Podolski keert terug in Turkije en kijkt al over loopbaan heen
Donderdag, 23 januari 2020 om 17:12

Lukas Podolski vervolgt zijn loopbaan bij Antalyaspor, zo meldt de Turkse club donderdag via de officiële kanalen. Over de looptijd van het contract zijn geen mededelingen gedaan. De 34-jarige aanvaller was transfervrij na zijn vertrek bij het Japanse Vissel Kobe. Een terugkeer bij jeugdliefde 1. FC Köln leek ook een optie te zijn, maar Podolski keert toch terug in Turkije. De routinier speelde eerder tussen 2015 en 2017 voor Galatasaray.

De voormalig international van Duitsland, met 130 interlands achter zijn naam, was uiteindelijk tweeënhalf actief in de Japanse competitie. Eerder in zijn loopbaan kwam Podolski uit voor Bayern München, Arsenal en Internazionale. De kersverse aanwinst van Antalyaspor veroverde in 2014 met die Mannschaft de wereldtitel.

Podolski wil na zijn actieve loopbaan terugkeren bij 1. FC Köln, dat dinsdag naar buiten bracht dat er reeds is gesproken met de aanvaller en diens zaakwaarnemer Nassim Touihri over de invulling hiervan. "Het was een comfortabele en open discussie", liet Podolski na afloop van het gesprek weten op de website van de Duitse club. "Ik kijk ernaar uit om Köln in de toekomst te ondersteunen. Het blijft mijn thuis en mijn club." Voorzitter Werner Wolf liet eveneens een optimistisch geluid horen. "De dialoog zal worden voortgezet en daar zijn we ontzettend blij mee."

Meer nieuws
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
0
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
3
   
17:11
17:11
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
28
   
17:05
17:05
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
12
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
TacticalMove
 
39
23 januari 2020 om 17:23
We gaan het nooit leren, hé. Laat die oude mannen toch gewoon in China of MLS. Je wilt als Turkse league toch pushen richting de top 5 competities? Of tenminste head to head zijn met Nederland? Ze halen deze speler alleen maar op naam en merk. Voetballen? Oh dat zullen we wel zien als hij op het veld staat... . Alle ploegen in Turkije, maar dan ook alle ploegen, moeten veel meer gaan scouten in eigen land en in landen zoals Argentinië of Nigeria etc. Laat de Podolski’s, Falcao’s en Rami’s gewoon voor de competities die zich niet willen laten horen in Europa, jullie moeten juist gaan voor de Ferdi’s en Abdulkadir’s. Zielig zeg.
 
binny
 
1
23 januari 2020 om 21:57
Inderdaad, het Turkse voetbal is gewoon een bejaardetehuis voor spelers met een leuke naam. Verder is het wel lekker hoor vakantien in Anatalya, maar ik zou het zelf nooit doen als club want hij verdient zeker niet niks. Neem aan dat hij bij Koln verder gaat na zijn carriere
 
TacticalMove
 
1
24 januari 2020 om 00:16
Inderdaad ja, zal wel goed betaald krijgen. Waarom zet je als Antalyaspor zijde gewoon niet al dat geld en kracht in je jeugdopleiding of het scouten van jongere gasten die iets te bewijzen hebben? Leuke naam Poldi, maar die gaat gwn zijn Turkse thee sippen, af en toe is scoren wss, zijn zakken vullen en genieten van het prachtige Antalya. Jammer.
 
leventu
 
9
23 januari 2020 om 17:25
Slimme zet van Poldi. Lekker genieten in Antalya! Vakantie en werk tegelijk, zie Poldi nog wel voorgoed naar Turkije emigreren. Hij is helemaal weg van Turkije. Verdiend zo ook lekker zijn centjes en kan genieten van het ow zo heerlijke Antalya!
 
daanson
 
10
23 januari 2020 om 17:35
En daar kan die tevens ook een kebabzaak beginnen
 
leventu
 
2
23 januari 2020 om 17:49
@daanson idd dat ook nog was het ff vergeten??
 
Arsenallz
 
0
23 januari 2020 om 23:43
Er staat letterlijk dat hij na zijn carrière bij Koln aan de slag wil. Ze betalen gewoon een idioot hoog salaris waarschijnlijk.
 
cimbom52
 
1
23 januari 2020 om 20:30
Ik heb geen weet over de financiële details van deze deal, maar ik kan de keuze van Antalya begrijpen. Meestal erger ik me kapot aan het feit dat er Turkse clubs zijn die oude spelers halen. Antalya wil echter overleven dit seizoen en dan heb je wel wat aan een speler als Poldi. Waarschijnlijk hangt die eind van het seizoen ook zijn voetbalschoenen aan de wilgen.