Poeier Vardy niet voldoende voor Engeland; Italië breekt negatief record
Dinsdag, 27 maart 2018 om 22:55

Engeland heeft dinsdagavond niet weten te winnen van Italië op Wembley. De twee landen waren aan elkaar gewaagd, maar een slaapmomentje bij de bezoekers leek het beslissende moment te gaan worden, aangezien Jamie Vardy geen genade kende. Italië kwam echter vlak voor tijd langszij door een treffer van Lorenzo Insigne, die een strafschop benutte: 1-1.

Italië begon furieus en met name Ciro Immobile had in de eerste minuten grote mogelijkheden de score te openen, maar de aanvaller van Lazio kon niet profiteren van gestuntel van de defensie van Engeland. Immobile had na 45 minuten al op drie doelpunten kunnen staan, maar had het vizier niet op scherp staan. Jamie Vardy was aan de andere kant van het veld gevaarlijk, maar zowel Gianluigi Donnarumma als Mattia De Sciglio hielden de spits van Leicester City van het scoren.

Halverwege de eerste helft was het wel raak voor Vardy: Jesse Lingard besloot bij een vrije trap snel door te spelen, zonder medeweten van de Italiaanse verdedigers. De aanvaller van Manchester United gaf de bal aan Vardy, die kiezelhard raak schoot: 1-0. De thuisploeg had via onder anderen Ashley Young nog de kans de voorsprong te vergroten, maar Donnarumma hoefde in het restant van het eerste bedrijf geen tegentreffer meer te incasseren.

Italië kon ook in de tweede helft niet snel tot scoren komen en uiteindelijk werd ook de grens van 361 minuten zonder goal gepasseerd, een negatief record in de historie van het Zuid-Europese land. Engeland had ook moeite Donnarumma te passeren. Alex-Oxlade Chamberlain miste een goede kans, terwijl Insigne aan de andere kant van het veld twee keer een mogelijkheid verprutste. De aanvaller mocht vlak voor tijd echter een strafschop nemen en dat deed hij uitstekend: 1-1.

Meer nieuws
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
1
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Warabe
 
4
28 maart 2018 om 05:14
Ik geniet er altijd van dat die hoogmoedige Engelsen altijd zo snel eruit gaan. Die arrogantie van hen altijd met leuzen als "wij zijn de uitvinders van t voetbal. Wij hebben fr beste competitie van de wereld" etc etc. Ze denken altijd dat ze serieus behoren tot de favorieten.
 
Scotsman
 
8
28 maart 2018 om 07:19
Haha wat? De Engelsen zijn het meest cynische volk wat er is als het om de nationale ploeg gaat. Sterker nog Defoe zei twee jaar geleden nog dat eigenlijk geen enkele speler voor zijn plezier voor Engeland speelt omdat er altijd een wolk van cynisme over de hele ploeg heen hangt. Die woorden werden door Sterling nog herhaald afgelopen weekend.
 
Mexicanooo
 
2
28 maart 2018 om 08:28
@scotsman: dat cynisme valt wel mee of heeft hooguit betrekking op het feit dat het volk betere prestaties eist. De supporters hebben hoge verwachtingen. Kijk alleen al naar de beleving wanneer Engeland tegen Duitsland speelt. De fans claimen zelfs tegen een favoriet de overwinning. Dat komt omdat zij Duitsland zien als de rivaal. En lees de Engelse media er maar eens op na: richting een EK en WK behoort Engeland altijd tot de favorieten.
 
Scotsman
 
0
28 maart 2018 om 14:40
Ik volg als Schot de Britse media juist op de voet en ik vind ze helemaal niet zo positief over de nationale ploeg. En het Engelse volk al helemaal niet.De artikelen van de BBC over de wedstrijd van gisteravond zijn bijvoorbeeld ook alles behalve hoopvol wat betreft het komende WK. Om letterlijk te citeren: `England remains a work in progress.`Over de spelersgroep van de tijd van Beckham, Gerrard, Lampard, Ferdinand etc. had men in Engeland wel hoge verwachtingen destijds. Maar was dat zo raar? Die basisploeg bestond volledig uit Champions League winnaars. Na het afscheid van die groep overheerst vooral pessimisme.
 
WillemHolder
 
2
28 maart 2018 om 10:57
Heeft Engeland dan niet het voetbal uitgevonden? Dat is gewoon een feit. Zijn hebben zeker wel de sterkste competitie. Kijk eens hoeveel topclubs zij hebben tenopzichte van de andere competities. In Spanje zijn er 2 clubs die de CL hebben gewonnen. In Duitsland ook 2, Italiƫ 3, Frankrijk 1, Nederland 3, maar Engeland heeft er 5. Engeland is daarin gewoon sterker vertgenwoordigd. Alleen de nationale ploeg is niet zo geweldig als het clubvoetbal.