aan nepclubs als Man City dus het heeft niks met clubvoorkeur te maken
 
SilverFront
 
3
20 maart 2024 om 09:15
Heeft 0 oog voor de bal? Macallister raakt de bal eerder dan Doku! Dit is een 100% strafschop, dat been is ook gewoon aardig hoog, Doku neemt daar zelf al een enorm risico mee.
 
Effenberg1
 
3
19 maart 2024 om 23:53
Ik zie eigenlijk vooral dat Doku echt gefocust is op de bal en deze ook speelt. Heb het idee dat macallister degene is die de voet van doku bewust opzoekt. Je ziet hem zijn borst echt vooruit duwen. Als er al sprake zou zijn van gevaarlijk spel dan is het van macallister zelf. Hij brengt zichzelf in gevaar met deze actie. Hij gaat gewoon met zijn lichaam naar de voet en totaal niet voor de bal. Geen enkele intentie om iets met die bal te doen.
 
Spijkenisser
 
0
20 maart 2024 om 10:20
Genoeg voorbeelden dat op vrijwel elke andere positie in het veld een voorval als dit wordt afgefloten voor gevaarlijk spel. Er zijn ook veel minder zware overtredingen waarbij de bal wordt gespeeld die ze wel bestraffen met minimaal een vrije trap en nu weegt het bal spelen opeens zo zwaar dat het geen penalty is. Ik voel echt een partijdigheid hierin. Wellicht niet eens in het voordeel van City maar zeker wel in het nadeel van Liverpool.