Plaats voor onder anderen Kaplan en Kökçü in EK-voorselectie Turkije
Vrijdag, 24 mei 2024 om 22:18

Turkije heeft de 35-koppige voorselectie voor het EK bekendgemaakt. Daarin is onder anderen plek voor Ajacied Ahmetcan Kaplan en ex-Feyenoorder Orkun Kökçü. Ook ex-Eredivisionisten Ferdi Kadioglu en Enes Ünal mogen hopen op hun EK-deelname.

Turkije komt op het EK deze zomer uit in Groep F, waarin Portugal, Georgië en Tsjechië de tegenstanders zijn. Turkije werd eerste in de kwalificatiepoule en reist naar Duitsland af als nummer 40 van de FIFA-wereldranglijst.

Uiterlijk 7 juni zal de Turkse bond de definitieve EK-selectie moeten doorgeven aan de UEFA. Dan geldt er een maximum van 26 spelers, waardoor er van deze shortlist nog negen spelers geschrapt zullen moeten worden.

Kaplan is een van de opvallende namen op de lijst. De 21-jarige centrale verdediger van Ajax werd in maart voor het eerst opgeroepen door de Turkse bondscoach, maar maakte vooralsnog alleen minuten in de Onder 21-ploeg. Kaplan mag nu dus nog steeds hopen op deelname aan het EK.

Vanzelfsprekend is er ook plaats voor Kökçü. De middenvelder van Benfica is inmiddels uitgegroeid tot een zekerheid in de selectie van bondscoach Vincenzo Montella. Kökçü zat bij het vorige EK ook al bij de selectie.

Andere bekende namen zijn die van Kadioglu en Ünal, die beiden in de Eredivisie actief waren. Voor Ünal zou het ook het tweede EK worden, daar hij net als Kökçü onderdeel uitmaakte van de EK-selectie in 2021, toen Turkije kansloos laatste werd in Groep A.

Verder zullen de Turken vooral rekenen op de diensten van sterspeler Hakan Çalhanoglu. De middenvelder van Inter is verreweg de meest ervaren man in de selectie. In 84 interlands scoorde hij 18 keer namens Turkije.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Valentijn Driessen vergelijkt Schouten met één van de beste middenvelders ooit
16
   
23:38
23:38
Derksen: 'Hij wordt opgehemeld, maar die man is totaal onvoldoende voor Oranje'
24
   
23:35
23:35
Van Basten en Ten Hag zijn het niet eens over prestatie van Oranje-international
16
   
23:30
23:30
Rapport Oranje: twee spelers vallen door de mand en scoren onvoldoende
143
   
23:10
23:10
Het programma, alle uitslagen en de standen van het EK: winst Oranje en Engeland
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
gk-1987
 
3
24 mei 2024 om 22:30
Wordt een lastige om hier 26 namen uit te selecteren. Kaplan gaat ‘m niet worden denk ik aangezien op zijn positie Abdulkerim, Demiral en Ozan Kabak een voorsprong hebben. Ook Samet zal hoger in de rangorde staan denk ik gezien zijn leeftijd en ervaring. Laten we hopen dat Ferdi Kadioglu, Hakan C., Arda Guler, Semih Kilicsoy, Abdulkerim en Kenan Yildiz gaan schitteren. De overige namen zijn geen dragende spelers waar we de oorlog mee zullen winnen. Kokcu te vaak wissel, Akturkoglu idem de laatste maanden, van onze keepers heb ik sowieso weinig verwachtingen. Een goeie rechtsback hebben we ook niet. We moeten het van individuele kwaliteiten hebben. Desondanks hoop ik op minimaal een kwartfinale!
 
juvedeef
 
4
24 mei 2024 om 22:37
Ga zeker Turkije volgen dit EK naast Italie en Nederland. Voornamelijk voor Yildiz van Juve. Hoe hoog schat jij de kansen in van zijn speeltijd? Echt een sterk talent die natuurlijk te veel op de bank zat dit jaar bij Juve.
 
MauroIcardi
 
7
24 mei 2024 om 22:50
Yildiz gaat gewoon basisspelen heeft wel concurrentie van Akturkoglu en eventueel Baris Alper ( Die wss spits gaat spelen) maar bij Galatasaray links speelt. Ik zie in Kenan een speler met potentie om bij de absolute top te spelen maar wat ik wel betwijfel is zijn rendement voor dit toernooi hij is net 19 jaar en heeft geen ervaring op een europees toernooi
 
gk-1987
 
6
24 mei 2024 om 22:54
Ik verwachr Yildiz sowieso in de basis. Is niet altijd basisspeler bij Juve maar nog super jong en heeft zijn talent bij vlagen laten zien, ook in het Turkse elftal. Aanvallers van zijn kaliber hebben we niet in de selectie..
 
juvedeef
 
2
24 mei 2024 om 23:56
Dank beiden, kijk er naar uit om hem te zien schitteren tijdens het Ek!
 
Emz01
 
8
24 mei 2024 om 22:38
Je noemt andere spelers geen dragende spelers, maar Semih Kilicsoy wel? Met alle respect, ik vind hem geweldig en ik hoop dat hij meegaat, maar dit is toch onzin? En Orkun is te vaak wissel? Volgens mij volg je het niet zo. Orkun speelt vrijwel altijd. Hij is maar 3-4 keer op de bank begonnen
 
gk-1987
 
0
24 mei 2024 om 22:56
Semih vind ik persoonlijk een heel groot talent, vandaar. En wat Kokcu betreft: volgens mij had een een akkefietje met Schmidt, daardoor heeft hij de afgelopen periode veel op de bank gezeten. En in het Turks elftal heeft hij mij nog niet overtuigd. Maar ook hij is nog jong, hij kan er zeker komen!
 
Emz01
 
2
24 mei 2024 om 23:35
Zoals ik zei, vind ik Semih ook een groot talent en hij moet absoluut mee, maar hij past nog niet in de rij met andere spelers die je noemt. Maar het klopt dus niet wat je zegt over Orkun. Na dat akkefietje heeft hij 2 keer op de bank gezeten in de competitie. Die jongen is gewoon basisspeler bij Benfica
 
Oenieboy
 
2
24 mei 2024 om 23:03
Als het van de individuele kwaliteiten moet hebben, dan kun je het wel schudden. Je hebt geen toppers in je team, het lijkt me dat je het juist van je teamspirit moet hebben.
 
CimBomBala
 
6
24 mei 2024 om 22:35
Geen Soyuncu, Demiral en Samet aub!
 
Ibracadabra99
 
2
24 mei 2024 om 22:38
Ja laten we enkel met aanvallers afreizen naar Duitsland. We hebben toch geen alternatieven die bij Barcelona of Real Madrid in de verdediging staan? Spelers zoals Demiral en Bardakci zijn de verdedigers waar we het mee moeten doen helaas.
 
cimbom52
 
1
25 mei 2024 om 12:33
Hiermee doe je Bardakci echt tekort. Die man heeft zeer puike wedstrijden gespeeld bij Galatasaray en heeft bewezen echt wel een sterke verdediger te zijn. Alleen een minpunt: hij is niet de snelste. Daarnaast speelt zijn leeftijd ook niet mee, waardoor een transfer naar een betere club en competitie in Europa er helaas niet in zit (dus Galatasaray wordt de piek van zijn carrière. Maar op basis van wat hij de afgelopen seizoene bij GS heeft laten zien, verdient hij echt wel een plek. Over Demiral ben ik het met je eens. Die is het helaas gewoon net niet. Dat hij op veel te jonge leeftijd naar Saudi-Arabië ging zegt ook wel genoeg.
 
Gtore7
 
8
24 mei 2024 om 22:40
35?? Doe anders 40, wat een gekte! Zitten zoveel nutteloze spelers bij.Om maar een paar te noemen:SametOzkacarBeratCenk Tosun (op basis van dit seizoen) Als hij Semih maar wel meeneemt en gebruikt als vaste 9.Ferdi is absoluut de vaste linksback maar wie is nou precies zijn wissel? Ik had Ridvan Yilmaz zeker opgeroepen iig bij deze 35.Als je Berat oproept dan verdient Ozan Tufan ook zeker een kans.
 
Weser
 
4
25 mei 2024 om 02:06
Wat een gekke voornaam: SametOzkacarBeratCenk. Zo iemand zou ik ook niet meenemen inderdaad.
 
Batranos
 
3
24 mei 2024 om 22:41
Blij om Yusuf Yazici te zien. Kan toch het verschil maken, als hij lekker in zijn spel zit.
 
MbappevanGalen
 
2
24 mei 2024 om 22:45
Zou zelf Samet Akaydin, 1 keeper, Bertug Yildirim, Yunus Akgun, Merih Demiral, Abdulkadir Omur, Berat Ozdemir, Mert Muldur, Enes Unal of Cenk Tosun thuis laten. Tweede rechtsbak is Mert Muldur ook niet goed genoeg en aangezien je joker Baris Alper meeneemt heb je geen tweede rechtsback als Mert Muldur nodig. Samet Akaydin slecht en Demiral kip zonder kop kns op veel rode kaarten en penaltys. Spits positie is echt een groot probleem, Semih laat het wel zien maar wat hij op zo een toernooi gaat laten zien is een vraagteken, Enes Unal speelt bijna nooit goed bij Turkije en Cenk Tosun is ook niet meer de oude Cenk maar scoort wel altijd bij Turkije
 
Emz01
 
1
24 mei 2024 om 23:37
Je zou ook Kerem Akturkoglu thuis kunnen laten en Abdulkadir wel meenemen. Die doet het prima in Engeland en is toch wat veelzijdiger dan Kerem. Voor de rest eens met je lijst
 
mokuku
 
4
25 mei 2024 om 01:09
Pardon? Abdulkadir heeft 0 keer gescoord en maar 2 assists afgeleverd op het tweede niveau van Engeland. Kerem heeft 12 goals gemaakt en was 7 keer aangever in de Süper Lig. Daarnaast nog 2 goals in de Champions League. Zou eerder Kerem meenemen.
 
Atletico94
 
0
25 mei 2024 om 17:01
Abdulkadir heeft niks maar dan ook niks te zoeken op het EK 2 assists in de championship is erg slecht, Kerem heeft zich al laten zien in de competitie en CL
 
MauroIcardi
 
2
24 mei 2024 om 22:48
De selectie is Eindelijk bekend! Vind het onproffesioneel dat het zo laat bekend is geworden terwijl de bond zei dat de selectie eerder bekend zou worden. Kijkend op de selectie is het oprecht wel een team waar je potentieel het ver kan schoppen. Onze aanval en middenveld is gewoon top maar onze verdediging is een stuk minder. Çalhanoglu, Güler, Yildiz, Kokcu, Kabak en Kaplan draaien europees clubverband een goed seizoen en zijn in form! Bardakci, Semih, Ferdi en Baris zijn ook spelers die het fantastisch doen in de turkse competitie. Wat mag ik hopen dat Montella ons niet teleursteld op ze minst moeten we uit de groepsfase komen en vanaf daar zien we wel verder.
 
Fenerfan37
 
0
24 mei 2024 om 22:48
Ziet er niet goed uit. Heel veel middelmaat als je zo kijkt. Ik hoop dat de jonge talenten mogen spelen om ervaring op te doen, roep desnoods nog meer jonge talenten op die de potentie hebben om een topper te worden. waar je tenminste op kan bouwen voor op lange termijn.
 
MauroIcardi
 
6
24 mei 2024 om 22:55
Nou..... ons Middenveld en aanval is gewoon erg goed bezet op middenveld heb je Ismail-Salih-Hakan-Orkun-Arda en aanvallend hebben wij Yildiz-Baris-Semih-Irfan Can. Al deze namen draaien een heel goed seizoen en zijn echt wel klaar voor dit europees toernooi. Daarnaast Zijn Ferdi en Abdulkerim daar ook klaar voor. In de breedte is het niet geweldig en onze rb positie is matig. Op ze minst moeten we met deze selectie overtuigend de groep uitkomen en vanaf daar zien we verder....
 
Oenieboy
 
1
24 mei 2024 om 23:06
Toch bizar dat zo'n groot land geen topvoetballers levert. Het is volgens mij ook een land waar voetbal echt wel leeft.
 
MauroIcardi
 
4
24 mei 2024 om 23:15
Onieboy het heeft allemaal te maken met Discpline/Mentaliteit en dat hebben veel turkse voetballers gewoon niet. Het voetbal leeft inderdaad daar heel erg bij de mensen maar spelers worden daar ook niet juist opgeleid en begeleid. Talent is er wel maar discpline en beleid is er niet.
 
mokuku
 
4
25 mei 2024 om 01:11
Het voetbal leeft, maar Turkije is geen land dat toppers kan produceren. Jonge talenten in Turkije, maar ook in Europa, nemen vaak al snel genoegen. Weinig drive om tot het uiterste te gaan. Veel Turken blijven ook in Turkije ipv zich tijdig te ontwikkelen. Of kiezen zoals Demiral vroeg voor het geld. Hopen dat Güler een dragende topper wordt.
 
MauroIcardi
 
4
25 mei 2024 om 03:24
Ik zie bij Güler en Yildiz nu echt de potentie om bij de absolute wereldtop te horen. Daaronder zie ik Baris en Ferdi bijvoorbeeld ook potten gaan breken bij topclubs deze 4 jongens hebben mij echt overtuigd met hun mentaliteit
 
DiegoLugano
 
4
24 mei 2024 om 23:12
Ik vrees voor onze verdediging en keepersgilde. Van Rusti en Volkan is het beste wat we nu hebben gewoon Ugurcan Cakir en Mert Gunok jezus wat een downfall. Van Bulent Korkmaz en Alpay naar Bardakci en Demiral pff ik hou mn hart vast
 
Emz01
 
4
24 mei 2024 om 23:41
Rustu ok, maar Volkan is nooit top geweest. Heeft zijn hele carriere geweldige wedstrijden afgewisseld met de meest amateuristische fouten. Verder zijn Bulent en Alpay natuurlijk ook nooit top geweest. We genoten vooral van hun passie. En de zwakste schakel in de verdediging is toch echt Samet Akaydin. Had je beter hem kunnen noemen
 
Chilii
 
0
25 mei 2024 om 09:39
Volkan is elke periode in zijn carriere wel beter geweest dan Ugurcan, wat we nu hebben is echt middelmaat. Hopelijk breekt er ergens een toptalent door als keeper voor de jaren hierna. Vroeger kwamen de keepers altijd van Fener, dus hoop dat jouw clubje nu een toptalent laat doorbreken in de goal want met Ugurcan en Mert ga je geen oorlog winnen.
 
Joga_Bonito10
 
3
25 mei 2024 om 02:14
Kenan, Semih en Arda: misschien niet komend EK al, maar dat kan echt een gouden trio worden! Hakan, Ismael op het middenveld. Misschien Irfan op 10. Of Arda op 10 en Irfan rechts. Baris moet sowieso basis. Veel smaken waar Turkije uit kan kiezen.Ferdi en Celik als backs. Kerim centraal en wie ernaast komt geen idee nog. Zou zelf voor Ozan Kabak of Soyuncu gaan.
 
Emre37
 
0
25 mei 2024 om 12:45
Waarom is mert hakan yandas niet opgeroepen hem hebben wij nodig dan kan hij georgië provoceren!